Reklama

Reklama

Škatuláci

  • USA The Boxtrolls (více)
Trailer 6

VOD (1)

V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmů Koralína a svět za tajnými dveřmi a Norman a duchové zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Každý, s výjimkou pana Chňapala. Tenhle nerudný chlap s alergií na sýr má se Škatuláky nevyřízené účty, a proto jim ani na chvíli nedá pokoj. Když je zrovna neloví, tak je aspoň pomlouvá. Tihle krabicoidní tvorové, nosící místo oblečení krabice od všeho možného, jsou ale velice plaší, a kdyby nepotřebovali kovové součástky pro svá udělátka, nikdy by své podzemní království neopouštěli. Lidí se bojí a drží se od nich co nejdál. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce. Toho však za člověka nepovažují, protože ho jako mimino našli s krabicí naraženou na hrudníku, takže to logicky musel být taky Škatulák. Protože kořeny se zapřít nedají, podniká Vejce víc a víc dobrodružných výprav do světa lidí. Na jedné se seznámí s ďábelským plánem pana Chňapala, kterému představitelé Sýrečkova za pochytání všech Škatuláků přislíbili bílý klobouk jakožto symbol nejvyšší prestiže. Škatuláci potřebují pomoc. A ta přijde ze zcela nečekané strany. Jen aby nebylo pozdě. (CinemArt)

(více)

Recenze (161)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,837,305Tržby Celosvetovo $108,440,045Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,430,078 //počet predaných kusov 318,449Tržby za predaj DVD v USA $6,241,361 //počet predaných kusov 359,754║ Burtonovsky temné a uletené a to sú pozitíva(taká Coraline mala ďaleko viac čo ponúknuť), príbehovo ničím moc zaujímavé klasicky šablónové, hravosť a zábavnosť skoro žiadna /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Pokud jste (jako já) nejásali u Koralíny ani ParaNormana, mohli byste ruční animaci od Laiky konečně docenit ve Škatulácích. Jde sice o jednoduchou pohádku, která nezbytně neláká do vícero zhlédnutí, je ale vystavěná tak šikovně a v podstatě i odvážně, že si určitě zaslouží spoustu pozornosti. A Županičův pan Chňapal je fenomenální! (7/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŠKATULÁCI JSOU TADY! UKOUŠOU MI KONEČKY PRSTŮ A UDĚLAJ SI Z NICH NÁHRDELNÍK!…" /// Parádní ruční animace bude na konci bohužel to jediný, co zůstane v paměti. Příběh je totiž obyčejnej a předvídatelnej a proti světu pod zemí, kterej září originalitou (a pobaví i děti), ničím nepřekvapí. Víc než obsah zaujme způsob vyprávění, ale to dobrej scénář nenahradí. Škatuláci nejsou filmem pro nejmenší parchantíky. Sice se před projekcí nerozsvítí nepřístupná hvězda, ale už vidím, jak jim budete vysvětlovat vraždu či všeobecný veselí při veřejný popravě. Navíc ten černej humor… na druhou stranu, přestože divnej humor vyhledávám, předávkování smíchem mi nehrozilo. Jestli už máte dost všech hravejch a kýčovitejch pohádek, hledáte jinej styl vyprávění, divnej svět a roztomilou ošklivost malejch potvůrek, dá se Škatulákama docela dobře zabít víc jak hodina a půl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížku „Here be Monsters!“, kterou v roce 2005 napsal Alan Snow, neznám. 2.) Zdrhl mi krabiček! 3.) Thx za titule ,,Shejmi“ a „Spider“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně temný a drsný animák, dětem bych to zrovna pouštět nechtěla, ale vlastně mě dost bavil, jen ti lidé mi přišli všichni hloupí a zlí, což mi trochu vadilo. Nikdy nejsou všichni jen takoví. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem si na excentrickou animaci zvykl, ovšem nakonec se mi celkem zalíbila. Na rozdíl od podobně vyhlížejících Pirátů, kde jsem zas tak moc s animací spokojený nebyl. Škatuláci mě ale i jinak celkem překvapili a i když se samozřejmě jedná o animák, který potěší hlavně děti a nachází se v něm mnoho těch nejzákladnějších filmových klišé, má i své silné momenty a baví. Dabing výborný, sice mě malinko iritoval anglický přízvuk, ale to se dalo vzhledem k obsazení čekat...74% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ParaNorman mě ani Škatuláci nějak neoslovili. Prakticky jsem celý film čekal zda-li mě to vůbec začne bavit, nicméně v závěrečných titulkách se dozvíme jak tyhle filmy složitě vznikají. Snaha se určitě cení. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená animace opět v plné parádě. Skvělý vizuál, který byl doplněn skvělou atmosférou, komickými prvky a hlavně příjemným příběhem, ve kterém nechybělo nic podstatného. Opravdu velký kus práce odvedli animátoři, to bylo krásně vidět na závěr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dej prechádza radom zvratov, ale dospelý sprievod cieľového diváka bude schopný každý z nich vopred vytušiť, teda nebude nikdy prekvapený. Na druhú stranu, štúdio zostáva verné ďalšej zo svojich tradícií a to uchopeniu pomerne infantilnej látky a jej vylepšenie hlbšími emóciami, náznakmi strachu a smútku, schopnými zaskočiť aj otrlejšieho rodiča. Škatuláci používajú všetky overené postupy, pridávajú niečo svoje a zďaleka sa vyhýbajú gýču. Obsahovo nie sú síce zase až tak odlišní od väčšiny dnešných detských príbehov, avšak ich hlas nemožno v dave prepočuť. Pochválim charizmatického záporáka a temnú atmosféru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veru, jeden s tých animakov, ktorý ma moc nezaujal. Síce to vyzerá pekne temne, zlé aj škaredé, plastelinovo animované, no chýba tomu väčšia zábavnosť a hravosť. Asi už som starý. 50% - 2* ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák, který bych nazval - zapomenutelným. Trollové v krabicích jsou psání až moc pro děti a tak nějak tam chybí ten správný humor, kterému by se zasmál téměř každý. Samotná animace je ale naprosto nádherná, navíc ji podporují poměrně dobře zvládnuté postavy a trošku temnější příběh. Pohádka lahodící na pohled, ale bohužel už ne tak přívětivá k srdci diváka, je pouze dostačující na jedno zhlédnutí. [60%] | 3D Kino - Prom. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Postavy v tomto filme boli dosť divné (ak nerátam samozrejme trollov). Tie čo schválne vyzerali divne ako napr. teda Archibald Snatcher sa mi páčili ale tie, ktoré mali vyzerať akože normálne boli dosť, no... odpudzujúce. Hlavne to bol chlapec Eggs a dievča Winnie. Navyše bola som dosť prekvapená, že Winnie dabovala Elle, ktorú mám naozaj rada. Ten dabing sa mi vôbec nepáčil. Na to ako detsky Winnie vyzerala mala ho až moc dospelý. Príliš autoritatívny a prísny, a jednoducho sa mi tam vôbec nehodil. Ale na druhej strane musím pochváliť boxtrollov. Ich jazyk mi dosť pripomínal Kreveťákov z District 9 a naozaj sa mi to páčilo. S nimi som bola spokojná, splnili moje očakávania. Samotný film však nie. Ja som sa bohužiaľ väčšinu času nudila. Občas sa vyskytli scény, ktoré ma naozaj pobavili a zlepšovali dojmy z filmu, ale potom prišli zase tie nudné. Tak ako Paranorman aj toto ma tak trochu sklamalo. Zatiaľ Koralína stále u mňa vedie a zrejme to tak aj dlho bude. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru celkem zajímavá pohádka. Takovou jsem ještě neviděla. Animace je originální, ovšem příběh trochu pokulhává právě v originalitě. Na druhou stranu hezká podívaná a za takovou tu zvláštnost musím dát více než tři hvězdy. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Škatuláci si mě získali především svou animací a originálním námětem. Bohužel to se nedá říct o příběhu, který je dost jednoduchý a nenabízí nic nového. Dalším problémem bylo duo hlavních postav, které nepatří zrovna k těm nejsympatičtějším. Tento animák má spoustu skvělých momentů, které přesto nedokážou dostat Škatuláky ze škatulky ''průměr''. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace, o tom není sporu, ale ten příběh byl tak neoriginální až to bolí. A hlavně ta evidentní snaha dělat z normálních občanů hloupé pasivní figurky pod vedení arogantního kokota a ze škatuláků hrdiny. Takových pseudosocialistických filmů je mraky a určitě i originálnějších. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Škatuláci mi svým vzevřením připomínali loutkové filmy od Burtona či Koralinu, avšak oproti nim tito "krabičáci" ztrácejí na příběhové a vlastně i lehce na té vizuální stránce. Hlavní záporák měl opravdu charizma a škatuláci mi byli sympatičtí, ale na druhé straně mě trochu iritovala ta malá holka se svým otcem a členy sýrového spolku. Ve výsledku průměrný snímek, který zaujme nejvíce tím, jak vypadá, nicméně v divákovi (alespoň tedy ve mně) toho o moc víc nezanechá. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Škatuláky jsem vyjímečně zhlédl na dvakrát. Vyjímečně proto, že normálně film nekouskuji a zhlédnu jej celý najednou. Ale tady ten úvod se mi tak nelíbil, že jsem to zabalil a šel spát. Po vyspání mě ale ten zbytek filmu celkem chytnul. I když mě to hrozně připomínalo známý příběh - Krysaře. Zatímco Krysař vyháněl myši z města, pan Chňapal vyhání Škatuláky. Ale animace zajímavá, taková netradiční. Dávám 3,5*. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Glum neumřel v Hoře Osudu, ale našel si kamarády a ve městě Sýrečkov nadále pátrá po svém Milášškovi... Borcům z Laika Films hrozně fandím, už jen kvůli tomu, že převedli do filmového světa Gaimanovu Koralínu, sic napodruhé jim to s Para-Normanem tak úplně nevyšlo, ale The Boxtrolls je vrací zpátky do sedla, takhle roztomilé držtičky už tu dlouho nebyly. Příběh možná až moc jednoduchý, ale zároveň trefně temný, se skvěle, ehm, výbušným finále. A další plus za audiovizuální stránku, a tím nemyslím jen klasicky výborný soundtrack, ale hlavně dabing- Simon Pegg, Nick Frost nebo ajťák Richard "Moss" Ayoade. Škatuláci (btw po delší době pochvala českému distributorovi za český název) nezklamali, tudíž už teď se těším, s čím dalším přijde Laika příště. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět ten styl pohádky co fakt nemusím, tahle tvorba se mi prostě nelíbi i když příběh byl v poho tak prostě slabý a hodně. ()

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama