Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Endeavour Morse vyšetřuje s inspektorem Fredem Thursdayem zmizení školačky Mary Tremlettové. (Viasat)

Recenze (25)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní seriál Inspektor Morse neznám, Lewis je nuda a předloha od Colina Dextera výborná. Když jsem se dozvěděl o existenci tohoto seriálu a nekonečné hromadě pozitivních recenzí, dlouho jsem neváhal a pustil se do toho. A i moje reakce se přidává k těm nadšeným, protože tohle je fakt pecka, vážení, je to doslova jako Sherlock - jenom je to od ITV. Prostředí Oxfordu je naprosto úžasné, to město je fakt neskutečně nádherné. Navrch máme perfektní kameru (kapitola sama pro sebe), vynikajícího Shauna Evanse, který si roli prozatím abstinujícího Morse užívá na maximum a samozřejmě také velmi zajímavý případ, který sice není nikterak originální, ale zato je, jak je v Anglii zvykem, originálně zpracován. Na tempo a nudu si také stěžovat nemůžu, takže je to za plný počet, i když jenom těsně. Neuvěřitelně se těším, až zkouknu celý seriál, protože Pilot je fascinující atmosférická záležitost s neuvěřitelnou elegancí, na kterou nemá ani Broadchurch :). 100%. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Fakt, cesty víry jsou nevyzpytatelné. Já jsem zcela náhodou při lození na této báječné databázi narazila na filmově televizní skvost a zalúbila som sa. Detektiv Morsey je sice ještě mladické ucho, nejistý sám sebou, ale jinak má jiskru v oku a dost mu to pálí (umí použít deduktivní i induktivní metodu). Můžeme se tedy spolu s ním vydat na zážitkovou cestu po Oxfordu s naší one way ticket cestovkou Zabij a já to rád vyšetřím. Tedy vpravo si povšimněte mladé zavražděné zrzky a o kousek dál u jezírka máme mladíka s kulkou v hlavě, následně proběhne pitva, mno, raději rovnou zamíříme do zdejší knajpy na tuplák piva, přečteme si u toho nějakou tu báseň z univerzitní knihovny, poperem se s místním prodejcem luxusních vozů, ale hlavně vyluštíme křížovku, vězte, že tajenka vás svou pointou doslova rozseká. Jo a platbu za tento výborný výlet si prosíme předem, díky dík ()

Reklama

Mouzon 

všechny recenze uživatele

Prequel britské televizní série INSPEKTOR MORSE. Ukazuje jeden z Morseových prvních případů v akademickém městě Oxfordu, kam protagonista přijíždí coby mladý policejní konstábl. Dostává se do víru událostí týkajících se zmizení mladé dívky. Svým nonkonformním přístupem, který spočívá mimo jiné v hermeneutické analýze textových stop zanechaných obětmi či podezřelými, zaujme vyšetřujícího inspektora Thursdaye, jenž si jej zvolí za svého pomocníka.......Zajímavostí je, že v prvním záběru scény, v níž Morse poprvé ochutná své později tolik oblíbené pivo, se objeví autor původní knižní série s postavou inspektora Morse, Colin Dexter. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající scénář, jaký zastíní i Agathu Christie, skvělé dobové zpracování co do výpravy, citlivé herecké podání, zejména představitele Endeavoura, kdy věřím, že tj postava, u které se dál bude prokreslovat jemný charakter, podložený citem a smyslem pro spravedlnost, seriál mi byl doporučen a musím říci, že zcela po zásluze. Proto se po shlédnutí několika dílů vracím sem, abych ohodnotil, nikoliv předčasně. Tohle je kvalitka, která zaslouží plný počet *. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod k výbornému stejnojmennému prequelu k mému oblíbenému oxfordskému detektivnímu cyklu. Kromě bravurně vystavěné zápletky, bezchybné dobové atmosféry (pokud to tedy při svém věku mohu posoudit) a charismatických policistů, je velkou devizou tohoto snímku i představitelka hlavní ženské role Flora Montgomery, půvabná a zkušená matadorka britských (ba i kanadských) krimi seriálů, ačkoliv pozorní fanoušci Poirota, Dalglieshe, Barnabyho nebo Cordelie Gray ji budou mít patrně zafixovanou jako blondýnu :-). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama