Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci pokračovací války roku 1944 zachrání mladá laponská dívka Laila německého pilota Hanse z trosek zříceného letounu. Mezi mladým párem vzplane jiskřička lásky. Když začne laponská válka a Finsko se obrátí proti svému někdejšímu spojenci Německu, Hans je nucen z dalekého severu uprchnout. S milovaným Hansem se Laila znovu setkává v Helsinkách, kam odjíždí přes zákaz svého otce. K mladému Němci se nastěhuje a svolí, že se stane objektem jeho lechtivých fotografií. Jejich vztah ale záhy získá zřetelné trhliny, když Laila zjistí, že zdaleka není jedinou ženou, s níž se německý krasavec intimně stýká. (Dny Severu)

(více)

Recenze (4)

garmon 

všechny recenze uživatele

Aki Kaurismäki v kostce. Anebo: Aki Kaurismäki se k Teuvo Tuliovi má stejně jako Fassbinder k Douglasu Sirkovi. Tohle je ale luxusní filmové řemeslo - esteticky naprosto dokonalá věc! Uvědomoval jsem si po celou dobu, jak tomuto činí geografická blízkost příbuzné klenoty jako Mrazík. ()

snared 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý a schovaný klenot finské kinematografie. Fakt šílenost. Ale má svoje kouzlo a bejt na mě tak bych ho do teho seznamu 1001 bijáků, co jest třeba vidět před smrtí, dal. Decentní, harlekýnská love story se v soft lechtivou legrandu mění už po půl hodině a vidíme první obdařenou obnaženou ženskou hruď a lechtivou scénu. Před tím jsem jako divák viděl jen pěknou zimní krajinu a dost svérázný kastrování soba. Pšt, konec spoilerů. Celej film je psychedelicky barevnej, hudební podkres šéfuje tchaikovského klasika, která se opakuje do zblbnutí, ale komu by to vadilo. Funny fact (fakt!): V době kdy byl film uveden a moc lidí ho stejně nevidělo, byl považován za hardcore porno! ()

Reklama

Reklama