Reklama

Reklama

Danielův svět

  • angličtina Daniel's World
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Daniel je pedofil. Je zamilovaný a vlastní orientaci netají, a to ani před rodiči milovaného chlapce. Daniel nikdy žádnému dítěti neublížil. Stejně jako Jirka Fx100d, Tomáš Efix, Petr Kasz, MR_Xguard, Elrond a další jeho známí z řad českých pedofilů. Jakou podobu má ten nejniternější cit v podání Daniela a jeho přátel? Filmový portrét české pedofilní komunity a životních radostí i strastí jejích členů. Příběh zakázané lásky a neustálého boje za smíření se sebou samým i za možnost přijetí uvnitř společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pedofilní Daniel se rozhodl promluvit o své pedofilní orientaci za což ho velmi oceňuji. Člověk by mu měl tleskat za odvahu. Říká, že je pedofil, ale taky umělec. Hlavně umělec. Studuji literární akademii, chci se stát spisovatelem, o svém předurčení jsem vydal knihu, hraju o něm divadlo...A dokument se tak pozvolna mění v sebevzhlíživý, dost strojený autoportrét, včetně scén ve vaně. Nejtěžší porážku utrpí dramaturgie, protože ji mladíkova osobnost takřka převálcuje. Daniel hovoří s lékařem – Co budu dělat dalších čtyřicet let života? Masturbace je nuda, i když bezpečná. Hovoří se zástupcem pochodu homosexuálů, do něhož se pedofilové zapojí. Opakuje se – Od sexu mám pravou ruku – a lituje se. V jediné chvíli sám přizná – Už mě to moje kňourání začíná štvát; no právě, diváka ještě víc. Monolog rozervanosti, který nikdo neusměrňuje a nepřerušuje, tudíž budí netrpělivost. Pomíjí věcné otázky nahlížené z vnějšku – jak mu vlastně jde psaní, co si o něm myslí ve škole, kdo ho živí, čím naplňuje svůj volný čas. Deník bez příběhu se točí v kruhu kolem dvou motivů: stesku, kdy zas uvidí objekt své lásky, a ujišťování, že milovanému dítěti by přece nemohl ublížit. Škoda že ostatní pedofilové vystupují ve filmu jen okrajově a že ze života navenek neviditelného společenství se tu uplatní pouze zábavné střípky v čele s pedofilními hymnami na internetu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý dokument, který s podivnou apatičností sleduje svého hlavního hrdinu. Ale možná právě proto jsem získal pocit, že jsem opravdu dokázal alespoň zčásti nahlédnout do Danielova světa a udělat si zdánlivou představu o tom, jak podobní lidé prožívají svůj život. Pokud někde platí, že "v jednoduchosti je síla", tak je to právě zde. 8/10 ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je spíše za netradiční téma a jiný pohled na věc, co se tvůrčí náplně týče, tak tedy nic moc. Strojené situace byly až trapně úsměvné, viz scéna v obýváku s jeho mamkou. Musím říct, že nudnější a víc nic neříkající scénu jsem snad ještě neviděl. A ačkoliv v některých momentech si člověk říkal, že by bylo třeba přehodnotit určité pohledy na toto téma, v jiných mu zase šel mráz po zádech z toho, jak se potvrdily zavedené stereotypy. Nemyslím, že tento dokument bude zlomový pro vnímaní pedofilů ve společnosti, ale několik málo hodně otevřených lidí se nad tím minimálně zamyslí. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2015] Pôvodne som komentovať nechcel, ale sledujúc tak názory užívateľov svoje rozhodnutie mením. Dokument má samozrejme viacero chýb a nedomysleností, ale to jeho (prakticky až svetovú) významnosť nijak neznižuje. Všetkým, ktorí banalizujú a z pochybných morálnych a ideologických dôvodov (nevyhýbajúc sa priamym a primitívnym útokom na osobu režisérky) udeľujú nižšie než priemerné hviezdičkové hodnotenie odkazujem nasledovné: „Tiše vás soudím.“ 75% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

No asi je fakt, že když se rozhodnete natočit dokument o pedofilech, nemáte zrovna na castingu po kolena zájemců a tedy to mohlo dopadnout hůř, nicméně problémem Danielova světa je jeho vlastník. A to nehledě na jeho jakkoli nezáviděníhodnou orientaci. Kamenem úrazu je především jeho dosebezahleděnost, dosavadní izolace a neschopnost vyjádření (bolestivé zopakování vtipu s pravou a levou rukou v průběhu dokumentu je v zásadě vrcholem jeho projevu sebedůvěry). Těžko mu to vyčítat, od toho koneckonců máme dokumentaristy, kteří s tim mají něco udělat a zde Lišková celkem zvládá kombo bezútěšeně odosobněných záběrů z/do/vně Danielova holobytu s bezobsažným žvatláním protagonisty. Každopádně nad rámec povinného liberálního dokumentu, nahlížejícího do soukromí extrémních minorit se zde nejde ani náhodou a i kdyby, tak za tu dlouhou, neskutečně nezvládnutou scenérii s matkou a psíkem stejně neni co odpouštět. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Úvodní příprava filmu trvala asi rok a zhruba v její polovině potkala režisérka Daniela, byl to asi dvacátý člověk, s nímž se sešla. (Zdroj: deník PRÁVO) (hippyman)
  • Film byl na festivalu Berlinale vybrán do sekce Panorama. (lunruj)

Reklama

Reklama