Reklama

Reklama

VHSRip: Lesk, bída, pirátův syn a jeho video

Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2013, 18 min

Režie:

Zdeněk Skokan

Hrají:

Josef Šedý

Obsahy(1)

Když u nás ještě nebyly videopůjčovny, jezdil Josef Šedý pro filmy do Rakouska. Nahrané videokazety opatřené simultánním rychlodabingem pak šířil mezi kamarády. Od začátku 90. let až dosud půjčuje filmy legálně a s nostalgií vzpomíná na někdejší slávu dnes už skoro zapomenutého média. (navorski)

Recenze (14)

fugazi 

všechny recenze uživatele

"Se na to dívaj na počítači, to já jako nepovažuju za zábavu. Já si pěkně sednu, pustim si to do beden, aby to pěkně valilo, že?" ... Dneska lidi už z filmů nemaj takovou radost. Každej pubertální ňouma si dneska jede camripy na notebooku někdy i na mobilu a myslí si, jak rozumí filmům. Vůbec bych jim nedovolil zdejší registraci! ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Dám velmi rád krásný plný počet. Občas si tento dokument poštím, neboť jsem velkým fandou doby, kdy VHS mánie tvořila jeden ze základu domácnosti. Všechny ty filmy, vzpomínky a radost z každého nového filmu byla součástí jedné krásné éry. Pan Josef Šedivý příjemně vypráví. Pěkně se jeho hlas a nářečí poslouchá. Je to zvláštní , ale uklidňuje mně to :-) Night Hunter a Absurd - perfektní filmy, které dodneška mají své kouzlo. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Po zhlédnutí dokumentu Králové videa jsem chtěl vidět i tento vysoce hodnocený krátkometrážní film, který vznikl o několik let dřív. I když má taky zajímavou vypovídací hodnotu, tak většinu informací je už zahrnuto v tom výše uvedeném titulu. Přesto, koho zajímá fenomén VHS, tak si tu své najde a můžete ho vidět třeba tady na YouTube. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ... A zase nějaké to BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec. kvůli zdejším novým nepochopitelným pravidlům pro recenze ... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Zde nemůžete hodnotit obsah,ale nostalgickou notu.Je to rok snad,co jsem vyházel přes sto kazet.Den co den chodil do videopůjčovny a živil je:)Pěkně kartičku máte?Pak byl výběr,že člověk nevěděl co si vybrat.Pak i vycházel magazín s novinkama,postupně i na DVD.Hlavně kdo by neznal korálky a 18+.Jo jako malej jsem tam jednou musel očíhnout holky:)Nejhorší bylo to vracet do určitý hodiny,protože to šlo hned pak pro dalšího a videopůjčovna neměla tolik kopií.Super doba. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama