Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Recenze (494)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto bijáku jsem měl pocit, že Adam umí dokonale oslovit americkou rodinu. Je tu humor, je tu romantika, je tu jednoduchá zápletka a film jako celke působí příjemně a uvolněně. Vlastně se zdá, že jsem typická americká rodina. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Sandler mě posledních pár let vůbec nebaví, ovšem u jeho třetího spojení s Drew Barrymore jsem se bavil. Pořád je to typický Sandler - znuděná hlavní postava, pitvoření se, občasné cringe fórky, vizuální humor a milion klišé, díky kterým vás ten film nemá absolutně čím překvapit po příběhové stránce - naštěstí je to vše (na jeho poměry) umírněno, hozeno do exotických lokací a především se tu staví na emocích. Příběhová linie s prostřední dcerkou je silná, fungující a slouží jako kotva pro usměrnění ostatních charakterů. V záplavě plevele, který nám Sandler v posledních letech nadělil, je tohle pohodová romantická komedie, kterých je dnes jak šafránu. PS: Terry Crews je boží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sandler a jeho komedie mají takový zvláštní punc originality. Na jednu stranu dokážou parádně bavit, ale kolikrát tak moc odkazují na popkulturu, že bez ní budete úplně ztraceni. A když se nechytáte v té americké, tak Vám často plno fórů unikne. No a u Dovolené za trest je ten problém, že humor přejala právě ta popkultura, kde kdyby mi přítelkyně například u jedné scény neřekla, že se jedná o narážku na Kardashianovou, tak bych to vnímal jako dost trapnej moment. A těch jsem ve filmů zažil hrozně moc. Vždyť jak dlouho mi třeba trvalo, než mi došlo, že celá ta africká hudební skupina v čele s Crewsem je vlastně brutální narážkou na Old Spice reklamu. Opravdu hodně dlouho se mi nestalo, abych nevěděl, jak mám hodnotit film a natož ještě komedii. Dovolená za trest má v sobě tu klasickou pohodu filmů se Sandlerem, ale na stranu druhou tam bylo tak strašně moc nevtipnejch momentů a hlášek, že jsem víc kroutil hlavou, než jsem se zasmál. A to je co říct, protože jsem se kolikrát fakt upřímně zasmál. Třeba ten nápad s Afrikou je hrozně fajn. Vlastně i díky ní se na film hezky kouká. Jenže to ztvárnění Afriky je tak strašně úchylný, že z Američanů dělá nadlidi, kteří jsou ochotní utratit neskutečné peníze za šílené absurdnosti. Nejlepší chvíle byla například v momentě, kdy různé safari výpravy na jeepech jezdili přímo před lvy, aby si je prohlídli z blízka. A nejenom před lvy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $46,294,610Tržby Celosvetovo $126,794,610Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,296,090 //počet predaných kusov 187,958Tržby za predaj DVD v USA $5,716,085 //počet predaných kusov 355,080║ nakoniec celkom roztomilá komédia akých je už neúrekom ale dobre a to ale na začiatku to tak moc ružovo nevypadalo, za posledné roky troška Sandler napravil chuť /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE PŘIPRAVENI NA VZRUŠUJÍCÍ, ÚŽASNÝ A ROMANTICKÝ TÝDEN VAŠEHO ŽIVOTA? VÍTEJTE NA VAŠICH "RODINOVÁNKÁCH"... /// Po 5ti minutovým (celkem vtipným) randění ,,na slepo“ přichází (nic moc) pasáž, ve který zjistíme, že ti dva se vlastně potřebujou. Nic moc proto, že když jsou každej zvlášť, nemá to šťávu. (A nezachráněj to žádný parchanti!) Může to evokovat vzpomínky třeba na Krok za krokem, akorát tady k sobě (ne)hledaj cestu i dospělí. A uznávám, že je to vtipnější, než jsem čekal. (Škoda těch trapností.) Má jít vo rodinnou zábavu, takže nechyběj ani rodičovsky dojemný scény a já souhlasím, že z těch píčovin, co má v poslední době Sandler za sebou, je tohle z toho povedenější vědra. Navíc - Adam tady není ten trapnej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám fotra pro svý parchanty. 2.) Romantická dovolená je tehdy, když hrajou vopice na housle. 3.) Thx za titule ,,p3tulkaa“ a ,,KillaNoFX“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,555 // Otvárací Víkend v USA: $14,284,031 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná obohacena právě prostředím Afriky. Vtipů na Sandlera poměrně málo, jediný zábavný je zde Terry Crews se svou taneční skupinou. Je to zábavné, hrají zde sympatičtí herci, ale pokud se u komedie nezasměji v intervalu alespoň každých 10 minut, na 4* jít nemohu. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Možno som tú situáciu nevyhodnotil správne." S Adamom nemám problém, mám ho vcelku rád. Dovolenka za trest je však skutočne za trest. Je strašne slabá. Inokedy máva Adam skvelé podporné postavičky, ale tu je to desivá bieda (dokonca aj tancujúci Terry Crews je skôr trápny, než rozkošný). Čo sa výpravy týka, asi nepoznám nudnejšiu a nezáživnejšiu filmovú výpravu, ako je africká. Akonáhle sa tam niečo odohráva, hrozne ma to nezaujíma (česť výnimkám - Lovci levov). Strašná je aj samovražedná dvojhodinová dĺžka. Pobavilo ma iba zopár running gagov (dievča si neustále mýlia s chlapcom, hoci čosi podobné mal Sandler už v 50x a stále po prvý raz) a hlášok ("Stojím pri vás, všetko počujem."). Komediálne scény pôsobia dojmom, že z nich niekto vystrihol posledné sekundy s pointou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Terry Crews ve svojí nejhroznější roli, seschlej Sandler, čím starší tím roztomilejší Drew, komedie plná divných dětí a dospělých. Rozhodně byste se měli sem tam zasmát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak nám záletný manžel a rakovina uvolnili dva jedince rozdílného pohlaví a pokusili se přinést zase nějakou tu komediální romantiku. Za mě se to tedy moc nepovedlo, protože jsem se příliš dlouho nudil mezi traumaty budoucích zamilovaných a byl jsem vděčný za každý francouzák od žirafy. Nakonec jsem to nějak přežil a dokonce jsem se i celkem pobavil, ale za to vděčím takřka výhradně Terry Crewsovi a jeho moderátorským šílenostem, při kterých bránice dostala docela zabrat. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Musíte mít filmy Sandler & Barrymoreová rádi, aby se vám to líbilo a nadšeně jste tleskali ručičkami. Jinak maximálně oceníte občasnou účast nekorektního humoru a především to, že to není, ačkoliv se jedná o rodinou komedii, debilně sladkobolné a totálně mravokárné. Vůbec ne. Nicméně, vystihl to StuntmanMIKE ve svém komentu, tak se vyplatí to dohledat a přečíst si to. Ono takhle, vyplatí se vám, dát si MIKA do topky a číst si jeho názory na filmy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle v New Jersey neuvidíte.“ Před projekcí jsem měl ta nejnižší očekávání. A ta byla také (víceméně) naplněna. Blended představuje přesně ten typ americké rodino-romanticko-komediální jednohubky, který ze srdce nesnáším (ale jednou za čas chci dávat těmto žánrovkám šanci, zda mě třeba nějaká z nich něčím neosloví). Film je plný scén dojímavých, klišovitých, předvídatelných, rádoby roztomilých, stejné vtipy opakujících (v tomto případě až recyklujících) či prostě „jen“ trapných (u nichž se stydíte za postavy/jejich představitele). Humor, kterým vládne, je zas místy až obdivuhodně jednoduchý (v tom nejnenegativnějším slova smyslu). Na druhou stranu, musím uznat, že sem tam jsem se dokonce zasmál a kupodivu nejen nechtěnému (což mě překvapilo). A vzhledem k tomuto „sympatickému“ faktu (že mi komedie dokázala nabídnout i něco zábavného, ehm) dávám ještě 2*. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Clare Sera, Ivan Menchell | Hudba: Rupert Gregson-Williams | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Happy Madison, Gulfstream Pictures, Karz Entertainment | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 126,8 miliónov $ | Ocenenia: - || Má to svoje svetlé chvýle, tak isto ako fakt, že si ďalšiu Sandlerovku už na vlastnú zodpovednosť nepustím. Jedine v prípade, že o nej búdú všetci spievať oslavné ódy. A to asi veru nehrozí. 45% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa traileru to vyzeralo na veľký prešľap s množstvom klišé a primitívneho humoru. A všetko tomu aj nasvedčuje prvých cca pätnásť minút, no potom zistíte, že to bolo len mylné dementné intro, po ktorom nasleduje príjemná oddychová komédia. Celá zápletka sa nesie v tradičnom hollywoodskom kontexte komédií tohto druhu, navyše hlavná myšlienka na tému "chlapci potrebujú oteckov a dievčatká maminky" je dosť sentimentálna a prvoplánová. Omyl - film opäť klame telom a aj napriek týmto rutinérskym vlastnostiam ma prekvapivo bavil, v každom klišé našiel nejaký fresh nápad, v každej otrepanej hláške, či scéne dokázal objaviť skrytý potenciál a využiť ho naplno tak, aby dokázal rozosmiať aj mňa ako pôvodného pochybovača o kvalitách tohto filmu. Navyše film sa nehrá na nejakého morálneho sudcu, či šíriteľa osvetových myšlienok o rodine, takisto na nesnaží zbytočne tlačiť na dramatický podtón a to tvorcom kvitujem asi najviac. A Sandler a Barrymore sa stávajú podobnou osvedčenou dvojicou ako kedysi Hanks a Ryan. 80%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech jsem si doslova ťukala na čelo, jak taková kravina může mít slušných 67%. Drew Barrymore, Sandler a jejich schopnosti, to je kapitola sama pro sebe. Jsou to herci dvou výrazů, nepodávají příliš přesvědčivý výkon a i jako baviči jsou už spíše za zenitem. Tenhle vlak už zkrátka ujel. Po příjezdu na dovolenou se však příběh přehoupne do průměrných, ale o trochu zábavnějších vod. Co si budeme, nejzajímavější jsou zde exteriéry Afriky a občas příjemné chvíle sbližování rodin. Nicméně na to, že je film označený žánrem "komedie", zasměje se divák tak dvakrát, třikrát. Pokud se tedy nejedná o diváka, kterému k záchvatu smíchu stačí zpívající digitální opice anebo opakované údery do hlavy. Trapný humor to prostě neskutečně kazil. Pak je tu skutečnost, že děj naplní veškerá žánrová klišé a já nemohu dát více, než dvě hvězdičky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Doufal jsem, že pro mě Blended bude alespoň guilty pleasure, ale velice mě překvapilo, jak dobře jsem se bavil. Drew Barrymore mám rád a celkem nechápu obecné přirovnávní Sandlerových filmů či přímo Adama Sandlera k Troškovi nebo Magnuskovi. Jistě, ne všechny jeho filmy jsou dobré či vtipné, ale většina z těch, co jsem viděl mě bavila a ačkoli se i v Blended objevuje nemálo rádobyvtipných a přehaných situací (typu někdo něco řekne a vzápětí kouká na pářící se nosorožce), pozitivní atmosféra převažuje a mě zkrátka bavilo na to koukat...a co víc, občas jsem se i pousmál a ke konci měl radost, že jsem si pustil skvělý feel good film. Spokojenost. PS : Skvělý twist k jejich staršímu společnému filmu :) PPS : Naprosto bezkonkurenční Terry Crews bavil pokaždé, co se ukázal..nebo spíš jeho tělo :) ... 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ať si Adam Sandler recykluje, co chce, já se bavím. Když si vezmu jeho Klik, Chucka a Larryho, 50x a stále poprvé nebo třeba nedávnou komedii Zkus mě rozesmát, nestydím se za to, že mi padly do noty. Do té si naopak nepadli Sandler a Drew Barrymore, kteří si dali jedno rande naslepo. Scénáristé tomu ovšem chtěli, aby se o pár dní později zrovna nepohodli jeho prachatý šéf a její kolegyně, toho času po uši zamilovaní, a zrušili snovou dovolenou v Africe (měl jsem pocit, že se to na černém kontinentě vůbec neodehrává). Naši hrdinové (ona se dvěma syny, on s třemi dcerami) zájezd nezávisle na tom druhém odkoupí a na romanci je zaděláno. On (vdovec) pomůže jejímu synovi s baseballem, ona (opuštěná od děvkaře) zase udělá z jeho dcery kočku, kterou byla, jen jí tatík tak trochu stříhal na kluka atd. atd. Sandler je značka, divák si může v klidu odškrtávat, s čím ještě přijde. Někdy je to za hranou, jindy milé, pak zábavné. Samozřejmě můžeme zas a znovu namítat, že scénář je spíš sledem jednotlivých gagů ve snesitelném (v závěru zbytečně natahovaném) celku. Ale to se na podobné kousky, které prostě nemají veleinteligentní pointy, nemusíme vůbec koukat. Mnoha scénám navíc nechybí slušný emocionální náboj. Příjemná rodinná komedie se špetkou romantiky. Drew vypadá mnohem lépe, než třeba patnáct let zpátky. Terry Crews je slušný přešlap!! Tři až čtyři hvězdy.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Fyftytájms und imr dokolečka to bohužel již není.... přesto jsem se tak zromantizoval, až přede mnou museli mou stařenku odvléci na strom, abych jí náhodou nedal pusu! Nebudeme to přehánět - nestiskl pravici a soudružsky ji nepoplácal po hřbetě, ale i tak by jí podobný výtrysk intimity z mé strany mohl způsobit hluboké trauma. A já bych si po vyprchání hormonální nerovnováhy musel čestně přitáhnout garottu. Naprosto vyhovující kokotmedie pro dlouhé podzimní večery. Usmějete se, pošmourno nejen za okny, ale i ve vašem (zajisté spokojeném, jak jinak) vztahu se krátkodobě prozáří a konečně zjistíte, jak to vlastně vypadá v Africe. Takže, vážení ebolové, ode mě již žádnou rozvojovou pomoc neuvidíte, s pravidelnými zásilkami solamylu a gum od trenýrek se můžete rozloučit. Svině zbohatlický. ()

Reklama

Reklama