Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Novými třemi díly vstoupí Endeavour a jeho kolegové do nového desetiletí a období změn. Začínají o Silvestru 1969, kdy je opět nastolen běžný pořádek a tým se sejde se na policejním okrsku Castle Gate s vrchním detektivem Brightem znovu v čele. Události minulého roku však všechny poznamenaly, a tak budou v této nové sérii stará přátelství tvrdě prověřena a nová se objeví. Nicméně 70. léta, na úsvitu ženských práv, větší sociální spravedlnosti a větší míry vědeckých objevů, začnou pro ty nejlepší z Oxfordu nálezem těla na náplavce prvního novoročního dne. Tým se ale bude muset hodně snažit, aby odhalil viníka, protože má jedinou stopu, svědka, který slyšel pískání v noci vraždy. (Viasat)

(více)

Recenze (9)

numan 

všechny recenze uživatele

Přišel příkaz shora a kvalita jde dolů. Neomarxistická propaganda vleze všude. Bohužel už i Endeavour pokrokářsky (ne pokrokově) řeší "palčivé otázky dneška" a nastavuje zrcadlo zlým konzervativcům. Hned první díl je na feministicků notečku především o zlém bílém muži predátorovi a ve druhém už od úvodních sekvencí evidentně startuje krutá obžaloba rasismu (zlí bílí mladíci pronásledují a mlátí hodné snědé přistěhovalce - ano, tuhle scénu známe i z reálných situací, ale většinou je to přesně naopak). Děj se stává dřevnatým až blbým a všechno přebíjí novolevičácká ideologie.Víc jsem nedal - tohle už nezachrání ani Shaun Evans. ()

suffragium 

všechny recenze uživatele

Nevědomá snaha udělat z Morse další sérii Kriminálky Las Vegas spektakulárně ztroskotala jako Titanic. Dalo se to čekat. Kultivované, i když ostře třídně rozdělené prostředí Oxfordu prostě neodpovídalo zápletce, která by se hodila spíš k pestrobarevným neonům nevadského centra kasínového pozlátka a kriminologických inovací. Prostředí malebných Benátek bylo sice osvěžující, tím to však končilo. Na této sérii je špatně víceméně všechno. Především se zcela zhroutil sám žánr – tohle nebyla detektivka, ale amatérské pinožení se za psychopatem a jedním slizounem, přičemž ani v jednom případě nebyl natahovaný děj korunován překvapivým rozluzlením. Jeden zloduch byl podezřelý od začátku, podezření na druhého sugerovala jedna z klíčových postav tak dlouho, až divák před dějem prostě kapituloval. A to všechno v přeslazeném nálevu odnikud nikam směřující banální romance. Dvěma slovy: velké zklamání. Jen doufám, že příští série tento náhlý a pro mě nečekaný kvalitativní sešup jinak dosud skvělého seriálu nepotvrdí. Začínám mít pochybnosti. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cením, že na to šli autoři zase trochu jinak. Po westernově vygradovaný šestce se totiž přiklonili ke kompaktní romanci, ve který jsou všechny tři díly provázaný nitkama. Snad poprvý se to ale partě kolem Evanse trochu sype. Vražd je tolik, až to bije do očí, konflikt mezi charakterama je vyvařenej z vody a zběsilý tempo nedá nadechnout duši, pro kterou si Endeavour tak vážím. Sympatie tam ale furt jsou. Za tu odvahu hrát si s žánrama u tak konzervativní látky je totiž nelze nemít. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubralo sa z tempa a i atmosfery. A nadobudol som i dojem, ze chovania niektorych hlavnych postav nekorespondovali s tym, ako boli vykreslovane predoslych sest serii. Kazdopadne kriminalne pripady celkom usli a zaverecna linia, hoci naivna vo svojom rozuzleni, dala namet k zamysleniu. Tri epizody su dost malo. Ak vznikne osma seria, dufam, ze bude vystavanejsia a napaditejsia. Tesim sa na nu. Endeavour je vitanym osviezenim v serialovych "vodach". Skalni pozru, ale mnohi z nich budu mat po vzhliadnuti podobny pocit mierneho rozcarovania. ()

Galerie (144)

Reklama

Reklama