Reklama

Reklama

Epizody(10)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

DaweForeman odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza - sice jsem viděl jen první a poslední díl, ale tohle je katastrofa. Se značkou Fate to nemá nic společnýho, jenom vzhled a názvy postav. Tohle jenom zesměšňuje tak úžasné Fate série. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

Fandové Fate/ univerza POZOR .... je to podvod, od tohodle ruce pryč! Narazíte tu sice na známé postavy, ovšem je to jen humusáckej filler, který celý kanón brutálně překrucuje a ničí. Celé je to o 10 letých holčičkách, co tu máchají s infantilníma mluvícíma hůlkama ve stylu mahou shoujo a celých (a velmi úmorných) 10 dílů je vlastně jen o infantilnosti ... bitky tu hrají až šesté housle a je jich tu fakt málo. Animace a kresba je ovšem stále na vysoké úrovni, ovšem sorry, ale tak brutální znásilnění si Fate/ série fakt nezaslouží. FUJ JE TO ! ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co proti tomu všichni mají... Mě to přišlo vtipné a roztomilé, ba dokonce i souboje byly zajímavé, takže co je špatně? Ano, sice to nemá zrovna moc společného s Fate/ sérií, ale co na tom? Hold Fate/kaleid liner Prisma Illya není pro každého. Buďto si ji oblíbíte, nebo zavrhnete a nic mezi tím... - 90% ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztělesněná nesoudržnost. Jakoby si Prisma Illya už tak s dostatečně velkými obtížemi nehledala své fanoušky, jelikož běžní fandové mahou shoujo budou lehce zmatení z fungování fikčního světa a spoustu postav nebudou znát, a fandové Fate série toto dílo rovnou odmítají jako pokřivování loru celého univerza. A přitom by stačilo vytáhnou hlavu z prdele a uvědomit si, že se jedná zcela očividně o paralelní vesmír a že si Prisma Illya tak trochu pohrává s konvencemi. Ne ovšem dostatečně konzistentně. Jakožto seriál o magických dívkách tedy z části pojednává o malicherných každodenních problémech děvčat ze základní školy a jejich poznávání síly přátelství (ale právě spory hlavních hrdinek jsou hluboké asi tak jako pánev na palačinky). Současně ovšem část série zabírají akční sekvence a souboje, jež bohužel trpí pomalým tempem a ucházející animací. A nevyrovnanost se projevuje také ve fanservisu, který je překvapivě dvojího druhu. Jednak samozřejmě erotické povahy, kde je ale toto "obohacení" přinejmenším zarážející (obzvláště ve chvíli, kdy paroduje hentai), protože postavám je kolem deseti let - tvůrci se naštěstí vyhnuli vězení díky páře, která téměř vše elegantně zakrývá. Fanservis lze zpozorovat však také v častých referencích na hlavní kánon Fatu, tedy postavy, magické systémy, zmínky o událostech či hudební motivy. Ve výsledku si tak Prismu Illyu užije málo kdo, neboť nedostane po příběhové stránce nic až tak nového a možná dokonce bude odcházet s touhou vypíchnout si oči, závěr první série ale zavání příslibem zlepšení. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Illya ze známého Fate/ univerza se vrací, odhazuje svůj vznešený původ, Grál nechává plavat, a místo toho je z ní mahó šódžo s otravnou a ukecanou magickou hůlkou. Z původního světa Type-Moonu – takového, jak jej známe ze Stay/Night a Zero – to má společného jen některé postavy, z nichž všechny v podstatě slouží jen jako fanservis, neboť jsou pekelně ploché a jejich význam pro děj minimální. Místo Grálu se tu vříská, létá, hledá a bojuje o magické karty jako v Bakuganu, akční scény jsou nepřehledné víc než dost a délka každého dílu byla pro mě subjektivně hodina. Ano, je to hrozná blbost, která Fate/ univerzu spíš než čest dělá ostudu, ale to se dalo celkem čekat, proto jsem od toho po pátém díle dal ruce pryč. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (1)

  • Seriál vychází z grafické novely, tzv. mangy, 'Fate/Kaleid Liner Prisma Illya' jejíž měsíční serializaci si v mezidobí od roku 2007 do roku 2008 pod redaktorská křídla vzal japonský manga magazín Comp Ace. Její příběh je tzv. spin-off, volné pokračování, grafické novely a zároveň i televizního seriálu z roku 2006 Fate/Stay night. Autorem je japonský manga spisovatel Hiroshi Hiroyama. (Conspi)

Reklama

Reklama