Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co byste udělali, kdyby jednoho rána u vaší luxusní vily zazvonil bezdomovec, tvrdil, že dobře zná vaší ženu a chtěl se vykoupat? Richard mu pořádně nandá. Jeho ženě Marině je to ale trapné, a bezdomovce, který se představuje jako Borgman, pustí dovnitř. A tak to celé začne. Příběh filmu Borgman je krutý, přímočarý a optimální pro milovníky černého humoru. Jenže kromě toho pokládá i řadu otázek a nechává divákům prostor, aby si ho přebrali po svém. V mnohém připomene postupy české nové vlny, v mnohem zas ironická a přesná severská dramata. (Artcam Films)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (287)

leila22 

všechny recenze uživatele

Celkom silné sústo čierneho humoru, surovosti a ľudskej zvrátenosti. Autor sa nemazná, divákovi šplechne všetku skazu sveta kruto do tváre . Bez prípravy, so zámerom poraďte si s tým sami. Občas ma štve, keď sa film skončí skôr ako dostanem odpovede na všetky svoje otázky. Borgman sa postará o zrodenie húfu otázok vo vašej hlave , no odpovedať si máte sami. V tomto prípade mi to nejak zvlášť neprekáža, pretože aj napriek prvo počiatočnému dojmu absolútnej nelogickosti deja (divák je zmätený či ide o realitu, či flashforwardy/flashbacky; či ten divný pes je skutočný alebo je to len halucinácia a tak ďalej) som dostala množstvo priestoru na hľadanie odpovedí na moje znepokojivé otázky a taký zvláštny, no možno o to viac hodnotný artový zážitok. Keby všetci bezdomovci vedeli takto hrať... ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo být :):)? Nevěřícně (leckdy jsem se přistihla i s vyvalenýma očima) jsem se téměř 2 hodiny dívala na něco, co ve mně evokovalo velmi různorodé pocity, především jakousi vzteklost. Bylo mi velmi nepříjemné nevědět, proč se právě děje to, co se děje. Myslím, že slova OPRAVDU VELMI DIVNÉ by mohly nejvíce vystihnout moje pocity z tohoto filmu, 43%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječně bizarní! Je fakt, že na 60.léta si člověk hned vzpomene (Případ pro začínajícího kata, Ovoce stromů rajských jíme, O slavnosti a hostech...a nebo Loni v Marienbadu). Fantaskní, alegorické, tajemné (jednu chvíli jsem uvažoval o mimozemšťanech), vtipné (jistá scéna mi připomněla Univerzální uklízečku), kruté (copak udělá malá dívenka, když ji zraněný muž požádá o pomoc?) a napínavé. Není dobré příliš vyzrazovat, jelikož tenhle film je jako báseň - nechť si ho divák přebere po svém... ()

666teen

všechny recenze uživatele

Já to viděl! Dva dny to rozdejchávám, což se mi naposledy stalo po tripu v roce 94. Přepočítal jsem si chlupy v nose, zkontroloval jsem si počet končetin. Dvě a dvě a dvě, takže dobrý. Hodnotit to nebudu, neb vrahem zahradníka je překvapivě zahradník a děti s jizvou na zádech budou uklízet lidi do rybníka a pak se v něm cachtat. Smečka chrtů ve vile už nepřekvapí ani Kubišovou, natož mě. Boboboborgman. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě včera by mě ani ve snu nenapadlo, že Borgman bude pětihvězda jak vyšitá. Neuvěřitelná, surreální, temně satirická, sexy, mysteriozní a zábavná alegorie pro sociální hnutí. Už jen úvodní scéna dává divákům najevo " Something is wrong here". Film obsahuje spoustu otázek, je plný překvapení a občas vyvolá i neodolatelný záchvat smíchu. Za mě nejoriginálnější a nejdivnější film, s kterým jsem měl kdy čest a rád si ho znova zopakuji. 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Hoci to nikde vo filme nie je uvedené, Borgmanovo (Jan Bijvoet) správanie sa nápadne podobá mýtickej bytosti menom "alp", čo je démonická nočná mora z nemeckého folklóru.
    (misterz)
  • Film se natáčel ve městě Bloemendaal. (willy1)
  • Zástupcovia Holandska zvolili film Borgman ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2014. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama