Reklama

Reklama

Zahrada k pověšení

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hanging Garden (více)

Obsahy(1)

O Williamovi nikdo z rodiny neslyšel dlouhých deset let, od doby, kdy bez řádky na rozloučení zmizel. Teď se jeho sestra vdává a William se stejně bez vysvětlení objevuje mezi svatebními hosty na rodinném sídle. Temná rodinná minulost se potkává s vypjatou přítomností a všechny linky se sbíhají u Williama. Dnes krásný mladý muž žijící spokojeným out životem daleko ve městě byl kdysi obézní, traumatizovaný teenager, jehož tajemství po deseti letech ničivě vyplouvají na povrch. Z šibeničního humoru v konverzacích až skřípou zuby, dekadentní poezie rozbujelé zahrady kdysi i dnes proplouvá časovými rovinami, které se konečně splétají dohromady v bouřlivé historii jedné fatálně dysfunkční rodiny. To vše se koncentruje do jediné události nepříliš vyvedené svatební veselky, na které se jako přízrak i bod zlomu kýve v rohu zahrady oběšencovo tělo. Skvěle zahraná, krutá a krásná studie charakterů režiséra Thoma Fitzgeralda, který je hostem letošních Mezipater v Praze. (Mezipatra)

(více)

Recenze (5)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film ve své době hodně vyzdvihovaný mě osobně moc nesedl, zřejmě zcela nerozumím "kanadským žertíkům". Nejvíce se mi líbila část příběhu Williama - jeho proměna, a typ herce, kterého vybrali, který přesně odpovídal gayi, který se vyrovnal sám se sebou a zhubl 50 kilo. Vše ostatní ale bylo pro mě divné, jako celá jeho rodina ... 5545 ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

59% REŽIE / Thom Fitzgerald: *** KAMERA / Daniel Jobin: *** SCÉNÁŘ / Tom Fitzgerald: *** HERCI: ** HUDBA / John Roby: ** William se po mnoha letech vrací domů na sestřinu svatbu. Opět se setkává s despotickým otcem a puritánskou matkou. S bolestí vzpomíná na trpké dětství i dospívání v rozkvetlé zahradě, na bolest, kterou mu rodiče způsobili, když nechtěli akceptovat jeho homosexuální orientaci... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pastiš o špatně fungující rodině s prolínáním současnosti a mi nulosti. Herci hrají dobře a dávají filmu pozitivní ladění.V kanadě populární drama, mimo ni již méně. ()

BubbleGum 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočené. Hlavní hrdina se se svým těžkým dětstvím a dospíváním dost zajímavě, v dobrém slova smyslu, vypořádává, a Kerry je jako vždy naprosto báječná (v celkem netradiční, poměrně drsné roli :-)! ()

Reklama

Reklama