Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (1 815)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze jsem cekal vic. Asi byla chyba ocekavat film podle komiksu s neprerusovanou akci, ale trailery byly proste tak vyzivny, ze neslo odolat. Vysledek sice neni spatnej, ale ani sem si z nej nesed na zadek. Mame tu proste jen trochu prehnanejsi, trochu krvavejsi a daleko zabavnejsi variaci na Jamese Bonda. Vetsina akce byla navic provarena v ukazce a co si budem povidat, ty vsemozny komba se od Kick-Ass zas tak moc nelisi. Mozna bych sel i na tri hvezdicky, ale zaver a hlavne extra super kulervouci masakr v kostele byl tak perfektni, ze to nakonec ty ctyri hvezdicky dalo. Jinak co se tyce hercu, tak tady si neni na co stezovat, vsichni skvely. Rozhodne nechci tvrdit, ze by slo o spatnej film, Vaughn je zaruka kvality, akce a fory jsou skvele namichany a nuda nehrozi, jen jsem mel proste vetsi ocekavani. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Od momentu, kdy Colinek uzavírá restauraci a o chvilku později pronese : "Potřeboval jsem ubrat trochu páry." jsem věděla, že to bude to pravé ořechové na mojí pochmurnou náladu. A tak jsem s chutí popadla ten výborný koktejl všeho možného a vychutnávala si ho až do úplného konce. Všechny ty prstýnky, hodinky, deštníky, pera a hlavně zkouškové testy neměly chybu....zkouška v metru, skok padákem a nebo pak ten hlavičkový ohňostroj. Mělo to šťávu, šmrnc, výborný nápad, Egssýkovi to na konci vážně seklo a hlavně s J.B.(moje iniciály jen tak mimochodem) to dopadlo podle mých představ. Výborně jsem se bavila, takže s tou pětkou jsem ani na moment neváhala. Za Kingsmana všem klukům a holkám, kteří se na tomhle projektu podíleli, patří velký dík! Jinak Colin Firth v mých očích vyrostl zase o level výš, protože v téhle roli bych ho rozhodně neočekávala, to byl pro mě šokec. Jo a pánové, myslím, že s tou skákající kočandou by jste do křížku rozhodně přijít nechtěli i kdyby by to byla miss world :-) Prostě bylo to bájo koukáníčko. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $81miliónovTržby USA $128,261,724Tržby Celosvetovo $414,351,546Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,717,898Tržby za predaj DVD v USA $15,899,391║ Matthew Vaughn a jeho Bondovka, uletená, drsná, výbušná a dokonca elegantná, akcia je veľkolepá to to je veru jeho šálka kávy, v rámci akcie a nápaditosti nemá konkurenciu v akčnom žánri /95%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ukrutně šílená zábava, v mých očích ještě o stupínek lepší než Kick-Ass, a to hlavně díky sympatickému hlavnímu hrdinovi a vlastně díky tomu, že sympatický je tady úplně každý včetně těch zlých. Kingsman je film, jehož tvůrcům (i postavám) se stýskalo po vtipných špionážních bijácích, a tak si prostě řekli, že natočí další takový. Inspirovali se původními bondovkami, filmy s agentem Flintem, snad i seriálovou Mission: Impossible a vzniklo tohle. Dvě hodiny vtipného krvavého blbnutí, kde všichni agenti nosí brýle, jaké kdysi proslavil Michael Caine, kde je Colin Firth za neskutečného drsňáka, ačkoliv byste to do něj nikdy neřekli, kde všechno dává smysl, jakkoliv praštěné to je, a kde diváka neustále něco překvapuje. Matthew Vaughn byl očividně ve svém živlu, když Kingsmana vymýšlel a točil, a je vidět, že na rozdíl od X-Men: První třída neměl ani trochu svázané ruce, a tak mohl řádit jako utržený ze řetězu. Senzace, senzace. Natočil jeden z mála filmů, na něž mám chuť se okamžitě podívat znovu, jakmile skončí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Koukám, že na komiksový trend už najeli i na ostrovech, a aby se ráno mohli podívat do zrcadla, tak si vybrali ten, který je zahalen v bondovském hávu. Nutno uznat, že bojové scény jsou hodně vyšperkované a ta v kostele je přímo revoluční, sestřelila dokonce i mě. Ironií je pak fakt, že Američané si roky porovnávají vocasy s Asiaty v tom, kdo má lepší choreografii akčních scén, a pak přijde frajírek Vaughn a všechny strčí do kapsy. Každopádně ten britský sarkasmus podkopává nohy všem vážnějším pasážím, protože je divákovi hned jasné, že tak vážně by se Britové nikdy nebrali a většina point je bohužel předem známá. Tím pádem je i hlavní záporák se svým židovským plánem za pouhého klauna ve snapbacku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (51)

  • Když v závěru filmu Valentine (Samuel L. Jackson) volá svému známému, kterého poprosí o propůjčení satelitu, aby mohl vyslat signál, zmiňuje ho jako E (Éčko), čímž má na mysli Elona Muska. (Folda95)
  • Natáčení probíhalo ve městě Londýn, v tunelu Sharpthorne a v kostele Deepcut ve Velké Británii. Točilo se také v Kanadě a Austrálii. (willy1)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 128,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 414,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama