Reklama

Reklama

Once Upon a Time in Wonderland

(seriál)
  • USA Once Upon a Time in Wonderland
Trailer
Fantasy / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Romantický
Kanada / USA, (2013–2014), 9 h 6 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lewis Carroll (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Sophie Lowe, Michael Socha, Peter Gadiot, Emma Catherine Rigby, Naveen Andrews, John Lithgow, Whoopi Goldberg, Peta Sergeant, Ben Cotton, Iggy Pop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ve Viktoriánské Anglii, mladá a krásná Alenka (Sophie Lowe) vypráví příběh o neznámé nové zemi, která existuje na druhé straně králičí nory. Neviditelná kočka, housenka kouřící vodní dýmku a mluvící hrací karty, to je jen výběr fantastických postav, které tam potkala během neuvěřitelného dobrodružství. Doktoři mají Alenku za duševně chorou a tak ji nabízejí lék, který jí pomůže zapomenout. Alenka přijímá, hlavně díky ztrátě své lásky Cyruse (Peter Gadiot), pohledného a tajemného džina. Ale hluboko uvnitř Alenka ví, že ten svět existuje. Do nemocnice v pravý čas ji přišel zachránit cynický Králový spodek (Michael Socha) s bílým králíkem (John Lithgow). Společně odcházejí králičí norou do Říše divů, kde je všechno možné. (Mary33)

(více)

Recenze (43)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Rozjezd to má pomalejší, místy až vyloženě nudný. A ty triky! To se tedy moc nepochlapili. Uvidíme, jak dlouho mě to bude bavit. Once Upon a Time jsem vzdala už v průběhu první série. Pilot - 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádek, magie a sil pravé lásky nebude nikdy dost, takže není divu, že se tvůrčí dvojka Horowitz-Kitsis rozhodla blíže prozkoumat dosud jen letmo načrtnutou Říši divů. Sice bez Kloboučníka, ale s pořádnou porcí nových a zcela úžasných hlavních charakterů. Očekávaným diváckým favoritem je upřímný Kluk se srdcem na (ne tak úplně) pravém místě Will a v mém případě i zlotřilý Jafar. Způsob, jakým si Ztracený veterán Naveen Andrews vychutnává každé jeho pozvednuté obočí, o těch skutečně hanebných činech ani nemluvě, je neodolatelný a na každou jeho zlovolně pronesenou repliku se bohatě vyplatí si počkat. Když si pak uvědomím, jak mi k srdci přirostl i specifický herecký projev mrkací panenky Emmy Rigby, musím s mírnými rozpaky přiznat, že tou nejméně zajímavou ústřední postavou zůstává sama zamilovaná Alenka. Ne snad že by svými rozhodnutími iritovala či brzdila děj, ale Anastasia nebo Cyrus dokázali upoutat daleko lépe. Hlavní ale je, jak samozřejmě do sebe i přes nejrůznější průvodní zádrhely (proměnlivá kvalita triků nebo stejně jako v původním seriálu často měněná pravidla "hry") dokážou linky příjemně zapadnout a ve druhé polovině dokonce prvotřídně napínat i dojímat. Jedna série ve Wonderlandu je možná tak akorát, aby díky nezadržitelnému spádu závěrečných epizod zůstaly dojmy výrazně pozitivní, ale právě proto mi svět džinů, létajících koberců nebo uspěchaných králíků chybí už teď. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si od mateřského OUaT pauzu v půlce třetí série, a rozhodla jsem se podívat na spin off, i když jsem o tom neslyšela moc dobrého a zrušení po první řadě taky nenaznačovalo nějákou kvalitu. Prvně byla chyba, že do seriálu nezakomponovali žádnou postavu z OUaT, chápu, že Sebastian Stan neměl čas, ale tak myslím, že měli Kloboučníka přeobsadit a ne ho úplně vymazat a postavit příběh na Alence. Ať tak či tak, první díl se mi docela líbil, líbily se mi scény z blázince promíchané s Wonderlandem. Jenže od druhého už mě to více méně bavit přestalo. Hlavní problém pro mě představovalo obsazení. Naveen Andrews mi nesednul, Sophie Lowe mi přišla nesympatická, ale na tu jsem si postupně zvykla. Kdo mě však pil krev od začátku byla Emma Rigby, opravdu nevím kde tuhle 'herečku' vyštrachaly, už od obličeje je příšerně nesympatická a to ani nemluvím o těch příšerných pozách co předvádí. Asi ani nebudu mluvit o efektech, které mi přišli až k pláči. Wonderland spadá do průměru. Nenadchne vás to, ale ani neunudí k smrti. Není to kdovíjak originální, ale 13 dílů není moc a vidět se to dalo. Nechápu kam s tím chtěli jít dál, bylo tam málo postav a jak se střídali pořád dokola, dozvěděli jsme se o nich snad všechno, na další řadu by to fakt nevystačilo. Rozhodně ode mě mají plusový bod, že to bylo skutečně ukončené a ne jako seriály, které zruší a skončí neuzavřeně. 3* ()

dr.horrible

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel pozerať všetkých 13 častí, lenže už uprostred prvej to bolo nudné, nezaujímavé, zle obsadené aj zahrané, a hlavne neuveriteľne lacné. Šesťkorunová výprava a triky tomu naozaj hodne ublížili; dokonca viac, ako že predstavitelia dvoch hlavných úloh zvládajú jeden výraz dohromady. Millie Bobby Brown sa objaví hneď v úvodnej scéne, v klasických modrobielych šatách ako z Disneyho verzie a v tom okamihu to vyzerá ešte fajn, až pokým sa to po dvoch scénach nezmení na súčasnosť. A vráti sa uprostred piatej epizódy, v podobe jak keby upside down verzie Alenky, v halucinačnej (alebo jak to nazvať) sekvencii. Na pár minút. A je roztomilá. Ale sledovať celý seriál je ok tak pre masochistov. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál musí byť z dákej čínskej produkcie lebo tie efekty sú naozaj hrozné. Nie zlé ale príšerne hrozné, že človeku je až zle keď sa na to pozerá. Sophie Lowe je naozaj nesympatická no a Michael Socha celkom ujde na neho by sa dalo pozerať. Momentálne sa moje hodnotenie pohybuje medzi odpadom (keď sa dej odohoráva vo Wonderlande je to fakt humus) a jednou hviezdičkou pretože sanatórium vyzeralo zvnútra obstojne. Pripomenulo mi to Alice madness returns. Dám tomu seriálu šancu ale nevidím to ružovo. Pritom som sa na to tešila. Škoda. Stačilo by len o niečo lepšie efekty kde by to nevyzeralo, že za nimi sú makety nakreslené voskovkami a vodovkami. A Červená kráľovna mohla vyzerať trochu pompéznejšie nie ako blonďatá 13ka čo sa fotí s duckfaceom. Tú papuľu má fakt hnusnú. Keby sa ja dostanem do Wonderlandu tak sa jej vysmejem, nevyzerá ani len autoritatívne. A ten čierny nechutný potkan z Lost, no na toho sa znovu pozerať nechcem.. Pardon ale ja toto fakt nemôžem dopozerať. Veď to je totálna sračka a ešte to má aj 62%?! Či sa na mňa naseriete alebo nie ja toto fakt nedokážem stráviť. Proste to celé stojí za hovno a takúto sračku je fakt nemožné v mojom prípade dopozerať do poslednej časti. Nedokážem to a ani nechcem sa presviedčať, že by som mala ešte dať tomu šancu znova. Odpad a je mi jedno či som to dopozerala alebo nedopozerala celé. ODPAD... nehorázne sklamanie fakt som sa na to tešila. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Once upon a time in Wonderland, je presne taký typ seriálu aký ja preferujem. Niekoľkosériové počiny terajšej kinematografie, ma častokrát prinášajú na koniec mojich síl a tým pádom moja pozornosť a oddanosť príbehu upadá. Všetci tento príbeh porovnávajú s originálnym OUAT, ani ja nebudem výnimkou. Je cítiť, že na počiatku tvorcovia verili, že by mohol seriál konkurovať pôvodnému OUAT, ale to žiaľ nie je možné. Kokurovaťmu nemôže, ale môže ho pekne doplniť. Myslím, že túto úlohu seriál splnil a ja môžem dať palce hore. Ak by som pred tým nebola fanúšičkou OUAT a toto by bol prvý seriál, čo by som pozrela, možno by som ho považovala za omnoho lepší. Prečo? Chémia medzi hlavnými hrdinami funguje priamo dokonale. Sophie a Peter sú dokonale vybraní, nie je to nútená okázalosť ich vzťahu a problémov. Krásne vysvetlená láska v ich podobe je presne to, čo som očakávala. Musím priznať, že na tých efektoch si mohli sať viac záležať, ale až takým problémom to nie je. Pre mňa 75% A tá krásna Angličtina....!!! Och! ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pilot: veľmi slabé 2*. Námet to nie je zlý a na papieri scenár určite vyzeral dobre, ale jednoducho absolútne nefunguje. Keď budete napínať sluch, začujete všetky príkazy "postaviť na značku!", "ruky k telu!", "tváriť sa nadšene!", "a teraz si zlá, no ukáž aká si zlá, vŕŕ vŕŕ!". Aspoňže meno Alice s britským prízvukom znie pekne, užijete si ho dosýta. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem se tady s hodnocením unáhlil. Stojím si zatím, že první dva díly byly strašlivé a nad vodou je držel jen Will. Právě proto, když jsem se dozvěděl, že má být ve čtvrté řadě Once Upon a Time (teď nechápu jak, pokud se Wonderland neodehrává v budoucnosti Storybrooku), rozhodl jsem se seriál dokoukat a nelituji toho. Příběh se rozjel, všechny postavy začaly být něčí zajímavé, i Alenka, takže jsem to za 14 dní v pohodě sjel. Spoiler: To, že se z Anastázie stane Bílá královna jsem sice tušil už asi od sedmého dílu, ale jinak mě to bavilo a Will s královnou byli skvělí. 70% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšená. Laciné triky mi nevadí, protože to je záměrné! Je to přesně to, co byste od pohádky očekávali. Srdcový spodek je super. Říkala jsem si, že ten jeho přízvuk znám, tak jsem si vygooglila herce. Michael Socha je brácha Lauren Socha, Kelly z Misfits :D Tam je ten přízvuk jasnej :D V seriálu mi lehce vadí Srdcová královna. Emma Rigby je otřesná herečka...///EDIT 9.4. 2014 - Po skončení seriálu musím říct - SUPER! Stále platí to samé. Kouzelné, magické, milé a hezké. A i když se seriál už nevrátí po 1. sérii a i když se nestane jedním z mých TOP, jsem ráda že jsem to viděla :) Alespoň to ukončili a i to bylo pohádkové. Teď počkat na Willa v OUtT :) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Výbnorný a povedený spin-off "Once upon a time". Docela si i říkám, že by těch spin-offů mohli dělat víc. Hlavní postavy z hlavního seriálu jsou trochu okoukané a hlavně dělají pořád dokola to samé. Tento spin-off byl originální a pokud znáte souvislosti z OuaT, tak budete spokojeni. ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Seriálová Alenka je ukázkovým příkladem naprosté deformace předlohy. Zatímco podobně volně adaptovaní Mušketýři si i přes moderní feel zachovávají i to nejlepší z klasické předlohy a špatné jméno jim rozhodně nedělá ani jistá produkce BBC, zde tvůrci tlačili na pilu tolik, že výsledný neforemný a nepovedeně pohádkový kýč postrádá jakoukoli poetiku původního cesty do Říše divů. Jeden na druhý neuvážlivě navršili podivné prvky a postavy, které snad svět měly obohatit, ale místo toho z něj udělaly fantasy mišmaš bez špetky nápadu. Ale v Říši divů je přece možné vše! Pche... Výsledek pak kromě Džin Vadera, "Bloody hell" srdcového spodka, kdovíproč růžové královny i ostatních bezezbytku nesympatických postav (všichni mimochodem otřesně zahraní) stahují ke dnu také idiotské dialogy a žaludek zvedající levné vizuální efekty, výjimkou budiž poměrně slušný bílý králík. Týden po přetrpění této tortury si už nedokážu vzpomenout na jediný klad, snad kromě nečekaně povedené hudby a včasného ukončení. Jakékoli závany pomyšlení na milosrdnější hodnocení ale okamžitě přebíjí vzpomínka na zdejší verzi Tlachapoudky, za kterou by tvůrcům nebyl žádný trest dost krutý. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda všeho, co souvisí s Alenkou ani nemohu jinak. I přes tu hl.představitelku s koňským xichtem a toho jejího ultra hezounka, díky kterému vypadá ještě blběji, než v záběrech bez něj. Pro mě jsou tak vlastně hl. STARs celé série jednoznačně, Michael Socha, který je prostě perfektní a jeho totální láska Anastázie aka Červená Královna později Bílá v podání Emmy Rigbyové.;-) Ti jsou pro mne mnohem zajímavější, než paradoxně hl. zamilovaný pár. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych neřekl, že se mi to bude až tak moc líbit, ale po třinácti dílech jsem chtěl víc. Bavilo mě to snad i víc než původní seriál a to především kvůli skvělým postavám Willovi a Anastasii a především kvůli jejich představitelům, Michaelovi Sochovi a Emmě Rigby, na které si i dál budu dávat pozor. A hlavně jsem rád, že Will míří i do mateřského seriálu, tak snad se objeví i Anastasia. Jak se seriál blíží k finále, tím je lepší, především 11. díl byl skvělý. Škoda, že druhé řady se už nedočkáme, teď jen doufat, že se třeba i Alice někdy objeví v OAUT. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodnotím především úvodní dvě epizody zhlédnuté v těsném závěsu za sebou. Na hony vzdálený feeling OUAT dotýkající se seriálu spíš jen místy. Předvídatelné, do oka bijící plastičnost a lacinost, ale především naprosto příšerně obsazené. Za zmíňku snad stojí akorát Cyrus nebo Králový spodek. Porno královna, odporně přehrávající "ztracený" Naveen, špatně nadabovaný Bilý Králík či (ne)charismatická (ne)herečka Sophie v hlavní roli... s negativy bych mohl pokračovat do nekončena. Nicméně několik pozitiv se opravdu najde. Především hudební složka a milý (leč poněkud zbytečný) crossover s OUAT. Prozatím neuvěřitelně rozpačité, nicméně potenciál a naděje tu stále je. Bohužel na prodloužení to nevidím. Spíš bych se obával, abychom se dočkali uzavřenosti děje. 50% ____ Po více epizodách házím flintu do žita a přeju tomuhle nedonošenému spratkovi brzký konec! ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Chudší odnož OuaT, která citelně postrádá Kloboučníka, ale k dobru jí je uzavřený a ucelený příběh roztažených do stravitelných 13 epizod. Jako samostatný seriál by Wonderland těžko ustál, ale jako spin-off je dobrým rozšířeným kouzelného světa, který naskytl několik zajímavých postav a událostí. Škoda jen, že seriál nevyužil více crossoverových příhod, protože díl s Corou patří mezi ty nejlepší. Když už nic jiného, Wonderland zplodil další hlavní postavu (Willa), který se (nejspíše) nástálo přestěhuje do Storybrooku ve čtvrté sérii. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál působí v letošní nabídce jako popelka, ale já mám pohádky ráda. Od druhému dílu jsem začala fandit Alice a Cyrusovi, stejně tak jako Srdcovému klukovi a Anastazii. Je to pohádkové ve všech ohledech, líbí se mi fantazie tvůrců i to, jak mají vystavěný příběh. Mělo by jít o uzavřené story, tak jen doufejme, že seriál nezruší dřív, než odvysílají všechny epizody. Bylo by smutné nedočkat se toho pravého pohádkového konce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostá rodinná pohádka míchající Říši divů s arabským světem Tisíce a jedné noci (a Anglií předminulého století v epizodní úloze). Čistá láska překoná všechna protivenství, každého záporáka zformovaly dřívější tragické zážitky a může se polepšit, zkrátka klasická "emerická" limonáda. Chvílemi přímo ohavné "greenscreenové" prostředí a srandovní pokusy o akci vezmi čert, podstatnější váhu přikládám slušně napsaným postavám s energicky umíněnou Alenkou v čele. Chvatné ukončení po 13 epizodách kvituji s povděkem, už mne to přestávalo bavit. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Fakt nemám rada žiadnu z Alíc v Krajine zázrakov... ale toto bude výnimka... bláznivé, surreálne, s výbornými hereckými výkonmi a aj perfektou hudbou... príbeh je tak živý, že som sa nedokázala odtrhnúť a zlúpla som to za 2 večery :D... fakt super! ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Jestli budou pokračovat další řadou, spálím všechny své dětské knihy s Alenkou v říši divů. Měla jsem za to, že můj milovaný Tim Burton tuto klasiku zprznil, jak nejvíc mohl, s nenáviděným Aladinem a ztroskotancem ze Ztracených jsem se však spletla - tohle je urážka klasiky o Alence, navýšená o efekty alá Cesta do pravěku z 55 roku. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Seriál spíše vyloženě pohádkový, než fantasy, s jednou velikou výhodou oproti svému "staršímu sourozenci". Tvůrci si uchovali dostatek zdravého rozumu na to, aby vše definitivně uzavřeli po "pouhých" třinácti dílech, díky čemuž se divák nepřesytí prostředím, případnými iritujícími postavami a hlavně oním neustálým "Pravá láska překoná všechny překážky a pak už jsou to samé duhy a růžoví jednorožci.". Člověk pak rád přimhouří oko nad bezkrevnými souboji a papundeklovými, respektive levně animovanými, kulisami. ()

Reklama

Reklama