Reklama

Reklama

Recenze (6)

silentname 

všechny recenze uživatele

Opäť som sa raz rozhodol pozrieť na film, od ktorého som nemal žiadne očakávania, ale musím povedať, že som bol s jeho sledovaním veľmi spokojný. Môžu za to sympatické postavy, veľmi dobre napísaný príbeh a celkom solídna dráma, ktorú vytvára. Okrem toho pôsobí film aj veľmi uveriteľne. Situácia, ktorou prechádza Stefanie je silná a zaujímavá, Lindsey je sympatickou postavou a priam chcete, aby sa jej príbeh posúval tam kam chcete. Ale nie všetko dopadne tak ako niekedy chceme. Som rád, že som tento film videl, a možno sa k nemu niekedy aj vrátim. 4* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ani mě tento film příliš nezaujal. Domnívám se, že proto, že společnost, kterou zobrazuje je mi cizí a obtížně pochopitelná; jako by šlo jen o to, nějak "příjemně a zážitkově" naplnit čas mezi narozením a smrtí. Ani jiné možné koncepty tu příliš nefungují: ani napsování hlavního hrdiny Luca do role postmoderního dona Juana, ani zázračné uzdravení či zlepšení stavu jeho manželky Stéphanie trpící těžkými depresemi - po přestěhování, kterým se v podstatě nic nezměnilo. Takže snad jediné, co mě tu zaujalo byla architektura, kterou nepovažuji za umění, ale za zlotřilost. Pračlověk ve svch jeskyních, kde nebylo nic vodorovné ani kolmé, si dlouhé zimní chvíle krátil vypravováním, malováním a vděláváním; nikdy nestavěl (z kamenů na sucho je to snadné) mezi sebou či rodinami "zdi a příčky". Tento film nás posouvá někam jinam: do sterilního - a proto i - paranoidního prostředí obytných "kvádrů" propojených se zábavním průmyslem (ten tvoří i sport, cestování a zaměstnání). ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví spousta doslova nádherných záběrů na moderní městskou zástavbu (Québec + Montreal), na krásnou kanadskou přírodu (Le Massif in Québec), na architektonicky velmi zajímavé skvosty, moderní ekologické vily a rezidence postavené z přírodních materiálů a skla, umístěné do téměř nedotčených lokací .. takže jsem si místy docela okouzlený říkal, že film určitě muselo za sponzorovat kanadské ministerstvo cestovního ruchu .. a ano, za sponzorovalo (i Société de dévellopement des entreprises culturelles - Québec) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmm, osobne netuším ani za čo je tých 55%. Film o mužovi, čo podvedie svoju ženu, a potom sa tvári akoby nič a žije si ďalej svoj úspešný život, zatiaľ čo jeho manželka je na tom psychicky dosť biedne. A to je vlastne všetko, ostatné už sú len omáčky. Dejovo slabé, dialógy detto, no jediné, čo tu bolo pekné, tak asi jedine tie zábery na Quebec a Montreal. Ale popravde, keby som bol zvedavý len na to, tak si radšej pozriem dokument. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama, ve kterém se delší dobu dohromady nic moc neděje. Vývoj zápletky se pomalu posouvá k okamžiku, kdy zaujme diváka. Až tak po polovině jsem se rozhodl, že film dokoukám do konce. Na kanadského Pana režiséra (jediný z kanadských tvůrců, který dosud byl nominován na americkou cenu Oscar) to je spíše slabší film. Herci neznámí a poster k filmu silně zavádějící. ()

Reklama

Reklama