Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 2

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 814)

petrskuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě funguje jak má. Komediální scény fungujou jak mají, akční jsou skvělý a špionážní to samé. Tomuto filmu nemám co vytknout , já se úžasně bavil. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Použiju citát z tohoto filmu, že každá bondovka je tak dobrá, jak je dobrý její hlavní záporák. Toto je sice bondovka bez Bonda, záporáka ale hraje skvělý strýček Sam, takže to nemohlo dopadnout špatně. Samozřejmě že je to silně nereálná pohádka pro dospělé puberťáky, chvílemi až na hranici peachoviny, ale obsahuje spoustu zábavných a nezapomenutelných scén. Nemluvě o grandiózním finále s ohňostrojem a velmi vděčnou princeznou, kterým jsem se protlemil až k závěrečným titulkům! ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Konečně film s vytříbeným vkusem a celkově v lesku. Fakt, že příběh je děravý jak cedník, je vlastně úplně fuk, protože hlavní zážitek je především vizuální. Akční komedie jedou většinou podle zaběhlých standardů a spatřit něco tak rozverného a osobitého se nepoštěstí každý rok. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Trochu ma to minulo. Perfektná akcia v kostole. Skvelý výkon Kolina a Samuela.Akčné, krvavé, vtipné, svižné. Zábava dnešnej doby. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

moc jsem se podle popisu těšil a podle upoutávek ještě víc, Ke všemu mám pro špionážní snímky typu Bond slabost. Snad proto dávám jen 2*. Oskarový Colin Firth hrál sice gentlemana každým coulem, ale k čemu se propůjčil v rádoby akčních scénách, nad tím mi zůstává rozum stát. Film, který nemá vůbec špatnou zápletku se zvrhl po první polovině v tarantinovský nesmysl. Kdyby bylo jedno nebo druhé, byl bych spokojený. Ale proč míchat styl bondovky s inteligentním humorem a nadsázkou v jednom hrnci s vulgárním humorem, brutálním masakrem béčkových až céčkových akčňáren? Místy jsem se dobře bavil a místy byl otrávený. Snad za všechno hovoří scéna mezi Kingsmanem a princeznou zavřenou v cele: Mohu vás políbit, když vás osvobodím? Když mě osvobodíš, můžeš mě klidně ošu... do prdele. A to se mnou film udělal. Na jedné straně mě pobavil, na druhé mě ošu... Sofia Boutella byla skvělá a role jí sedla dokonale a potěšil ve zcela netradiční roli Samuel L. Jackson. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Se správnou dávkou sarkasmu. To je vidět hlavně v těch dost masakrálních akčních scénách - všechno s humorem, ale i grácií a hlavně se svým vlastním stylem. Inspiruje se v bondovkách... vychytávky měli Kingsmani rajcovní. Firth byl jako zasloužilý Kingsman agent šmrncovní, stačilo jeho pár kroků v super padnoucím obleku s deštníkem v ruce a máme tu šviháka lázeňského, který se rázem dokáže proměnit v pořádnou mlátičku, co se ani nezapotí a pěšinku bude mít stále perfektně načesanou. Mladý Egerton byl skvělou volbou - klučina s basebalkou na hlavě, který ovládá parkour, přitom s postupem času se vypracuje. Nejvíc zaujala scéna s rozbíjením skla pod vodou a pak první agentská póza v obleku, úplně jiný mužský. Zbytek osazenstva jen samá esa. Z těch méně známých mě uhranula ta slečna s noži místo nohou. Znám ji jak tanečnici, ale tady se její pohybový talent taky vyplatil, navíc dělala super dvojici s megalomanským šišlajícím padouchem, dvojka k pohledání. Ale dočkala jsem se i roztomilosti a oceňuju zařazení hafanů do testování adeptů. Všechno bylo moc hezky dokresleno hudbou, tu moderní odvazovka, tu klasický orchestr, vždy jen ku prospěchu, navíc super píseň od Take That v závěrečných titulcích. Taky se mi moc líbila kamera, nejen v akci. Navíc bylo všechno přiměřeně nasvícené, teplé barvy, do zlata, mně se opravdu moc líbil každý záběr. I kdybych neslyšela zvuk, tak i jen na pohled nuda nehrozí. Konečně zase jednou dobře zapamatovatelný film. Byla jsem každou chvíli překvapená, dojatá, napnutá, vystřídala se u mě spousta emocí, takže jsem se bavila, obviously :) ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti tomu určite niečo chýba, ale pokiaľ by som si mal predstaviť anglickú komediálnu verziu Bonda, ako podarený pokus by som to bral, nie je to žiadna haute couture vo filmovom žánri, ale ako oddychovka určite nesklame, takže 75%. ()

SNCF 

všechny recenze uživatele

Prostě mě to nechytlo. Neříkám že vše bylo špatně koncept byl jistě nápaditý, ale výsledek mi přijde poněkud bezduchý a předvídatelný. Jak to jen říct, od relativně špionážního filmu byť s přízviskem komedie, bych čekal víc. Už kvůli Britskému nádechu... Bohužel jen nádechu. ()

listo 

všechny recenze uživatele

Žánrově přeplácaná, dějově plochá, zato vizuálně efektně podaná pseudobondovka, která neurazí, ani nenadchne. Výcvik uchazečů o tvídový oblek nemastný, klišoidně přesolený sociální nenávistí k hlavnímu hrdinovi, který chodí oblečený jako parta negramotných klacků z Bronxu. Nad úpadkem jeho matky zůstává rozum stát, stejně jako nad vulgárním análním závěrem. Přes to všechno, snímek u mě posbíral plusy za krvavou a precizně vychoreografovanou řežbu v kostele, kde se smrtícími zbraněmi stává i kadidlo a bible. K sežrání je i roztomilé duo Samuel v červené čepičce a jeho beznohá asistentka. No a některé gagy se taky povedly, stačí si prostudovat titulky novin vyvěšených u Colina na stěně, jeho vycpaný pes taky není k zahození. Slabé tři hvězdy. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

V pohodě film i když všichni víme že tyto filmy bejvají přehnané... a tady to nebylo jinak... ale rozhodně mi to nevadilo... bylo to celkem příjemné... ale čekal jsem Eggsy spíš skončí s Roxy než se princeznou... ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná parodie na Bondovky se skvělýám C. Firthem. S-L Jackson jako superpadouch nedostižný a jeho gorilka S. Boutella s pérama a noži místo nohou super. Chlámal jsem se prakticky celé dvě hodiny a to je dnes u komedií opravdu co říct! ()

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Zábavné, nenudiace a kvalitné ako všetko od Vaughna. Bavil som sa viac ako na Bondovkách a myslím, že to malo i lepší nápad a akciu ako vážne sa tváriace akčné spy filmy. Scéna v kostole vyhrala úplne. Samuel L. Jackson v tom jeho outfite a slovníkom bol čerešňa na torte. Už len keby to nebolo tak extréme teenagersky ladené. Veľa vtipov si vyžadovalo mať o 10 rokov menej aby som sa pousmial aspoň, ak vôbec. ()

SvobiQ 

všechny recenze uživatele

Jedna a jediná přípomínka....mrzelo mě to klišé kde hlava "kladné" organizace je vlastně taky zlý to bylo takový klišé ale jinak fakt nepopsatelný zážitek :) :D ()

mararati 

všechny recenze uživatele

Konečně je na co koukat! Brilantní! Tento kousek hravě překonává všechny předchozí bondovky (včetně těch nejdementnějších a nejtrapnějších s Connerym a Moorem a těch lepších s Kraigem), všechny díly Impossiblů, X-Menů, Bat-Menů a dalších De-Genů. Ale místní hanební pseudokdovíco ze sebe zase nedokážou vytlačit víc, než čtyři hvězdičky dračí mastičky. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Nezní ten popisek k filmu lacině a jednoduše?Možná,samotný film takový vůbec není.Už od samého začátku má nabito a když vypálí,tak nemine.Jak to myslím?Je tu akce,je tu vtip,je tu napětí ,je tu elegance.Svižný,zvratový příběh Vás pronese filmem velkou rychlostí a vy nebudete na konci věřit,že ty dvě hodiny jsou pryč.Jasně je zde pár "chybiček" ,ale i tak Britové ukazují,že točit filmy prostě umí. PŘEKVAPENÍ!!! ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama