Reklama

Reklama

Recenze (11)

Lima 

všechny recenze uživatele

Průměrné poliziotteschi. Je to efektní pro oko, má to smrtící tempo, pořád se tam něco děje, akce střídá akci, ale všechno je to takové mělké a povrchní. Při výcviku členů komanda jsem navíc zažíval slušné deja-vu, kdy něco podobného jsem již viděl v dalších dvou polizioteschi snímcích. Režie není příliš vynalézavá a některé scény hraničí s až nechtěnou naivitou. Vedení herců občas bída s nouzí, včetně Marcela Bozzuffiho, který měl sice charisma, ale herec to nebyl bůhvíjaký. Je to takový spotřební produkt, film natočený na zakázku, v módním trendu italské kinematografie 70.let. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z vrcholů poliziotteschi žánru, silně znepokojivé téma, aktuální dodnes, parádní rychlé akční tempo, při kterém se opravdu téměř nebudete nudit, surové scény krveprolití, efektivní auto-moto honičky, skvělý 70' funky/psychedelic zvukový doprovod (Stelvio Cipriani) a hlavně velmi efektivní kamera. V hlavní roli hvězda Marcel Bozzuffi jako nebojácný ale velmi rozhořčený policejní kapitán Vanni, který po zavraždění své manželky, bojuje proti rostoucí kriminalitě a organizovanému zločinu, s novými inovačními postupy, zde mu je na pomoci jím speciálně vycvičené komando ze čtyř nejlepších střelců s colty 38, po většinu času na motorkách..Na druhé straně opět velmi přesvědčivý Ivan Rassimov jako darebák Black Angel, se svým gangem, jehož specialitou jsou především teroristické akce s mučivě hrůzostrašnými, na dálku řízenými dynamitovými výbuchy na veřejných místech. Film obsahuje některé opravdu památné scény, krom střelby, akčních pronásledovacích honiček (ta za jízdy na vlaku byla vynikající), výbuchů aut, je zde jedna, kdy v parku, odpálen z auta na dálku, vyletí do vzduchu jeden ze zrádců, který neví že drží balíček s výbušninou. Škoda že šlo o poslední Dallamanův film (jehož specifikací bylo především giallo), za nedlouho se tento režisér stal obětí autonehody.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Při zátahu zastřelí inspektor Vanni Black Angelova bratra, a za to musí zaplatit. Trest je krutý a Vanni si přísahá, že padoucha dostane. Ten zatím rozjíždí velkou akci, kdy se celé město Turín dostane do ohrožení. Kufříky s výbušninou, kterou lze odpálit na dálku, jsou připraveny, a tak komisař Petrucci, inspektor Vanni a jejich podřízení mají plné ruce práce, aby zabránili hrozící katastrofě. Název filmu odkazuje ke speciálnímu komandu, jež Vanni vycvičí. Motorkářský policejní gang má v pouzdře kolt 38. Pro milovníky italských polišfilmů lahůdka, v níž jsou nejlepší motocyklové honičky. Poměrně syrový snímek mrtvými nešetří, dojde i na prsty uražené dveřmi auta v přímém přenosu. Jinak film není až tak fyzicky brutální, jako spíše ohledně vražd nekompromisní. Účinky trhaviny jsou věrohodné a obětí kopice. Mrazivou scénou je moment, kdy si chlapci hrají na schodišti v domě na gangstery a domlouvají se, jak příští den bude dělat mrtvého ten druhý, aniž by tušili, co číhá v nejvyšším poschodí. Perfektní hudba, dynamická kamera a akce na kolech. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jejich revírem je Turín, jejich tempo je vražedné, jejich protivníci jsou lupiči, vrazi a psychopati. Muži ze Speciálního týmu 38 pracují ve dne v noci, jejich úkolem je nakopat prdel všem zkurvysynům. Brutální a nekompromisní polizzioteschi, kde jedna akce téměř plynule navazuje na druhou a vše doprovází výborná Ciprianiho hudba. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zručne natočené poliziotteschi, aké boli v 70-tych rokoch v Taliansku populárne. V tomto prípade skočíme do deja rovnými nohami, do desiatich minút je načrtnutá schéma, karty sú rozdané a akcia sa može začať. A ako čerešnička na torte nám zneje perfektná Ciprianiho hudba. Nemyslím si však, že sa jedná o vrcholné dielo subžánru, predsa len si to žiadalo viac prepracovať charaktery niektorých postáv. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení z filmu, téma je sice stále aktuální, honičky jsou řádně “cool” a stále se něco děje, proti hereckým výkonům, kameře, hudbě atd také nemůžu nic zásadního namítnout, ale jako celek mne to ve finále prostě příliš neoslovilo. Ani jeden z filmů, který jsem od Massima Dallamana viděl, nemohu zařadit mezi klenoty ve svém žánru, vždy mi vychází "jen" poctivě odvedená práce, bohužel bez nějaké té třešničky na dortu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledni rezisersky pocin Dallamana, a veruze sa fajne rozlucil.. jedno z najlepsich poliziotteschi, ake som vobec videl. Fakt nasilne, drsne, brutalne sceny, prestrelky, autonahanacky. vacsinou som zvyknuty, ze v poliziotteschi hra Merli alebo aspon Merola. Tu nie je ani jeden z nich. No i tak sa tento raritny film oplati mat a vidiet. Nerad suhlasim s karlosom80, no tentokrat to aj ja vidim na maximalne hodnotenie . 95 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Specialni policejni komado s osmatricitkama a na motorkach. :-) Vsemu veli Marcel Bozzuffi. Je to pomerne akcni a neni tam kupodivu zadna naha zena. :-) Jen Carole André jako spojka, ktera stejne neprezije. Rassimov opet za perfektniho padoucha. Jizda Fiatem 127 po jedoucim vlaku je vec, kterou jsem dosud nikdy nevidel. :-) V ramci zanru poliziotteschi vynikajici filmek. ()

westman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je italský akční multiorgastický snímek(tedy pro mě). V hlavní roli prostovlasý Marcel Bozzuffi (zabiják z Francouzské spojky) jako drsný ale lidský polda Vanni,kterému na uvod zprovodí ze světa manželku banda grázlů a on dá poté dohromady tým elitních střelců a společnými silami čistí metropoli od zločinců.Brutální podívaná 70tých let ve které akce je doopravdy AKCE. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Je to svojim spôsobom fascinujúce. Dallamono ma oslovil viac svojimi predchádzajúcimi filmami, čo som videla, ale ani tu to nie je zas nejaká márnosť. Je to zbesilá naháňačka. Nikedy sa mi však zdalo, že tí herci hrali tak  trochu fádne... taká klasička pre fanúšikov poliziotteschi, však nesmie chýbať. ()

Reklama

Reklama