Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 315)

bourec 

všechny recenze uživatele

Původního Runnera sem nadhodnotil,asi hlavně pro tu vyjímečnost,s jakou se zjevil ve svý době,hlavně když se objevil na burzách.Dennis je ale podobně jako Refrnda a nebo Nolulan honič vlastního ega,a stříká ty svoje hovna všude okolo.Pomalý,nezajímavý,herecky strnulý,trikově přebujelý,celkově nekoukatelnej galamatyáš.Zbytečnost.30%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dalo mě to hodně zabrat a několikrát jsem u toho usnul. Po vizuální a trikove stránce tomu není co vytknout. Jenže děj se strašně vleče a velice pomalu se posouvá vpřed. Ta přehnaná stopáž to neskutečně sráží dolů. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Skvěle navazující příběh na původního Blade Runnera. Žádné pitomé moderní šaškárny a cgi šílenosti jako v jiných sci-fi. Film zachoval nádhernou atmosféru filmů z éry, kteoru mám fakt rád. Naprostá spokojenost. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Blade Runner 2049. No konečne som sa k nemu dostala. Je zaujímavé, že približne rovnaký čas prešiel vo filme ako aj od pôvodného filmu :-). Vizuálom Blade Runner som bola nadšená, u tohto nového Blade Runner 2049 som čakala asi ešte väčší audiovizuálny zážitok, no sklamaná som neostala, hoci trošku mi tu chýbala Vangelisova hudba. Je obdivuhodné ako veľmi sa v mnohých ohľadoch podobá nový Blade Runner na originál, mám na mysli atmosféru a výpravu. Ryan Gosling je herecká špička, u mňa už celé roky v TOP 10. Harrison Ford tiež výborný a stále vo forme, asi si neviem predstaviť, že by nebol súčasťou filmu. Ana de Armas už tu dokázala, že je viac než len pekná tvárička. Najviac ma bavili spoločné scénky Ryan a Ana a potom Ryan a Harrison. Väčšinou mi extra dlhá stopáž nevadí, tu to ale Denis Villeneuve trošičku prehnal. Pekné 4*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl a bohužel jsem se, zase a znova, přesvědčil o tom, že Villeneuve mi vůbec nesedí a že mi stále přijde dost přeceňovaný. Jeho Blade Runner není nic jiného, než onanistický film. Z těch tří hodin totiž nevypadne víc, než jen jednoduchý příběh, který se myšlenkově točí okolo toho stejného celou dobu, hlouběji to nerozvíjí a i to, co řekne, podá docela povrchně. A to horší to je, když si vezmu, že vše zde zásadní vlastně jen okopíroval z jedničky a z Ghost in the Shell (i když tam především z dvojky a místy je to až fascinující, jak to až na drobné rozdíly je stejné jako tam). Z toho vlastního nakonec zůstane jen kyberpunkový vizuál, který ano, vypadá úžasně a hudba k němu je taktéž naprosto skvělá, i se zvukem se tu dokonale pracuje a dokonce to na mě zpočátku působilo atmosféricky, jenže jak mi někde okolo půl hodiny začalo být jasné, že tu zase půjde především o ten vizuál, začínalo mě to čím dál více nudit. A nuda byla ještě intenzivnější hned poté, co se mi to potvrdilo. Takže zase klasický Villeneuve - soustředí se tak moc jen na formu, až tím úplně zabije obsah. Pro mě jenom skvělá forma film netvoří a vadí mi filmy, které to tak mají a přitom se snaží tvářit jako něco víc, v tomhle případě dokonce i jako těžký art... Jenže ne, tenhle režisér není artový režisér, i když se tak neustále snaží tvářit. Radši si znova (a klidně i několikrát za sebou) pustím původního Blade Runner nebo oba díly Ghost in the Shell, protože obojí funguje líp a myšlenkově to zachází značně hlouběji. Ano, i Ghost in the Shell, kterému jsem taky vyčítal, že se snaží být chytřejší než ve skutečnosti je, ale ve srovnání s tímhle je tam opravdu rozdíl. Tohle je jen další ryzí příklad současného pseudo-artu a snahy spojit dohromady art a blockbuster, což je ale už z principu blbost, protože obojí je natolik odlišné, že to spojit nikdy nepůjde. Ani Nolanovi se to nikdy pořádně nepovedlo a to se o to poslední roky taktéž neustále snaží... Lepší 2* ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nečakane pomalý, nikam sa neponáhľajúci, "komorný blokbaster". Rozvíja pôvodné témy (idea humanity), pridáva nové (nová generácia replikantov, virtuálni spoločníci) a existujúce postavy výborne vkladá do nového príbehu. Dunivý soundtrack, zvukový strih, kreatívna kamera Rogera Deakinsa a design kulís sú absolútnou špičkou remesla. Aj keď úprimne, viac ma bavila "estetika špinavosti" v jednotke než táto sterilná, vizuálna dokonalosť. Navyše, na rozdiel od jednotky je to už viac cyberpunkové než noirové, aj keď (neo)noirového fetišu je tu stále dosť: frekventovaný dážď, do neónov ponorené nočné ulice či kontrastné svietenie s dôrazom na siluety postáv. Záverom, žiaden zázrak ani film roka, ale poctivý sequel, ktorý ctí a rešpektuje originál a navyše ho posúva ďalej. A takéto pokračovania sa dnes už často nevidia. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

A teraz by som si dal pokračovanie, alebo radšej prequel od Michaela Baya. Nechápte ma zle, Blade Runner je úžasne nakrútený, zahraný film ale.. Chcem niečo akčnejšie z tohto sveta. Lebo má čo ponúknuť :) Napríklad vojna replikantov!!! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pokud se u filmu, který trvá přes dvě a půl hodiny, nenudím, a až do samotného závěru mě zajímá, jak to bude, je to hodně dobrá vizitka. Ano, kratší to být mohlo, ale Villeneuve je prostě kurva dobrý režisér a ty hrátky se světlem a postavami byly místy až hypnotické. Chápu negativní názory, ale mě se pokračování na rozdíl od originálu moc líbilo. 90% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování kultovního filmu. Také, kdo jiný by momentálně mohl natočit vkusné sci-fi nežli Denis Villeneuve ještě ke všemu pod poctivým dohledem Ridleyho Scotta s výborným Deakinsem za kamerou. Feeling starého Blade Runnera se povedlo zachovat i přes digitální rej na plátně a tak jediným velkým mínusem je až příliš přepálená stopáž - 163 minut je opravdu příliš. Gosling je zde pouze obstojný a pořádný náboj snímek dostane až tehdy, kdy se na plátně objeví Harrison Ford. Rozpačité tržby navíc ukázali, že Blade Runner nebude taková masovka, ale pouze pokračování pro filmové fajnšmekry. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Snaží se to být tak inteligentní film, až to ztrácí na kvalitě. Vadilo mi to už u jedničky, ale tady to dozrálo. Vše je super ... efekty - člověk hledí, co je dnes možné, nádherná hudba - Zimmer, herci - Harrison umí konečně hrát, ne že by neuměl, to jen v jedničce byla katastrofa, kamera - nádherná atmosféra a spousta dalších plus, které se hned tak nevidí. Jen prostě ta hlavní pointa byla strašná sračka (a prej že nejlepší scénář jaký kdy Harrison četl), odpouštím to u filmů, které mi nějak otevřou hubu, odpouštím to u komedií, kde se válím smíchy po zemi, ale tady to neodpustím. ... GA Cinema 3D ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Zážitek roku? Ne. Druhý nejlepší filmový zážitek roku? Ano. Po Loganovi a před Sněhulákem. První polovina, kde "se skoro nic nestalo" a score je vypravěčem a udavačem emocí, se mi líbila víc. Ale film jako celek byl jednoduše epic. Ale asi zážitek ovlivňují informace. V kině jsme byli ve trojce docela předvídatelné. Jeden viděl původní film, jeden věděl, že něco předtím bylo, ale neviděl, jeden nevěděl vůbec nic. Ale film byl zážitek pro všechny. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Skvelé, skvelé, skvelé pokračovanie. Vôbec to nie je nijaká kópia prvej časti ako napríklad Star Wars, ktorý je úplne skopirovaný. Dennis Villeneuve je génius. Atmosféra filmu je pohlcujúca. Každý druhý sa sťažuje na pomalé tempo a dlhú stopáž, ale mne to vôbec nevadí. Vizuálne je to úplná špička. Kamera Rogera Deakinsa je úžasná. 9/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jedničku sem neviděl a po slavnym pistolníkovi z Austrálie Hallovi jsem si myslel, že už nic nudnějšího vidět nemůžu, ale můj bože stalo se. Tenhle rok se ti filmaři vážně překonávaj, nebo jsem mimo já i to je dost možný. Abych nebyl úplně mimo, tak jsem si to trochu nastudoval cože ti replikanti jsou zač a tak vůbec. Nicméně má snaha byla marná, protože jsem sledoval, jak hlavní hrdina sleduje, jak sněží asi 10. minut. Pak poslouchá velmi zaujatě ton z klavíru asi taky tak několik minut a vůbec to má takový spád, že sem to dokoukal na třikrát. (pokaždé jsem u toho usnul). Nechci to nijak hanit, třeba je tam nějaký skrytý poselství, ale můj čas je vzácný a na podruhé to jistě nedám. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, původnímu Blader Runnerovi jsem nikdy úplně nepřišel na chuť. Chtěl jsem ho mít rád, protože je to bezesporu stěžejní dílo sci-fi žánru, který zbožňuju. Vždy mi nicméně vadilo pomalé tempo a hlavně zvláštní způsob vyprávění příběhu - je tak nějak příliš abstraktní, některé závěry si musí vyvodit sám divák - ty jsou navíc závislé na verzi střihu, kterou sledujete. To nikdy nebyl můj šálek kávy. Druhý díl je jiný, přímočařejší. Dovolím si tvrdit, že má i lépe napsaný příběh a zároveň dokonale zachovává skvělou atmosféru původního snímku, což je strašně důležité. Výběr herců byl skvělý, možná jen Jared Leto mi přišel trochu over-the-top. Naprostá spokojenost. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

K prvnímu Blade Runnerovi jsem si nikdy cestu nenašel a nepochopil jsem, co se na něm tolika lidem líbí. Naštěstí to ke sledování tohohle však není úplně třeba. Ryan Gosling je dobrej a Harrison Ford tam prostě pasuje, o tom se přít nebudu, jenže to je tak nějak všechno. Nemůžu se rozplývat nad tím, jak to všechno vypadá, když je to tak hrozně dlouhý. Určitě by to zasloužilo o něco zkrátit. Takhle to pro mě stejně jako předchůdce zůstane jen průměrem. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Villeneuve sa s temou a celym svetom Blade Runnera vysporiadal podla mojho nazoru viditelne lepsie ako jeho slavnejsi predchodca. Novy Blade Runner je rozvlacnym dielom, ktory svojim audiovizualom odkazuje na toho Scottovho, no divakovi podstatne velkolepejsie ponuka nahlad do mytologie daneho sveta, ponuka uchopitelny pribeh s mnohovrstevnym presahom. No a teraz uz len cakat na Villeneuve-u adaptaciu Duny... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nepochybuju o tom, že by Denis Villeneuve udělal hutné drama i z pokračování Ovečky Shaun. Ten chlap je skvělý filmař. Použil vše, co dnešní technologie dokážou nabídnout a postavil 35 let dlouhý tunel vedoucí od (v některých ohledech) přeceňovaného Blade Runnera, k Blade Runnerovi 2049. V době vzniku BR 1982 se objevila umělá inteligence jen v pár filmech a vzbuzovala nemálo otázek. Navíc Scott příběh ovinul do působivého audiovizuálního kabátku, který byl na tu dobu opravdu velmi zdařilý. To spoustu lidí ohromilo. Ale dnes, v záplavě filmů a seriálů s tématikou UI? Lidem bez fantazie (popcornářům) musí připadat, že už bylo řečeno skoro vše. BR 2049 si tak nemohl vystačit "jen" s poctivou filmařinou. Musel stavět na 35 let starých základech, přičemž se samozřejmě čekalo, že bude použito vše, co se filmaři za těch xx let naučili a co dnešní technologie umožňují. A současně, že přijde s novými nápady. Jenže tvůrci na to šli trochu jinak. Ten svět je natolik plastický a bohatý, že je možné ho roztahovat, rozvíjet odbočky...a přitom neparazitovat, nevykrádat. Jenže spoustě lidem to nestačilo. BR 2049 velmi uškodilo, že je to pokračování, od kterého se čekaly zázraky. Kdyby film vznikl v tajnosti před Příchozími, nejspíš by všichni vyplázli 5* už jen z toho šoku, jaký je Villeneuve dobrý filmař. Ale abych nebyl pokrytec. Po prvním shlédnutí, jsem dal 4*. I když mě to mrzelo stejně, jako dát premiantovi za 2, protože udělal přesně to, co se po něm chtělo. Po shlédnutí doma...v přítmí obýváku a sám, bez smradu popcornu, se dostavilo přesvědčení, že jde o jedno z nejlepších sci-fi, za posledních mnoho let. Že bych nic nezkracoval, že ty dlouhé záběry, včetně zvukové kulisy, dokonale ladí s tempem vyprávění. Je to stejně nedoceněný skvost (i mnou), jako svého času BR 1982. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama