Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Recenze (287)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jak si pejsek s kočičkou upekli Americké psycho. Není to sice nic originálního, ale je to dostatečně bizarní, hravé, září to pastelovými barvami a je opravdu milé sledovat, jak se rozkokošný Rájen pokouší ze všech svých homosil o herectví. Je však docela škoda, že se tvůrci trošičku více neodvázali. Například když člověk kapku popustí jen tak namátkou, zcela psychicky vyváženě a kultivovaně uzdu své katolické fantazii, hned ho napadne, jaká vzrušující dobrodružství by se dala třeba zrealizovat s oživlou uřezanou kebulí Džemy Artrtnové! Což mi vzdáleně připomnělo tu slavnou romantickou příhodu z Vietnamské války, kdy se při průzkumu džungle ztratil voják. Dva dny jej hledali, pak jej prohlásili za mrtvého, ale třetí den se náhle objevil s frajerským úsměvem od ucha k uchu. Hned musel na kobereček k veliteli, aby své bezprecedentní jednání vysvětlil. „Pane veliteli,“ povídá rekrut, „velice se omlouvám, ale už jsem tu více než rok, všude jen samí chlapi, a já při plnění úkolu narazil na fakt sexy macatou Vietnamku, která se schovávala v jednom z těch minometných kráterů. Pochopte, prosím, opravdu jsem si nemohl pomoct, tak jsem se pár dní zdržel a pořádně jsme to spolu naprudko roztočili. Byla to skvělá jízda“. Velitel s chápavým úsměvem rozverně odpoví: „Tak to je vcelku pochopitelné, jsme jenom lidi, stát se to mě, taky bych se asi neudržel! A co,“ lačně na něj světácky mrkne „vykouřila ti ho pořádně?“ „To bohužel ne,“ odvětí vojín zklamaně „neměla hlavu.“ Tento film je dalším zářným příkladem toho, že se dá o patologických myšlenkových pochodech jeblého psychopata natočit i smysluplné, zábavné, svěží, vcelku neotřelé a neafektované dílo, ne jako v případě té ukrutné artové sračky jménem Birdman. Ten, jak ostatně neustále soudím, musí být zničen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,000Tržby Celosvetovo $444,196▐ psycho úlet, kde sa veru herecky drevení Ryan Ryenolds nestratí, tu mu úloha sadla /55%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Notypičo! Pokud jste rebel, tak si čas od času na torrentech zakoupíte nějaký ten filmek, aniž byste si o něm cokoliv zjišťovali, tedy ani obsah, ani anotaci, zkrátka nic. Jistě, sice se tak můžete vystavit riziku, že vás snímek tématem trošku mine, protože třeba dojemný příběh o nacistických ovcích, které pod krutým velením diktátorského zlovůdce doktora Hrůzošvába otročí na planetě Orbital a sbírají mu vafle do sušenkových skladů, asi nebude úplně pro každého, ovšem v tom lepším případě můžete být velice mile překvapeni, třeba jako já u tohoto filmu. Bylo to hravě barevné, dokonale černohumorné a krvavě mrazivé. Žánry se střídaly tak rychle, že moje mimika vypadala chronologicky asi nějak takhle - :-) :-D :-O :-( :'( *fap fap* - takže to byl docela hustej mordor. A velice mě potěšila přítomnost madam Gemmy, které poslední dobou přicházím solidně na chuť, neboť je to luxusní kus sexy ženský, jež má ladné kontury a ideálně zaoblené dámské partie. Prostě žádná vyschlá anorektička, kterou byste mohli v případě potřeby založit do herbáře, ale zase ani žádná rozteklá sádelnice, která by neměla problém na snídani sníst Halinu Pawlowskou. Prostě dokonale tvarovaná a roztomile hezkoučká. Za mě teda výborné překvapení a mrdám tam plnou palbu, páč to byl fakt hukot. Zajímavé komentáře: RedAK ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi děsivý film, kterému režisérka dokázala vtisknout radostnou náladu. Scéna po spolknutí prášků mi fakt utkvěla. Konečně člověk trochu pochopí, jak se můžou různí psychomagoři cítit. Obsazení je kvalitní a dvě sexy baby Anna Kendrick a hlavně Gemma Arterton tomu filmu hodně pomáhají. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK SE TI DAŘÍ, JERRY? POCIŤUJEŠ, ŽE BY NA TEBE LÉKY MĚLY VEDLEJŠÍ ÚČINKY? BEREŠ JE VŮBEC? SLÝCHÁVÁŠ NĚKDY HLASY? …“ /// Nevzpomínám si, kdy byl Ryan Reynolds zábavnější! Je jinej než vostatní magoři a sekundujou mu snad jen jeho mluvící kocour a pes (kocourovi by sekly i boty!). (Taky ten chcípající jelen…). Zábavná, černě humorná hororová schíza, ve kterým nejde vo strašení a který můžete klidně fláknout 4*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vysadil jsem prášky. Snad nikdo neumře… 2.) Má dívka si v lednici připadá osamělá. 3.) Thx za titule ,,playboxguest“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná žánrovka. Reynolds skvělý, evil cat úžasná, pejsek správně zobrazuje nejlepšího přítele, humor občas zafunguje také, takže se dá stěžovat pouze na nedostatek gore, což je škoda ve dvou scénách měl film slušně našlápnuto, poté se jaksi zmírnilo, ale přesto příjemná věc. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

U nás doma by Keisy (boloňský psík, diktátor) kupovala větší lednici a Sára (láskyplný německý ovčák) mě přesvědčovala, že jsem dobrý člověk. Přítel už pro jistotu schovává nože :D Něco tak ujetého a nepochází to z Japonska? Sedím tu, snažím se napsat něco smysluplného, abych vás na film nalákala, ale víte co? Nejde to. Pořád si vybavuji veškeré scény a směju se. Prostě skvělá absurdní komedie ze života "neobyčejného" chlapa, který si "povídá" se zvířaty a rád plní ledničku :o) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nečekaně empatický film, který nabízí zábavný pohled do vyšinuté mysli, přičemž bravurně balancuje mezi rozverností a mrazivostí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Díky už bezmála dvoutýdennímu The Wire maratonu mám hroznou chuť psát teď komentáře západním Baltimorským nigga slangem ale vzhledem k tomu, že *zrovna* tenhle film opravdu není nic víc než obyčejně natočený, docela dobře obsazený, přesto nijak překvapující příběh jednoho celkem běžně nemocného masového vraha s kapku bizarnějšími vedlejšími postavami, tak to vlastně ani nemá cenu. A ano, jsem naštvanej protože Gemma nic moc neukázala a nezkoušejte mi nikdo tvrdit, že vás to taky nezklamalo! God damn bitches, all insecure and shit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Komediální ujetina, jakou jsem opravdu hodně dlouho neviděla. Ale pří vší pokloně k takovému extravagantnímu dílku mám přesto pocit, že by tomu svědčila ještě trochu větší jiskra. Bocscoa s Whiskasem bych chtěla mít doma, myslím, že nějaké využití bych pro ně rozhodně našla:-) Ryan Reynolds byl svůj, tak jak ho znám a ten závěr s modrýma polobotkama byla super tečka. Plus hezké barvičky s prima muzikou, které to celé zvedly o level nahoru, mě nutí, abych si nechala ještě chvilku na rozhodnutí, co takovému The Voices nakonec napálím. - Vzhledem k faktu, že jsem to přežila (mnozí ví:D) bez úhony na zdraví, tak tentokrát střílím hvězdy směrem nahoru, asi tam vážně patří! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je masakr !!!! :-DDD Tohle je pro mne rozhodně neuvěřitelný překvapení !! ... Čekal sem oddechovou komedii a dostal multižánrovou maximálně inteligentní černočernou komedii, která zpracovává jako řada hororů a thrillerů tzv. "portrét do duše a života sériového vraha" ... Tohle není druhej Méďa , tohle je úplně o něčem jiným. Celý to začíná tak nevinně a přitom to dává ucelenej systém, kdy všechno se vším souvisí a my sledujeme "řádění" schizofrenií postihnutého blázna, jak likviduje všechny a všechno, kdo se mu dostanou do života. Je to jako by "pohled z druhé strany" na smutný problém tretných činů psychiatrických pacientů, ovšem neméně vypovídající, než takový Henry: Portrét sériového vraha apod !! Růžovo-fialové laskavé a veselé vnímání světa z pohledu hlavního hrdiny je tak do očí bijící, až člověka dráždí a vyvolává v něm postupně snad i větší nevolnost, než špinavé, těžkotonážní exploitery!! Tohle je fakt geniální kousek a dělali ho chytří lidi ... vtip a cynismus nejhrubšího zrna tak efektivně zaseklý do sebe, to jsem fakt neviděl roky .. Bravo!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, jakým absurdním způsobem (ale rozhodně účinným) se dá spojit rozverně černá komedie s mrazivě psychologickou drámou. Tohle nesourodé spojení má však své logické opodstatnění; zatímco hrdinův vnitřní svět je plný barviček, poletujících motýlků a puntičkářsky uklizeným bytem i za stavu brutálního porcování mrtvol, realita je samozřejmě jiná - smrdutější, prohnilejší a o to více smutná. Reynoldsův schizofrenní hrdina tak z temného thrilleru vlastně dělá božínkovsky ňuňu roztomilou komedii s mluvícími zvířátky jako bonus. Jen s tím detailem, že jeho pes je dobrák, kdežto kocour drzá svině s vražednými pohnutky. Že by hrdinovo dobré a zlé Já? Dost možná. Že vám to celé zní jako přehnaně bizarní úlet? Rozhodně. A to jste, prosím, ještě neviděli závěrečné titulky s absolutně ujetým Happy songem! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci kámošku. V tý lednici jsem tak sama." Pokud žiju ve správné realitě, tak nenosím růžové montérky, nemám v lednici uřezané dívčí hlavy, nenechávám se ovlivňovat názory svého kocoura a zatím rozeznám králíka od ponožky. Jsem prostě příliš málo úchyl na to, abych si tohle dokázal naplno užít. Přesto je možné, že realita je někde jinde a já makám s Ježíšem, který řídí růžový vysokozdvižný vozík. Určitě to tak není, protože můj psychiatr je s mým stavem naprosto spokojený a skoro každý čtvrtek mě na hodinu pouští z klece. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já na filmech oceňuju preciznost a čistotu, ale tohle je i na mě až moc precizní, čisté... a jaksi samozřejmé. Všechno tu je tak moc přesně na svém místě, že pět minut od začátku už se nestane jediná překvapivá věc. Rozhodně je to velmi povedené a nemůžu si na nic stěžovat (jakkoliv mě mrzelo, že je hrdinovi poskytováno alibi typu "první vražda omylem", aby sympatie vůči němu mohly zůstat nezkalené). V důsledku mě ale zhlédnutí ničím neobohatilo a ni nepřekvapilo - ten film byl ve své povedenosti jen přesně takový, jaký být musel. A to pomíjím, jaká sázka na jistotu je tohle atraktivní téma. Nejvíc ze všech filmů poslední doby jsem si vzpomněl na námětem i formou vypočítavého, myšlenkově poměrně mělkého, trendům poplatného a rovněž zvládnutého Birdmana. 3 a 1/2 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rozverný a nejistý Dexter, který neměl svého mentora. Je v tom nahromaděno hodně stylů, přístupů a žánrů, které se průběžně prolínají stejně jako Jerryho vidění světa. Proč si ale sundávat růžové brýle, když je svět s nimi tak barevný, hřejivý a (zdánlivě) bezpečný? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, na mě málo černá, vtipná, originální a zajímavá čímkoli jiným, než silným holčičím castingem a pár podařenými hláškami zvířat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zabils matku? Slyšíš hlasy? Hrabe ti v tvé v palici? Pak se nediv, že máš doma půl účtárny v lednici.. Jeden by tu psychologickou studii i ocenil, kdyby však vedle majonézy, lidských hlav a jogurtů neleželo několik ale. Filmů, potažmo seriálů o sériových vrazích jsou kvanta a málokterý dokáže originalitou vybočit z řady. Summer of Sam zpracovalo motiv „zvířecího našeptávače“ mnohem působivěji, Henry: Portrét masového vraha se může opřít o nesrovnatelně přesvědčivější herecký výkon v hlavní roli (pro Reynoldse střídajícího pohledy veselé a smutné vyorané myši to byl menší prubířský kámen jeho schopností a co si budeme nalhávat, příliš nezaperlil), námětem podobné Americké psycho má zase hutnější atmosféru. Satrapi zaslouží kredit za hravost, černohumornou strunu (obhroublý kocour) i výtvarně pojaté rozdělení dvou odlišných světů v jedné chorobné hlavě. Chvílemi jsem koketoval i se čtyřmi hvězdami, ale pak se na konci přihlásil Ježíš do Milton hledá Superstar, znovu se mi vrátily myšlenky na ústřední castingový přešlap a počet hvězd se sjednotil s počtem hlávek zelí v Jerryho chladničce.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo neškodný chlapík s rodinnou psycho históriou sa pokúša zbaliť sexi kolegyňu z práce a doma sa rozpráva so svojim (good) psom a (evil) cat. Žije pri tom vo svojom svete s trochu prikrášlenou realitou a hoci mu niekedy nie je kryštalicky jasné čo sa deje, dosť toho tuší... a divák ešte viac... Čo sa vyplní je možno predvídateľné, ale spracované je to tak, že divák to napriek tomu v pohode zhltne. Svieža, chytľavá, čierna komédia s výrazne temným nádychom, ktorá sa nebojí krvavých scén ani bizarných nápadov. A Reynolds je v tej psycho polohe až prekvapivo dobrý. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po nějaké době stáhl a pustil něco o čemž jsem nevěděl vůbec nic. No a dost jsem teda zíral! Nejprve mne ohromilo hvězdné obsazení v čele s charismatickou trojicí mých oblíbených herců (Reynolds, KendrickGemma). Ihned jsem začal hádat, jakým směrem se asi bude děj ubírat, ale černá krvavá komedie se na mém seznamu asi vůbec nevyskytovala. Hlavní myšlenkou filmu je totiž úhel pohledu, kdy náš mírně narušený hlavní hrdina vidí svět až příliš růžově a přestože se snaží být hodný, něco se zvrtne a již pro něj není návratu. Výraznou roli v klíčových momentech tvoří jeho domácí mazlíčci, kdy mu jako dva strážní andělé napovídají co má udělat. Film vám určitě doporučuji. Jednak jsem ještě neviděl nic podobného, ale hlavně je to velice vtipný a nápaditý thriller, který zcela jistě neskončí jak byste očekávali. 79% ()

Reklama

Reklama