Reklama

Reklama

Píseň krtka: Tajný agent Reiji

(festivalový název)
  • Japonsko Mogura no Uta - Sennyû Sôsakan: Reiji (více)

Obsahy(1)

Reiji Kikukawa má silný smysl pro spravedlnost, a proto se rozhodne vystudovat policejní akademii. To se mu povede a nic na tom nezmění ani fakt, že měl nejnižší skóre v dějinách školy. Poté, co začne pracovat jako policejní konstábl, je od policie vyhozen. Ovšem jenom naoko a stává se policistou v utajení. Musí se dostat do nejhoršího gangu Sukiyakai, který operuje v oblasti Kantó a jeho cílem není nikdo jiný, než šéf Shuho Todoroki. (ainny)

(více)

Recenze (15)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Asie pčo. ♥ Papillon forever ♥ __________ Důkazem neoddiskutovatelně vysokých kvalit téhle laskavé přehnanosti budiž fakt, že přísedící zpruzený xicht, který nenávidí lidi v kině a všechny Febiofesty i celý svět, dal i tak 4*. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film, naopak u některých scén jsem se dobře pobavila. Na druhou stranu jsem měla pocit, že režisér/scénárista se snaží předat co nejvíce informací, co nejvíce obsáhnout předlohu, ale přišlo mi to spíš na škodu. Takže to na mě působilo, že film se snaží vypadat obsáhle, hluboce, ale jde jen po povrchu a divák nemá moc šanci se s kýmkoliv pořádně sblížit, nebo spíš „nasát atmosféru“, protože to skáče od jedné scény k druhé bez pořádného přechodu. Ale je to švihlé, je to především komedie, a tak se asi divák nemusí nijak zvlášť sbližovat s prostředím... Herecké výkony byly skvělé a fakt člověka bavilo koukat na toho Tómu, co to zase vyvádí za skopičiny. A nejlepší na něm bylo, že i když byl za středo, tak blbej jak tágo nebyl, to nikdo. A to je hrozně sympatické, protože to v podobně laděných filmech nebývá zvykem. Občas mě mile překvapila kamera, jak si uměla vyhrát se scénou. Dobrý film, ale bohužel od něj odcházím s trochu prázdným pocitem – zřejmě dneska nebyl den, kdy jsem na to měla náladu. Hodně dobré 3*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá bláznivá komédia. Má dosť dobrý príbeh o mladom policajtovi, ktorý má svoju prácu veľmi rád, lenže má za sebou mnoho sťažností, najnovšie za napadnutie vplyvného muža a navyše skúšky urobil s najhorším hodnotením a tak o túto prácu prichádza. Miesto toho dostáva ponuku stať sa agentom v utajení, čo prijíma a tak sa stáva členom vplyvnej zločineckej organizácie, kde si aj hneď nachádza dobrého priateľa, lenže táto práca je veľmi nebezpečná a tak ho čaká plno problémov. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Spočiatku to vyzerá skutočne perfektne, celé je to tak nadmieru hravé, nápadité, správne japonsky úchylné a hlavne mimoriadne zábavné, jedna nezabudnuteľná scéna strieda druhú, takže som bol z toho na pomery žánru skutočne nadšený a nevedel som sa dočkať, čo bude ďalej. No nanešťastie po tej vydarenej polhodine to celé predsa len upadne, zostane z toho vlastne len taká odľahčená gangsterka, ktorá mi ešte miestami príde aj trochu naťahovaná. Ale zase ani zlé to určite nie je, postavy som si už celkom obľúbil, dej tiež nie je zlý a stále sa občas nájde nejaká vydarená scéna, len jednoducho mi tu chýba tá predchádzajúca hravosť a nápaditosť. Celkom to osvieži aj nejaká tá akcia, ktorej očakávane ani tak moc nie je, ale poteší, no prednosť má predsa len ten humor, tá úvodná polhodina je perfektným humorom priam preplnená a tak som sa behom nej smial takmer nepretržite. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, Toma Ikuta tentoraz v úplne bláznivej úlohe, niekoľko výborných vedľajších postáv, ako šéf, spojka u polície, policajtka a viacero iných, pričom medzi nimi poteší aj plno známych tvárí, ale rozporuplne na mňa pôsobia záporáci, síce majú slušnú rozmanitosť, ale skôr by som uvítal klasickejšie postavy. Réžia a technická stránka sú skvelé, perfektná vizuálna stránka, atmosféra a celé to prevedenie, tento štýl mám veľmi rád. Takže skutočne škoda, že si celý film neudržal úroveň úvodnej polhodiny, to by som bol nadšený, ale aj tak som sa bavil, slušná žánrovka. 71% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dobrý jakuzácky film musí vedieť zaujať. Tajný agent Krtko Rejdži je navonok len ošúchanou story o agentovi pôsobiacom vnútri mafie, tentoraz na spôsob komédie. Zaujal nasledovným. Hoci komédia, divák sa nerehlí ako zbesilý, humorné momenty sú však nečakane silné a vydarené. Moralistické línie filmu sú originálne: Rejdži by za boj proti drogám položil aj život, no toto presvedčenie by bolo silnejšie, keby si už konečne zasúložil. Silu anti-pôsobenia uprostred štrukturovanej jakuzy zviazanej kadejakými prísahami a rituálmi, dodávajú Krtkovi odspievané pravidlá pôsobenia agenta policajným speváckym zborom, na ktoré si retrospektívne v napätých momentoch zaspomína. Opakovaný motív skúšky je zvolený vtipne s vždy originálnym vypointovaním. Bláznivá akčná komédia z policajno-mafiánskeho prostredia nemusí byť len stupídnym výplachom vezúcim sa na vlne aktuálnej propagandy (hoci v tomto smere by sa aj pri Miikem pár vecí našlo, no načo stále zabŕdať do zrejmých záležitostí). A ak sa občas aj dostavila A_FISHOM zmienená zvláštna nuda, tieto a pár ďalších záležitostí zaradili Rejdžiho k zaujímavým filmovým zážitkom. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Klasický Miike, hodně vtipný, ale zároveň tak nějak zvláštně nudí, hlavně druhá polovina. 3,5* I tak doporučuji, idealně na takové to domácí koukání. A na Febiu sem byl naposledy. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: Ikuta Tóma - po letech vážných a místy i psychicky těžkých rolí si střihnul pitomce k pohledání. Svůj herecký talent dokazovat nemusí, ale zas a znovu to dělá, což mě zbavuje soudnosti. Za druhé: Už dlouho jsem neviděla typicky japonsky ujetou záležitost a tou Reiji rozhodně je. Zas a znovu mě udivuje, co Japonci dokážou vytřískat z úplně obyčejných a stokrát omletých situací. A ještě víc mě udivuje, jak si to ti seriózní pánové v letech užívají. Díky nim si to pak užívá i divák, který je naladěný na jejich bláznivou notu. Za třetí: Kamera, barvy a hlavně ze začátku používaná animace, dodaly filmu přesně tu komiksovou atmosféru, jakou měl mít. Podtrženo, sečteno - čistá a ryzí zábava, u které můžete vypnout a nemusíte vůbec nic řešit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další krásná šílenost, která vzešla z představivosti a schopností Takashiho Miikeho. Tenhle člověk je prostě neskutečný a on dokáže mangu do filmu převést takovým způsobem, že buď budete zírat s otevřenou pusou, anebo si budete klepat na čelo. Já zírám s otevřenou pusou, protože ono to i v tomhle případě funguje a je to akční, zábavné i drsné. ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Zábavná japonská šílenost plná přehrávajících herců a originálních situačních gagů, u níž nevadí ani ta přehnaná stopáž. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Není to žádný intelektuální skvost, ale dlouho mě opět nic tak nepobavilo. Strašná sranda. :D Nos obráceně, střevíl a další..no prostě prča. Směju se ještě teď. 5* ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Výborný nástup, který se ale po nějaké době rozplizne. Ve druhé části hodně hluchých míst, upřímně: doma bych to asi vypnul a nedokoukal. Nicméně v rámci japonského humoru vtipné i pro gaidžína a ne moc ulítlé. Takaši Miike by měl ale zase natočit něco svého. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Máme tu další tvorbičku od Takašiho ve stylu akční/komedie což mě poněkud překvapilo, ale opravdu tyto žánry vystihl velice zdárně. Vtipných momentů a scének, kde udělali z Tóma Ikuty blbce je tu poměrně dost a když bylo zapotřebí, tak fantazií na improvizace tu bylo dostatek. Trvání přes 2 hodiny může ledakoho odradit, ale určitě nevzdávat. Abych nezapomněl ani s vtipnými hlášky Ikuta, když se v něčem těžkém rozhoduje - si vzpomene na předchozí přerušovaný sex - už nejsem panic !! Tak to dokážu jsem hrdina! ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko bude mít velmi rozdílné hodnocení, protože je to typický film, který někomu sedne hodně a někdo odejde z kina (viděno na vlastní oči). Je to crazy krimikomedie. Japonská, takže to celé na druhou. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

je to potrhlí, akční, ujetý a hlavně zábavný. a to všechno po japonsku. teď je jen naskýtá otázka "Proč neodpovídá na její sexy fotky?" :D ()

Reklama

Reklama