Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Recenze (287)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Satrapi je mi blízka hlavne vďaka svojej podmanivej poetike a umnému rozprávačskému štýlu. Síce nie som veľký fanúšik Reynoldsa, ale jej americký debut som si nemohol nechať ujsť. Čakal som srandu, dostalo sa mi množstvo wtf momentov. A od polovice filmu som vlastne nevedel čo ďalej čakať. Atmosféra aj pocity sa totiž v tomto prípade menili z minúty na sekundu. Niekedy som sa schuti smial. Inokedy sa mi hlavný hrdina a jeho psychické stavy dostali do hlavy a sám som mal problém cítiť sa tak v pohode ako pred minútou. Finálna pieseň, ale všetkému dodáva príjemnú bodku, takže nemám chuť vraždiť ľudí. A pritom si to pohráva s náboženským motívom, a zároveň vytvára portrét masového vraha, jeho zmyšľania a jeho choroby, takže s ním vlastne súcitíme. Na Satrapi nezvyčajný počin, ale ak sa má jej cesta uberať týmto smerom, tak sa teším na ďalší jej počin. Lebo či už chcete, alebo nie. Nedokázali by ste k tomuto filmu prideliť podobný, aspoň čo sa poetiky a spracovania týka. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Odľahčený pohľad do vražednej mysle magora, ktorý je neohrabaný ťuňťa a ktorého totálne válcuje jeho kocúr (hlavná hviezda celého filmu). Ak sa malo jednať o krvavú oddychovku/romanťárnu, tak tam bolo dosť málo krvi. Ak sa malo jednať o vtipnú verziu Dextra, tak znova málo krvi a aj vtipu. Boli tu dobré momenty, nápady vzbudzujúce dojem, že konečne príde vyšší level zábavy, ale žiadne TADÁ neprišlo. Keď už ujetý film, tak poriadne a nie takýto tichý prd. Teším sa na film, kde konečne naplno zažiari Anna Kendrick. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky nefunkcny mix dramy a komedie o jednom schizofrenikovi, ktory si rad pokeca so svojimi domacimi zvieratkami a popritom obcas zabije nejaku zensku. Ryan Reynolds tu predvadza slusny vykon, ale samotny film je divny takym tym skôr otravnym spôsobom. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Bylo to správně ujeté, vtipné, nasmál jsem se opravdu hodně. Příjemná hudba, fantastický Reynolds, šukatelná Kendricková, sodliní režie a nápadité kulisy/vizuální prostřihy, mezi pohledem hlavního psychouše a realitou. Růžová barva už dlouho nebyla tak cool. Tohle je zábavnej film, kde přece nejde o ničí život ;-) přesto si však myslim, že to mohlo bejt i o trošku lepší, něco "navíc" mi tam chybělo. Dramatická linka moc na mě nezapůsobila. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Po všech těch přířazených žánrových anomálií, které jsou na čsfd zvykem je zde přesně opačný případ! Chybí tu ještě to krásné slůvko na pět písmen a tím je..........HOROR!!! Ano přesně tak a v nejtrefnějším výjádření přímo komediální horůrek! Hlasy vás příjemně trknou svojí absurdní nadsazeností a jedná se o velmi zábavný portrét sympatického schizofrenika, který se se svým ňoumovstvím dopracuje až k sériovému vrahovi. Zní to děsivě, ale je to opravdu odlehčený a elegantně naservírovaný příběh nenudící ani v jednom okamžiku. Vedle toho vyobrazuje pohled do mysli schizofrenika, jak by asi tak mohl vnímat své okolí a jak také okolí vnímá jeho. A zde se mi opravdu líbily ty kontrasty, z pohledu hlavního hrdiny Jerryho, kdy doporučenou medicínu na hlavu spolknul a kdy ne. Jinak byl v obou případech vykreslen jeho byt a také konverzoval či nekonverzoval se svými domácími mazlíčky. Místama také film zabrnká na strunu zamyšlení nad myšlenkama obecně a to je jedině plus, že vedle zábavy se dostaneme i do jiné roviny. Ryana Reynoldse si pamatuju jako toho akčního drsňáka, co si ve filmech nebere s nikým servítky a přitom tahle role je úplně v něčem jiná a specifická. Hodně mu sedla a svoji postavu vykreslil přímo výtečně, ale to i všichni ostatní. Závěrečná titulková tečka převzatá od The O'Jays je po tom všem nebesky povznášející! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jedna vec, naozaj iba jedna. Pre mňa najpodstatnješia. Tento námet mal zobrať do rúk tvorca, ktorý je znalý v obore a mal by prehľad. Pretože toto je skôr groteska svojho žánru, ako jeho maximálne prevedenie. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě totální dějové překvápko. Čekal jsem podle traileru ujetou komedii s mluvícíma zvířatama ala dr. Dolittle, ale že to půjde touhle schizofrenní killing cestou, to mě opravdu zaskočilo a to v dobrém slova smyslu. Výsledek proto hodnotím velmi dobře. Bavilo mě to strašně a když se nad tím zamyslím, tak tohle je vlastně naprosto reálná věc. Upřete Schizoušovi léky a takhle to dopadne. Realizace je potom dost hravá na to, aby i přes neobjevný, ale přesto kvalitně napsaný scénář, zaujala svojí bizardností, komediálními vsuvkami a hlavně rozvrácenou Jerryho osobností, kterou ventiluje do svých domácích mazlíčků. Takže jo, je to opradu atraktivní a nevídaný kousek :) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film Hlasy pojednává o jednom klukovi (Ryan Reynolds) ,který to v dětství neměl jednoduché (jak já mu rozumím...) a holt to na něj zanechalo tolik stop,že bez užívání léku si dnes jako dospělý čerstvě zaměstnaný skladník povídá s vlastním psem a kocourem,který mu rádi odpovídají a jednoho dne ho i navedou hlavně tedy kocour k vraždě dívky,která se mu v práci zalíbila,ale ona ho jak si nechce a považuje ho za podivína.Takže jednoho večera ve zkratu nám Jerry onu dívku zabije ale koucour mu připomenu ,že musí udělat něco s tělem co nechal v lese a tak nám začíná příběh plný krve,rozdvojené osobnosti a rozhodně ne žádného happy endu.Film mi sednul a v dosti věcech jsem Jerrymu rozuměl.Takže za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Správně divnej film ve kterém se komedie a psychodrama míchají v tak neobvyklých poměrech, že divák- přestože( nebo právě proto, že) moc neví má li se smát, brečet, nebo kroutit xicht do WTFgrimasy - na konci opouští film s pocitem, že je navzdory všemu kupodivu pobaven a že viděl něco trošku jiného :) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Americké Psycho zabalené v ružovom obale, respektíve temnota podaná pestrofarebnými farbami. Podľa obsadenia, plagátu, popisu deja, traileru som čakal uletenú komédiu s rozprávajúcimi zvieratami, nakoniec som však dostal bizarný mix čiernej komédie a psycho-thrilleru/hororu funkčný v každom a jednom smere ... aj keď sa to tak na prvý pohľad nemusí zdať. Aj tá „komédia“ je totiž v prípade Voices dosť zavádzajúce označenie, ono je to v podstate regulárny horor/thriller, ktorý sprostredkováva pohľad do duše schizofrénneho vraha, akurát podaný s poriadnou dávkou cynizmu a sarkazmu. Pod týmto obalom sa však skrýva poriadna skepsa a mrazivá psychologická sonda do života maniaka. Reynoldsov hrdina je totiž vyšinutý vrah ku ktorému prehovára ako jeho „dobré ja“ v podobe psa, tak to „zlé“ v podobe mačky s trefným írskym prízvukom. Znie to absurdne, ale to striedanie žánrov, kde v jednom zábere strieka krv a v druhom sa nekompromisne hláškuje z úst domácich miláčikov plnohodnotne funguje. Že to znie ako poriadny úlet? To si píšte, toto je rozhodne najdivnejší film roku 2014! A to radšej nespomínam rozprávaciu uťatú hlavu Gemmy Arterton, ktorú si hlavný hrdina chová v chladničke! Pre mainstreamovú publikum s najväčšou pravdepodobnosťou nestráviteľná zmes žánrov, na indie scéne hotový klenot. Pre mňa osobne neuveriteľné prekvapenie a kvalitou oveľa lepší film, než by som si trúfal odhadovať. Pocta šikovnej režisérke, ktorá dokázala presne vystihnúť stav pomätenej mysle. V tomto prípade ani nevadí, že tá story je predvídateľná až beda, pretože o príbeh tu ide až v druhom rade. Vo výsledku tak ten najnetradičnejší, najbizarnejší, ale zároveň najzabávanejší portrét života jedného psychicky narušeného jedinca. Akurát ho je náročné niekomu odporúčať, napríklad tie absolútne prestrelené záverečné titulky s „happy songom“ už boli aj na mňa mierne over the top. CELKOVO: 4* (8/10) ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tak to mi málem roztrhlo bránici! Tři hlavy v lednici ještě nebyly vtipnější a když k tomu přidáte hláškujícího kocoura a morálního hafana, tak prostě musíte dostat něco tak neuchopitelnýho, že nevíte co si o tom myslet. Je to hlavně super komedie, kde se násilným scénám smějete s výčitkami, že vlastně nechcete, aby se těm dvěma kočkám něco stalo. Konečně sympatický Reynolds. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem šla do The Voices bez toho, že bych si přečetla obsah či komentáře, protáčela jsem zhruba prvních patnáct minut oči s tím, že se jedná o další z řady nemastných neslaných amerických komedií. Což se naštěstí vzápětí změnilo a můj zájem se začal stupňovat v přímé úměře s tím, jak často stačil Jerry zaplňovat svou ledničku. Bezduchý výraz Ryana Reynoldce v romantické komedii? Grrr! Bezduchý výraz téhož, v černohumorném, mluvícími hlavami obklopeném, úletu? Sama bych nevěřila, že to jednou napíšu, ale zdá se, že alespoň jednou našel chlapec své uplatnění a taky mu docela sluší růžová. Když k tomu připočtu moji velkou slabost pro rejpavé, cynické kocoury, tak se dá říct, že jsem si to nakonec docela dobře užila. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nemám moc slov. Popravdě mě moc nenapadá s čím tuhle šílenost vlastně srovnat. Tak jako tak, i přes nesmírnou absurditu celého filmu jsem si téměř celou dobu s filmem bezproblémově užíval a některé momenty mi vykouzlily úsměv na tváři. Vezměte si Americké psycho přetransformujte jej až do pohádkově barevného zpracování a to vše naroubujte na rodinnou komedii, kde vás vaše vlastní kočka přemlouvá k vraždě. To vše navíc za rytmu neskutečně chytlavé hlavní melodie, která vám v hlavě uvízne na dlouhou dobu. [75%] ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Vnitřní svět chronického psychotika se všemi jeho bludy a halucinacemi mě velmi bavil, byl andělský krásný a čistý jako lilie, ovšem skutečnost byla krutá a mrazivá. Souvisle s tím, jak se realita prolínala s fikcí, tak se měnila i moje nálada. Vřele tleskám za nápad a provedení. K plnému hodnocení snad chybí jen závěr, ve kterém si Jerry se svým zvráceným přítelem Whiskasem pořídí větší a výkonnější mrazák. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Morbidní, ale opravdu lehce nevyvážené. Černý humor je dávkován s velkými pauzami, ten konverzační také. Drama se koná jen chvilku a napínavé to moc není. Nebýt Reynoldse a dvou krásek po boku, nebylo by to nic moc. Nakonec nejvíc zachraňuje kočka, protože pes zase moc nemluví. Jedna velká výhoda tu je, film uteče poměrně rychle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě docela dostalo. On už ten plakát je celkem zajímavý, obsazení také, protože Ryana i Annu mám strašně rád, ale že něco takového natočí Marjana Satrapi... No překvapený jsem byl velmi, ale také velmi potěšený. Kouzelně brutální a absurdní film, který mi ale vlastně přišel docela normální a v tomhle ohledu i krásný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Surrealistický lehce humorný snímek. 1) Žánrově neurčitý snímek ve mně nevyvolával hrůzu (to by thriller měl, že?) ba ani smích (když je to ta komedie), ale velkou zvědavost. I po dvou týdnech od zhlédnutí mám Jerryho dialogy se psem a kočkou stále v hlavě._____ 2) 45letá iránská režisérka žijící v Paříži Marjane Satrapiová udělala dobrý kus práce. Barevnost snímku, vnímání světa prostřednictvím různých osob...pěkné._____ 3) Velkým plusem pro mě je přitažlivý mladě vyhlížející 38letý Ryan Reynolds (hlavní postava Jerry). ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Ryana Reynoldse. Ještě nikdy jsem ho neviděla v roli takového blbečka. Navíc nechápu, jak ho dokázali tak omladit. Zajímavý příběh z pohledu "zabijáka". Člověk by ho málem i litoval, ale v tomto případě asi právem. Hrozně se mi líbilo, když ukázali jeho pokoj tak, jak opravdu vypadal. Ale tahle poznámka je pro ty, co ten film viděli. Dále se mi líbilo vykreslení charakterů domácích zvířat. Musím říct, že se celkem trefili. Pes jako dobrosrdečný trotl a kocour jako vychcaný zmetek a to říká někdo, kdo má dva kocoury doma a nadevše je miluje. Celkově byl tenhle film povedený kousek a rozhodně by si zasloužil víc procent. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

I keď popis sľubuje, že nepôjde o žiadne tuctové love story no v tomto prípade to bolo viac na škodu ako osohu.... ()

Reklama

Reklama