Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 7
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Recenze (208)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilotní díl režírovaný Lenem Wisemanem (Underworld) je svižný, přenesení klasického příběhu do současnosti je dostatečně zábavné a konspiračními teoriemi se tu rozhodně nešetří. Navíc tu máme příjemný mix neokoukaných i dobře známých hereckých tváří. Potěšilo mě hlavně obsazení vycházející hvězdičky Nicole Beharie (Shame) do hlavní ženské role. Zato herečtí veteráni v rolích šerifů nemají letos v seriálech dlouhou životnost. Jeff Fahey nepřežil ani pilotní díl Under the Dome a Clancy Brown je na tom v případě Sleepy Hollow ještě hůře. Pilot - 80% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Původně jsem vůbec neplánovala na tenhle seriál koukat, ale prvotní ohlasy po pilotu mě trochu navnadili, že bych to možná mohla zkusit. Pilot se mi líbil, z druhého dílu už jsem byla tak trochu rozpačitá, ale když jsem si zvykla na žánr v jakém to bude, tak se na to dá docela dobře dívat. Tvůrci ostatních seriálů by se mohli učit jak vypadá Cliffhanger, protože závěr 1. řady mě teda dostal a rozhodně navnadil, abych se za rok podívala na sérii druhou. 4* a teda musím pochválit scény Ichabod a moderní věci/technika. To bylo opravdu k popukání. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bál o napojení na burtonovu klasiku, ale to se vcelku povedlo, včetně obsazení ústřední dvojice a hlavního příběhu. Jde o takovou slabší alternativu k Supernatural s taktéž příjemnou syrovostí. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V bláhovém oblouznění, že na tomhle seriálu bude nějakým způsobem participovat Tim Burton, jsem sáhl pořádně vedle, a místo toho narazil na Len Wisemana. Zrazen vlastní debilitou jsem nuceně viděl běžný seriálový standard, jehož slabě nasazený level nevydržel ani těch 45. minut, co trvá jeden díl ze třinácti, a postupně přešel v upachtěnou nezáživnost. Ne, že bych měl nutnost vidět všech 13 dílů, ale po dvou absolvovaných, nemám potřebu vidět už ani minutu této stupidity. Kdyby to, proboha živýho, bylo něčím zajímavé. Přiznám se, že orientace ve zmateném ději dá problém i méně slabomyslnému jedinci, než jsem já, ale abych dva, ano, celé dva díly, viděl úplnou piču o co jde, a proč to je, to už se mně dlouho nestalo. Postupně jsem vypínal soustředění a pozornost byla kamsi odlifrována, a to se nemělo stát. Úplně jsem se totiž ztratil v ději. Postavy nemají charisma. Jako netvrdím, že jsou kokotský nebo tak něco, ale neoslní. Chlápek středověkého vzezření, který by neudělal ostudu v reklamě na kapitána Morgana a afroameričanka, pro kterou jsem sice slabost během těch dvou dílů nepocítil, ale ani mně nijak nevadila. Kamera, triky, výprava, to všechno byl běžný televizní, respektive seriálový standard. Pro někoho možná špičkové, pro mě rozhodně ne. Scénář je zamotaný, ale ne takovým tím způsobem, co by mě bavil nebo jakkoliv z nějakého hlediska zaujal. Odvodil jsem si tedy, že je patrně debilní. Ano, přiznávám, že řídit se mnou, není směrodatné, ale pokud je seriál v kladném hodnocení, tak by měl podle toho vyznívat. Je příšerný. Dlouho jsem nechválil dabing. Pane Jančík a spol., odvedl jste vynikající práci. O tvůrcích tohoto seriálu se to s úspěchem prohlásit nedá. Dál se dívat nehodlám. Těch pár démonů, co je zde k vidění spolu s laciným stylem opatřeným slabou režií, v podstatě ani za to nestojí. Mé hodnocení: 20% ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Důvod obliby vaření dortu Pejska a Kočičky mezi současnými tvůrci seriálů mi není jasný, ale jinak si jejich lásku k patlání všeho možného do jednoho celku vysvětlit nedokážu. Motivů se zde vystřídá, že by to člověk nespočítal, vykradlo se zjevně všechno, co jim zrovna přelítlo před nosem, takže tu jsou démoni, čarodějnice, zombie George Washington (že oni četli novou sérii Deadpoola, ha), Moloch, duchové, Smrt či třeba Golem. To vše je porůznu vkládáno do jinak konzistentní struktury jednotlivých epizod, od úvodních čas od času i trefných glos reflektujících současnou společnost, přes zjevení netvora, který bude soupeřem dnes, a postupné hledání klíče k jeho zničení spojené se zjišťováním, čím jsou oba hlavní hrdinové propojení, až k závěrečné likvidaci nepřítele provedené nesmírně laciným způsobem (vrchol je zneškodnění Smrtě, za to by tvůrce poslal do pekla i jeho jinak nejsympatičtější obraz) a následnému mudrování nad tím, že potřebují Katrinu. A aby se divák náhodou nenudil, tak celé je to přeplněno množstvím patosu a „mouder“ obvykle pronášených Abbie, co následně nahodí svůj asi jediný herecký výraz a to „drsný“ pohled s „cool“ sevřenými rty. Jediný klad, co mi to ve výsledku přineslo, bylo vzpomenutí si na knihu Zrození očistce, kterou si už dlouho chci přečíst. Děkuju! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předně, Tim Mison jako Ichabod Crane je boží. Už od začátku mi byl neskutečně sympatický, pak promluvil tou krásnou královskou angličtinou a bylo to. Ono vůbec Ichabodovo vtipné přizpůsobování současnému světlu je to nejlepší na tomhle seriálu. Zbytek... hmmm, zbytek mohl mít potenciál - vyšetřování nadpřirozených zločinů, kterým se jako červená nit line příběh bezhlavého jezdce a možné příchozí apokalypsy. Jenže tvůrci svoji příležitost promarnili a jejich případy jsou neoriginální, bez šťávy a někdy ani nedávají smysl. A to naštve nejvíc, ten příslib něčeho, co mohlo být skvělé (temně vtipná nadpřirozená fantasy se sympatickou ústřední dvojkou), který ale stal v rukou průměrných tvůrců buřtgulášem bez výrazné chuti. Na ukrácení času dobré, ale nic, co bych musela mít ve svém top výběru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál o této legendě. Herci jsou docela sympatičtí. Policistka Abigail Mills a bývalý voják z americké války za nezávislost Ichabood Crane bojují proti bezhlavému jezdci, aby zabránili konci světa. Není to žádná sranda probudit se po 232 letech. Otázek je pořád spoustu. "Otroctví bylo zrušeno?" :D V každém dílu se objevuje nový protivník. Ale hlavní je Moloch. Dost tam překrucují americké dějiny. Ichabood se snaží vysvobodit svou zakletou ženu Katrinu z očistce. Pomáhá jim i Abigailnina sestra Jane, nadřízený kapitán Frank Irwing a místní sběrač pokladů. Ve 2. sérii v boji s Molochem pokračují. Objevuje se nový protivník, Henry Parish a přidává se k nim i Ichaboodova žena Katrina. Spoiler: Molocha se jim podaří zastavit, ale Henry to nevzdává. Nakonec přijde i zrada jednoho z členů. Končí to docela uzavřeně. Ve 3. sérii se objevují noví záporáci, jsou to Skrytý a Pandora. Nakonec se jim opět povede všechny porazit, ale ne bez obětí... Ve 4. sérii Ichabood získává nové spojence a pokračuje ve své misi ve Washingtonu. Hlavním záporákem je miliardář Malcom Dreyfuss, který chce ovládnout celou Ameriku. Pro náš tým to ale opět není žádný problém. Seriál byl bohužel ukončen. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Pilot pôsobí príliš štandardne. Pár zaujímavých záberov kamery nestačí. Očakával som, že aspoň úvodný diel bude natočený viac štýlovo... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po skončení HIMYM a pauze v BBT bylo na čase zvolit si další seriál, který mě na pár večeů zabaví.V dlouhé řadě stovek hitů, které momentálně valcují celý svět jsem si vybral méně nápadný, leč mě tématem asi nejbližší.Film s Johnym Deppem je samozřejmě nepřekonaný a to v nedostižném měřítku, na druhou stránku výprava seriálu je skvělá, efekty ucházející, hlavní hrdina je sympaťák a bezhlavej jezdec výtečně udělanej.Ani mi nevadí převedení do moderní doby, jelikož se dočkáme opravdu pořádné porce flashbacků do 18. století.Malinko mě štve, že v dnešní době se do hororového seriálu cpe humor, ale tady je to celkem vkusně, ale atmosféry se moc nedočkáme natož abyste ste u nějakého dílu opravdu báli.Nejlepší hororovej seriál jsou jasně už roky Lovci duchů, ale Sleepy Hollow potěší především námětem.Lehce nadprůměrná záležitost, kterou mám po shlédnutí první série pořád chuť sledovat dál a to je podstatný.70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno dle první série. Slušný fantasy seriál s prvky hororu, který mi stylem trochu připomínal Lovce duchů. Osekané s vyšším rozpočtem si to dokážu představit jako zábavný celovečerák. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Pilot naprosto super, Len Wiseman se vytáhnul! Atmosférické fantasy se slušně napsaným scénářem se jen tak nevidí. Celá první série je velice povedená. Především musím pochválit perfektní herecké obsazení. Jsem zvědav na další sérii. Překvapení seriálové sezóny! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film som mal rád, jeho seriálová verzia je natiahnutá a zbytočná, chýba jej to čaro trochu iných hercov z filmovej podoby Sleepy Hollow - Depp, Walken a to všetko pod Burtonom, viac hovoriť ani netreba. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naordinovaná, řízená lineární míchanice sc-fi/fantasy/krimi/thriller, která čerpá s podobně úspěšných seriálů posledních let. Celkovou vizáž pak vidím jako naprostou slepeninu lepších seriálů: Da Vinci's Demons a Sherlock. I tak ale seriál působí dost sympaticky, trošku si zvykám na postavu Ichaboda Crane (Tom Mison) - kopírování Benedicta Cumberbatche jako Sherlocka Holmesa ze seriálu SHERLOCK (2010) je tu hodně okaté. Best of seriál to z mojeho pohledu nebude, ale i tak se na něj nechá koukat a není to žádná nudná patlaninka ;) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ichabold Crane se probral o dvě a půl století později a s ním přišel i jezdec. Místy to formátem připomíná Lovce duchů. Je tu hlavní dějová linie a občas si oba hlavní hrdinové odskočí vyřešit nějaký ten vedlejší paranormální případ, ačkoliv ten vždy nějakým způsobem souvisí s jezdcem. Líbí se mi i ta náboženská stránka věci odkazující na biblické Zjevení sv. Jana a spokojen jsem i s atmosférou. Ústřední herecká dvojice mi sedí tak napůl. Tom Mison jako Crane neustále objevující vymoženosti 21.století je výborný. Hodně dělá jeho oxfordská angličtina. Naopak Nicole Beharie se mi moc nelíbí. Působí na mě až moc nepřirozeně. Potěšilo i pár známějších tváří jako třeba James Frain, Craig Parker či John Cho ve vedlejších rolích. Celkově hodně dobrý 80% zážitek. ()

GeusX

všechny recenze uživatele

První díl byl zajímavý, tak si nenechám ujít ani další díly. Jen jsem zvědav, co tam budou pořád řešit. Prozatím aspirant na čtyři hvězdy. Hodnocení udělím nejdříve po čtyřech, pěti, viděných dílech... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Pozor na drobné spoilery: První série skončila a musím říct, že se skutečně jedná o jeden z nejlepších letošních seriálů. Na začátku jsem patřil mezi ty, co se báli, že temnota časem vyprchá, ale to se naštěstí nestalo. Seriál se sna až dvě epizody neustále zlepšoval a finále patřilo k těm nejlepším, jaké jsem kdy viděl. Navíc musím vzdát pochvalu Tomu Misonovi. Kdybych ho potkal, tak bych mu 200 let starýho chlápka fakt věřil. Série 1 - 90% Edit Druhá série Sleepy Hollow bohužel nedokázala kvalitu udržet. Stále se najdou dobré díly a postava Hawleyho je skvělá, ale bohužel se to někde zaseklo. První polovina byla víceméně pořád dobrá, ovšem událostmi zimního finále začal pád. Navíc druhé polovině série uškodilo, že se tvůrci rozhodli seriál přiblížit schématu kriminálek (případ týdne) na úkor celkové schématu. Série 2 - 70 %. Edit Třetí sérií pád stále pokračuje. Kromě mrtvých z finále minulé série nás opustili i Irving a Hawley a takřka úplně i Bezhlavý jezdec (kromě dvou štěků na začátku a na konci). Nové směřování seriálu se podle mě nepovedlo a takřka úplně zmizelo kouzlo první řady. Vlastně jediné dvě věci, které seriál drží jsou Tom Mison, který Ichaboda stále zvládá perfektně a chemie mezi Ichabodem a Abbie. Bohužel po finále se musíme z jednou z těchto věcí také rozloučit. Seriálu navíc spíše ublížili nové postavy, které jsou v lepším případě nezajímavé, v tom horším přímo nepříjemné (světlu výjimkou je Jessica Camacho, která mi jako jediná sedla). Navíc finále je asi nejslabší díl ze všech (kromě loučení s některými postavami). Série 3 - 50 % Po třetí sérii seriál přestávám sledovat. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Logiku to má asi jako tupá sekera. Děj je zkratkovitej, jednotlivý epizody jsou provázané dost náhodně - jednu chvíli se řeší mrtvá čarodějnice, v další se cituje Kniha Zjevení a čtyři jezdci apokalypsy (kdybych dostal litr pokaždé, když to někdo vytáhne na plátno...) a v dalším díle hula hop a je tu Moloch a Miltonův ztracenej ráj. Pokud chcete najít místnost, kde taktizoval George Washington a je uskladněných pár kilo dynamitu, není problém, stačí otevřít okno v policejním skladu. Hledáte prastarej kodex, ztracenej dvě stě let? Koukněte do hlavní lodi kostela, kde je špatně zacementovaná schránka ve zdi, které si nikdo (!) za tu dobu nevšiml. Tohle je prostě třetí seriálová liga někde mezi Hvězdnou bránou a 902 10. Kouknete na to během umývání nádobí a budete spokojení. Ústřední dvojice je docela sympatická. Děvče moc hrát neumí, ale zase se na ni pěkně kouká. Zato britský akcent Toma Misona bude fanynky Sherlocka uvádět do deliria. ()

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama