Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 811)

Dusty 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční komedie posledních pár let :). Samuel L. Jackson je nejvíce COOL záporák v dějinách filmu, a to myslím smrtelně vážně. A ta scéna v kostele, prostě morbidní, vtipná a kamera na jedničku. Colin Firth by si zase zasloužil oscara, jako skoro v každém filmu kde hraje a Taron Egerton je zajímavý herecký objev, snad ho uvidím v dalších filmech. Každopádně se těším na dvojku a jsem zvědavý, čím mě ohromí Matthew tentokrát. "Nananananana, baby give it up, give it up, BAAABY give it UUUP!" ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o mezinárodní supertajné výzvědné službě. Režisér Matthew Vaughn (Po krk v extázi, Hvězdný prach, Kick-Ass, X-Men: První třída) se pustil do filmu, který by mohl udělal tomuto žánru (bondovky) velkou službu a obnovit o ně zájem diváků a studií. A soudě podle ohlasů se mu to podařilo. Není to pro mě absolutní labůžo, ale hodně dobrý film, kde ocením především natočení akčních scén a padoucha (ohňostroje a kaďáky až tolik neberou). 5* to nemůže být, To není ten typ filmu. (2D titulky) Rozpočet: $81 miliónů, Tržby: $403,167 miliónů. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

sem tam prehnaná Vaughnovská až vypatlaná vulgárnoť, na ktorej si samozrejme násilné týpky diváka ala Verbal pochutili. Vtipné krváky boli ale ku koncu poriadne prepálené, Zas jednoduchý dej s vynikajúco strihanými scénami , kde sa naozaj nedalo nudiť , bolo to strhujúce. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě to pobavilo. Výtku mám, však na stupnující se násílí, které vídám častěji ve filmu dnešní doby. Netoužím vidět vnitřnosti padouchů. Až na to, že se mi párkrát "zvedl kufr" se mi snímek líbil, po všech dalších stránkách, tedy i hudebně. Agentské vychytávky, pěkná podívaná, co se týče efektů, ale i těl aktérů. Doporučuji. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn se stává mým oblíbeným režisérem. Co film, to naprostá pecka. A to jsem si myslel, že násilí v Kick-ass už nepřekoná. Matthew a asi i Mark Millar mě dokázali nekompromisně přesvědčil o opaku. Kingsman je to, co jsem si tajně přál od Bondovek, ale zárovně věděl, že to v nich nikdy neuvidím. Šílené nápady (meče jako protézy), zajímavá a překvapivá kamera (zvláště v kostele), spousta výborné akce a vynikající casting. Nejvíce mě dostalo spojení kontrastů - velmi konzervativní oblečení vs. high-tech hračky. Od Vaughna chci hned další film! Když to bude pokračování Kingsmana. tím lépe. ()

warha 

všechny recenze uživatele

Uhlazené vlásky, padnoucí oblek, slušné chování a být vždycky milý! Hodnoty pravého "gentlemana", škoda, že už vymřeli v 20 století. ()

belmonďák 

všechny recenze uživatele

Akční komedie a tak trochu parodie na bondovky ve finále předčí i tu poslední "bondovku" Skyfall. Harry Hart v podání Colina Firtha je excelentní a (nejen on) celé natáčení si vysloveně užívá. Samuel L. Jackson je také ve svém živlu a jeho útlocitný padouch nám dává nevzpomenout na pana Skleněného z filmu Vyvolený (2000). Dokonce velmi překvapil i mladý Taron Egerton jemuž se podařilo zdárně sekundovat jeho učiteli. Je smutné že tento film je o 100% kvalitnější než jeho předoobraz, nemluvě o velmi kvalitním soundtracku, ale to je vlastně známka toho že "dílo" se podařilo. ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele

Výborná novodobá "bondovka", akčně nabité, přidrzle humorné a místy parádně krvavé, popřípadě efektivně laděné, aby krve nebylo příliš. Sam je parádní záporák, kterýmu nemůžu nic vytknout a agentní hrajou pardáně, jak by smet..! no prostě akční komedie tohoto roku pro mě. Řezací scéna v kostele prostě nejlepší část filmu! Perfektně tam zapadla a vůbec přehnaně nepůsobila. Výborný! 80% ()

Stuart6 

všechny recenze uživatele

Britské. A to že velmi :-). Škoda, že na Bonda tenkrát nevybrali Colina Firtha. Byl by přesnej. Ve scéně s "ohňostrojem" jsem se po pár letech u filmu nahlas smál. Naposled to bylo tuším u Stopařův průvodce po galaxii. Velmi dobré. Jako by to bylo natočené v osmdesátých letech a potom obrazově a trikově vylepšeno. Paráda. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Ano, je to akční, cool a děj pohodově odsýpá, ale to je vše. Přiznám se, že jsem čekal mnohem víc a po zhlédnutí se tak nevyhnutelně dostavilo lehké zklamání. Film je jakýmsi mixem všech možných i nemožných akčních sérií a otevřeně to přiznává, za což má bod plus, na druhou stranu nic převratného se nekoná. Diváka pravděpodobně překvapí Colin Firth v pro něj netypické roli, kterou zvládá se ctí anglického gentlemana, celkově ovšem musím podotknout, že mrazení po celém těle při akčních scénách se nekonalo (i když musím uznat, že scéna v kostele je opravdový masakr). ()

Jirkason 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně od začátku až do konce. Některé scény zůstanou v mé paměti ještě hodně dlouho, jako třeba masakr v kostele anebo ohňostroj s hlavami, asi jsem zvrácený, ale u této scény jsem se popadal za břicho smíchy. O výstižný důvtip a akční scény tu není nouze. Hodnotím s maximálním hodnocením, těším se na další shlédnutí. ()

Nominant 

všechny recenze uživatele

Očakával som klišé britského pôvodu ako sú filmy James Bond. Ale tento film ma naozaj prekvapil. Taký humorom nabitý špiónsky film som dlho nevidel (teda, ak nejaký bol/je). Môžem mu dať presvedčivé 4*, časom možno zmením toto rozhodnutie a nakoniec dám aj 5* (uvidíme). ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení - vtipné, výbušné, okouzlující, velmi dobře provedené a udělané. Jen mě prostě první polovina bavila více - Colin má charisma, které nikdo jiný v tomto spektáklu nemá... 80%. ()

lubostar 

všechny recenze uživatele

Tento snimok som zhliadol v ramci filmoveho maratonu, nemal som o filme vela informacii a moje ocakavania boli nizke. O to vacsi zazitok som mal pred sebou. Film vypeckovany akciou a humorom + solidne herecke vykony, co viac treba? Btw, niekde na nete som este pred navstevou kina cital ze je tam vraj "genialna scena v kostole"... tak uz konecne viem co tym mysleli... je tam genialna scena v kostole ;) ()

petrskuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě funguje jak má. Komediální scény fungujou jak mají, akční jsou skvělý a špionážní to samé. Tomuto filmu nemám co vytknout , já se úžasně bavil. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Použiju citát z tohoto filmu, že každá bondovka je tak dobrá, jak je dobrý její hlavní záporák. Toto je sice bondovka bez Bonda, záporáka ale hraje skvělý strýček Sam, takže to nemohlo dopadnout špatně. Samozřejmě že je to silně nereálná pohádka pro dospělé puberťáky, chvílemi až na hranici peachoviny, ale obsahuje spoustu zábavných a nezapomenutelných scén. Nemluvě o grandiózním finále s ohňostrojem a velmi vděčnou princeznou, kterým jsem se protlemil až k závěrečným titulkům! ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Konečně film s vytříbeným vkusem a celkově v lesku. Fakt, že příběh je děravý jak cedník, je vlastně úplně fuk, protože hlavní zážitek je především vizuální. Akční komedie jedou většinou podle zaběhlých standardů a spatřit něco tak rozverného a osobitého se nepoštěstí každý rok. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama