Reklama

Reklama

Kingsman: Tajná služba

  • Velká Británie Kingsman: The Secret Service (více)
Trailer 3

Tajní agenti organizace Kingsman nepotřebují mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti jiným britským službám rozhodně nevládní a pochopitelně supertajná. Počet jejích agentů je pevně daný a za každého, který odešel (většinou nedobrovolně a bolestně), nastoupí pečlivě vycvičený a otestovaný nováček, kterého doporučí některý z agentů ve službě. Právě díky tomu se do výběrového systému dostávají hlavně synové významných rodin. Výjimkou z pravidla se stane až Gary „Eggsy" Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a oceněný krajskou cenou za gymnastiku. Nyní ale tráví většinu času na ulici, je nezaměstnaný a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), který nejen vypadá, ale také se chová jako pravý anglický gentleman. Aspoň většinou. Někdy to prostě nelze. A protože se jedná nejen o vtipný, ale i napínavý film, potřebujeme pořádného hlavního padoucha. Je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii zbavený iluzí. Nesnáší pohled na krev a chystá se odrovnat opravdu velké množství obyvatel naší planety. Díky tomu ji chce zachránit a obětavě při tom nehledí na ztrátu žádného cizího života. Pomáhat mu s tím bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově důmyslném ďábelském plánu a zastavit ho? (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (1 815)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že první polovina filmu, neboli vzestup "superhrdiny" není nikterak překvapivý. Přesto se Matthewu Vaughnovi daří do filmu vštípit střípky šílenosti, humoru nebo ideálně obého zároveň. Člověk má pocit, že tohle už někde viděl, ale přeci jen je v tom cosi originálního. Vaughnův rukopis představuje především hravost, nadsázku a hlavně styl hlavních hrdinů, který doplňuje jejich přirozené charisma. Gradace filmu v jeho poslední čtvrtině je opravdu to nejlepší, co lze od komiksové akce požadovat. Rychlé přestřelky, nevšední kamera, hudba, hlášky, vše do sebe krásně zapadá a výsledek se téměř vyrovná prvotřídnímu Kick-Assu... 8/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak to si nechám líbit! Perfektní casting (Egerton je frajer - člověk mu tu princeznu fakt přeje), a celkově velmi funkční svět tajné organizace a jejího vnitřního řádu. Jmenovitě bych rád vypíchl výběr kandidátů, kostel nebo naprosto delikátní ohňostroj. Je to bizarní, ujeté a šílené? Ano, ale je to sakra dokonalé! Jeden z těch filmů, které za týden můžete vidět klidně pětkrát, a pořád nemáte dost (otestováno a potvrzeno). ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Matthe Vaughn opět natočil takřka dokonalou zábavu, která v sobě skrývá přesně to, co zábavná gangsterka má mít. Šišlajícího nepřítele v rukou Samuela L. Jacksona, frajerskýho agenta Colina Firtha nebo neskutečnýho sympaťáka mantáka Tarona Egertona. Do toho lehce klasičtější příběh, ale naprosto parádní zpracování, které se nejlépe projeví dost brutální, ale nesmírně zábavnou akční scénou v kostele. Nevím, jestli je Matthew Vaughn génius, ale je jeden z mála režisérů, k jehož filmům se neustále vracím a po jejich dalších shlédnutích zvyšuji hodnocení. Po Hvězdném prachu je právě tenhle kousek tím nejlepším, čím mě zatím stihl potěšit. A doufám, že tomu tak nebude naposled. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Po druhém zhlédnutí totální nářez... překvapivě :o). Ano, If You'll save the world, You can even have my ass, a tato věta výborně charakterizuje celý film. Byl jsem zděšen - přímou úměrou tím více, čím blíže byly závěrečné titulky - a to v negativním slova smyslu. Vaughn pálí jednu over the top scénu za druhou a tváří se při tom, že si jakože točí přiznaně absurdní poctu bondovkám, v níž jde jakékoli drama stranou. Gagy jsou v odlehčeném Kingsmanovi vážně všudypřítomné, a já musím konstatovat, že jsem asi viděl příliš málo starých fláků s agentem 007, než abych si tohle nezávazné blbnutí s šišlajícím arcipadouchem stoprocentně užil. Ale zase na druhou stranu: o jaké jiné akční komedii po Posledním skautovi se dnes dá říci, že bude s dalšími zhlédnutími zrát jako víno? Zatím těsných 7/10 s tím, že teď už ale přesně vím, do čeho příště půjdu... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už od první minuty jsem tušil, že film bude pětihvězdičková záležitost, avšak netušil jsem, že po zhlédnutí se stane okamžitou srdeční záležitostí a zároveň nejlepším filmem vůbec, srovnatelný na úrovni filmů Temného rytíře a Berandalu. Geniální, precizní a vysoce kvalitní film po všech stránkách, ano každá jedna filmová partie zde šlape na 150 %. Highlighty: Atraktivní a neokoukaný vizuál, vynikající myšlenka, autenticky-originální kamera, která vtáhne diváka do děje, perfektní herecké výkony ( Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hammil a neodolatelná záporná kočka s Ultra razor high heels), vybroušené dialogy, vtipné, černo humorné, inteligentní obsahující také spousta zajímavých mouder, ponaučení a morálních zásad no a hlavně absolutně TOP NOTCH noblesní akce, která je dech vyrážející, zadek svírající, srdce skákající a erekci vyvolávájící! Je také potřeba vychválit velmi vhodně zvolený soundtrack do každé jednotlivé scény, který je perfektně sedící, úžasná postupná gradace napětí, doslova infarkt vyvolávající stavy ( Odpočítávání konce lidstva, skok s padáky, perfektní tréning) a hlavně originalita, ten film hýří jedním nápadem za druhým, což je až neuvěřitelné, že v dnešní době, dokáže natočit někdo film, kde každá scéna, každý vynález, každá jednotlivá akce je zbrusu nová, originální, osobitá uff a pro hororové fajnšmejkry potěší i dostatek krve a násilí, taková scéna v kostele je takový náser, že i otrlý divák, zůstane v němém úžasu. Povinně žádám všechny mé přátele, aby vyrazili do kina, pokud nejste mrzout, šprt, lůza, všemi nenáviděná entita a vesnická spodina budete spokojeni jako já Zábavnější film zde nebyl roky. Viděno už 2x a brzy potřetí. 1000%!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (51)

  • Světová premiéra proběhla 13. prosince 2014 na festivalu Butt-Numb-A-Thon v texaském Austinu. (Varan)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama