Reklama

Reklama

EXODUS: Bohové a králové

  • USA Exodus: Gods and Kings (více)
Trailer 3

Ve starověkém Egyptě se vládce rovnal Bohu a jinak tomu nebylo ani v případě Ramsese (Joel Edgerton). Mocný vládce měl jediného přítele, Mojžíše (Christian Bale), který s ním vyrůstal od dětství, když se ho coby židovského nalezence ujala královská rodina. Z přítele se však stal úhlavní nepřítel, když se Mojžíšovi zjevil „jiný" Bůh a pověřil ho nelehkým úkolem – vysvobodit svůj lid z egyptského otroctví, přivést jej do zaslíbené země. Být jeho vůdcem i prorokem. Mojžíš tento úkol přijme. Než se však bude moci v čele zástupu 600 tisíc židovských otroků vydat na strastiplnou cestu do jejich nové domoviny, zažije deset egyptských ran, kterými rozezlený Bůh sešle na Egypt nesmírné útrapy, krupobití, zkázu ohněm, děsivé epidemie a smrt. Nic z toho však faraónu Ramsesovi nezabrání ve snaze Mojžíše a jeho lid za každou cestu zastavit a zničit. (CinemArt)

(více)

Recenze (849)

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo větší, nadšení po shlédnutí menší než při úvodních minutách. Bale nezazářil ani nezklamal. Klasický biblický příběh s přídavkem technické vyspělosti 21. století. Neohromil, ale postačil. 60% ()

kosara 

všechny recenze uživatele

Dokonalý filmový zážitek! Snad je pro mnoho lidí rušivé náboženské téma, které ve filmu hlavně spatřují....Já film vnímám jako něco co se celkově hodně povedlo. I v té podstatě biblické. ()

JRSB 

všechny recenze uživatele

Velký epos, mnoho slavných herců. A kde nic, tu nic. Nepomohlo ani použít Bena Kingsleyho, který hrál v jedné z adaptací tohoto příběhu. ()

Strzengon odpad!

všechny recenze uživatele

Nazývat tento film Historický je hloupost, s historií ať ji známe jakkoli toto dílo nemá nic společného. Kdo hledá epický příběh nejznámější bude tímto odpadem zklamán, protože se jedná o drama zasazené do starověkého Egypta. Ve filmu je spoustu nechci říci nepřesností ale "vad", které tak odrazují k dalšímu sledování. Je to velké zklamání. Otázkou je, zda na Ridley Scotta neleze senilita a tvůrčí impotence ()

xray0045 

všechny recenze uživatele

Mojzis je kukacka a mluvi s bohem. Historicky epos ac neni verovany ma vsechny znaky tohoto dila. Vyprava a efekty jsou spickove, presne tak jak to od Ridleyho ocekavame. Uplne ateisty a lidi zavrene cely svuj zivot ve skrini muze film i poucit o jiste verzi dejin. Tak to je vse co se o Exodu da rict kladneho. Film ma vlaste pouze jednoho herce, vsichni ostatni mu prihravaji aby lide neochazeli z kina. Proc angazovat takova jmena jak Kingsley nebo Weaver kdyz nehrajou? Potiz je ze ten pribeh nezaujme vic nez treba dokument, je to proste krasna skoro nuda. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

S tym se tu moc parať něbudu, bo taka kokotina, že by divak zabečel. Navíc taka předluha kokotina, že by divak usnul, pokuď by moh, bo jak bečiš, tak to něidě. ()

Stalker85 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad...uplný..totální...nekompromisní odpad. Přemýšlel jsem jestli v tomhle filmu,v týhle snůšce žvástů a nesmyslů je aspoň něco,kvulůi čemu by stálo za to,udělit aspoň jednu hvězdu...Neni... Ale jedna pozitivní věc tu je..líbilo se mi že tu ukázali "Boha" takovýho, " jakej je" ..Bezcitnej,nemilosrdnej sebestřednej hajzl kterýmu jde jen o to aby se ho všichni báli a klaněli se před nim. ()

JohnnyBe 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený biblický epos ze starověkého Egypta. Vyprávějící příběh Mojžíše a jeho vyvedení Židů z Egypta do zaslíbené země. Od Ridleyho Scotta, tvůrce Gladiátora, jsem ale čekal víc. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bolo tou hereckou pestrosťou alebo nádherne prevedeným Egyptom ale hltal som scénu po scéne. Spočiatku som nevedel čo si mám myslieť o Christianovi Baleovi ako o Mojžišovi, ale nakoniec svoju úlohu zvládol dobre, aj keď viac ma brala postava Ramzesa, ktorý bol doslova nenávidený všetkými. Po stránke dizajnu, či už kostýmov alebo samotného Egypta, tak tu si dal niekto veľkú námahu a naozaj odviedol perfektnú prácu a myslím si že Egypt ešte nemal nikdy takýto rozmer ako práve tu, čo je veľké plus tohto filmu. Najzaujímavejšie bolo vidieť Egyptské rany, to človek málokedy môže vidieť a som rád že sa réžie zhostil Ridley Scott, pretože aj keď je momentálne mnohými ľudmi nenávidený, pre mňa vždy bude patriť medzi to najlepšie čo môže na režisérskej stoličke sedieť. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Nebýt to historický velkofilm na motivy bible stál by hodně vysoko.Takhle dojde jen na srovnávání nebo hodnocení nepřehledných bojových scén,nebo nejasného božího hlasu.Ale asi to tak mělo být.Vizuál je úžasný a Ridley odvedl jako obvykle skvělý výkon. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Rád by som dal Scottovi za toto historické fantasy viac. Vizuálne úchvatné, remeselne zvládnuté, ale napriek tomu vnútorne prázdne a dokonalý historický nezmysel. Príbeh, kde sa misky váh sympatií diváka prevracajú raz na židovskú stranu, inokedy zas na tú egyptskú - hlavne pri bravúrne sfilmovaných 10 egyptských ranách. Na druhej strane je tu absolútne nevhodne stvárnený židovský boh, ktorý v podobe malého fracka, kričiac svoje príkazy, vyvoláva skôr pocit mu zmaľovať zadok do červena a poslať ho spať bez večere. Taktiež scenár pokrivkáva v priblížení jednotlivých postáv, divák nemá čas a možnosť si k niekomu vytvoriť sympatie či antipatie, snáď okrem Bale-a, ktorý takmer nezlezie zo scény. Joel Edgerton ako Ramsese Veľký sa síce snaží čo sa len dá, ale práve samotný scenár mu hádže polená pod nohy - raz je to najväčší hajzel v Egypte, inokedy je to celkom pohodový chlapík. Vykreslenie nejakej vedľajšej postavy je tu minimálne - Mojžišova manželka a syn sa na obrazovke objavia len na pár minút a úplne ignoruje jeho brata Árona, ktorý len splašene pobehuje po scéne, počúvajúc Mojžišove príkazy. Na záver, ak by som mal túžbu si pozrieť Mojžišov príbeh, radšej si pozriem The Prince of Egypt ()

pumlic 

všechny recenze uživatele

Výpravný historický film, který se od legendy ani moc neodklání, což je fajn. Na druhou stranu jsem čekala více prožitků - to utrpení otroků, soucítění s nimi apod. - to mi tam chybělo. Přišlo mi to trošku "jalové", dalo by se to víc prožít a prohloubit. Jinak docela dobrý, odpočinkový film. Shrnula bych to asi slovy: Neurazí, nenadchne. ()

005 

všechny recenze uživatele

Biblický epos je velice dobře vyrobený film. Má vše co potřebuje kasovní trhák. Režie, herecké obsazení, výprava a triky. Přesto ale trhákem není. Toto téma totiž nepadlo na úrodnou půdu. V dnešní době není mnoho diváků, kteří si dokáží představit Mojžíše jako svého hrdinu. Jak film dopadne netuším. Nedokázal jsem ho dokoukat do konce. Nuda, nuda, nuda. ()

Final 

všechny recenze uživatele

Tak jsem úspěšně dokoukal biblický epos a stejně jako v každém velkofilmu, založeném na historických základech, se i tady můžou diváci rozdělit na dvě skupiny. Ti první, kteří bibli dobře znají a kteří mají neotřesitelnou víru, ti budou na film nejspíše nadávat a hodnotit podle svého vzoru, kterého se film zase tak doslovně nedržel. Některé výklady lze brát při nejmenším, jako teoretické a jsem si jist, že Vatikán bude tenhle film kamenovat jako za starých dobrých časů. Druhá půlka diváků jsou tací, kteří toho moc z bible neznají a jejich jediným cílem je, pokochat se úžasnou CGI animací a také se trochu vzdělat tím novým multikulturním systémem. Tihle lidé budou filmem nejspíše nadšeni, neboť obsahuje přesně to, co se od biblického eposu očekává. Pokud bych měl však film hodnotit nezaujatě, pak se jedná o dílko, které rozhodně neurazí většinu rozumně smýšlejících lidí. ()

yuuko odpad!

všechny recenze uživatele

Nemalo to žiadneho ducha, bolo to suché a bez štipky emócii (okrem toho, že každý po každom vrieska). Postavy konajú bezmyšlienkovite, bez akýchkoľvek nám známych pohnútok. Keby sme nepoznali predlohu, len ťažko vydedukujeme myšlienkove pochody postáv. Áno, Mojžiš sa proste rozhodol, že pôjde, že sa ožení, že odíde a že zachráni Hebrejcov a že mu to všetko bude neskutočne dlho trvať... Okrem toho Christian Bale bol otrasný a pôsobil ako päsť na oko. A ešte sa nás snažia šokovať "iným" zobrazením Boha?!! To netreba .. ja už som v šoku z toho, čo poslednú dobu na nás chŕli západná produkcia... A že to všetko pekne vyzerá? Lajno zostane lajnom aj keď ho zabalíte do darčekového papiera. ()

MIKETUK 

všechny recenze uživatele

Celý život biblické postavy zhuštěný do 151 minut. Řemeslu není co vytknout, ale příběh, který už předem znám trochu nudí. Přeci jen Gladiátor byl daleko akčnější, ale zase nikdo nemůže chtít po Mojžíšovi, aby kosil nepřátele brutální silouz, taky to nepotřebuje, když má po ruce pár božích zázraků. Jinak celkem dobrý, určitě na film snažící se vycházet z náboženského motivu. Nelituji těch 151 minut. ()

neo101 

všechny recenze uživatele

To se nám zase vyrojilo blbostí ze světa bible. Nuda, trapnost. Noe byl horší, ale tohle mu šlape slušně na paty. Bale mohl být super cool řezník Mojžíš,ale bohužel. Hvězda za krokodýly. ()

Související novinky

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

X-Men: Budoucí minulost v prodloužené verzi

05.04.2015

Zatímco se vyhlíží prodloužený Exodus Ridleyho Scotta (kterého se vážně nedočkáme), aktivně se chystá delší verze jiného filmu od 20th Century Fox. Řeč je samozřejmě o comicsovce X-Men: Budoucí… (více)

Koho zajímá Scottův Marťan?

Koho zajímá Scottův Marťan?

05.10.2014

Ridley Scott (Gladiátor) nám v prosinci představí historický velkofilm Exodus: Bohové a králové a už má na stole scénáře ke dvojkám Promethea a Blade Runnera. Jeho pozornost ale momentálně patří sci… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

Ridley Scott natočí pokračování Promethea

26.03.2014

Vetřelčí prequel Prometheus před dvěma lety rozlítil řadu fanoušků původního Vetřelce, širší veřejnost z něj ale nikterak pobouřená nebyla. A jelikož v pokladnách kin zůstalo 400 milionů dolarů, bylo… (více)

Reklama

Reklama