Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 7
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Recenze uživatele strougy k tomuto seriálu (1)

Ospalá díra (2013) 

Důvod obliby vaření dortu Pejska a Kočičky mezi současnými tvůrci seriálů mi není jasný, ale jinak si jejich lásku k patlání všeho možného do jednoho celku vysvětlit nedokážu. Motivů se zde vystřídá, že by to člověk nespočítal, vykradlo se zjevně všechno, co jim zrovna přelítlo před nosem, takže tu jsou démoni, čarodějnice, zombie George Washington (že oni četli novou sérii Deadpoola, ha), Moloch, duchové, Smrt či třeba Golem. To vše je porůznu vkládáno do jinak konzistentní struktury jednotlivých epizod, od úvodních čas od času i trefných glos reflektujících současnou společnost, přes zjevení netvora, který bude soupeřem dnes, a postupné hledání klíče k jeho zničení spojené se zjišťováním, čím jsou oba hlavní hrdinové propojení, až k závěrečné likvidaci nepřítele provedené nesmírně laciným způsobem (vrchol je zneškodnění Smrtě, za to by tvůrce poslal do pekla i jeho jinak nejsympatičtější obraz) a následnému mudrování nad tím, že potřebují Katrinu. A aby se divák náhodou nenudil, tak celé je to přeplněno množstvím patosu a „mouder“ obvykle pronášených Abbie, co následně nahodí svůj asi jediný herecký výraz a to „drsný“ pohled s „cool“ sevřenými rty. Jediný klad, co mi to ve výsledku přineslo, bylo vzpomenutí si na knihu Zrození očistce, kterou si už dlouho chci přečíst. Děkuju! ()

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama