Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 814)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Špionážní, britské, ironické, vtipné, parodující, napínavé × ten zvrat a druhá půle, no, nevím. Džetlmenská špionážní tajná skupina, která se snaží zachránit lidstvo před šílencem, klasická zápletka. Vtipné momentky a scény se prolínaly s těmi vážnějšími a dramatickými. Problém nastal u zvratu děje v kostele, pak už děj začal poněkud drhnout a sama jsem si říkala, kdy už se to rozsekne, doslova. Ale zábava to byla, kluci byli šviháci, navíc s tím svým britským přízvukem. ..džentlmeni vymírají, tak si radši na dámičku nehraju, kdo by mě taky ochraňoval.. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží spářit Jamese Bonda a My Fair Lady a který mě opravdu dostal. Co se týče vizuální stránky a choreografie soubojů, dávám 5 hvězd, ale ten konec byl už moc kýčovitý, protože mi to celé od začátku přišlo jako parodie na Jamese Bonda a nakonec se z něj James Bond stal (a zašukal si s švédskou princeznou). ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Film si na nic nehraje a pokud překousnete prvních pár minut, kdy jsem osobně váhal jestli to nevypnu, tak se i příjemně pobavíte. Lepší komedie a rozhodně atypická :D ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(58/2015) / No nie úplne chápem hype okolo Kingsmanov keďže sa nejedná o nič pozoruhodné. OK, forma na úrovni, ale toto veru nestačí. Prvých 30 minút je naozaj zábava ako má byť. Bohužial posledná zaujímavá scéna je na tréningovej základni po nástupe nováčikov. Potom prichádza na rad hodina totálnej vaty, netuším čo sa tam dialo. Potom konečne trochu zábavy v poslednej časti. A ešte tá zápletka. Ani trocha námahy si nedali s vytvorením niečoho trošku na úrovni. Jednoznačne film na efekt. (6/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Měla jsem nutkání dát 5*, ale jsem ráda i za 4 :) Několikrát jsem si tu všimla poznámek typu - jak někdo může natočit takovouhle blbost, ale která je tak dobrá? :D :D A je to pravda :) Je tam silný vliv prostředí Anglie, gentlemanství, Firth, který splňuje oba body, (jeho odchod z filmu mě opravdu šokoval ;) ), je to slušivý, zároveň takové až někdy nechutné narážky, kdy jsem si ale říkala, že je tam přeci ten mlaďoch - tak proč by ne :) A ty rvačky a scény boje - wau :) Paráda :) V kostele jsem viděla již plno i tak zajímavých scén, ale ten masaker, který byl tu - pustila jsem si to třikrát i když to bylo nadmíru nechutný, ale skvělý :) Film je dlouhý sice přes 2 hoďky, ale myslím si, že je to akorát, má skvělé obsazení - Strong a Caine pospolu :) A do toho čapkynosící Jackson :) Je tam plno vychytávek, skvělých hlášek a ráda se na to podívám za pár let znovu :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem nevěděla do čeho jdu :-D Myslela jsem, že se bude jednat o nějakou inteligentní decentnější anglickou komedii s pokusem o pár akčních scén.. Matthew Vaughn ovšem překvapil a předvedl podobnou úleťárnu jako před pár lety s „Kick-Ass“ :-D V podstatě to celé funguje jako parodie na Jamese Bonda, ale je to mnohem svěžejší a šťavnatější než tato klasika.. Příběh má hlavu a patu, zápletka funguje, hlavní záporák Samuel L. Jackson byl výbornej (trochu mi připomnínal sám sebe v roli pana Skleněného ve „Vyvoleném“) a hlavní hrdinská dvojka Taron Egerton a Colin Firth se skvěle doplňovala.. Nabité akcí, krvelačností, humorem a skvěle vyvážené starým dobrým kostnatým anglickým gentlemanstvím a moderním uvolněným amerikánismem :-D Fakt síla :-D ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn mi to zase dokázal... je nejpřeceňovanějším tvůrcem současnosti, kterému filmoví fanoušci zobou z ruky jak ti nejzoufalejší vrabci na krmítku. Možná je miláčkem "davů" zaslouženě, ale mě jeho aura režijního poloboha nebere. Kingsman možná působí na první pohled svěže, cool a jde až na "dřeň", ale už na ten druhý pohled vlastně celý ten meta závoj, kde se cituje žánr bondovek, není až tak moc chytrý a promyšlený. Sofia Boutella je sexy a mě si určitě získala, ale proč Colin Firth, Mark Strong a Samuel L. Jackson hrají opět ty samé charaktery které by jim producent navrhl hned při prvním pitchi? Ač chápu, že někdo může tvrdit, že "perfektně sedí" do svých rolí, mě jejich představení vůbec nebavilo. Technicky nejvyleštěnější Vaughn? Určitě. Srdcovka? V žádném případě! 65 % ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem zahlíd v televizi párek filmů s podobnym konceptem – mladej kluk, kterej přijde k supertajný špionský organizaci jako slepej k houslím. Já se vsadim, že tyhle snímky teďka sní o tom, aby si na ně tehdy byl býval šáhnul Matthew Vaughn, protože Kingsman pěkně předvedl, jak to má správně vypadat. Dokonce předvedl, jak se dá něco tvořit se zdánlivě naprosto vážnou tváří, ale přitom v tom pěkně rafinovaně najít komickou složku, ať už cestou parodie, nenápadnějších momentů s humorem fikaně ukrytým, nebo i naplno přehnanejma upáječkama v groteskních scénách. Postmodernismus v plný parádě. Vzhledem k tomu, že horko těžko hledám něco, co bych na filmu zkritizoval, a ta jedna věc, kterou bych našel (poslední setkání velitele Kingsman s Eggsym), mi za strhnutí skóre nestojí, rozhod jsem se dát plnej počet. Kingsman je snímek inovativní, klišé se víceméně vyhýbá, když ne, tak je často zesměšňuje, umí překvapit, má osobitý rukopis, holku s protézama, žádnou zbytečnou romantickou linku, kombinuje to nejlepší z klasickejch špionážních filmů a novodobejch akčňáků a především baví od začátku do konce. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kingsman celou dobu bojuje sám se sebou a ani po závěrečných titulcích jsem nezjistil, jestli je chytrý a originální, nebo plytký a hloupý. Některé pasáže jsou opravdu výborné a atmosférické - ty znáte z traileru a některé jsou naopak téměř odpuzující a je třeba je přetrpět. Matthew Vaughn vykládá pojem gentlemanství velmi pokřiveným způsobem. Ze zamýšleně kladných postav dělá bezstarostné násilníky, kteří bez jakékoliv ohledu na důsledky překračují pravidla a omlouvají to morální převahou. Stačí nosit na míru ušitý oblek (čepici s rovným kšiltem) a mít v zásobě pár nadřazených frází (texty hip-hopových písniček) a svět vám leží u nohou. To nám ty starosvětské ideály pořádně zvětraly. Boží akce a zajímavé postavy vytáhly tuhle rozpačitou variaci na bondovky na slabé čtyři hvězdy. Měla to být pocta, ale je to téměř karikatura. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Dovoluji si zde připsat, že na to, jaký mám vztah k akčním filmům, jsou tři hvězdy úspěch! Jako parodie dobrý, některý scény jsou opravdu výborný, ale zkrátka to není úplně můj šálek.. Spousta momentů je zase až moc přepálených, tam jsem zůstala pouze s pozdvihnutým obočím a úšklebkem. Snad nejvtipnější mi přišel ohňostroj. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na bonda docela přijatelny, ale stejně na můj vkus až tak pitomy že to už nemusím. Prostě usmrkanej pitomec skejťáček s přitloublým úsměvem, který nemá koule ani na to aby zastřelil psa, taková nicka s nejtupějším jménem na světě je "super special extrem agent", no komedie mám rád, ale takovéhle sračky už teda ne, škoda jinak dějově atd. dobry. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne. Většině to, jak tak koukám, asi sedlo líp, ale já se přes to nepřenesu. Přišlo mi, že se tento snímek snaží tvářit strašně seriózně, ale u mě osobně by to neprošlo ani jako komedie. 30% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nejmladší Kingmsmane, ani Sam Jackson tě nedostane... Aneb Matt Vaughn v sobě objevil slabost pro ladné, až baletní, násilí třebas i hrubšího zrna. A tyto své choutky vdechl do lehce komediálního dobrodružného příběhu, který se tak trochu odkazuje na staré bondovky, a zároveň se od nich s gentlemanskou škrobeností vyhraňuje. A tohle vše je dobré, tohle vše je v pořádku. Kingsman je cool, ač evokuje mnoho jiných filmových kousků (v jednu chvíli mi dokonce vyvstal v hlavě "Po přečtení spalte"), bere si z nich převážně to lepší. spád a poutavost má na vysoké úrovni - to, že se mi mihlo před očima více jak sto dvacet minut, tomu jsem prvně nechtěl uvěřit. A to obsazení. O Firthovi zbytečné mluvit, Taron Egerton až moc zapadá do postavy "unlikely underdog (but certainly) hero", a ač jsem s ním měl chvílemi trochu problém, v celkovém průměru uspěl. Michael Caine potěší, ač je takový... bez chuti. Pak je tu takový malý fanservis v podobě Marka Hamilla, ale to hlavní jsem si nechal na konec. Egomanického Jacksonova záporáka. To je fantazie. Půlku úsměvů a uchechtnutí má na svědomí on, a v celém filmu působí jako ta mátová omáčka, kontrast a odlehčení vůči Kingsman linii. Sam tenhle styl prostě umí a drží ho kvalitou provedení hodně , a za to skládám poklonu. Obecně Kingsman přichází do kin s něčím, na co má smysl jít. A pokud nechcete z 50 odstínů šedi dostat tak akorát 50 odstínů (duševní) sněti, tak doporučuji vyčkat na správný moment upřené pozornosti na plátno a po anglicku se odporoučet do vedlejšího sálu, který u vstupu zkrášluje plakát Kingsmana. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Bez potreby vedieť, čo nové Vaugh ukuchtil, vybral som sa do kina a okamžite mi explodovala hlava do farebného obláčiku. Šťavnatá akcia, dychberúce a napínavé scény, nevtieravý gentlemanský humor, skvelá réžia, casting, soundtrack... a bizarnosť v každej scéne. Divácky atraktívnejšieho záporáka s takým chorým plánom na nezaplatenie sme tu nemali už tak dlho. Takú scénu, ako je masaker v kostole sme tu nemali ešte dlhšie a nemôžem povedať, že by film mohol mať lepší bod obratu než ten. Hlavne ma film nútil zamyslieť sa, čo by bolo, keby Vaugh strácal čas so sequelmi. Viac nedám, za mňa kandidát na guilty plasure roku ktoré by sa kľudne mohlo stať jedným z najobľúbenejších filmov poslednych rokov. Tak, ako sa raz stal aj Kick Ass... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pecka, pecka a pecka. Kulervoucí podívaná, kterou Vaughn dokazuje, že zvládne natočit jakýkoliv žánr po svém. Což je pro nás diváky ta nejlepší zpráva, jelikož Vaughn s každým dalším filmem režisérsky roste, přesto se nezbaví svého typické přisprostlého humoru a upřímnému zápalu pro film. Opravdu jsem se moc dobře bavil a vychutnával si atmosféru, kterou film navodil. Ať už to bylo skládání poct bondovkám a prakticky celému špionskému žánru, nebo přepálenou a sebe uvědomělou jízdu s perfektní akcí a geniálním soundtrackem. Přesto mě nejvíce dostalo jakým způsobem Vaughn vypraví příběh a jak nám ho prezentuje. Vaughn moc dobře ví co točí a taký ví co si může dovolit a co a nebojí s k těmto hranicím přibližovat. Navíc prodává skoro každou scénu s takovou lehkosti, nadsázkou a přehledem, že konkurenci ukazuje záda a ta jen tiše pláče v rohu, jelikož je Vaughn ve spoustě případech strká do kapsy a dokazuje, že patří mezi nejtalentovanější režiséry naší doby a své generace. Libí se mi jak všechno ve filmu funguje a to ať už jde o kameru, zvuk, střih nebo akci či dialogy. Colin Firth je tady skvělý a krásně dokazuje, že se v akčních filmech neztratí. Samuel L. Jackson hrál spoustu záporáku, ale žádný nebyl takhle stylový a neskutečně zábavný. Michael Caine je herecká jistota. Hodně moc se mi líbila Sofia Boutella, která byla nehorázně sexy a stylová a jde o jednu z nejzajímavější padoušských postav co znám. Sophie Cookson nebyla vůbec špatná, jen jsem čekal, že bude mít více prostoru. Mark Strong je tu opět geniální, on prostě neumí hrát špatně. Má skvělé hlášky, v akci nevypadá vůbec zle, když je na scéně s Firthem, tak jsem si vždycky vzpomněl na film Jeden musí z kola ven. Nakonec jsem si nechal Tarona Egertona, která je prostě parádní a svojí roli si náležitě užívá. Ve filmu je toho hodně a to od dialogů, hlášek až po perfektně natočenou akci, kterou si budete pamatovat ještě dlouho po odchodu z kina. Úvodní akce je fajn, bitky v hospodě jsou fajn, tréning je hodně působivý, ale teprve scéna v kostele odděluje zrna od plev a dál už to je skvěle ukočírovaná krasojízda. Pro někoho bude film trochu delší a místy nudnější, někdo neskousne vybuchující hlavy s ohňostrojem a přepálené násilí nebo odkazování na bondovky. Kingsman je luxusní podívaná, která má pár chyb, ale jako celek funguje skoro na výbornou. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

No to sem z toho Pistorius klidně mě protáhněte kakaovým okem švédské princezny ať Skandinávie ve své nehynoucí slávě přetrvá na věky,ale neustále jsem trýzněn pocitem , že z téhle Bondovské taškařice šlo vytřískat mnohem víc něž šišlající Samuel a makovice explodující v křiklavých barvách Vaughnových pubertálních představ.I když s jistotou můžu říct,že nejeden řezník by zaplesal vyměníc svůj sekáček za masochistickou simku a s chutí trochu osvěžil svou invencí zkušeného harcovníka místních jatek škrobenou špionskou maturitu agenta záprtka.Nemít Kingsmani Colina jako eso v rukávu zcela jistě by se jim tohle nebetyčně kůůůůl Viktoriánské sídlo z karet při prvním výbuchu Cé čtyřky poroučelo k zemi. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Je to pravda. Matthew Vaughn opět natočil zábavný film (a o to jde především, ne?), který udrží pozornost celých 129 minut a každou chvíli překvapuje originálními nápady, hláškami a povedeným hudebním doprovodem. Výborně složené herecké obsazení, Taron Egerton mi připomínal Matta Damona, vám ne? Kingsman jsou takový nekomiksový Kick-Ass a těch absurdit tam až na ohňostroj moc není. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Variace "X-men: první třída" udělaná pro trénink agentů typu James Bond, kde trénink nebyl úplný záměr jako třeba u "Enderové Hra". Snaha v super-cool-game-style (či, co měli znamenat akční scény). Avšak svou okouzlující brutalitou si v nich nacházím zalíbení Ultracool, je to co by mělo označovat filmy od Matthew Vaughna. Čekal jsem dospělé Kick-ass, ale dostal jsem parodii na Bondovky. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Nářez. Neskutečně nasnímaný, nabušený, ozvučený, ohudebněný, opřízvučený:) a lahůdkově obsazený film (udělat z Colina FIrtha akčního bijce, kterému člověk věří všechno!, je umění). 9/10 Bond, který už nikdy nevznikne (bohužel, Vaughn by mohl za těch pár let přijít na řadu ;) ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama