Reklama

Reklama

Italský klíč

Trailer

Obsahy(1)

Film Italský klíč vypráví příběh devatenáctileté ženy – sirotka – která dostane jako svoje jediné dedictví starožitný klíč, díky kterému odemkne starou vilu v Itálii a spolu s ní i záhady její vlastní rodiny. Snímek Rosy Karo vyniká vizuálně propracovanými záběry, vytvářejícími idylickou atmosféru letního italského venkova, a podmanivou průvodní hudbou finského skladatele Tuomasa Kantelinena, který získal už dvě národní filmové ceny Jussi Awards za práci s finským režisérem Olli Saarelem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Tethys 

všechny recenze uživatele

Něco se tady hodně nepovedlo.....vlastně skoro všechno. Přeslazené, špatně hrané a bohužel ani hezká italská lokace to nezachránila (za tu ta jedna hvězda). Závěr se z idylky zvrhl v úplnou frašku - němý mluví, chromý chodí a všichni jsou zamilovaní. Ještě, že jsem mohla hodně scén přehrát rychleji :) ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

TALIANSKY KĽÚČ je kúzelný, prekrásny a pokojný film, ktorý v záplave akčných thrillerov, hororov a bezduchých romantických komédii poteší svojou jemnosťou, nádhernou scenériou, dokonalým vizuálom a neokukanými hereckými tvárami. Chválim režisérku Rosa Caro, pretože debut sa jej skutočne vydaril. Čo na tom, že scenár a dej neprináša nič nové, keď vám po filme ostane taký krásny, veselý pocit? 75%. ()

Reklama

Formanka 

všechny recenze uživatele

* za jeden Shakespearovskej vtip. Herci neumí hrát, scénář neuznává logiku ani gradaci, pointa (jestli se tomu tak dalo říkat) divákům došla asi o 20 minut dřív než měla, v každym případě asi o měsíce dřív než hlavní postavě. Kupa WTF momentů mě nakonec přivedla k tak hysterickýmu smíchu, až mi tekly slzy. Nejen scénář nemá logiku, ale ani jednotlivý záběry...ech, zjednodušim to: Dlouho jsem neviděla něco tak blbýho a nechtěně vtipnýho zároveň. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně amatérské dílo, vše počínaje scénářem, který je neskutečně hloupý a nudný. Pokračují herecké výkony, které si nezadají s horšími erotickými filmy. Světlým momentem je pak herecký výkon kozičky těsně před koncem filmu, ta vypadala důvěryhodně. Na druhou stranu jsem se v několika scénách náramně bavil hloupostí děje a hlavních hrdinů. V kombinaci s vínem pak film opravdu zpříjemní společenský večer, je zde hodně prostoru pro vtipné komentáře:-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Za duchařinu bod dolů, za prostoduchost hodnou madam de Staël další bod dolů, za slzy, které se mi chtě nechtě na konci filmu objevily v koutcích očí jeden bod nahoru. On to byl skutečně velmi sentimentální a ještě více nepravděpodobný příběh hodný nejhorších kusů z četby pro paní a dívky, kdy dívka, která ztratila pěstouna Maxe hledá v Itáliiminulost své nepoznané rodiny a díky malému duchu kominíčka najde v sobě dost síly a vytrvalosti, aby nalezla příběh matky i otce. Hodně k tomu ovšem dopomohl náhodně nalezený deník. To, že dívku hledá i indický gentleman nahoře na hradě, bylo zřejmé od samého počátku. A tři sestry (stačily by klidně i dvě, pane Čechove) si našly své vysvěné prince. Jako z pohádky nebo z Lehárovy operety. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na italském venkově, v anglickém Londýně a část příběhu z minulosti je točena v Indii. (Terva)

Reklama

Reklama