Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický konec talentovaného herce Petra Svojtky na pražských tramvajových kolejích. Na mladého člena Národního divadla vzpomínají P. Štěpánek, I. Vyskočil, T. Fischerová, L. Havelková, J. Pleskot, P. Vondruška a další... Petr Svojtka si zamiloval divadlo a aktivně je provozoval už jako dítě. Po absolvování DAMU působil v tehdejším Divadle Jiřího Wolkera a v necelých třiceti letech přešel do angažmá v Národním divadle. Jeho začátky zde nebyly lehké, byl přijímán jako „kádrově protekční", ale brzy přesvědčil o velkém talentu. Hrál hodně ve filmech i v tehdejších televizních seriálech. Krátký, ale úspěšný herecký život se v soukromí bohužel neodrazil. Měl vždy sklony k jisté extravaganci a rizikovému chování, byl velmi pohledný – to vše ženy lákalo, ale po čase i odradilo. Se třemi herečkami měl tři děti. Nejstarší syn stejného jména je úspěšný divadelní režisér i šéf. I dcera Jana Janěková ml. je herečka a syn Jan z manželství s J. Bouškovou si táty moc neužil. Petr Svojtka zemřel ve 35 letech za nejasných okolností mezi vozy tramvaje. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český James Dean s vlasem delonovsky havraním, hlasem intonačně ryzím, znělým. Sůl prken, co svět znamenají. Měla bych sto chutí na stroji času nechat se /pře/nést a usednout hned, v hledišti, když on na jevišti Romeem… Příliš brzy byl anděly povolán do útrob nebeských bran. Snad tam na něho vytoužený kralevic dánský čekal. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem si ho v dětství zafixoval z Arabely a více jsem se s ním seznámil až vlastně v dospělém věku. Je škoda, že někteří mimořádně talentovaní "poděsové" odejdou moc brzy ()

Reklama

Reklama