Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Arise – Border 1: Ghost Pain

  • Japonsko 攻殻機動隊ARISE Border 1: Ghost Pain (více)

Obsahy(1)

Border 01: Ghost Pain - rok 2027. Rok po skončení štvrtej svetovej vojny mestom New Port City otrasie výbuch mobilnej míny. Krátko nato je zavraždený armádny dôstojník podozrivý z predaja zbraní a brania úplatkov. Vyšetrovania sa ujíma Daisuke Aramaki z Verejnej bezpečnosti, ktorý stretáva majorku Motoko Kusanagiovú, donedávna pracujúcu pod velením zavraždeného dôstojníka. Do vyšetrovania sa zapletie aj Togusa z policajného oddelenia Niihamskej prefektúry, ktorý sleduje stopu série vrážd prostitútok, a Batou, priateľ záhadne zavraždeného bývalého rangera, pre ktorého sa majorka Kusanagiová v okamihu stáva hlavným podozrivým. (Madsbender)

(více)

Recenze (19)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Shell sérii mám hodně rád, byť jsem pazdrátový ignorantský divák, který zatím neviděl ani pikosekundu ze seriálu, ale vzdávám díky pohanským božstvům Dněperským, že i přes to jsem si mohl Ghost pain náležitě užít a mimo jiné si vychutnat pozměněnou animaci a změnu podoby některých postav (a chvíli mi trvalo než jsem si uvědomil, že zdejší hlavní postava je TA hlavní postava), nová animace sice nikdy nedosáhne úžasné atmosferické špinavosti prvotního filmu, ale zas vypadá o řád lépe, než kombinace klasické podoby s cgi (ano, koukám na tebe, Innocence a 2.0), jen škoda, že děj je tróchen nevymakanější, než by bylo záhodno, ne že by by nějak tupý a plný logických chyb, jen v něm jednoduše není nic moc překvapivého a díky délce nedokáže ani jednu z linií náležitě zužitkovat, ale jako znovuuvedení do Ghost in the Shelláckého světa funguje perfektně. Silné čtyři hvězdičky, které nemají nic společného s počten scén Motoko ve spodním prádle.... Fakt! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ak nerátam Kōkaku kidōtai 2.0, je to vlastne už 7 rokov, čo sme sa naposledy dočkali niečoho nového z univerza Ghost In The Shell. No práve teraz, dva roky pred plánovaným hraným remakom prvého filmu je ten správny čas na návrat legendy. A že je životaschopnejšie než kedykoľvek predtým! Zaujímavá je určite revolučná vizuálna zmena (zatiaľ som si nezvykol na nový look niektorých postáv, ale vidieť mladšiu verziu Aramakiho, a ešte viac sexy, ale menej sexistickú Motoko na cool motorke v červenej kombinéze je zážitok), ktorá sa prispôsobila zmenám v stále pravovernému kreslenému odvetviu anime a ponúka to najlepšie. Po dejovej stránke je to znovu inteligentný príbeh a skvelý akčný nášup. Border 01: Ghost Pain nás zavedie do doby ešte pred vstupom Majora Motoko Kusanagiovej do Sekcie 9 a vytvorenia jej notoricky známeho týmu. Inteligentná a originálna zápletka v podobe armádneho škandálu je v novej minisérii nevídaným osviežením a dáva deju istý šmrnc, aký nemal už od ukončenia druhej sezóny S.A.C. Motoko je mladšia než kedykoľvek predtým, nie je až natoľko skúsená ako v neskorších obdobiach a trpí záhadnou "bolesťou ducha". Navyše sa sama rýchlo stáva hlavnou podozrivou v prípade podplácania, predaja zbraní a vraždy bývalého nadriadeného. Štýlové akčné scény som si naplno užil viac ako v samotnom seriály či akomkoľvek predchádzajúcom filme, a 50 minút je presne to, čo nový príspevok do cyberpunkového sveta potrebuje. Len mi tu zatiaľ trochu chýba tá bezútešná atmosféra veľkomesta plného násilia a zločinu. Hádam sa v ďalších častiach dočkám. HODNOTENIE: 95% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn návrat. Ale skôr v krimi štýle SAC. A skôr len útržok zo sveta GITS, pretože scenár je dosť komplikovane rozprávaný a v závere sa všetko narýchlo rekapitulje, aby to vôbec dávalo zmysel.... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Funkčná zápletka, akčnejšie vyšetrovanie a náväzné prepojenia s pôvodnými filmami a sériou. Nový Ghost in the Shell je príjemným osviežením celého univerza. Oproti filozofickejším a pomalejším a v určitej miere aj politickejším dielom a častiam, je tento diel návratom do cybersveta, kde aktívne vyšetrovanie a nepríjemné prekvapenia číhajú na každom rohu. Prvé stretnutia starých známych prinášajú potrebnú dávku nostalgie a Major Kusanagi ukazuje zo seba naozaj veľa aby nie len potešila fanúšikov, ale možno aj pohladila nejaké to očko. Je veľmi fajn vidieť že aj napriek rôznym časovým úsekom ako séria vznikala si stále GITS drží svoju úroveň a dokáže variovať so svojimi témami, hoci ich nejako výrazne neobmieňa. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Do světa Ghost in the Shell se ráda vrátím v jakékoliv podobě a budu hltat jakékoliv nové info o členech Sekce 9. První díl série Arise rozhodně nezklamal, přesto na seriál Stand Alone Complex nebo první film podle mě nemá. Hodně se blíží, ale nemá. Nemyslím tím opět trochu jiný styl animace nebo podobu postav, na to se dá rychle zvyknout, taktéž akce je výborná a soundtrack tradičně výtečný. Mám na mysli spíš to, jak tvůrci vznik Sekce 9 uchopili. Oproti seriálu se s postavami obtížněji sžívá, je znát, že tady se na to jde jinak, některé bych skoro ani nepoznala, což mě celkem mrzelo. Uvidíme, jak to bude na konci série. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je tohle docela zajímavé, hlavně pokud se grafické stránky týká, jsou zde povedené souboje, pokud tyhle postavy máte rádi, tak se k nim docela rádi vrátíte, hlavně proto, že tohle je začátek příběhu, ale nějak si nemohu pomoct, celé mi to přijde jako snaha trochu vytřískat z oblíbeného fenoménu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Shell se po ukrutně dlouhých sedmi letech vrátil v plné síle. První epizoda "Ghost Pain" je naprosto špičková. 50+ minutový formát GitSu oproti klasickým seriálovým dvacetiminutovkám mimořádně svědčí. Skvělá hudba, super cyberpunk/sci-fi noir atmosféra, nepovrchní zápletka, tradičně vymazlená akce a úroveň kresby a animace o něco lepší než v SAC. Nedávný Psycho-Pass od stejného studia, který se bez pochyby snažil jít ve šlépějích GitSu nyní působí skutečně jen jako slabý čajíček. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nikdy jsem nebyl fanouškem GitS a tak ani novodobá adaptace, resp. tento její první díl, mi nesedl hlavně stylem vyprávění, který se mi zdál příliš komplexně podaný a úplně jsem jej nepochytil i přes fakt českých titulků. Zadruhé, možná zrovna řešený případ se zdál ze začátku zajímavý, ale od poloviny jsem se už příšerně nudil a měl jasno, že další díl bych už nezvládl. Naštěstí, zhlédnuto v rámci Crweconu, takže se už další nepouštěl. Tedy, subjektivní 1* bez procentuelního hodnocení. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Arise je přírůstek do GITS rodiny ve formátu OAV a na pokračování. Border 1. Dějově jsme před vznikem Sekce 9 a setkáváme se s téměř všemi jejími budoucími členy včetně jak jinak než mladičké Motoko Kusanagi. Příběh je klasicky vystavěná cyber detektivka z GITS universa (osobně jsem měla pocit, že se dívám na (o něco delší) díl seriálu). Co mě trochu děsilo od prvních ukázek, tak to byla kresba – nová, neobvyklá a jiná. Celkový dojem je ovšem pozitivní (a nevím, proč mi připomíná Durarara!). Animace není perfektní a neodpovídá filmovému formátu, ovšem na OAV je celkem slušná, což se dá nejvíce ocenit v akčních sekvencích. Pro mnohé fanoušky je ale mnohem pobuřující (zase) jiný vzhled Motoko. Mně spíše přišlo, že jejím vzhledem tvůrci vzdávají hold původnímu filmu, nemluvě o pár scénách jakoby přímo opsaných, a faktu, že Motoko namluvila Maya Sakamoto (v původním filmu namluvila mladou Kusanagi). Je tedy velice příjemně a osvěžující vidět, že GITS není zapomenut a že se s jeho tématikou pracuje dál a kvalitně. Border 2. Krátce. Příběhově navazuje na 1. díl, dějově nikam nevybočuje. Kresba zůstává něco mezi seriálovou a OAVskou, ovšem hudba – palec dolů. Celkově mě druhý díl bavil o chlup méně. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jestli to navazuje na nějakou sérii, tak mi asi pár věcí uniklo. Ale i tak to řekl bych funguje samo o sobě ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Za normálních okolností by to nebyl úplný průser, ale za zneužití ochranné známnky "Ghost in The Shell" musí být hodnocení daleko přísnější. Strašně z toho smrdí parazitování na velkém jménu. Jasně, už tu byl dřív Stand Alone Complex, ale ten byl úplně někde jinde a dokázal svoji existenci obhájit kvalitním scénářem, tady je akorát promakaná animace, ale pod vším tím audiovizuálním pozlátkem je smutné nic, ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Ghost in the shell se vrátil. Přicházi s novou animací a skokem do minulosti. V této episodě se dozvíme jak se Motoko seznámí s budoucím šéfem Aramakim. Přiběh je samozřejmě jak je u Ghost in the shell zvykem celkem komplikovaný, až se někomu může zdát chaotický. Ale ono je to v podstatě dobře promyšlené a nutí to diváka přemýšlet a né se jen hloupě koukat.. Trochu jsem si nemohl zvyknout na tuto změnu animace a to, že i když postavy v zásadě vypadají stejně, tak člověk co sledoval seriál pozná rozdíl. Zásadní problém je v hudbě.. Staré animáky i původní film má úžasnou hudbu, ale bohužel zde chybí.. 7/10 ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Border 01: Ghost Pain Border 02: Ghost Whispers Border 03: Ghost Tears Border 04: ? Viděny první dvě části. V první jsem se neorientoval skoro vůbec, v druhé o chlup víc, ale stejně je to nepřehledné. Zvukově je to super, obrazově už to není taková špička. Průměr. 55% Konečně to tu na CSFD rozdělili na jednotlivé díly. Za tento tak 54%. ()

JohnnyD. 

všechny recenze uživatele

Svět GitS opravdu miluju, proto jsem s nadšením očekával další dílo z tohoto Univerza Výsledek je skoro luxusní, nicméně srážím 1 hvězdu za sountrack a vizuální zpracování Motoko. Měl jsem místy pocit že sleduju Akiru než GitS, takže po této stránce určitě zklamání... ()

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

Ikdyž bych dal přednost, kdyby autoři opustili trampoty členů Sekce 9 a podívali se na universum GITS z jiného pohledu, seriálu nelze upřít originalní zápletku, odehrávající se před složením týmu, ani špičkovou animaci. Největších změn doznala postava majorky Motoko, která působí civilněji, ať už vzhledem nebo chováním, což s povděkem kvituji. V některých chvílích jsem se v ději malinko ztrácel, ale to není nic, na co bych nebyl u série zvyklý :-) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase ďalšia miniséria z GITS univerza, ktorá vsadila na vskutku zaujímavý a prepletený dej a ktorá nám ponúkla modernejší vizuál. Japonské animácie sú vždy špecifické, ale vyvíjajú sa menej dynamicky ako tie americké či európske. Nápad s mobilnými mínami perfektný a aj postavy som si akosi viac užil. Konečne nejaký lepší nádych v rámci tejto série. 60 % ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Náš milý heavily cyborg is back. Ako mladá dievčinka bola roztomilá :) .Výborný záverečný súboj. Celkovo to malo príjemnú atmosféru, mám pozitívne dojmy. ()

bycer 

všechny recenze uživatele

1) Hudba. Kde je ta skvela ambientni hudba z puvodniho GITS. To co je tu je psycho. 2) Charaktery, animace - naprosto odflaknuty 3) Strih. To je uplne peklo, chaoticky nastrihane, zmatene. 4) Pribeh. To uz tu bylo tisickrat. Sorry, ale to je totalni zklamani, nic noveho pod sluncem, naopak, je to stokrat nastavena kase... (opet me to utvrzuje v tom, ze GITS a AKIRA jsou to nejlepsi z Anime. Nove anime, delane pomoci pocitacu jsou naprosto nezazivny az nudny) ()

Reklama

Reklama