Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 2

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Recenze (1 815)

Thuffir 

všechny recenze uživatele

To tu chybělo .... nově pojaté staré Bondovky... nesmysly, deštníky proti kulkám, hodinky s milionem tajných programů, dědek co všechny pobije... a mlaďas, kterého si vybral...jasně... strašná blbost.... ale když přijmete žánr, já se výborně bavil!! .... Ve své kategorii, SUPER ;) ()

Robbisek 

všechny recenze uživatele

Super bondovka - akorát akčnější, elegantnější, vtipnější a víc "wow!" než všechny bondovky dohromady. Samozřejmě hodně velká dávka sci-fi prvků. Všechno je elegantně načasované, příběh sleduje jasnou linii, nic neskřípe. Plné hodnocení si zaslouží za obsah, vizuál i herecké výkony. ()

virus5161 

všechny recenze uživatele

Ouuuu, škoda, že mě nikdy nebraly Bondovky. Filmařsky není co vytknout. Nemít tam ty hračičky... SPOILER....jako neprůstřelnej deštník a spol., dal bych o jednu víc. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který si jde vlastní cestou a nekopíruje tisíckrát omleté scénáře plné klišé. Například v takových Marvelovských kravinách si vždycky můžete být jistí, že se nějaký trapný portál nebo co uzavře dřív, než dojde k jedinému úmrtí z řad civilistů, nebo že se ukáže nějaká debilní slabina hlavního záporáka a naši hrdinové opět zachrání vesmír a to bez jediné ztráty na životech. To v Kingsmanech si tímhle jistí být nemůžete, ba naopak, můžete se těšit na úplný opak. Zkrátka - Kingsman: Tajná služba není ten druh filmu. ()

petra79 

všechny recenze uživatele

Skvělé, vtipné, úžasně promyšlené, dobrý spád a úžasný Samuel L. Jackson. Závěr byl na mě maličko moc, ale to k tomu patří.....a švédská princezna:-))) ()

Adelaides 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád,se kterým jsem na filmu byla, během promítání odešel z kina. Mě to tedy ani nenapadlo, naopak, bylo to správně britsky uhozené.. Hlavně na při scéně s výbuchem mozků jsem se dlouho nemohla přestat smát :-) ()

Milan-K 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem přemýšlel, zda to je sračka, nebo velmi vydařený film. Nakonec to dopadlo dobře. Těžko lze hledat tak nadlehčenou a propracovanou komedii, která hraje vysokou hru. Je to asi nejvypatlanější gentlemanský film, co jsem viděl. Bitka v kostele ***** - kam se hrabe Gladiátor nebo Neo z Matrixu :-) ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Z toho to filmu mám názorovou schýzu - nejsem schopen to nějak uchopit. Neuchvátilo mne to jako bůhví jaká srdcovka, ale zase nemohu říct, že bych se úplně nudil. Hodně mi to připomínalo bondovky, ale někdy tam té nadsázky bylo až příliš. Ani si nejsem jistý, jestli se na to budu chtít dívat ještě jednou, což bývá pro mne při hodnocení rozhodující. Není to úplně blbé a není to úplně skvělé. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Tak za prve - tohle neni vubec muj salek kavy a pokud by byl, jiste by mi skvele chutnal. Uzasna mela v kostele, uzasne superschopnosti ktere se objevily u vsech superhrdinu.. Od poloviny filmu desna Amerika. Pockat, tohle neni Amerika? Hm, tohle mi vazne nic nerika. Na druhou stranu skvele herecke vykony a super hlasky. Ty 3 hvezdicky si to zaslouzi. ()

LadyDoriana 

všechny recenze uživatele

nesnesu, že mi zabili dokonalého gentlemana Colina Firtha! ale nevím, jak přišli na to, že je to komedie. Uznávám ale, že vraždící scény s retro hudbou měly švih a byly skvělé. Nepochopila jsem konec s norskou princeznou "když zachráníš svět, můžeš mě opíchat do zadku" - nepřišlo mi to vůbec vtipné, a co do humoru spíš americký trapnohumor. Jinak si však Kingsman držel skvělou úroveň gentelmanských filmů se všemi zásadami. Firthovi takové role sedí. Zmenšenina Justina Biebera v podání Tarona Egertona taky nebyla nejhorší. Jinak celkově skvělý film, který měl spád. ()

Kamzicky 

všechny recenze uživatele

Ač relativně nenápadný film náboj má skvělý.Herecké obsazení super a herecké výkony nelze snad na drobné odchylky kritizovat.Za mne 4 hvězdy jen z důvodu nepřechválení jinak bych se 4,5 nebál :) Doporučuji pro lidi co mají rádi akci , špiony , tajemno, zábavu...Dle mého 80% naprosto sedí :) ()

AldaPalda 

všechny recenze uživatele

Mne se to. Nevim proc mi to pripomina Wanted, ale to se mi celkem libilo taky. Btw ja bych tu svedskou slechticnu teda bral i s nabizenym dezertem ;o) 4,72 ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Na začiatku ma to nebavilo, pretože: Ak to má byť komédia, nejako som sa nesmial. Na akčný a krimi film, mi to pripadalo dosť detinské, štýl Austin Powers. Chcel som tomu dať tak jednu hviezdu, ale vzhľadom na to, že som vydržal do konca, môžem konštatovať, že to nebol stratený čas. Nakoniec to nebolo až také trápne, ako Austin Powers a druhá polovica filmu sa fajnovo rozbehla, čím u mňa získala 4 slabšie hviezdy. Keď filmu prepáčite kopu chýb, nelogickostí, a necháte sa unášať "dejom", budete sa dobre baviť. Hlavný záporák je vybraný trochu nevhodne, je taký celý smiešny, ale asi kvôli tomu ho tam dali. Ešte dve poznámky: Švédska i nórska princezná tento film musia poriadne nenávidieť. Keby som bol režisér ja, urobil by som film ešte o niečo dlhší, kvôli tomu, že mohol to byť na konci super krvák v štýle zombie - "úsvit mrtvých", len so živými ľuďmi. Keby to bolo dlhšie o nejakých 10 minút, dal by som tomu plný počet. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Řešení globálních problémů spojených s rapidním nárůstem lidské populace /spoiler/ formou dobrovolné sebedestrukce lidstva, vyvolané zdarma distribuovanými sim-kartami s bezplatným voláním a internetem /konec spoileru/, se mi jeví jako neotřelá, nosná, ba snad dokonce až inovativní myšlenka. Existence elitní soukromé špionážně-bezpečnostní služby snažící se zachránit svět je již samozřejmě výrazně méně inovativní. Aspoň trochu to vylepšuje originální náborový proces směřující k výběru nového agenta, který tvoří nikoliv nevýznamnou (a pravděpodobně nejlepší) část filmu. Tím se ovšem výčet pozitiv poněkud vyčerpal. Bojové scény se v podstatě všechny pohybují na hraně, či spíš za hranou parodie - počínaje začátkem v baru a konče závěrečným finále ve Valentinově bunkru. Colin Firth ve svém gentlemanství také překračuje hranici směrem ke strnulé prkennosti a v důsledku toho obtížné uvěřitelnosti celé postavy, zejména když se nechá tak lacino zabít. Pomíjím zde navíc fakt, že během sedmnáctiletého přeskoku v času nám poněkud zapomněl adekvátně zestárnout. No a vrcholem parodie jsou ohňostroje z vybuchujících hlav, to už jsem opravdu obtížně vstřebával. Tohle nemohla zachránit ani rozkošná švédská prdelka. Takže jako jednorázová zábava to ujde, ale nic víc se od toho očekávat nedá. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí akčná bomba. Od perfektnej akcie až po výborné herecké obsadenie a dialógy stále je na čo sa dívať. Dokonca mi nevadil ani Taron Egerton ktorý si strihol v Kingsmanovi jednu z hlavných úloh a to už je čo povedať pretože z tých mladých hercov sa naozaj ťažko hľadá niekto kto by mi neprekážal svojim vystupovaním alebo hereckým výkonom. Samuel L. Jackson ako bad guy super napísaná postava a fakt ma to bavilo, dokonca aj nápad vyhľadenia ľudstva bol skutočne zaujímavý a aj vďaka nemu vznikli zaujímavé akčné scény s výbornou kamerou. Keď by toto mala byť nová odroda Bondovky tak áno prosím doneste mi ďalšiu! 85% ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama