Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 814)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Koukám, že na komiksový trend už najeli i na ostrovech, a aby se ráno mohli podívat do zrcadla, tak si vybrali ten, který je zahalen v bondovském hávu. Nutno uznat, že bojové scény jsou hodně vyšperkované a ta v kostele je přímo revoluční, sestřelila dokonce i mě. Ironií je pak fakt, že Američané si roky porovnávají vocasy s Asiaty v tom, kdo má lepší choreografii akčních scén, a pak přijde frajírek Vaughn a všechny strčí do kapsy. Každopádně ten britský sarkasmus podkopává nohy všem vážnějším pasážím, protože je divákovi hned jasné, že tak vážně by se Britové nikdy nebrali a většina point je bohužel předem známá. Tím pádem je i hlavní záporák se svým židovským plánem za pouhého klauna ve snapbacku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tyjo, přece nemůže film jen tak skončit globálním vyhlazením zbohatlických elit (a pravděpodobně i většiny vlád minimálně západní civilizace) a odbýt mě pouze informací, že náš hrdina si vrzl s nějakou severskou princeznou! Co se komediální stránky týče, přijde mi, že se film snaží až moc. Skoro pokaždé, když se stane něco cool, tak nějaká postava má potřebu okomentovat, že se právě stalo něco cool. A přitom jediné, co mi připadalo opravdu cool, byla Sofia Boutella s šavlovýma nohama, zbytek byl taková kombinace okoukaného a nuceného. Ještě hudba celkem stála za zmínku, ale jinak mám dojem, že Kingsman svého náběhu na kultovní status dosáhl zejména díky nedostatku dobrých filmů, nikoliv že by sám opravdu vykazoval nějaké kvality. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mě dokážou vytočit, Kingsmanovi se to naštěstí nepovedlo, jakkoliv mě ten film minul vzdáleností několika parseků. Jednoduše jsem tenhle výsledek dopředu očekával. Kingsman je vlastně James Bond pro teenagery v komediálním podání. Celá série Jamese Bonda jde mimo okruh mých zájmů a teenager už několik dekád nejsem. Není to můj šálek kávy, stejně jako koncert Justina Biebera nebo Katy Perry. Filmový humor na mě z 95 % nefunguje, stejně jako hlášky a v některých případech se při nich přímo ošívám. Akční scény jsou nasnímané děsivým způsobem, příliš rychlé, chaotické a blbé, stejně jako zápletka filmu. Samozřejmě, jedná se o blockbuster, který dokáže nabídnout podívanou a efekty, takže je tam z mého hlediska aspoň určitá satisfakce. No a přítomnost osvědčených špičkových britských herců taky není k zahození, takže za to 2*. Ve srovnání s tímhle výtvorem je třeba Smrtonosná past 4.0 z hlediska scénáře geniální. Kingsman se dá považovat za dokonale, ale opravdu dokonale pubertání film a ta vysoká procenta oblíbenosti jasně říkají, kdo tvoří většinu filmových diváků. Celkový dojem: 35 %. Ano, souhlasím, že v jistém ohledu představuje Kingsman budoucnost filmového průmyslu. Bohužel. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická, nápaditá a sexy špiónská jízda se srdíčkem a dvěma fakt kulervoucíma scénama - vykydlením kostela a hromadnou dekapitací. Firth a Egerton to táhnou dobře, Jakcksonův záporák mě ale nebavil a je zastíněn svým poskokem respektive poskokyní (to označení v tomhle konkrétním případě dostává další rozměr), akce je sice skvěle ochoreografovaná i natočená, ale ve srovnání s bondovkami přece jen poněkud chudokrevná (žádné honičky s tankem nebo rozbagrování jedoucího vlaku), pokulhává i výprava (většina příběhu se odehrává v nijak extra exotických kulisách) a z bondovských hraček zaujme jen multifunkční deštník. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Což o to, krejčí je first class i bez mutantů, ale v jeho šatech nyní chodí Stormbreaker, Austin Powers a Mstitelé. Holt, nekonfekční oblek ještě nutně nemusí znamenat vybrané způsoby.. Více než polovinu stopáže zaučuje zdrsnělý přítel Bridget Jonesové svého dorosteneckého nástupce, aby zhatil pikle prsatého Pistoria a Fresh Prince Jacksona v nejvíce iritující roli jeho kariéry. Pokud hromadné kostelní nanebevzetí bylo vrcholem, co potom bylo dno? Nadhled v množství roční spotřeby šampónu pana Stronga? McFish and Chips profil? Přišlo mi to jako ta nabídka vězněné švédské princezny, která za záchranu světa dala k dispozici svůj několik týdnů nemytý anální otvor. Na první pohled je to vzrušující, ale jakmile se dostanete blíž… ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Šílenství. Zábavné šílenství. Takové, ve kterém princezna pronáší nabídky jako: "Když zachráníš svět, můžeme to dělat do zadku." [Kino] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jane Goldman, Matthew Vaughn / Predloha: Mark Millar & Dave Gibbons - The Secret Service | Hudba: Henry Jackman, Matthew Margeson | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Marv Films | Rozpočet: 60 miliónov $ | Tržby: 276,7 miliónov $ | Ocenenia: - || Keď som o Birdmanovi napísal, že je to najrozporuplnejší film za dhlú dobu, to som ešte nevedel, čo príde s Kingsmanom. Samozrejme, sa to nedá žánrovo porovnať. Na prvú dobrú pôsobí nový Vaughnov počin primitívne, ale nakonie sa z toho vyliahla premyslená, jedinečná blbina na jedno, možno i viac videní. Kick-ass bol podobného kalibru, no na Stardust ani jeden zo spomenutých filmov nemá. Na môj vkus je už Kingsman príliž utrhnutý z reťaze. A to nemyslím na štýlové bitky alebo hriešne finále, tie stáli za to ;) 70% | Atlas Praha, 5.2.2015 | ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatná a stylová retro špionáž kombinující v sobě klasické Bondovky, (super)hrdinství Marvelovských týmovek jako Avengers či X-Men a britský humor, eleganci a gentlemanství. To vše úhledně zabaleno ve velkolepém Hollywoodském stylu. Jakmile jsem v úvodních titulcích ihned poznala Dire Straits a jejich Money For Nothing, věděla jsem, že nářez je na cestě:) V úvodní scéně, kdy Colin Firth přijíždí do "Kingsman Headquarters", a vystoupí z vozidla, jsem jen čekala, že rovnou zaklepe na dveře 221B:) Luxusní obsazení a spousta parádních scén. Moment v kostele, kdy Colin na jeden zátah odrovná veškeré osazenstvo, je strhující. Sofia Boutella a její "hbité nožky" dávají vzpomenout na kreace Rose McGowan z Planety Teror či Gogo z Kill Billa. A Samuel L. Jackson odhodil pásku přes oko i černý kabát a střihl si poměrně groteskní postavu Richmonda Valentine. A vůbec, co by se stalo, kdyby se tu objevil Nick Fury?:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Colin Firth ROCKS!!! Ultra násilná, mega originálna paródia na špionážne filmy, ktorá pritom so všetkou vážnosťou servíruje ten najšmrncovnejší old-school nárez za veľmi dlhú dobu. 95%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom Kick-Ass som si od Kingsmana sľuboval veľmi veľa, ale teda ma dosť sklamal. Zase určite nemôžem tvrdiť, že by to bolo zlé, film si po celý čas udržuje obstojnú úroveň, potešilo ma, že viacero situácií skončí inak, než som čakal a celkovo to nenudí. Ale jednoducho na prvý pohľad vyzerá všetko úplne ideálne, keďže Matthew Vaughn sa to stále snaží podať tým istým štýlom, ale prišlo mi, že po prakticky všetkých stránkach zostal len niekde na pol cesty, či už akcia, humor, nápaditosť, emócie alebo aj spojenie obrazu a hudby. Z celého filmu ma vlastne skutočne bavil len ten ohňostroj, to bol dobrý nápad a možno ešte sekvencia v kostole, ktorej potenciál sa mi ale nezdal naplno využitý a to je vlastne všetko. A nanešťastie ani ten eRkový rating nie je dobre využitý a tak to násilie nepôsobí dostatočne drsne. Z obsadenia si ma najviac získali záporák Samuel L. Jackson, ktorý tu má zaujímavú postavu a Mark Strong, inak hlavné postavy ma ani tak moc nezaujímali, obzvlášť mladík. Takže na jedno pozretie môže byť, ale dúfal som, že to bude ďalší nezabudnuteľný klenot, ako Kick-Ass, no ten bol niekde úplne inde. 63% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Asi trochu nadhodnocuji, ale mám slabost pro Colina Firtha, který v tomto filmu dělal úžasnou reklamu tomu, co považujeme za esenci Británie, takové ty "západní hodnoty", včetně bitek. Správně je v souvisejících filmech Stormbreaker, ten je pomalu přes kopírák, nicméně Kingsman je jaksi dospělejší a dá se brát vážněji třeba i z pohledu motivu hlavního padoucha a jeho zesměšňování světa. Tím myslím, že není pro patnáctileté kluky, ale možná už i lehce přes dvacet. Což mě stejně míjí :) P.S. začínám být alergický na Caina, ten už je jak Filipovský, taky bere všechno. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Colin Firth v tarantinovsky laděné kostelní řezanici. Stoprocentně nejlepší část celého filmu. Samuel L. Jackson mě rozesmával svým huhňavým hlasem, kdy sice vystupoval jako gauner, ale kufr se mu zvedal pokaždé, když spatřil kapku krve. Jinak skvělé kamerové záběry. Líbily se mi hlavně v té části, kdy se šikovná Kingsmanka vznesla k okraji atmosféry, aby se pokusila zabránit Valentinovu zlomyslnému plánu, jak ovládnout svět pomocí free SIMek. Co mě rovněž velmi pobavilo byl tzv. ohňostroj, jenž rozpoutal nápad přehřát jisté čipy ukryté za jistými místy na těle. Vynikající akční záležitost, kterou jsem poprvé zhlédla na Filmovém víkendu ČSFD ve společnosti svých přátel. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vaughn hýří nápady. Našlapaná jízda s tolika geniálními momenty až z toho přechází dech a vibruje bránice. Těším se až se podívám ještě jednou... Podíval jsem se ještě jednou a zvedám na pět. Nemá to chybu. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kingsman dost alibisticky klopýtá na hraně žánrového pastiše, ale přesto dokáže nevyléčitelné příznivce špionské romantiky celkem potěšit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsman! Matthew Vaughn je totální magor. Magor, kterej pokaždý natočí krutopřísnej film, co diváka zarazí do sedačky a milostivě po těch dvou hodinách propustí. Od prvního traileru jsem věděl, že to bude zábavný, pecka a bude mě to bavit. Malinké výhrady jsem měl k anglikánskému gentelmenskému stylu, který mi úplně nesedí...jenomže Kingsman mi naprosto vytřel zrak...je to crazy, úplně na hlavu a dokonce bych se film nebál nazvat děsnou pí*ovinou...jenže pí*ovinou, která je naprosto skvěle choreograficky, herecky a především režijně zvládnutá, že se člověk nezmůže na nic jiného než se smát nebo s tupým výrazem zírat, jaké řezničiny je vlastně svědkem. Kdyby film natočil kdokoliv jiný než Matthew Vaughn, nefungovalo by to. Jenomže kdo viděl první Kick Ass, ten ví, že on má podobný styl v malíku, děsně mu svědčí menší než několikasetmilionový rozpočet a u projektu, kde dostane největší prostor se dokonale ukáže jeho um a cit pro patřišně ujetou, ale vlastně skvěle natočenou podívanou. A pak je tu samozřejmě šišlající Samuel L. jackson, který je prostě a jednoduše...cool! Viděno v kině 3x...100%...[5.2.2015_ČSFD projekce_Kino Atlas] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tahle Vaughnovská rozjančenost chce strašně moc vypadat, že nabízí něco víc než je obvyklé. Ale ve finále je to stále stejně schématická a ulítlá patlanina, jako všechny ostatní typově podobné snímky. Co hovoří ovšem ve prospěch Kingsman je feeling bristkého gentlemana, progresivní akční scény (kostel !) a odvážně rozpustilé fórky a hlášky. Pořád je to ale zábava na jedno použití a nemám chuť pustit si ji znovu. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama