Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Recenze (287)

Botič 

všechny recenze uživatele

Mrazivě zábavný film, v kterém Marjane Satrapi úspěšně likviduje krvavé stopy a větrá pach hniloby těsně před tím, než do místnosti vpustí hlavního hrdinu, který se na svět dívá snad těmi nejrůžovějšími brýlemi. Jo a kočky jsou největší teroristky. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jerry nie je žiadny rebel. Chce byť až zúfalo normálny. Má prácu. Býva vo vlastnom dome. V ňom psa aj mačku. Žiadne hogo-fogo, normálna stredostavovská idyla. Ako veľa Američanov, aj on svoje duševné problémy rieši s psychiatričkou. K dokonalému zapadnutiu do malomestského kolektívu mu chýba už len partnerka. Zaľúbi sa teda do kolegyne z práce, s ktorou je šéfom poverený zrobiť diskotéku. Zatrsá si ňou na nej, pozve ju na rande. Lenže je tu jeden problém. Jerry o ňom vie a chce ho fešande neskôr aj povedať. No nestihne to. Nepapá totiž lieky na hlavu predpísané pani doktorkou. Pretože v jeho excitovanom, psychotickom stave sa nachádza oveľa zaujímavejší svet, než je nudná, ubíjajúca všedno-všedná rutina. Rôzne hlasy mu v tomto ružovom svete zároveň zabezpečujú bohatý spoločenský život. A Jerry si ho ešte spestrí. Pomerne vydarená čierna komédia, ukazujúca na hrdinovom príklade vnútorný svet istej skupiny ľudí s psychickými problémami, ktorá má problém s akoukoľvek terapiou. Vo svojom vyšinutom stave sa totiž cítia subjektívne tak fantasticky, že žiadna tabletka ani terapia pre nich nepredstavuje nič, po čom by akokoľvek túžili. Strácajúce body súvisia s malou dotiahnutosťou nápadu spočívajúceho v rozdiele medzi vyfantazírovaným a skutočným svetom. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ryan Reynolds střídá velké produkce s malými nezávislými kousky, tu a tam se to podaří, většinou, ač ho mám rád, to ovšem nedopadne. Komediální psychologicko-hororové krimi Voices bohužel alespoň pro mě sklouzlo do druhé skupiny. Jeho Jerry je přinejmenším podivín. Žije nad bowlingovou hernou, s kočkou a psem. Divně se pitvoří, maká v továrně, rád zajde za děvčaty z účtárny. Je naivní, je dobrosrdečný. Ale pořád je to podivín. Jeho okolí vnímáme podle toho, zda Jerry zrovna zobe nebo nezobe předepsané léky. Ve finále je nicméně uřezaná lidská hlava odpočívající v ledničce pořád lidskou hlavou. Jerry to holt v dětství neměl snadné a náročné to budou mít i jeho potencionální přítelkyně, které skončí v desítkách krabiček coby potrava pro domácí mazlíčky. Ano, na papíře to zřejmě vypadalo vtipně a nápaditě, na plátně to ale takové bohužel není. Nebráním se netradičním kouskům, které točí různé žánry. Jenže tenhle nijak zajímavě nepracuje s narušenou myslí, není to ani dostatečně divné (ať si pod pojmem představíme cokoliv), nemá to ani pořádnou atmosféru, kterou by si to zasloužilo. A bijte mě, ale Reynolds svého „hrdinu“ jednoduše neutáhl. Pojem originální mi tady prostě nesedí!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Táto nehorázna hlúposť mala tak obrovský potenciál, že je až tragédiou, ako to Satrapi "dokonale" spackala. Fakt obrovská škoda, že sa samotného snímku nechytil niekto odvážnejší, kto by nemal problém zobraziť viac z násilia či pritvrdiť v slovníku, v ktorom by dostalo priestor viac vulgarizmov. Ja osobne nie som zástancom takejto formy komunikácie, no tu sa mi to strašne pýtalo. Škoda preškoda, lebo toto je rozhodne lepší Dr. Dolittle. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ta svinská kočka mě rozsekala ta neměla chybu. Jinak je to fakt velkej úlet. Dost dobře ani nevím co k tomu jinýho napsat. Ani nevím jestli se mi to vlastně líbilo nebo ne. No dávám zlatej střed. Takže 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo naprosto dokonalý. Přesně takhle se musej cítit aneb zpověď beznadějného sociopata v podobě, v jaké jste ji zaručeně nikdy předtím neviděli. Ultimátní mix černé komedie a napínavého dramatu; chce se mi napsat "Deadpool: The Prequel" a chce se mi taky napsat "pošlete na něj Dextera" ale bál bych se, že by spolu ti dva začli kámošit. Vážně hodně originální pitomina. Korunu všemu nasazuje parádní závěrečnej song, plus chci okamžitě vidět taneční film s Reynoldsem! P.S. Díky Axisovi za tip. Nechápu, jak se mi to mohlo vyhejbat... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divný film. Reynoldsovi ale táto rola magora Jerryho prekvapivo dosť dobre sedí a to je jeden s tých hlavných dôvodou prečo sa dá na toto pozerať. Sexi kočky (Arterton, Kendrick) mu dobre nahrávajú a pobaví aj hovoriaca mačka a pes, ktorý sú Jerryho najväčší kamoši. No či je väčší magor Jerry alebo tvorcovia filmu na to si už musíte odpovedať sami. Každopádne sa to dá pozrieť. Jedna s tých strebatelnejších magorin. 60% - 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Johanka z Arku je slýchávala a teď je slyší i Jerry Hickfang. Průměrnej chlapík z americkýho zapadákova, kterej nechce nic víc, než bejt prostě dobrej chlap. A je fuk, jak moc se mu to daří, protože holky kvůli němu doslova ztrácej hlavu už po první schůzce. Pokud máte rádi třeskutě černý humor, neuděláte chybu. Voices jsou na jednu stranu pekelně černá komedie, ale na druhou stranu můžete vidět i znepokojující thriller nahlížející do mysli schizofrenního magora, kterej s váma může dělat i v práci, jenže je tak nevýraznej, že jste si ho za ty roky prostě nevšimli. Jak budete film vnímat, záleží na konkrétním rozpoložení mysli v době projekce. Já každopádně oceňuju nadhled, kopec pestrejch růžovejch i jinak okatě barevnejch záběrů a Marjane Satrapi, že dala Gemmě Arterton konečně příležitost ukázat, že její herecký talent není omezenej výstřihem, ale naopak, že tahle herečka umí, narozdíl od mnoha jiných žen, používat i hlavu. Moje hlasy jásají, a při druhé projekci se tetelily ještě víc, dokonce se přestaly překřikovat, zda se jim to víc líbí nebo nelíbí, a už se spíš shodnou, že je to bomba. Atmosférou mi tenhle filmeček dost silně připomíná neméně roztomilé Drool. 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Milujte svojho psychopata. Prekrásne ironizujúca historka o klasickom romantickom hrdinovi z továrne na kúpeľňové zariadenie, so skromným obydlím, mačkou a psom, ktorý sa zamiluje do krásnej kolegyne tak vášnivo, až z toho ona stratí hlavu - a nebude posledná. Film, ktorý prezieravo uhýba rutine a nastavuje krikľavé morbídne dvojzmysly, majúce iný význam v tom našom a v Jerryho svete. Jerry, ktorý už svojou snaživosťou (zdôvodnenou zaraďovaním do normálneho života) do tejto reality tak trochu nezapadá má veľkú výhodu, ktorou si dokáže ľudí získať. Je to jednoducho roztomilý rojko, ktorý zažíva mnoho dobre známych situácií, a tak ho i napriek tomu, že k nám neprehovárajú domáci miláčikovia, dokážeme pochopiť. Až na to, že zväčša situácia dopadne trochu inak a my nikoho nezabijeme. Jerry to šťastie žiaľ nemá, a tak je jeho údel o to ťažší. Musí sa vyrovnávať nielen so vzťahmi na pracovisku, ale aj svojou odvrátenou stránkou osobnosti, druhou identitou, ktorá sa usídlila v jeho podvedomí a začína prenikať aj do vedomia. Vpády vysnenej ilúzie do skutočnosti sú vlastne postavené na hlavu - je to realita, ktorá občas prebleskne svetom spoza Jerryho ružových okuliarov a dostáva ho do vražedne komických situácií. Jerry má tým pádom problém, pretože nechce byť protagonistom hororu, ale vytúženej romantickej komédie, v ktorej získa účtovníčku s tvárou Gemmy Arterton. Na tejto jeho rozpoltenosti je vybudované taktné a emocionálne vystužené rozprávanie, ktoré podľa potreby a chute strieda žánre a vysmieva sa klišé prostou psychickou nespôsobilosťou hlavného hrdinu ich spolu s klasickými diváckymi očakávaniami naplniť. Bizarná poetika (termín "hovoriace hlavy" sa konečne dobral pôvodného významu) a poznámky domácich miláčikov, ktoré takmer vždy triafajú do čierneho, neprestajne atakujú centrum smiechu. Predsa mi však stranou vivisekcie Jerryho zmýšľania chýbala rovnaká miera pozornosti a zapracovanosti do deja, aká náleží zvieratám a dvojici srdcových dám, i vedľajším postavám a kolegom z práce, ktorí majú význam pre finále. Rozriešenie (a rozhrešenie) hrdinovej dilemy je však nakoniec uspokojivé, uveriteľné a prosto dobré. Napokon je i po zásluhe odmenený spôsobom značne nekorektným - kresťansko-bollywoodskou tanečnou vsuvkou. Reynolds ma po prvý raz dokázal úplne presvedčiť a casting priam prekvitá interným humorom, zosobneným v spojení predstaviteľov s ich skúsenosťami s hororovým žánrom (Reynolds nepočuje hlasy po prvý raz, reverzná domina v podaní Artertonovej je osviežením a Kendricková už nemusí závidieť Kristen Stewart, lebo má vlastného krásavca so zabijáckymi inštinktmi). Marjane Satrapi prekvapuje vitálnosťou a hravosťou. 80% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

O komedii se moc mluvit nadá, jak by mohla napovídat všudypřítomná růžová barva spolu se zvířectvem. Ten příběh moc růžový není. V podstatě se jedná o příběh neobyčejného šílenství, který na sebe bere myšlenkově i často fyzicky podobu bizáru, jež by mohl mít k černé komedii nakročeno, bohužel pro mě zůstal někde na půl cesty, což ve výsledku cítím jako mírné zklamání. Přitlačit na pilu to chtělo, takže bych krotil případná přehnaná očekávání z aktuálních 75%, ale za podívání Hlasy stojí. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Keby som to pozeral od konca, tak ma to najskôr pozitívne naladí a potom rozloží. Opačne to však neplatí. Celým snímkom sa tiahne smutno-smiešny tragikomický motív, zachádzajúci do bizarných rozpolteností jednej osoby, pričom akoby v kontraste so životom hlavného hrdinu, je toto všetko umocnené všadeprítomnou ružovou farbou, ktorá nosnú tému odľahčuje a pôsobí pozitívne. Jerry je proste dobráčisko od kosti, len tak akosi trocha chorľavý smoliar, divák si ho skrátka musí obľúbiť :). Páčili sa mi aj dialógy medzi Jerrym a jeho domácimi miláčikmi, hlavne s mačkou, tá nemala chybu. Na záver, spolu so záverečnými titulkami, sa dočkáme jedného totálne uleteného bizáru, ktorý tu hádam ani nemohol chýbať. Jednoducho, snímok je jeden veľký úlet, ale zato vydarený. R. Reynoldsa moc nemusím, tu sa však vážne prekonal. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kde by byly americké zapadákovy, jako je Milton, bez svých schizofrenních týpků, jako je Jerry. Ten už delší dobu nerozeznává realitu vlivem vysazených léků. A tak to jednoho dne pro něj dopadne špatně. Zabije kolegyni z práce, do které se bláznivě zakoukal. A když zabil jednou, co by nezabil podruhé, potřetí. A iránská režisérka Marjane Satrapi měla potřebu natočit o tom film, divně oscilující mezi černou komedií, hororem a psychologickou férií, v závěru se dokonce zvrhne v komedii s hudebním číslem(!). Beru hodně, ale co je moc, to je moc. Ryan Reynolds a spol. byl celkem fajn. Hugo Bošši se podařilo vykouzlit dementní výraz, jenže rozkol filmu byl natolik nesnesitelný, že jsem po celou dobu nepřišel filmu a jeho divnému hrdinovi na chuť. Užil jsem si (tří) mluvících hlav jako v Saxáně, ovšem mluvící domácí mazlíčky si tvůrci mohli nechat do animovaného filmu. Dr. Dolittle a jeho plynně konverzující zvířectvo už zde bylo. A samotný námět také nepůsobí zrovna původním dojmem, existuje starší film Hlasy v hlavě s Danielem Craigem (r.v. 2000), který se tomuhle nápadně podobá. Na horor je zde málo gore. Na dobrý psychologický film je Ryan Reynolds veden za rošťáckého herce, který nic nebere vážně. (Bizarní) pokusy o nadhled zde tedy nefungují, jak by režisérka chtěla. Všechno je to hlavně divné než s(vé)právně černohumorné Jedním ze zajímavých okamžiků filmu je scéna, v níž se Jerry dostane z vlivu prášků a na chvíli vidí svět v jeho reálné podobě. Jeho útulný a uklizený dům náhle připomíná nechutné smetiště, uřezaná hlava Gemmy Arterton nemluví a páchne a kocour se psem neprojevují zájem o svého pána. Tohle bylo velmi působivé, víc zajímavého jsem ale ve filmu nenašel, až na výpravu lehce evokující osmdesátá léta. Závěr filmu je příšerný a vůbec nekoresponduje se zvolenou formou, ta se ale stejně po hodině magoření z diváckého hlediska ohrála. Na co jsou Reynoldsovi takové filmy? Určitě by se jim měl vyhnout. Komerční úspěch z nich nekouká, divácký zážitek nepřevyšuje běžný průměr a ještě si divák u filmu připadá divně. 4/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem schíza kvalitní, na prášky se vyser, kočka pejska zneklidní, kouká z toho průser. Před lednicí dilema, kolik lásky ještě pojme? Divák hlavu v pejru má - romantika, která dojme?" Tedy já dojatý byl, slzy v očích a sucho v ústech (a klid, covidem to nebylo), a hned jsem to taky říkal své mluvící želvě, že tomu jako napálím pět hvězd a basta psychofidli, protože to sice bylo echt morbidní a smrdělo to kočičincem na gauči, ale taky nádherně vonělo romantikou a člověčinou, schíza neschíza. Jenom mi to přišlo kromě dojemného taky docela smutné, fakt nechápu, který ptakopysk to může označit jako komedii. Asi ten, kdo zobe kvalitní veselé prášky, řekl bych. Můj domácí mazlíček, mluvící želvička, se pak neklidně zavrtěla vedle v křesle, nakrčila čumáček a řekla, že ona dá jen čtyři hvězdičky, aby to nevypadalo, že se po mě opičí. Což mi přišlo rozumné, protože mít doma mluvící opičící se želvu, to už by bylo fakt pro Chocholouška :-). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Marjane Satrapi? No, proč ne. Aj umelci si občas musia zaspievať. Ten svoj happy song.. Btw, Mr.Garfield si žiada spin off. Niečo na štýl 10hodinových videí s halucinogénnou žabou, alebo tak ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O nudnym debilním psychoušovi, co slyší hlasy. Mimo to se snaží sbalit kolegyni a trochu se mu to vymkne. Ostatní to asi dokážou brát s nadhledem, ale mě ten blb jen neskonale štval a ani Anna mi nezlepšila náladu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mix hororu, krimi, komédie, psychologickej drámy a rodinného filmu s domácimi miláčikmi. A prekvapivo to celkom dobre funguje. Je to teda ucelené, s kvalitnými hereckými výkonmi a Reynoldsa by som kľudne nominoval na Oscara. Song a takpovediac videoklip na záver je obzvlášť vymazlený, hlavne, že sa všetko dobre skončilo a všetci sú spokojní :) Len ak sa nad tým tak celkovo zamyslím, nič extra špeciálne The Voices nepredstavuje, proste ďalšia príjemná a "príjemná" americká indie zábava. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nakouknutí pod kůži absolutního psychouše, které nám uvařila slečna/paní z Íránu. Jen co je pravda. Na každém kroku nás provází lehce přičmoudlý humor a pár nechtěných vraždiček, které řádně rozpohybují děj. Vůbec to nejlepší na celém snímku je rozdílně vidění skutečnosti v podání hlavního hrdiny vs. vnímání skutečné skutečnosti všemi ostatními. Moc pěkný a vtipný kontrast. Z mé strany převládala spokojenost. Děj má spád a trofeje se v lednici hromadí. Viděl bych to na pěkné 3 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takové celé divné. Ryan zahrál parádně to bez debat a zvířata byla taky super. Jenže mi tu něco chybělo. Po první vraždě jsem čekal, že se to rozjede více co se týče gore a ono to bylo první a poslední. Anna se mohla předvést ve své kráse více a nejen ona. Škoda, mohlo se více přitvrdit. Na mě to působilo až moc pohádkově. Slabší 3* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejdivnější film roku 2015. Čekal jsem skoro všechno, ale tohle fakt ne. Zvířecí "detektiv" v podání rozkošného Ryana má svoje nezaměnitelné kouzlo a tak se ani nedivím, že mu "podlehne" skoro každá z jeho kolegyň. Úplně se vším všudy. Možná to časem zvednu, ale zatím zůstanu na lepší trojce. Jinak fakt nářez! ()

Reklama

Reklama