Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 9 (1980) (série)


Košile (S09E04)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1980, 23 min

Můžeš mi odpustit? ... Manželé (J. Štěpnička a E. Jakoubková) se rozvádějí, protože muž je alkoholik. Před dětmi ale rozvod tají a nadále spolu žijí v jednom bytě. Nic netušící děti uspořádají oslavu otcových narozenin. Svůj dárek pro muže má i jeho bývalá žena. A ta košile znamená krok k novému soužití... (Česká televize)

Recenze (9)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naivní, ale milá moralitka o alkoholikovi, co nakonec zůstane se ženou hlavně kvůli dětem. (Pozor, obsah jsem neprozradil já, ale je celý uveden výše. Až na to, že vzkaz pošle manželka bývalému muži jen jeden.) Jiří Štěpnička podal v této povídce dost bídný výkon. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka svým námětem sice ze života je, ale ne chování postav. Takhle poklidné soužití páru po rozvodu žijící stále ve společné domácnosti neprobíhá ani dnes a neprobíhal ani tehdy. Povídka však svým vyzněním a moralitou poukazuje hlavně na fakt, že rozvody nejvíce odnášejí především děti. Problém jak jim vysvětlit to či ono, jak se před nimi chovat atd., atd. Sice se tím nikdo stejně nepoučí, ale jako příběh o odpuštění a manželskému návratu je příhodný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zvláštní povídka. Nejprve proto, že se odehrává v Ostravě, což bylo ze komunismu město tajemné jako hrad v Karpatech, alespoň co se filmařů týče. Ale také celým dějem. Nejenže není humorná, ale je na dost vážné téma. Manželé se nejprve rozvedou, protože manžel nasává, aby pak stejně spolu dál bydlely. Na jednu stranu je chtějí ušetřit, na druhou jim vlastně permanentně lžou. Nejzajímavější je ovšem fakt, že žena, která rozvod iniciovala - i když k tomu měla vážné důvody, nechce, aby se muž odstěhoval. Pak je ovšem otázka, proč se vlastně rozváděli, když předpokládali, že vše zůstane při starém, jen v dokladech se změní fakta. A nakonec se muž rozhodne přihlásit k léčení. Proč to neudělal už dříve, když tušil, že se k rozvodu schyluje? Za mě dost průměrná povídka a navíc nelogické chování dospělých lidí nejen na dnešní dobu, ale já myslím, že i na tu minulou. A ještě jedna zajímavost. Povídka se odehrává v Ostravě, ale jedna z postav říká: "zejtra". A tak to dopadá, když pražáci točí o Ostravě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama