Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja dobrí kamaráti Munch, Tuck a Alex postupne získajú zvláštne zakódované správy potom, čo sa neďaleko od ich domova začnú stavebné práce. Sprvu sa obracajú na rodičov, potom na políciu s otázkou, čo majú robiť, ale nikto deti neberie príliš vážne. Rozhodnú sa preto jednať na vlastnú päsť. Objavia tak mimozemšťana, ktorý ich poprosí o pomoc, a sľúbi im, že ak sa mu neobrátia chrbtom, všetci spoločne sa vydajú na epickú a dobrodružnú cestu, ktorá navždy zmení ich životy. (Acrobat)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (65)

maddy 

všechny recenze uživatele

E.T. meets Super 8 in low budget version. Pokus o sci-fi pre celú rodinu, v ktorom však na rozdiel od toho prvého menovaného ústredný, roztomilý mimozemšťan nedokáže vyvolať sympatie, keďže dohromady celý film nič nerobí, vidieť ho len veľmi sporadicky a skôr pripomína malú plechovú sovu než tvora z vesmíru a na rozdiel od to druhého nedokáže predviesť dostatočne svižnú dobrodružnú jazdu. Na to tu totiž nie je silný príbeh a v podstate sa len traja sopliaci premávajú na bicykloch po miestnom susedstve od benzínovej pumpy k polorozpadnutej herni až po dom kamarátky. Tým pádom tomu od polovice dôjde tempo, keďže film nemá veľmi čo predviesť a čím bližšie k záveru tým na seba vŕši aj mnoho nezmyselných situácií (napr. super tajní vládni agenti chytia malé detiská a ani nevedia, či im vôbec budú potrebné, no vezmú ich na super tajnú základňu a práve tam im majú potrebu vyrozprávať aj tie najmenšie detaily z super tajnej mimozemskej operácie!). Echo nezaujme ani po trikovej stránke, pretože väčšie scény sú tu asi tak dve – zloženie vesmírnej lode z haraburdia v poslednej scéne a rozloženie kamiónu už aj tak celé známe z traileru. Tie ani nie sú ktovieako prepracované a pripomínajú skôr štedrejšiu televíznu produkciu. Do toho všetkého si potrebné pripočítať otravne roztrasenú kameru, ktorá aj lepší záber kazí neustálym rozostrovaním, trasením a podobne (veď čo aj chcieť, keď ju v rukách akože držia deti). Vo výsledku tu tak nie je nič čo by stálo za pozornosť pokiaľ vám už netečie mlieko po brade a nie je medzi 7 až 10 r. CELKOVO: 2* (4/10) ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Můj pocit z Earth to Echo je dost rozpačitý. Toto vše by bylo dost možná úplně jinde, kdyby film neobsahoval asi milion logických a scénáristických chyb. Já jsem do jisté míry filmu věřil, pokud jsem ho vnímal "dětskýma očima", ale smysl pro logiku mě hodně rychle z dětského snění vzbudil. Vnímám to celé jako kombinaci několika filmů, na kterých jsem vyrostl, přičemž každý film byl úplně o něčem jiném. Škoda, že se tvůrci nevyvarovali donebevolajících chyb a nesmyslů, jakým mohou věřit snad jenom děti, které jsou věkově ještě pod úrovní hlavních představitelů. No sakra, děcka, který bez problémů řídí auta, přestože sedí za volantem prvně v životě, kluk, který má větší vědomosti než vysokoškolský inženýr elektrotechniky, noční pouť spoustu mil kamsi doprostřed pouště, kde nic není (ehm, krom plošného a nepřirozeného nasvícení přesto, že je jaksi hluboká noc...), záběry, kde najednou máme více kamer, přestože ji má pouze jeden herec, atd. atd. Spousta faktických, logických a nevím jakých chyb, které film sráží na kolena, přestože by si to už jen kvůli svému potenciálu nezasloužil. To, že je film o dětech a konfrontaci s něčím mimo co známe, tomu nelze nic vytýkat, ale celkové provedení degraduje film až trestuhodně nízko, až je to škoda, protože se mi jinak vcelku líbil. To nejlepší na konec - nejlépe hodnotím naprosto a jednoznačně hudbu, která zaujme nejednoho fajnšmekra filmové hudby. Místy jsem měl až hodně velké podezření, že hudbu má na svědomí Daft Punk společně s někým, s kým se dobře doplňují. Dávám plus jednu hvězdičku jen kvůli hudbě, která mě snad někdy přinutí si ho pustit znovu. ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Parádní směsice filmového trháku E.T. a Super 8. Kdo má takové filmy rád, určitě si ho užije stejně jako já. První polovina mě malinko zklamala, ovšem pořád se tam našla nějaká ta scéna, kdy diváka přepadne naprostý úžas a nutí ho neodtrhávat oči z plátna. :) Ale konečně finále vážně stojí za to. :) Příjemný film rozhodně pro celou rodinu nebo jen tak pro zpestření a zabití dlouhé chvíle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že ruční kameru dovedli filmaři použít také pro něco jiného než pro nějaký horor. Pravda, tohle už se povedlo ve snímku "Super 8", navíc i příběh je celkem podobný, ale ne hororový, spíše rodinný se špetkou sci-fi. Asi se celkem logicky bude nabízet srovnání se snímkem "E.T.", z něhož "Earth to Echo" nemůže vyjít jako vítěz. Na to není příběh dost silný. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Levný mix Ýtýho a Super osmičky pro kluky z jednadvacátého století. I když to bylo všechno dětsky naivní, tak jsem tomu propadl od začátku až do konce, a uvěřitelnost (jakkoliv byl děj proflaklý a nelogický), tomu dodávali především dětští herci a hravá režie a kamera. Triky samozřejmě v ranku hodně levného nízkorozpočťáku, ale toho roztomilýho robůtka s modrýma kukadlama jste si nemohli nezamilovat. Na tu hodinu a půl to naprosto stačilo, a asi bych se nebránil nějakému případnému pokračování... K tomu prosím ale větší rozpočet a zbytečně tam netahat takové ty rodinné hodnoty o tom, jak je přátelství důležité (i když je vlastně důležité, a překonává nesmírné vesmírné vzdálenosti)... 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Originálny film natočila firma Walt Disney Pictures, ale po konečnom strihu distribučné práva odkúpila spoločnosť Relativity Studio. (ScooobyDooo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (Piercee)

Související novinky

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama