Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, ako pri drsnej autonehode príde o život jej matka Elsa Moström, presťahuje sa úspešná spisovateľka Erika Falk (Claudia Galli) spolu s manželom Patrikom a ich dcérkou Majou do domu vo Fjällbacka – raju na zemi, ktorý po nej zdedila. O šesť mesiacov neskôr sa u prahu jej dverí objaví postarší pán, ktorý tvrdí, že je jej bratom a že majú spoločnú matku. Erika, znepokojená z nečakanej a nepríjemnej udalosti, chlapa vyhodí, ale po tom, čo ho o niekoľko dní nájdu zavraždeného, sa spisovateľka rozhodne pátrať. Avšak pravda, ktorú začne postupne odhaľovať z matkinej minulosti, je veľmi znepokojujúca... (sochoking)

(více)

Recenze (7)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už trailer byl dost zvláštní. Až film mě ale přesvědčil, že tenhle film je spíš průměrným kouskem ze Skandinávie. A přitom, co se týče příběhu, neřekl bych, že by byl úplně bez nápadu. Jenže zpracování už bylo daleko horší. Především ty průlety mezi současností a minulostí, které jako kdyby byly z naprosto dvou rozdílných filmů. Dalším problémem je i to, když Vám ty postavy během hodiny nepřirostou k srdci, to se pak těžko dokoukává s nějakým větším nadšením. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tyskungen by bol dobrý, ako pilot k seriálu. Tu, na ploche 105 minút, vystupuje až príliš mnoho ksichtov na môj vkus a ešte viacej mien (!!), aby sa v tom normálny človek zorientoval. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Rádoby mysteriózné propletené, ve skutečnosti poněkud přeplácané krimi, v jehož hlavní roli je mladá matka nedávno narozeného caparta, která naň kašle a místo toho lítá po všech čertech a zjišťuji minulost matky i nedávno objeveného a záhy ztraceného dosud neznámého staršího bratra. Postavy se tu objevují, aby následně z příběhu zmizely a pak se zase objevily. Celé to rodinné drama mi bylo jaksi ukradené a ani jsem se jaksi nevžil do role maminy, co dědí po mámě, objeví se u ní chlap, tvrdí, že je její starší bratr, někdo ho zabije a ona pak zjistí, že měl pravdu, a jme se vyšetřovat historii. Doteď ho neznala a už ani nepozná, tak proč to řešit. No, ale o něčem ten film být musel. Fakt musel? O čem že byl? ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela slušně natočené drama o tíze vlastní minulosti a o tom, že nic není černobílé. Mladá spisovatelka dávající dohromady útržky z neznámé části matčina života svým vyšetřováním píchne do vosího hnízda a pozná, že všemi akceptovaná válečná minulost nemusí tak úplně odpovídat realitě. Svět se totiž nedělí jen na válečné hrdiny a zrádce. Lidské osudy jsou složitější, což tento film pěkně vystihuje. Nejedná se o nijak převratnou záležitost, která by diváka zvedala z křesla, na druhé straně se na film příjemně dívá a určitě nenudí. Závěrečné odhalení sice žádné velké překvapení nepřinese, ale za jedno podívání to rozhodně stojí. ()

dozana 

všechny recenze uživatele

Severský filmový podzim 2014 / Neslané, nemastné. Pocit že tohle už někdo, někde natočil a bohužel lépe. ()

Reklama

Reklama