Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 1

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 811)

castor 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, byl jsem nedůvěřivý, chyběl zájem. Po 129 minutách jsem byl překvapivě docela nadšený. Pro mě určitě nejlepší Matthew Vaughn, který v mých očích nepříliš umně kombinoval žánry a uspokojoval jen určité fandovské tábory. Špionské povolání vyžaduje občas si umazat ruce, nutná je však kromě dobré fyzičky i dávka inteligence. Tentokrát jsme ve společnosti supertajné (jak jinak) britské organizace, ve které jsou výhradně muži a vypadají jako starosvětsky elegantní gentlemani. Když na to nicméně přijde, rozsekají s pomocí deštníku agresivní floutky v anglickém baru. Colin Firth tomu svému dodal dokonale lehkovážný sarkasmus i nekonvenční přístup. A tvůrci velmi rádi provokují, do kouta zahodili pravidla, občas je to sice chaos, ale jinak se tady drsně mluví, má skvělé tempo, tvůrci jsou drzí, umně balancují na hraně mezi typickou bondovkou a parodií na ni. Akce je přehledná, překvapivě brutální (postavy se tu i čtvrtí) a může se pochlubit i povedenou choreografií. Postavy sice blbnou, ale jsou z masa a kostí, což je moc dobře. A unesená švédská aristokratka má zřejmě hodně ráda anální sex. Prostě puberťák Vaughn. Kdyby nějaký ze špiónů v závěru rozsekal agenta Jejího Veličenstva, moc bych se nedivil!! ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak to si nechám líbit! Perfektní casting (Egerton je frajer - člověk mu tu princeznu fakt přeje), a celkově velmi funkční svět tajné organizace a jejího vnitřního řádu. Jmenovitě bych rád vypíchl výběr kandidátů, kostel nebo naprosto delikátní ohňostroj. Je to bizarní, ujeté a šílené? Ano, ale je to sakra dokonalé! Jeden z těch filmů, které za týden můžete vidět klidně pětkrát, a pořád nemáte dost (otestováno a potvrzeno). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. První milé překvapení roku 2015. Na Kingsman jsem se opravdu těšil, protože trailery vypadaly skvěle a Matthewa Vaughna mám po X-Men: First Class ještě raději. Nicméně ani já jsem nepředpokládal, že tento film bude taková jízda a především milostný dopis akčnímu/špiónskému žánru. Na tomhle filmu je totiž znát, že jej dělal někdo, kdo se nejen vyzná v daném žánru, ale kdo především ten daný žánr miluje a neví, jak by to lépe řekl, tak vezme kameru a natočí něco takového. Po tomto filmu přeji panu Vaughnovi, ať se mu splní jeho sen a ať natočí příštího Bonda, protože tahle neoficiální verze mě neskutečně potěšila. 100 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Úžasne hyperbolizované a veľmi zábavné :-D Všetky možné klišé, ale použité takým spôsobom, že vám to (skoro vôbec) nevadí a proste si to užívate. Doplnené dobrým vizuálom a akčným remeslom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ukrutně šílená zábava, v mých očích ještě o stupínek lepší než Kick-Ass, a to hlavně díky sympatickému hlavnímu hrdinovi a vlastně díky tomu, že sympatický je tady úplně každý včetně těch zlých. Kingsman je film, jehož tvůrcům (i postavám) se stýskalo po vtipných špionážních bijácích, a tak si prostě řekli, že natočí další takový. Inspirovali se původními bondovkami, filmy s agentem Flintem, snad i seriálovou Mission: Impossible a vzniklo tohle. Dvě hodiny vtipného krvavého blbnutí, kde všichni agenti nosí brýle, jaké kdysi proslavil Michael Caine, kde je Colin Firth za neskutečného drsňáka, ačkoliv byste to do něj nikdy neřekli, kde všechno dává smysl, jakkoliv praštěné to je, a kde diváka neustále něco překvapuje. Matthew Vaughn byl očividně ve svém živlu, když Kingsmana vymýšlel a točil, a je vidět, že na rozdíl od X-Men: První třída neměl ani trochu svázané ruce, a tak mohl řádit jako utržený ze řetězu. Senzace, senzace. Natočil jeden z mála filmů, na něž mám chuť se okamžitě podívat znovu, jakmile skončí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z mnohých variácií (tento krát teenagerská) na britského "Robina Hooda 007". Vskutku odľahčený, vo vysokej kvalite s akčným podtónom prevedený počin, ktorý treba vnímať ako bezhraničnú zábavu. Kľudne môžte vypnúť mozog ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je pre mňa jeden z tých titulov, na ktoré úplnou náhodou natrafím pri znudenom surfovaní po televíznych kanáloch a on ma tak zaujme, že si ho nechám pustený a ku koncu naň čumím s blaženým výrazom na tvári a otvorenou hubou. Snímok "Kingsman: Tajná služba" (Kingsman: The Secret Service) bola parádna popcornová jazda. O jeho komiksovej predlohe som ani len nechyroval, ale toto mainstreamové filmové spracovanie ma fakt uchvátilo. Výborný príbeh, perfektní herci, mnohomiliónový rozpočet, dychberúce vizuálne efekty. Colin Firth ako supertajný agent gentleman bol úžasný, jeho mladý následovník Taron Egerton bol street coolový, a šialený záporák Samuel L. Jackson bol perfektne netradičný. Pobavilo ma aj to, že je to vlastne jedna veľká kino reklama na Adidas. Ich logo a tri pásiky sú tam vidieť takmer v každej druhej scéne. ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Koho nám tak může Kingsman, jako vzkaz široširému světu, vlastně potěšit? Inu, zajisté švédskou královskou rodinu, neboť jasně vyvrací levičácké podezření, že její princátka (princezny, především) nemají z čeho dělati po ránu pú. Dokonce jde až tak daleko, že upřímně vysvětluje, proč ženské elementy dynastie nemívají mnoho vrhů, byť by o potěr bylo vcelku i postaráno z daní bezpigmentoidních vidláků. Holky totiž nejraději hrají přetlačovanou, hýýhááá! Film samozřejmě nadchne i milce psů, neboť v něm chodí psi, londýnského metra, jelikož a protože se v něm andrgraund objevil na celých... asi vteřinu, hnusných taxíků a kostičkovaných kváder. Z posledně jmenovaných si každý místní golfista vylil svůj bag na několikrát, počítám. Dobrá, nejnadšenější musí být Firth, když po letech posměchu od kdejakého djůda (za své ultimátní bitky v denících tlusté zrůdy) dostal šanci prokázat, jaký je ve skutečnosti termo-nátor. Milá nablblina, stavící na trošce toho nadhledu a na znázornění Obamy, stříknutého tím pičusem od fuckbooků, an skutečně přebírá/ají nadvládu nad světem. Bavte se. ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle je přesně ten typ filmů, kterým se obloukem vyhýbám. Omlouvám se tomu, kdo mi to doporučil, vypínám po 15 minutách. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kingsman by svojí originální výbušností mohl vstoupit do análů. Když už ne těch filmových, tak zalíbení by mohl naleznout alespoň u švédských princezen .. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn je pro mě král zábavy, ta jeho nadsázka ve filmech je nepřekonatelná. Již před nějakým časem přišel na to, jak natočit jeden velký úlet, aniž by si to člověk při sledování vlastně uvědomil, prostě jen diváka nechá unášet proudem zábavy, originální a nesmírně dravou akcí. Z jeho filmů jde pak hlavně cítit čistá filmařská radost a to se mi na Kingsmanovi líbilo asi nejvíce. Třešničkou na dortu už je jen perfektní obsazení, z Tarona Egertona bude do pár let velká hvězda, která nebude mít nouze o role. Pokud chcete na dvě hodiny vypnout, zapomenout na všechny starosti, lepší film momentálně v kině nenajdete. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když zachráníš svět, tak můžeš vyprcat Švédskou princeznu do řiťáku! Kdo by to nebral? Takže vážení a milí přátelé. Ne, že by to nebyla celkem zábavná píčovinka, ale sorry hlava mi z toho nevybouchne. Nemůžu říct, že bych se nudil, nebo by mě ten film vyloženě něčím sral, ale po tom šíleným hype tady jsem teda čekal něco výživnějšího, než jenom tuctovou puberťáckou zábavu. Problém je v tom, že tohle všechno už tu bylo a režisér se od Kick ass nikam dál neposunul a jenom vykrádá sám sebe 3* hlavně za anál do toho bych šel hned.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Po druhém zhlédnutí totální nářez... překvapivě :o). Ano, If You'll save the world, You can even have my ass, a tato věta výborně charakterizuje celý film. Byl jsem zděšen - přímou úměrou tím více, čím blíže byly závěrečné titulky - a to v negativním slova smyslu. Vaughn pálí jednu over the top scénu za druhou a tváří se při tom, že si jakože točí přiznaně absurdní poctu bondovkám, v níž jde jakékoli drama stranou. Gagy jsou v odlehčeném Kingsmanovi vážně všudypřítomné, a já musím konstatovat, že jsem asi viděl příliš málo starých fláků s agentem 007, než abych si tohle nezávazné blbnutí s šišlajícím arcipadouchem stoprocentně užil. Ale zase na druhou stranu: o jaké jiné akční komedii po Posledním skautovi se dnes dá říci, že bude s dalšími zhlédnutími zrát jako víno? Zatím těsných 7/10 s tím, že teď už ale přesně vím, do čeho příště půjdu... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Toto je iný film, kámo!..." Od režiséra M. Vaughna už mám nejaké očakávania a po hite Kick Ass som zhruba niečo podobne uletené očakával. Ono to ide fakticky presne v týchto šľapajách a film je ihneď identifikovateľný ako ten od M. Vaughna. Nikdy som nemusel C. Firtha , ale posledné roky si začína vyberať atraktívnejšie role a tu mi vôbec neprekážal. Film je plný nápadov, adrenalínu, akcie a navyše v ňom hrajú výborní herci. Príbeh o ovládnutí ľudí pomocou sim kariet a pokus o zmenšenie preľudnenej ľudskej populácie sa mi zdá byť i pomerne originálny. Film sa neberie príliš vážne a to je hlavný dôvod prečo zabodoval. Humor je super, to s tým zadkom v závere to nemalo chybu. Za pochvalu rozhodne stoja veľmi, veľmi originálne úvodné tituly a aj skvelý energický hudobný doprovod. V rámci žánru nemám čo vytknúť. Akčné, zábavné, originálne. Misia splnená. Rozhodne lepšie než som čakal. 90%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn je ďábel. Šialený, drzý a perfektný film. Najväčšia chyba je, že to nie je tak dobré ako Kick - Ass. ecku manžela Claudii Schiffer a tvorcu Kick - Ass alebo X- Men: Prvej triedy máme ešte čerstvo v pamäti. Našlapaná, drzá, vtipná a agresívna pocta klasickým bondovkám a špionážnym kúskom vznikla na základe diela Franka Millara a Dava Gibbonsa, no v mnohom sa od svojej predlohy odlišuje. Filmársky perfektne zvládnutá zábava, na ktorej by si mnoho menej talentovaných tvorcov vylámalo zuby. Silné v jednotlivostiach (scéna v kostole je neskutočná) aj v celku, navyše podporené vynikajúcimi hercami. Držiteľ Oscara Colin Firth vo svojej prvej akčnej role, po dlhšej dobe skutočne zábavný Samuel L. Jackson, objav Taron Egerton alebo aj klasik Michael Caine sú súčasťou skladačky, ktorej môže aktuálny príbeh agenta 007 mnohé závidieť. A my sa už nevieme dočkať dvojky. 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A já se ptám, zjeví se před příchodem Star Wars letos v kinech zábavnější film, než je tahle natripovaná a totálně boží verze Jamese Bonda? I když, je to vlastně jedno, já se totiž kurevsky bavil, smál se při mnohých humorech, úsměvně se šklebil při akčních scénách jako degenerovaný, slintající potomek Habsburků, či jsem si případně užíval herecký výkon Colina Firtha, který svou zábavností nacpe koktavého následníka trůnu do pisoáru a k tomu třikrát spláchne. Ano, není to dokonalý film, obzvlášť pokud jste viděli Kick Ass, nehorázně vás odpudí fakt, že jistá scéna je téměř stejně natočená a to je prostě neodpustitelné, neboť zabíjí jinak skvělý emotivní moment, které jsou tu mimochodem v krásné symbióze s těmi vtipnými. Ve zkratce, je to skvěá poklona Bondovkám (přiznaná asi na milionu míst, což vyvažuje až přílišně podobný mustr záchrany světa), která dokáže pravidla žánru ctít stejně tak, jako je parodicky napumpovat adrenalinem. A teď nejspíš v británii stoupne prodej pánských obleků a deštníků o desítky procent. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krystalická radost. Pokud mě nikdy nezklame při návštěvě kina Quentin, tak prakticky totéž můžu říci o Vaughnovi. Když jsem se o filmu poprvé dozvěděl, jen jsem kroutil hlavou nad tím, jakou podivnost se to chystá můj oblíbenec zase natočit. Výsledek? Přemýšlím že nenapíšu nic a raději každému, kdo se chce v kině pobavit, doporučím jednoznačně návštěvu. Ale nevydržím. Samuel L. Jackson jako záporák, který nesnese pohled na krev a nelidsky šišlá. Colin Firth neskutečná mlátička. Tady by Neeson dostal neskutečně na čumák. Mladík Eggsy se mě v trailerech vůbec nepozdával, ale volba je to vynikající. Mark Strong jako Merlin trousí ty nejlepší ironické hlášky. Při slíbení análního sexu, za záchranu světa, skandinávskou princeznou jsem se málem posral smíchy. Nejlepší Vaughn a na hodně dlouho můj první letošní favorit na nejlepší film roku. Téměř jistě nejzábavnější. Uvidím jak dokáže na hozenou rukavici zareagovat Quentin, ale vím určitě že Avengers tohle nepřekonají ani náhodou. Kdyby šlo, dám 6 hvězdiček. 100% PS: A tohle celé stálo směšných 81 miliónů! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vaughnovsky přidrzlý a nonšalantně brutální rýpanec do bondovského univerza - a ten jsem víceméně dostal. Že se ale závěr filmu promění v tak zběsilou fantasmagorickou jízdu, která překoná i nejšílenější mise z libovolného dílu gétéáček, to jsem čekal podstatně míň... Herecká skvadra zase jednou geniální. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama