Reklama

Reklama

Once Upon a Time in Wonderland

(seriál)
  • USA Once Upon a Time in Wonderland
Trailer
Fantasy / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Romantický
Kanada / USA, (2013–2014), 9 h 6 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lewis Carroll (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Sophie Lowe, Michael Socha, Peter Gadiot, Emma Catherine Rigby, Naveen Andrews, John Lithgow, Whoopi Goldberg, Peta Sergeant, Ben Cotton, Iggy Pop (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ve Viktoriánské Anglii, mladá a krásná Alenka (Sophie Lowe) vypráví příběh o neznámé nové zemi, která existuje na druhé straně králičí nory. Neviditelná kočka, housenka kouřící vodní dýmku a mluvící hrací karty, to je jen výběr fantastických postav, které tam potkala během neuvěřitelného dobrodružství. Doktoři mají Alenku za duševně chorou a tak ji nabízejí lék, který jí pomůže zapomenout. Alenka přijímá, hlavně díky ztrátě své lásky Cyruse (Peter Gadiot), pohledného a tajemného džina. Ale hluboko uvnitř Alenka ví, že ten svět existuje. Do nemocnice v pravý čas ji přišel zachránit cynický Králový spodek (Michael Socha) s bílým králíkem (John Lithgow). Společně odcházejí králičí norou do Říše divů, kde je všechno možné. (Mary33)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodnotím především úvodní dvě epizody zhlédnuté v těsném závěsu za sebou. Na hony vzdálený feeling OUAT dotýkající se seriálu spíš jen místy. Předvídatelné, do oka bijící plastičnost a lacinost, ale především naprosto příšerně obsazené. Za zmíňku snad stojí akorát Cyrus nebo Králový spodek. Porno královna, odporně přehrávající "ztracený" Naveen, špatně nadabovaný Bilý Králík či (ne)charismatická (ne)herečka Sophie v hlavní roli... s negativy bych mohl pokračovat do nekončena. Nicméně několik pozitiv se opravdu najde. Především hudební složka a milý (leč poněkud zbytečný) crossover s OUAT. Prozatím neuvěřitelně rozpačité, nicméně potenciál a naděje tu stále je. Bohužel na prodloužení to nevidím. Spíš bych se obával, abychom se dočkali uzavřenosti děje. 50% ____ Po více epizodách házím flintu do žita a přeju tomuhle nedonošenému spratkovi brzký konec! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si od mateřského OUaT pauzu v půlce třetí série, a rozhodla jsem se podívat na spin off, i když jsem o tom neslyšela moc dobrého a zrušení po první řadě taky nenaznačovalo nějákou kvalitu. Prvně byla chyba, že do seriálu nezakomponovali žádnou postavu z OUaT, chápu, že Sebastian Stan neměl čas, ale tak myslím, že měli Kloboučníka přeobsadit a ne ho úplně vymazat a postavit příběh na Alence. Ať tak či tak, první díl se mi docela líbil, líbily se mi scény z blázince promíchané s Wonderlandem. Jenže od druhého už mě to více méně bavit přestalo. Hlavní problém pro mě představovalo obsazení. Naveen Andrews mi nesednul, Sophie Lowe mi přišla nesympatická, ale na tu jsem si postupně zvykla. Kdo mě však pil krev od začátku byla Emma Rigby, opravdu nevím kde tuhle 'herečku' vyštrachaly, už od obličeje je příšerně nesympatická a to ani nemluvím o těch příšerných pozách co předvádí. Asi ani nebudu mluvit o efektech, které mi přišli až k pláči. Wonderland spadá do průměru. Nenadchne vás to, ale ani neunudí k smrti. Není to kdovíjak originální, ale 13 dílů není moc a vidět se to dalo. Nechápu kam s tím chtěli jít dál, bylo tam málo postav a jak se střídali pořád dokola, dozvěděli jsme se o nich snad všechno, na další řadu by to fakt nevystačilo. Rozhodně ode mě mají plusový bod, že to bylo skutečně ukončené a ne jako seriály, které zruší a skončí neuzavřeně. 3* ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Once upon a time in Wonderland, je presne taký typ seriálu aký ja preferujem. Niekoľkosériové počiny terajšej kinematografie, ma častokrát prinášajú na koniec mojich síl a tým pádom moja pozornosť a oddanosť príbehu upadá. Všetci tento príbeh porovnávajú s originálnym OUAT, ani ja nebudem výnimkou. Je cítiť, že na počiatku tvorcovia verili, že by mohol seriál konkurovať pôvodnému OUAT, ale to žiaľ nie je možné. Kokurovaťmu nemôže, ale môže ho pekne doplniť. Myslím, že túto úlohu seriál splnil a ja môžem dať palce hore. Ak by som pred tým nebola fanúšičkou OUAT a toto by bol prvý seriál, čo by som pozrela, možno by som ho považovala za omnoho lepší. Prečo? Chémia medzi hlavnými hrdinami funguje priamo dokonale. Sophie a Peter sú dokonale vybraní, nie je to nútená okázalosť ich vzťahu a problémov. Krásne vysvetlená láska v ich podobe je presne to, čo som očakávala. Musím priznať, že na tých efektoch si mohli sať viac záležať, ale až takým problémom to nie je. Pre mňa 75% A tá krásna Angličtina....!!! Och! ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Seriálová Alenka je ukázkovým příkladem naprosté deformace předlohy. Zatímco podobně volně adaptovaní Mušketýři si i přes moderní feel zachovávají i to nejlepší z klasické předlohy a špatné jméno jim rozhodně nedělá ani jistá produkce BBC, zde tvůrci tlačili na pilu tolik, že výsledný neforemný a nepovedeně pohádkový kýč postrádá jakoukoli poetiku původního cesty do Říše divů. Jeden na druhý neuvážlivě navršili podivné prvky a postavy, které snad svět měly obohatit, ale místo toho z něj udělaly fantasy mišmaš bez špetky nápadu. Ale v Říši divů je přece možné vše! Pche... Výsledek pak kromě Džin Vadera, "Bloody hell" srdcového spodka, kdovíproč růžové královny i ostatních bezezbytku nesympatických postav (všichni mimochodem otřesně zahraní) stahují ke dnu také idiotské dialogy a žaludek zvedající levné vizuální efekty, výjimkou budiž poměrně slušný bílý králík. Týden po přetrpění této tortury si už nedokážu vzpomenout na jediný klad, snad kromě nečekaně povedené hudby a včasného ukončení. Jakékoli závany pomyšlení na milosrdnější hodnocení ale okamžitě přebíjí vzpomínka na zdejší verzi Tlachapoudky, za kterou by tvůrcům nebyl žádný trest dost krutý. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pohádek, magie a sil pravé lásky nebude nikdy dost, takže není divu, že se tvůrčí dvojka Horowitz-Kitsis rozhodla blíže prozkoumat dosud jen letmo načrtnutou Říši divů. Sice bez Kloboučníka, ale s pořádnou porcí nových a zcela úžasných hlavních charakterů. Očekávaným diváckým favoritem je upřímný Kluk se srdcem na (ne tak úplně) pravém místě Will a v mém případě i zlotřilý Jafar. Způsob, jakým si Ztracený veterán Naveen Andrews vychutnává každé jeho pozvednuté obočí, o těch skutečně hanebných činech ani nemluvě, je neodolatelný a na každou jeho zlovolně pronesenou repliku se bohatě vyplatí si počkat. Když si pak uvědomím, jak mi k srdci přirostl i specifický herecký projev mrkací panenky Emmy Rigby, musím s mírnými rozpaky přiznat, že tou nejméně zajímavou ústřední postavou zůstává sama zamilovaná Alenka. Ne snad že by svými rozhodnutími iritovala či brzdila děj, ale Anastasia nebo Cyrus dokázali upoutat daleko lépe. Hlavní ale je, jak samozřejmě do sebe i přes nejrůznější průvodní zádrhely (proměnlivá kvalita triků nebo stejně jako v původním seriálu často měněná pravidla "hry") dokážou linky příjemně zapadnout a ve druhé polovině dokonce prvotřídně napínat i dojímat. Jedna série ve Wonderlandu je možná tak akorát, aby díky nezadržitelnému spádu závěrečných epizod zůstaly dojmy výrazně pozitivní, ale právě proto mi svět džinů, létajících koberců nebo uspěchaných králíků chybí už teď. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Díky malému rozpočtu se tvůrci s efekty moc nepárali a tak dochází k mnoha zábavným chybám při použití zeleného plátna. Alenka (Sophie Lowe) často nosívá téměř neviditelné boty či dokonce levituje. To samé se jí děje s obličejem a vlasy. (Peccoskaify)
  • Seriál je silně inspirovýn legendární počítačovou hrou "Alice Madness Returns". (marketagarai)

Reklama

Reklama