Reklama

Reklama

Endeavour

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2023), 59 h 8 min (Minutáž: 88–120 min)

Scénář:

Russell Lewis

Hrají:

Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, Simon Kunz, Jonathan Hyde, Nigel Cooke, Chris Larkin, John Light, Rosalind Halstead, Tom McKay (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(36)

Seriál se odehrává v 60. letech a soustředí se na začátek kariéry Endeavoura Morse na pozici policejního strážníka. Morse se s partnerem detektivem Fredem Thursdayem zapojí do vyšetřování v Oxfordu. (Viasat)

Recenze uživatele kolemjdouc k tomuto seriálu (7)

Endeavour (2012) 

dobře se na to dívalo.Klasická Anglie.Skvělý scénář,kamera,režie.Dobří herci.Pokulhává dabing.Možná jsem tak nadšená i proto,že každý případ je každou epizodou uzvřen a nenatahují to jako cvindu ()

O hlavu kratší (2019) (S06E04) 

příběh drobného, nenápadného,slušňáckého Endeavoura dopadl přesně tak jak jsem si přála.Dobro vítězí nad zlem.To by se mělo vtloukat do hlavy dětem od dětství. ()

Věštkyně (2020) (S07E01) 

Jedna z nejslabších epizod - ale i takový je i život.Někdy jsi nahoře někdy dole.Prostě všechno to stojí na Evansovi .Jeho charizma z něj vyzařuje i když spí.A po tolika letech mu strčil scénář zase do postele ženskou.Ale ,děvčata,není to žádný Dornan,že? :-))) ()

Série 8 (2021) (S08) 

dávám pět ,protože jsem tím seriálem žila, těšila se na každou epizodu.Ale poslední epizoda je to poměrně slabota. ()

Série 9 (2023) (S09) 

Zřejmě totální finito.A mám po žížalkách!Když zazněl výstřel a rozlétli se holubi ,řádně ve mě hrklo.Tenhle seriál jsem sledovala s velkým zájmem a nevynechala jsem jedinou epizodu.Hlavně taky že epizody měly dlouhou minutáž a mohli jsme se do děje ponořit.Morse u mě zdomácněl.Už dlouho mi nebylo tak smutno když něco skončilo.Snad jen seriál McMafia,když skončil Norton v Granchesteru a Midsomer.Všechno evropská klasika.Nic jiného nedokážu už "pozřít". ()

Předehra (2023) (S09E01) 

Prostě Evans jede! ()

Uniforma (2023) (S09E02) 

Ti čtyři zmetkové mi řádně pili krev.A používat na tu dobu stále filtry na kameru jakože patina času??Fakt je to fuj.A navíc když kameramani hromadně objevili že by mohli záběry proti světlu třeba v oknu  zahalit do oblaku kouře,prachu anebo páry.To by mě čerti vzali.Drahé televize a máte film jako z roku cvaj.Ale tohle nic nezmění na tom,že mi Evans bude chybět.A tuhle minisérijku asi poslední jsem náhodně objevila když jsem ji viděla na hodnocení jedné své oblíbené uživatelky zde.Když se podívám občas co sleduje a hodnotí ona.Opravdu jsem si byla jistá že Evans osmičkou skončil. ()

Reklama

Reklama