Reklama

Reklama

Endeavour

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2023), 59 h 8 min (Minutáž: 88–120 min)

Scénář:

Russell Lewis

Hrají:

Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, Simon Kunz, Jonathan Hyde, Nigel Cooke, Chris Larkin, John Light, Rosalind Halstead, Tom McKay (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(36)

Seriál se odehrává v 60. letech a soustředí se na začátek kariéry Endeavoura Morse na pozici policejního strážníka. Morse se s partnerem detektivem Fredem Thursdayem zapojí do vyšetřování v Oxfordu. (Viasat)

Recenze uživatele maoc k tomuto seriálu (4)

Múza (2018) (S05E01) 

Jeden z nejlepších dílů celého seriálu, proto jsem se také dokopal k hodnocení a komentáři. Trošku fincheroviny, moc pěkná kamera a střih, temnější příběh s nádavkem lechtivosti a hlavně - závěrečné odhalení mělo hlavu a patu a vedly k němu indície roztroušené celým dílem. Jiné díly to štěstí neměly a po jejich dokoukání jsem si dával vždy porci facepalmů. Za mne spokojenost. BTW té zrzavé kurvě ty její hry i poudačky skoro i věříte. ()

Kvartet (2018) (S05E05) 

Uvěřitelnost na bodu mrazu, naprosto zbytečná a příběh znásilňující troufalost Endeavoura, který leze několikrát do totálního průseru, porušující nejen zákony o policii a subordinaci, ale i zdravý rozum a jediná jeho motivace je, že byl náhodou zraněn i kluk, který s hrou špiónů neměl nic společného. Copak mu to, že bude znát jméno vraha, nějak pomůže? Do toho se přidávají jeho nyní už naprosto nudné milostné trable a konec korunuje Joanino pozvání "na kávu" v naprosto nevhodné chvíli. O pozdravech od Thursdayovy neteře ani nemluvím. Ne a ne a ne. Tento díl se nepovedl, potopil ho scénář. Jinak standardně skvělá práce. ()

Zdání klame (2019) (S06E03) 

Celkovým vyzněním se tento díl chtěl hodně přiblížit některému z dílů Miss Marple nebo Poirota. Přesun z Oxfordu na malou vísku, pomluvy, buržoazie, hon, tajemství, továrna s tradicí, ... Pominu, že toto jsou 70. a ne 30. léta, ale nemohu pominout, že to prostě není ono. ()

Zenana (2020) (S07E03) 

První 2 díly série ušly, i když mám výhrady. Ale toto je showstopper. Taková uměle vykonstruovaná a na poslední chvíli scénáristicky honěná blbost mne nesmírně vytočila. Snad za to mohl zkrácený rozpočet nebo nedostatek času, že nebyly na scénu přivedeny jiné postavy, aby se daly obě větve vyšetřování uspokojivě uzavřít a ne jen přiohnout tak, aby se vytřískalo maximum z již představených postav. Nevěrohodné, směšné! ()

Reklama

Reklama