Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

majec4 

všechny recenze uživatele

Villneuve opat v skvelej forme. Novy Blade Runner mi je blizsi ako povodny. Je to natocene podobne depresine ako jednotka. Tym padom si ma opat ziskala vzniknuta atmosfera. Jednotka je uz dost stara, takze dvojka moze tazit z uzasnych audiovizualnych efektov. Hned je to iny zazitok. Aj Zimmer ma podiel na skvelom zazitku. Na druhej strane citim, ze ten pribeh ma par ciernych miest. Zaporak bol velmi slabo predstaveny. Cakal som ze v 3 hodinovom filme bude mat viac priestoru. Urcite to je ale podarene pokracovanie, ktore neurazi ani milovnikov povodneho filmu. A konecne som videl Goslinga v nejakej poriadnej role. Bol skvely. Ford to ustal tiez. Nemam problem s pripadnym pokracovanim. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Citlivé dokončení původní myšlenky. Abstraktní a neuchopitelný scénář. Rušení, které nám brání film zaškatulkovat k nějakému béčku. Tajemná oranžová. Umění. Já jsem tam navíc zažil fascinující emoce. Tohle je prostě jiný level a s jedničkou má pramálo společného. Znovu a lépe. Pro H. Forda to musí být fascinující, takovým způsobem posunout už tak geniální tvorbu. Tleskám!!! 9.5/10 ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

dostojne pokracovanie kultoveho diela. ocenujem pridrzanie sa predlohy - ci uz, co sa tyka dizajnu i spolocenskej fikcie, ktora zotrvala v prijemnom anachronizme a tvorcovia sa ju nesnazili nasilu vtesnat do sucasnych pomerov. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Bezva hudba a zvuky. Obrazově zajímavé. Do dokonalosti chybí zkrácení stopáže a obsazení v hlavní roli. Gosling je dost mimo, nemá na tu roli "ksicht". Ostatně i v jiném žánru - v La La Landu - se mi také nelíbil. Harrison Ford, Sylvia a Ana naopak potěšily. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Warner Bros. | Vizuál a hudba ma absolútne odpálili. Denisovi táto poloha neskutočne sedí a je veľmi cítiť, že si užíva veľkoleposť a bohatosť prítomného sveta. Je to šťavnato cyberpunkové, hudobne a zvukovo rýdzo geniálne a cekový pocit z filmu presahuje prah nadšenia. Jedine zápletka mi na prvýkrát nesadla ani zďaleka tak, ako som chcel. Ak moje audiovizuálne nadšenie z filmu presahuje akúkoľvek racionalitu na príbehovej rovine, nemienim si to nenechať ľúbiť. Toto je ten prípad. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

You look lonely. Výjimečný film, který nebyl patřičně oceněn. Blade Runner je sice kult, ale oblíben spíš jen mezi geeky. Od té doby uplynulo pár dekád a moji vrstevníci ho třeba neviděli - a vlastně si myslím, že by se jim ani příliš nelíbil, protože to kvalitativně nestojí na strhujícím příběhu a postavách a jejich vztazích (nýbrž na myšlenkách, formálním zpracování, atraktivitě fikčního světa, atmosféře). Ono tohle za blockbusterový rozpočet natočený pokračování přicházející po 40 letech s předpokladem, že Blade Runner je v mainstreamu natolik silné jméno, nedává vlastně moc smysl. Já a moji kámoši jsme z toho v kině byli po celou dobu úplně v piči, ale film na sebe nevydělal, což znamená - žádné pokračování a poučení pro producenty. Není náhodou proto první část Duny, kterou režisér natočil poté, osekaná o tu půl hodinu, která tomu tak chybí? TikTokem zdegenerovaný průměrný divák ale tři hodiny na prdeli sedět nevydrží. Blade Runner 2049 však tomuto kompromisu nepodlehl. Film je to tedy poměrně nekonvenční. Občas se stane, že protagonista někam přijde, najde co potřebuje, aniž by nastala nějaké akce nebo překážka, kterou je třeba překonat. Film je to také chytrý, což znamená, že předpokládá, že na něj nekouká debil (což není radno podcenit, pokud chcete vydělat) a zrovna tak k divákovi přistupuje - věci nejsou polopaticky vysvětlovány, ale je to zpracováno dost dobře na to, aby divák mohl vyčíst/vytušit, co se odehrává (pokud teda není, ano, debilní...). I proto netřeba diváka poutat nějakými pokleslými způsoby ("už tu dlouho nebyla akce" nebo "někdo by měl zahláškovat, aby se divák nezačal nudit"). Stačí ho poutat svým chytrým vyprávěním a brilantní formou. Ta je ovšem naprosto nevídaná. Sledovat to na velkém plátně mělo sílu samo o sobě. Nejedná se však o film, kde by forma převyšovala nad obsahem. Příběhová linka je opravdu silná a dobře vystavěná. Gosling se na takovou roli hodil skvěle. I Jared Leto v roli Wallace s božským komplexem fungoval rovněž skvěle, ač se jedná o vedlejší roli. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

reziser je vazne zjeveni. ..dvojka je perfektne zvladnute remeslo, na ktere se krasne kouka. nevadila mi stopaz, dlouhe, pomale zabery me bavi. trikove zase o krok dal. sex ve trech byl originalni. film casto odkazuje na jednicku, bylo dobre, ze jsem si ji pustil. bohuzel uz mam tolik nakoukano, ze me scenar proste do kolen nedostane. je to pocta originalu. nic vic. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Z hovna bič neupleteš! Vizuálně pěkný film, s uboze jednoduchým příběhem a předvidatelnou zápletkou, kde se plytký a bezobsažný scénář snaží chudák Vileneuve dohnat atmosférou a dlouhými, rádoby hloubavými "inťošskými" záběry, které by asi měly dát generaci blockbusterových replikantů POCIT, ŽE PRÁVĚ PROŽÍVAJÍ NĚCO STRÁÁÁŠNĚ HLUBOKÉHO... a věřím, že to mnozí z nich schlamstnou i s navijákem a budou tady sáhodlouze onanovat nad tím, jak filozofické, sofistikované, fascinující, kontroverzní, spektakulární a bůhví ještě jaké, to bylo! Hovno, prázdné, prázdné stejně tak, jako ten svět tam, ke kterému máme tak slušně našlápnuto... PS: hudba tlačí na pilu a stejně jako režisér (jehož Arrival a Zmizení považuji za TOP posledních let) se snaží vymačkat nějaké emoce a vyšroubovat napětí... a byla by skvělá, jenže to by musela podbarvovat scény, kde se děje něco "opravdového", nebo kde se vůbec něco děje! ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální krása? Bezpochyby. Kvalitní sci-fi? Zřejmě. Důstojný nástupce původního snímku? To už bych netvrdil. Největší slabina? Ryan Gosling. Gosling nikdy nepatřil mezi jedince, kteří oplývají širokou škálou hereckého umu. Jeho největší devízou je atraktivní look a pohled ublíženého dítěte. To ho předurčuje k rolím komplikovaných a neuchopitelných postav. To je sice i tento případ, jen s tím rozdílem, že v takto epickém snímku musíte umět skutečně hrát beze slov a ne jen dobře vypadat. A to Gosling jednoduše nedokáže. Není to totiž ani romantika ani cool jízda, ale film s přesahem. Jeho ukňouraný hlas a vizáž kluka také nepřidává. Jeden z největších taháků se tak stává, ironicky, nejslabším článkem. Další slabinu vidím v přílišné sterilitě. Byl nám naservírovaný chladný, šedivý, depresivní svět ze kterého ovšem necítíte špínu ulice ani trochu. Precizně futuristický a pochmurný, ale zároveň až příliš dokonalý a stylový, krásný, včetně postav. Nedobrá volba. Deckardovo byt v původním snímku obsahoval víc bordelu než v celém pokračování. Schází tomu tak trochu duše a punc skutečnosti. Emočně vás to zanechá naprosto, ale naprosto chladným. Také bych uvítal více šerosvitu, na můj vkus byl tento Blade Runner až příliš prosvícený. Z filmu si tak vzpomenete pouze na cool hologramy, dunící hudbu, stylový kabát Goslinga, epické pohledy z ptačí perspektivy a.. JOI. Nejzajímavější postavou se nám tak stává holografická přítelkyně a není to pouze díky její kráse, ale faktu, že je její postava dobře napsaná, zahraná, má v příběhu význam a dokáže vyvolat (a udržet) vaši pozornost. Forma převálcovala obsah. Designová vata. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Solídne natočené a zrežírované pokračovanie kultového Blade Runner-a. Vizuálna stránka úchvatná. Všetko funguje ako má. Súboj s vypadávajúcou hudbou v bare a obrovskú holografickú Joi, ktorú si zahrala krásna Ana de Armas, si človek jednoducho musí zapamätať. Mám rád, keď mi dlhší film v kine ubehne pocitovo rýchlejšie než iný --> kratší --> nudnejší film. BR 2049 je toho typickým príkladom. That's not a name. That's a serial number. 80% ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Umelecké dielo. Veľmi vydarené a dôstojné, atmosféru rešpektujúc pokračovanie. Málokedy sa podarí takto úspešne nadviazať na legendárne filmy. Myslím, že sa to podarilo. Vizuálna a hudobná stránka je absolútne uchvacujúca v spojení s atmosférou. 4.5/5 a to ešte plánujem pozrieť viackrát. Videné v kine. Po druhej projekcii v kine dávam 5* ()

kamigava 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděl originál v rámci přípravy na nového BR. Nutno říct, že mě první díl hlavně obsahově moc nezaujal a většinou mě nudil. Audiovizuál měl sice povedený, ale to mi nestačilo. Nové pokračování BR 2049 je o 40 minut delší a bál jsem se, aby se ta prázdnota ještě nezvětšila. Nakonec mě to celkem překvapilo, stejně temná atmosféra mě vtáhla do děje spolu se soundtrackem, který se dost inspiroval původním Vangelisem. Dvojka Zimmer a Wallfish se ale podle mě víc předvedli u válečného Dunkerku. Do půlky filmu jsem měl pocit lepšího hodnocení a film mě jaksi hypnotizoval svou detektivní povahou, přestože se v něm moc nedělo... V poslední třetině už konečně nastoupil starý dobrý Ford, ale nějak jsem neměl potřebu mu fandit. Přišel mi tam jen jako pro uspokojení fanoušků BR. Naštěstí měl ale větší úlohu, než se na první pohled zdálo. Konec si ale podle mě žádal lepší bitku, kde by mohl Gosling naplno projevit své schopnosti. Té akce tam bylo málo pro mě. 60 %. PS: Jared Leto tady hraje slušně divnýho psychopata/génia, ale je to bohužel okrajová role a takový hologram "Joi" v podání Any de Armas by mi doma bohatě stačil. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Parádní, takhle vtáhnout do děje. Z hudby mi běžela husina, takhle dlouhá stopáž mi vůbec nevadila, ba naopak, klidně i delší, fakticky jsem do toho byl neskutečně zažranej a každý snímek jsem si užíval víc a víc :-). Pěkné zpracování a ukázka toho, že někdy se dvojka povede ještě líp než jednička :-)... A Ana de Armas jako vždy sladká :-) ()

jasanka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tu bylo hodnoceni "odpad vsech odpadu", tak ho dam. Lutuju, ze jsem z kina neodesla uz tak po 45 minutach. Totalne nam to zkazilo naladu. Des. Ani Ryan tohle nemohl zachranit. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Poprvé to pro mě bylo zklamaní. Zklamání způsobené nereálným očekáváním. Nechtěla jsem se tak snadno vzdát a proto jsem s odstupem asi tří týdnů na Blade Runnera šla znovu. Zde více než kde jinde velmi záleží na tom v jakém rozpoložení na film jdete. Svůj názor na to, že příběh je plytký jsem nezměnila, ale v několika scénách mě to přímo dojalo a ten vizuál je natolik omračující, že už teď je mi líto, že tento zážitek si mnohokrát nezopakuju. Tohle je film, kvůli kterému existují kina a IMAX a nikde jinde to nemá smysl sledovat! Ty obrazy jsou tak nádherné, že když nedat 100% tomuto filmu, tak kterému? Film končí slovy: "Beautiful, isn't it?" To je přesně to, co jsem měla na konci na jazyku. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama