Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 2
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Recenze uživatele Laerry k tomuto seriálu (1)

Ospalá díra (2013) 

Ačkoliv přenesení Ichaboda Cranea do naší přítomnosti může vypadat děsivě, tak mu to (stejně jako modernímu Sherloku Holmesovi) vůbec neuškodilo - naopak se tím scénáristům naskytla dokonalá příležitost na vytváření vtipných situací, ve kterých je Ichabod konfrontován s pro nás zažitou realitou - a aby se to nezvrhlo v parodii, je jeho postava obohacena o ohromné charisma Toma Milsona, který svůj part zvládá s nonšalantní grácií a taktem. V hereckém obsazení hledejte tak hlavní trumf seriálu, dalšími esy jsou krásně vystihnutá ponurá atmosféra; do sebe zapadající příběh (ačkoliv se to zpočátku může jevit jen jako epizodní záležitost) s promyšlenou mytologií, která se nespoléhá jen na bezhlavého jezdce; velmi vydařené efekty (na seriálové poměry) a v neposlední řadě je tu žolík v podobě sehrané chemie mezi ústředním (netradičním) duem. Seriál si zaslouží šanci, protože k přesvědčení diváka potřebuje více, než úvodní (leč efektní) epizodu, protože se seriál vyplatí až s postupným rozvinutím děje. Však jde přeci o dílo z dílny sehrané scénáristické dvojice, co mají na svědomí Fringe, Alias, Hawaii 5-0 či nové filmové Star Treky... ()

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama