Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Guillaumova matka volala své syny ke stolu, vždy rozdělovala ty dva atletické, co sportovali a jezdili na safari, jako „kluky", a jeho.. Inu, jako Guillauma. Toho, který nesnášel sport a s největší vášní se učil imitovat manýrismy své matky, přičemž se po nocích stával císařovnou Sissi. A byl spokojený jako mámina holčička. Pak ale přichází puberta, jedna internátní škola za druhou, psychoterapie a povolání na vojnu. A Guillaume zjišťuje, že jeho vlastní já se úplně nesetkává s tím, jak se jeho rodina dávno rozhodla. Guillaume Gallienne je stoupající herecká hvězda (Yves Saint Laurent, prestižní soubor La Comédie-Française), otevřeně bisexuální otec od rodiny a ve svém režijním debutu hraje dvojroli sebe i své matky. (Mezipatra)

(více)

Recenze (12)

MMR 

všechny recenze uživatele

Já v tom teda žádnou vtipnou taškařici nevidím, naopak, tenhle "humor" se k pořádnému humoru ani nepřiblížil, spíše se otíral o žumpové dno někde bůhvíkde. A co naplat, že hlavní představitel vypadal jako mladší verze Genzera, když své nesympatické vyjadřování je poznat hned při vyřknutí první hlásky ze svého chřtánu. Bída. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když je komedie nejen vtipná, ale když má navíc i dobrou pointu, není co řešit. Budu se opakovat, ale Francouzi prostě umí, a to i s květáky, kteří se u nás dávají leda do Partiček. Milé překvapení, co bych teda ale fakt nemusel, tak jít na tu divadelní hru... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvá pol hodina filmu u mňa na plné bodové hodnotenie nevyzerala ani náhodou. Trvalo mi, kým som sa zžila s hlavným hrdinom a so spôsobom rozprávania príbehu, ktorý je naozaj originálny. Druhá polovica filmu si už však získala moje absolútne sympatie a v závere mi aj bolo ľuto, že už je koniec, čo sa mi stáva málokedy. Takmer dokonalá one man show v sebe nesie niekoľko vrstiev príbehu a je veľmi pekným zamyslením sa nad životnými rolami a ich vplyvom na jedinca, pričom napriek nesprávnemu "zaradeniu" a snahe o naplnenie nesprávnej role je pekne ukázané, že to nemusí bezpodmienečne znamenať katastrofu, ale skôr sebapoznávanie sa okľukou. Ide len o uhol pohľadu, tak ako vždy a takmer vo všetkom. 90%Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

ÚPLNĚ JINÝ FILM o hledání sexuální identity, než jsem očekávala. Parádní na tom je, že pointa vyjde najevo skutečně až na závěr. Po všech filmech natočených v poslední době o trans a homosexuálech se tak trochu ztrácím a po jejich zhlédnutí se skoro začínám stydět, že jsem obyčejná ženská, které se líbí muži a s jedním z nich žiji skoro třicet let. Zpátky k filmu - s prapodivným týpkem jsem se srovnala hned po jeho příjezdu do Španělska a prochechtala jsem se s ním až do úpného konce, i když to byl místy smích trochu nahořklý. Závěrečný zvednutý varovný prst - jak snadno mohou rodiče zmrvit výchovou dětství a domotat mozek, i když v sebelepší víře, je přinejmenším k zamyšlení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* originálně zpracovaný film o hledání vlastní sexuality s nadhledem a humorem. Jen podtrhuje můj názor jak silně výchova ovlivňuje dítě v dalším životě. Za tento tip děkuji a doporučuji dále. Film není rozhodně pro všechny a nejde přehlédnout ani původní divadelní předlohu, ale o to víc mě překvapilo, jak byl tento film ve Francii oblíben a myslím, že zaslouženě. Stylově je na vysoké úrovni a také musím vyzdvihnout herecký výkon hlavního představitele. Po čase musím přidat ještě hvězdu - zdá se mi docela zásadní. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Čistý nefalšovaný odpad. Príbeh o kučeravom nesympatickom chalanovi dobrovoľne uväzneného vo vlastnej klietke podivnosti a výstrednosti. Guillaume Gallienne - režisér, scenárista a hlavná postava tohto "skvostu", ktorý ma absolútne ničím nezaujal a tú hodinu a pol považujem za totálnu stratu času. A pritom popis k filmu celkom lákal, no ten štýl "humoru" ma jednoducho nebral. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem se dlouho u žádné satiry tepající do stereotypů nahlížení na sex nenasmála tolik jako u této francouzské taškařice :-) ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi, ale kamarád mě přesto do Lucerny vytáhl. Nelituji. Hned jsem na to šel pro změnu s kamarádkou znovu, takže dvojitá porce smíchu, občas k popukání (Sissi). Tohle by prostě šlo, hodně šlo. Skvělé scény s matkou a vůbec - geniální styl vyprávění, ztvárnění i velmi vtipný smysl pro humor - skvěle. Doporučuji všem, bez ohledu na pohlaví vašeho partnera nebo psa. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany asi slepý výstrel úplne mimo pri výbere tohto filmu. Po pol hodine som ho zastavil a už som sa k nemu akosi nedokázal vrátiť. Verím, že sú ľudia, ktorých takýto druh filmu baví, no ja som sa nudil a nechápal. A možno som mal len výnimočne kritickú náladu a Gillaume si to odskákal. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Geniálně napsané, zrežírované i zahrané. Guillaume Gallienne, kterého jsem do tohoto filmu vůbec neznal, si mě ihned získal, a to jak v poloze "máminky holčičky", tak i v oné matce. Tak dlouho jsme se v kině nezasmál, klidně bych vydržel i delší stopáž. Žádný laciný trapný humor, ale brilantně napsané gagy i zahrané scénky (třeba ta s masérem je legendární). Přitom film není určitě jen komediální jednohubkou, ale také nabízí prostor pro zamyšlení nad stereotypy a jejich překonávání. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tady u tohoto filmu bude ještě více znamenat, co člověk, to názor. Mě snaha tvůrců kolikrát i směsicí připitomělých a mnohdy ani ne originálních gagů nic neřekla, pro mě neplatí, že gay musí být zákonitě jen zzenštilá rádobybuzna, stále jsem čekal, že se film nějak více rozvine ... a ono nic, možná, kdybych byl nějaký mongoloid, že se trochu pobavím ... bohužel zklamání a mažu ... ale tím nechci tvrdit, že herecký výkon Guillauma je špatný 2422 ()

Reklama

Reklama