Reklama

Reklama

Kdo přežije - Krev není voda

(série)
  • USA Blood vs. Water
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2013

Obsahy(1)

Na Filipínách budou tentokrát soutěžit trosečníci proti rodiným příslušníkům. Soutěžící si musí poradit nejen s jídlem, pítím, ale především s drsnými podmínkami přírody celých třicet devět dní. Tato série byla natáčena na na filipínském ostrové Palaui v provincii Cagayan. Komu se podaří přechytračit a přelstít ostatní, přežít a získat titul poslední přeživší a vyhrát tak i jeden milion dolarů? (reich)

(více)

Recenze (64)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Konceptem zajímavá řada, která staví proti sobě navrátivší oblíbence a jejich milované, a zároveň konečně opodstatňuje existenci Redemption Islandu. Cast se mi zamlouvá přinejmenším z poloviny, charaktery jsou barvité a strategie zajímavá, final 3 hodně zasloužilá, byť nudně předvídatelná. Co mi ovšem vadí velice, je manipulace divákem prostřednictvím retardovaného střihu, kdy nám vnucují věci, které se neděly, a naopak nás neinformují o poměrně důležitých věcech, které se udály, nebo aspoň hrozilo, že se odehrají (viz blindside Laury B. z pohledu Tiny a Vytase, případně blindside Tysona z pohledu Ciery týden předtím, než se o něj pokusili Caleb s Haydenem). Dojem z jinak vydařené řady to sráží zatraceně dolů. Vítěz: 4* - nikdy jsem nebyl jeho fanda, v Tocantins jsem s potěšením sledoval jeho pád a sebevyřazení z HvV je pro mě dodneška nejhloupější tah historie soutěže vůbec, ale BvV si zásadně povodil a naprosto zaslouženě vyhrál. Oblíbenci: Caleb Bankston (R.I.P.), Gervase Peterson, Ciera Eastin, Vytas Baskauskas ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Asi málokdo čekal, že série postavená na citovém vydírání, strčí do kapsy nejen Caramoan, ale i mnoho starších sérií. Jeffova úchylka v podobě sledování ubulených loučení a odchodů získala s novým formátem ještě nesnesitelnější podobu, naštěstí byla jedním z mála mínusů a hlavně se na ni dalo připravit. Větším zklamáním je nepochopitelné vyřazení úvodní znělky, která k pořadu patří více než současný Probst. Samotný průběh mě však nenechal klidným, RI neurazil, i když vidět ho už také nemusím, kmenovky byly neskutečně bláznivé a hlavně po čase zase vyhrál můj favorit, který si zároveň trošku očistil jméno po trapasu v HvsV, kde navíc zkazil hru Boston Robovi. Tyson konečně kromě hlášek přidal do hry i strategii a byl jasně nejlepším hráčem série. Jistě nejsem sám, kdo očekává návrat Ciery, Vytase a Haydena, ti všichni totiž okořenili BvsW více než většina navrátilců. Favorit: Tyson, Oblíbenci: Ciera, Vytas, Hayden. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pět let po svém uvedení konečně dostává Redemption island smysl, bohužel opět zavčasu nemizí (merge), překvapivě super cast, kokosoví bandité, rustle feathers, Culpepperovic matematika, Aras, Hayden, Tyson, Gervase, Vytas a zabijácká Laura M ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, u kterých je daleko zábavnější část do sloučení, to mají v hodnocení těžké, přecijenom to však na slabé čtyři vystačí. Vyhrál ten nejlepší, což se cení. Je tu celá řada silných charakterů, kterým se dá fandit či je nesnášet (namátkou Tyson, Hayden, Ciera, Vytas, Brad), stejně jako řada otravných hráčů (Monica, Laura B, velké zklamání Colton). Slabinou řady jsou velmi laciné soutěže, které sice z velké části spoléhají na vnitřní vůli hráčů, což mám rád, ale jsou většinou velmi levné, opakující se a většinou zvýhodňují ty slabší, což se hodně projevilo v Redemption Islandu, který opět dokázal svou nadbytečnost. Další slabinou je velmi lživý střih, mám pocit, že se to v Survivoru neustále stupňuje. Čím dál tím víc mám pocit, že sleduji habaďůru místo reality show. Celkově to však nebylo špatné (a rozhodně lepší, než většina z nás po zveřejnění castu čekala) a tahle řada se hrdě zařazuje mezi čistý Survivor průměr. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašně zvláštní série. Je to série, kterou jsem sledoval strašně dlouho. Jiné série jsem dokázal shlédnout během týdne, ale tady to bylo přes měsíc. Bylo to asi i tím, že Blood vs. Water mi nepřišlo jako něco světoborného, z některých účastníků jsem šílel a jak už to tak bývá, tak ti neoblíbení zůstávají až do konce hry a oblíbení postupně odpadávají. Neměl jsem to nutkání pustit si ihned další díl, proto se mi to tak protáhlo. Nebyl to ten pravý Survivor. V minulé sezóně to byla Dawn, nyní to byla Monica Člověk, který mohl zlepšit hru NĚKOLIKRÁT k lepšímu, ale to se samozřejmě nestalo. Oblíbení hráči: Aras, Vytas, Hayden. Neoblíbení hráči: Colton, Monica. Jedna z těch slabších sérií. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery:Už prvně, když jsem zjistila cast, tak mě tak něják napadlo, že tohle by mohla být Tysonova série, a ukázalo se, že jsem měla pravdu. Jak jsem ho v jeho úplně první sérii moc nemusela, tak si mě za ty roky získal, takže jsem mu tu výhru i přála, z finálové trojice rozhodně nejvíc, hlavně jsem se děsila, aby porotě nepřeskočilo a nedala to otravné Monice. Někdo by jí měl spočítat, kolikrát za sezónu řekla "This is about Monica." Každopádně mě tahle série příjemně překvapila. Trošku mě naštvalo, že pár mých favoritů vypadlo již před sloučením, ale kmenovky skoro v každém díle stály za to. Ehm, ehm, Rustle feathers :D Na rozdíl od většiny přítomných si myslím, že Redemption Island není špatný nápad, takže jsem byla poměrně ráda, za jeho navrácení. No, když to vezmu kolem a kolem, moje nejoblíbenější série to není, ale stála za to. 4* a Ciera se pro mě stala největším překvapením série, po prvních třech dílech jsem si o ní myslela, že je naprosto odepsaná a hele kam to dotáhla. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budou spoilery, takže kdo to nechce číst ať si zacpe uši. Poprvé přišel pořad se zcela novým konceptem, který stál bohužel celkem za hovno.Vítěz mě příliš nepotěšil. Nějak jsem tomu slizkému 30 kilovému vikingovi nikdy nepřišel na chuť. Zklamalo mě okamžité vypadnutí Ruperta, bo to je slušný psychopat, který to mohl určitě více rozjet. Nejvíce mi vadily hrozně nudné a bezvýznamné kmenové rady. Divák se dočkal jediného překvápka, a to je zatraceně málo. Dále se mi nelíbilo, že prakticky ihned po radě se každý omlouval a byl s každým opět kamarád. Mám rád, když v táboře panuje napětí. Docela sympatický mi byl pouze ten doktorský ideální páreček, který to měl od ostatních spočítané velmi brzy. Celkově se tedy jedná o sérii, která je spíše o hovně. Obsahuje hrozně málo hajzlů a podrazáků a divák může sledovat pouze jednu pohodovou vikingskou plavbu, a to po pár dílech začne nudit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak série nám skončila. Určitě se dá konstatovat to, že po otřesném Caramoanu přišlo viditelné zlepšení. Nicméně s Filipínami a ostatními top sérkami je to stále nesrovnatelné. Klady série: Brad, Vytas, Hayden, Ciera, Laura.....tahle pětice se starala asi nejvíc o to, aby se tam vůbec něco dělo a bavilo mě to. Samozřejmě redemption island se znovu ukázal jako nefunkční a doufám, že mu bude navždy konec. Celkově se v mém žebříčku BvW zařadí někam do lepšího průměru mezi série, které mají důstojného vítěze, pár zajímavých zvratů, ale které na ty nejvyšší mety koukají pořád ze slušné dálky. 75% ......PS: Nemůžu se dočkat nové série. Konečně série se samými nováčky, navíc to vypadá, že budou rozděleni do 3 kmenů, což vždy přináší množství variant a aliancí. Těším se :) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k obávané sezóně neurazil. Po finále spokojenost, k nadšení chybí jen méně předvídatelný vítěz a finále, které bylo jasné 3-4 díly předem. Coltonova osobnost nepřekousnutelná...už jo :) Navrátilci, až na malé výjimky (Kat, Rupert) funkční, z "loved ones" neurazil téměř nikdo. Nejoblíbenější páry a vlastně i hráči série Tyson + Rachel a Ciera + Laura. 85% Odpad sezóny, zmíněný Colton. ()

paulieM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně dobrá série, přidaný loved-ones prvek hry přináší spoustu strategických rovin, a tedy nutnost hráčů a diváků uvažovat šířeji. BvW systém zároveň dělá snesitelnějším prvek Redemption Island, který mi v předchozích případech vadil a spíše zdržoval - zabíral podstatnou část každého dílu a na zajímavější a podstatnější věci nezbyl čas. Dalším plusem BvW je casting. Většina hráčů se snažila hrát a nestát pasivně v alianci, což je pro atraktivitu hry dobře. To ústí ve velký počet blindsidů a big moveů, které jsou charakterické pro vyspělé hráče. Vítěz více než uspokojivý a porota málo zahořklá. Co mi však vadilo (nejenom) na této sérii, krom neverending rádoby emocionálních výlevů spjatých s loved-ones jedinci, byla extrémní snaha CBS o maximalizaci napětí před kmenovkou. Jsou prostě kmenovky, kde pro racionální hráče vyvstává jedinej možnej scénář, jak může dopadnout, jednoduše není co řešit. Přesto režie vždy nastíní dva scénáře, a to doslova za každou cenu, tak aby zachránila určitou hladinu napětí. Někdy to však je na úkor autenticity samotné hry. Typickým příkladem jsou poslední kmenovky a rozhodování Monicy. Teď vyvstává otázka, jestli je to dílem televizního střihu a určitého směřování hráčů televizí, anebo hráči samotnými. Obávám se, že jde o první možnost, a proto je to jen za 4 hvězdy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě paráda.... Koncept blood vs.water alespoň dočasně oživil tu poněkud stagnující survivorovskou šablonu, která už řádnou řadu sérií diváka nepřekvapovala a snad až unavovala. Hra samotná se obešla bez osobní nenávisti, zlých hajzlovin či zaslepující zatrpklosti.. a to mám rád. Vítězovi jsem fandil hned z kraje a v milém překvapení jsem sledoval jak porota v závěru uznala jeho hru - přesto, že se celou dobu tvářili tak strašně ublíženě. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blood vs Water nám do Survivora přinesl pár nových věcí, možnost výměny svých blízkých na Ostrovu vykoupení a vůbec se to docela zamotávalo, což bylo v pořádku. Podle mě se, ale hra naplno rozjela až v momentě sloučení kmenů. Páry byly nemilosrdně vymýceny a vlastně dobře jim tak, hráli docela špatně! Kdežto Tyson jel svoji perfektní hru, imunity našel, dal se dohromady s Gervesem a Monikou a dostal se úplný konec a zaslouženě vyhrál, nicméně že bych ho měl nějak extra rád, to se říci zkrátka nedá. Jeho spolu-kumpán Gervese se do finále jen provezl a Monika, kterou jsem měl opravdu rád z One Worldu, se ukázala sice jako silná soupeřka, ale emočně absolutně nezvadatelná, neřízená, stále opakovala jak je nad věcí, ale přitom byla spíše pod ní, jak je utiskována svým manželem a že si potřebuje něco dokázat, prostě emoční troska! Musím, ještě zmínit Lauru M, kterou od začátku všichni "hejtovali" a poslali na Ostrov, upřímně nechápu proč jí všichni tak nesnášeli. Ona ale ukázala, že má bojovného ducha a kralovala Ostrovu vykoupení, kromě poslední soutěže, kdyby se dostala do finále, tak bych to přál jí. Byla výborná soutěžící, zrazená svojí "sviňo" dcerou Cierou. Laura M byla jediná kdo mohl Tysonovi konkurovat... ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je naprosto skvělá. Nápad postavit favority proti milovaným byl fakt dobrej. Nejvíc jsem fandil asi Cieře, která uměla hrát líp, než polovina favoritů. Pak Lauře M., která všechny totálně drtila. Tomuhle páru jsem fandil od začátku. Skvělá série! ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový téma pro Survivora přišlo a to bejvalí hráči vs. jejich blízcí. A kort postavit je proti sobě, skvělej tah + Redemption...Můžu říct hned z kraje, že Vytas a k němu Aras byli největší favoriti pro mě a zklamalo mě, že odpadli docela brzo, ale skvělej tah. Monica celou dobu jenom kecá a přitom hovno z toho, nesympatická a ikdyž občas sexy. Gervase se vezl evidentně. Hayden, Caleb to taky neměli rozjetý nejhůř, ale jejich krok jim nevyšel. Colton je sračka, vzhledem k tomu, co se od něj dalo očekávat po jeho první řadě...zbytek castu stál za prd. Že má Tyson největší šanci na výhru, kdo by to asi byl řek, měli ho vyhodit co nejdřív to šlo, ale holt oni neviděj to co my, tudíž si každej myslí svý. Ale prostě zahrál skvělou hru po všech směrem a z tý trojky si to rozhodně zasloužil ... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle řada mě nikdy moc nebavila, můj "favorit" vypadl hnedka na začátku a že by se na to nějak celé zajímavé vyvíjelo, to opravdu říct nemůžu. Oblíbenci: Tina, Hayden, Rupert, Vytas ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbenci: Tyson, Laura M., Hayden. Řady podle oblíbenosti: Hrdinové proti padouchům, Austrálie, Gabon, Mikronésie, Cookovy ostrovy, Perlové ostrovy, Palau, Samoa, Filipíny, Krev není voda, Caramoan, Čína, Amazonie, Guatemala, Ostrov vykoupení, Fidži, Jižní Pacifik, Panama, Tocantins, All Stars, Afrika, Jeden svět, Nicaragua, Borneo, Vanuatu, Markézy, Thajsko. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě kvalitní a osvěžující řada. Nelituju ani redemption islandu, ani výběru soutěžících. I když moji favoriti Aras, Rupert a Candice vyhořeli, tak mě ta série náramně bavila. Jen víc takových řad. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery!! Pro mě zatím jedna z nejdokonalejších serií!! Možná dokonce nejlepší!! :)) Jsem z toho úúúplně unešená!! .. Tolik pocitů jsem ještě z žádné série neměla..Jak je u mě zvykem, fandila jsem "favoritům" a ne nováčkům..Opět mi přišlo nefér, že nováčci nic neumí a jsou proti veteránům, ale co už :))...Naprosto dokonalá hudba a ukázka na začátku (zatím nejlepší), opět figuroval ostrov vykoupení (skvělé).Taky bylo pěkně vidět, že tu byly ženy o 80%silnější než muži :D)...Aras - Pro mě zlatej střed, nezajímal mě, ale nechala bych ho tam kapku déle :)) (pro mě nejhezčí soutěžící :D))..Candice - schytala to hned na začátku, skončila na ostrově, držela se podle mě dlouho a byla dobrá, fandila jsem jí.Pobavila mě s gestem na Culpeppera :D)..Colton - pro mě ubožák, divnej týpek, blázen, ještě že se tam moc dlouho nezdržel..Gervase - v první řadě byl můj favorit, ted byl troska, táhl se celou řadu za Tysonem, sám vůbec nic nezvládl, hrozně se na něho dívalo, neustále jsem se těšila až vypadne ale bylo jasné že to došlape až do konce, (to jak potopil svou neteř hned nazačátku taky nebylo moc pěkné a přišlo mi, že toho ani nějak moc nelitoval)..Kat - další záporná postava pro mě, katastrofa, nevím proč, ale vůbec mi nesedla, díky bohu že si ji nedrželi déle..Laura - pro mě v téhle sérii asi nejúúúžasnější postava!! Skláním se před ní, protože dokázala podle mě nejvíc..V podstatě byla skoro celou dobu na ostrově (hned po návratu ji znovu vyhodili) ale i tam to nevzdávala a dostkrát vyhrála!!škoda, že neporazila Tinu, i když by to asi nic moc nezměnilo a pořadí by zůstalo stejné..Opravdu úúúžasný člověk!! Strašně pěkné komentáře na kameru, vyjadřování citů otevřeně přede všemi..Monica - jak bylo řečeno, byla den ode dne silnější a silnější. První polovinu jsem ji nemohla ani čud, líbila se mi na ní maximálně její kšiltovka :D), ale od sloučení se to začalo obracet a jakmile začala vyhrávat imunity tak byla také moje favoritka, dokázala podle mě mnoho a opravdu mají děti dva vzory :))..Rupert - velice pěkné gesto na začátku soutěže, škoda že se neudržel déle, třeba příště :))..Tina - nevím proč ale nefandila jsem jí , byla pro mě také zlatý střed jak Aras.Naštvalo mě, že nad Vytasem vyhrála jen kvůli pomoci Laury a nakonec ji porazila, podle mě si to vůůbec nezasloužila, už jednou vyhrála vůbec bych ji do soutěže ani nedávala..Tyson - vítěz série, pro mě dost rozporuplný člověk, chvíli jsem mu fandila chvíli ne, kdybych to brala opravdu jen tak že hrál, tak hrál super, ale občas mi přišel dost bezcitný..Rozhodně bylo odzačátku vidět, kdo to má vše pod palcem :)), výhru si podle mě nejvíc z té trojky ale zasloužila Monica!! Tyson podle mě vůbec nic neuměl a vyhrával až na konci a dost těsně..Druhý kmen - Brad Culpepper - manžel Moniky, katastrofálně divný člověk :D) tak bych to zkrátila pro mě prostě cvok :D).. Caleb - nefandila jsem mu a divím se, že se udržel tak dlouho, asi to hrál na nenápadnost :))..Ciera - pro mě po Lauře druhá největší favoritka!! Super člověk, který prostě nechtěl být čtvrtý ale první :D). To s vyhozením Laury bylo zvláštní a docela mě to naštvalo, ale když jsem pak viděla rozhovory v pozadí na kameru tak jsem názor zase změnila..Velice krásné pouto mezi nima..Best..Hayden - zezačátku jsem ho moc nemusela, asi kvůli tomu že jsem věděla, že patří ke Kat, ale když se spojil se Cierou (což bylo celkem daleko :D) tak jsem názor kapku pozměnila, i tak pro mě je pouze střed, neutrál, a slaboch, který nikdy nic nevyhrál a porážely ho ženy :)) hlavně v soutěži, kde ho porazila Monica, a on si stěžoval na puchýře :D)..John - mě moc neseděl, líbilo se mi že byl na ostrově s Candice, ale když měl možnost se s ní vyměnit (a ona chtěla) on se zdál být zaražen a přišel mi, že je dost ubohý, nevadí mi, že nedošel dál, podle mě byla lepší a silnější Candice..Katie - mám na ni názor jak na matku Tinu, nefandila jsem jim, Katie mi přišla vyvržená od lidí, snažila se vetřít kamkoliv, + snad jen za to jak se k sobě s Tinou chovaly :))....Laura - myslela jsem si, že bude slabá a bude pro mne zklamáním, ale nakonec jsem byla docela ráda, že jsme tentokrát viděli ji a ne Ruperta.Pracovala v kmeni, perfkektně plavala a nakonec doplatila na svou čestnost a šla :)), odzačátku to měla těžké protože byla jediná v kmeni "cizí" a ostatní byli naštvaní, že se s ní Rupert vyměnil, takže pro mě dost silný člověk .))..Marissa - moc dlouho tam nepobyla, díky svému strejdovi, chudák dojela na něco za co nemohla :))..Rachel - to je asi jediná osoba kterou jsem tam nějak nepostřehla a nevím že tam byla :D) ale každopádně dobře vymyšlený tah na Tysona, škoda že nevyšel :))..Vytas - pro mě lepší než bratr Aras, docela silný, chudák mezi babama :D),ale také jsem mu nefandila :))... () (méně) (více)

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Mocný ždímač emocí, tahle série. Z dvojic jsem si nejvíc oblíbila asi Candice s Johnem a Lauru M. s Cierou. Jsem ráda, že Colton dopadl, tak jak dopadl, "chudáček". Rivalita mezi dvěma bratry je pro mě nepochopitelná. Stejně jako v této sérii nechápu systém dělení výhry. Caleb byl překvapivě normální. Tina mě neiritovala tolik jako minule. Moje dřívější oblíbenkyně Kat se odestala oblíbenkyní, opravdu je hloupoučká. Ale díky ní mám aspoň k používání novou hlášku. S Tysonem mám trochu problém, na jednu stranu si vítězství zaslouží, na tu druhou je to pěknej zmetek. :) ()

Reklama

Reklama