Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

Lukin413 

všechny recenze uživatele

První dojem byl rozpačitý, čím více času uteklo od promítání, tím více si uvědomuju, jak nekompromisní film jsem viděl. Pro mě žhavé želízko na budoucí "kultovní klasiku", které v tom může zabránit pouze to, že je "jen" pokračováním. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hovoří samo sa sebe, když to vzdáte 15 minut před koncem. Říkáte si, jak to dopadne a ejhle, je vám to jedno. Do té doby prakticky jakoby nic se nedělo a tak jediným pozitivem je, že si díky "dvojce" člověk uvědomí, jak silnou atmosféru měla původní verze. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Velmi čestné pokračování původního blade runnera. Postavy, příběh, atmosféra, vizuály a všechno ostatní. Až na detaily, kterých mi přišlo tam bylo o hodně míň, a bohužel až na téma, které už prostě není zdaleka tak provokující, jako tomu bylo u jedničky (vzhledem k její době atd.) EDIT: dávám si facku a přidávám pátou hvězdičku za tu studii v otázce autentičnosti a identity, kterou sem napoprvé - přiznávám a stydim se - dokonale minul, i když je stejně silná jak téma jedničky. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Je to fakt dobře natočený, má to úžasnej příběh (krom jedné části, kdy jsem měl pocit, že si tam jistá postava dělá z hlavního hrdiny srandu a mluvila k němu jako by byl dítě, i když zrovna vedli rozhovor, kterej byl celkem důležitej pro celý rozuzlení děje), úžasnou hudbu a nádherně hutnou atmosféru (jen na rozdíl od jedičky je v tomhle filmu víc částí odehrávajících se ve dne a mimo místa, kde prší, což mi trošinku ubírá na té správné Blade Runnerovské atmosféře) ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se před jeho předchůdcem nemusí stydět. Bombastický audiovizuál, dlouhé, přemýšlivé pasáže, atmosféra. Bohužel postrádám silnější momenty a zapamatovatelnější postavy (Luv byla opravdu špatná a strašně plochá, Roy Betty je prostě jen jeden). Přesto všechno a 163 minut jde ale o velmi kvalitní počin, kterému se bez porovnávání s prvním díle dá vytknout málo. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce overrated filmů vůbec. Atmosféra společně s parádním vizuálem byly to nejlepší, ale to je opravdu vše. Děj je absolutně nulový po celou dobu filmu, 140 minut se nic neděje (doslova vůbec nic neděje) a po zhlédnutí jsem z toho vlastně nic neměl. Herci nehrají vyloženě špatně, ale zachránit tuhle pohromu nemohl nikdo (ani Harrison Ford, na kterého se čeká takovou dobu). Opravdu mi nejde do hlavy proč byl film tak zbytečně dlouhý a bez nějakého většího tempa... každopádně u Denise Villeneuveho mi jdou hodnocení sestupně a po super Sicariu a průměrném Arrivalu jsem nečekal něco takového. Zklamání roku. Čisté 2* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Film s působivou atmosférou, krásnou hudbou a zajímavým námětem. Toto vše se dalo říci o jedničce, která se mne sice také zoufale nudila, nicméně jisté kvality jí upřít nešlo. Tento filmový počin jde ve stopách prvního snímku sveřepě a věrně. Pořád žádné dialogy, dlouhé ubíjející scény, kde se nic neděje, jen atmosféra je méně působivá, námět nikoho nepřekvapí a závěr očekávatelný. Jen velké plus za hudební doprovod, je velmi podmanivý. Obsazení hvězdné, bohužel vyšlo na prázdno, neb pojetí filmu nedalo hercům prostor pro hraní. Vizuální pojetí mne spíše děsilo, což zřejmě mělo, takže splnilo účel. Za mne ještě horší dojem, než z původního filmu. Jednu hvězdu za audiovizuál. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Nejrozvleklejší film od dob Hobita. Atmosféra tam sice je ... ale umělé natáhnutí děje, který by šel říct za 2 minuty, na neskutečné 2 a půl hodiny je naprosto zbytečné a celkový dojem je extrémně plytký. Škoda. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od prvého dielu, v ktorom ma pohltili vizuály, hudba, naznačená (aj keď chaotická) zápletka, ale samotný príbeh vôbec... druhý diel vtiahol úplne. Vizuály na neskutočnej úrovni, Zimmerova hudba nesmierne dobre doplnila Vangelisa z prvého dielu a v tejto časti už príbeh netrpel zmätkami, ako v prvej časti a po celých 164 minút ma aj napriek svojej jednoduchosti držal. Na rozdiel od jednotky táto časť nebola emočne chladná. Gosling sa nesmierne hodil do role "pochybujúceho" replikanta so svojím bezemocionálnym výkonom, do ktorého vložil všetky emócie. Za mňa 5. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Na me to bylo prilis rozvlacne a pomale, az utahane. Nevim, mozna se mi to jen netrefilo do nalady a za par let to prehodnotim, ale ted rozhodne nemam chut si to pustit znova. Pribeh neni spatny, atmosfera je taky dobra, ale skoro 3 hodiny bylo proste moc... Gosling je pritom fajn, Ford vybornej, takze v tomhle je to super. Tak treba priste... ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Máme tu snímek roku ? Jednoduchá odpověď ... Ano máme Denis Villeneuve stvořil audio-vizuální zázrak. Perfektně stvořené pokračování jednoho z nejkultovnějších filmů a tím je Blade Runner. Hned od samého začátku filmu máme temnou atmosféru takovou jaká u Blade Runnera má být , celkově je u filmu pomalejší tempo ale to ničemu nevadí jelikož si vychutnáváte každý snímek filmu za čež převážně můžem děkovat kamaramanu Rogeru Deakinsovi který odvedl mimořádně skvělou a precizní práci. Když připočtete skvělý dunivý a typický pro Blade Runnera zvuk tak si myslíte že jste se vrátili o 35 let dozadu a vidíte první díl, nechci aby to vyznělo jako kopie jen nám režisér Denis Villeneuve připomíná čím byl původní film tak skvělý a proč se stal kultovním snímkem všech dob jinak je to Villeneovka jak vyšitá podává nám film ve svém stylu avšak atmosféra původního snímku zůstává. Čili tu máme ponurý sci-fi thriller s perfektním inovativním vyobrazením. Ve většině recenzích říkají že neznalost prvního dílu nevadí a jsem téhož názoru ale kdo neviděl první díl tak před návštěvou kina doporučuji shlédnout ať víte jaký film očekávat v kině. Ale to jsem odbočil máme tu opět nikoho jiného než mnou často uznávaným a pro mne nejlepším skladatelm a to nikdo jiný než HANS ZIMMER a k němu i BENJAMIN WALLFISCH kteří dodali perfektní hudbu která se drží ve stylu legendárního soundtracku mistra VANGELISE plus typické Hansovi tóniny to je naprosto epické a éterické spojení který nás provází celým filmem. Máme tu i parádní obsazení Jared Leto jako nový průkopník replikantů, Dave Bautista a zejména hlavní dva představitelé a to Ryan Grosling ačkoliv jako herec mě moc neuchvacuje tak zde jako člen Blade Runneru je precizní role mu sedí a je vidět že si s ní dal spoustu práce a samozřejmě tu máme HARRISONA FORDA v roli jedné z nejlepších postav scifi filmu a tím je samotný RICK DECKARD opět a skvěle zahráno Harrisonem který se do Deckarda vžil přesně tak jako tomu bylo před 35 lety. Takže k závěru skvělá režie, výborné obsazení, perfektně promyšlený příběh který nijak neuráží původní snímek ba naopak, skvělý zvuk a hudba, video které je tak dokonalé že bych to nazval uměleckým dílem ... Máme tu film roku a tím je pokračování nejkultovnějšího filmu snad všech dob a tím je stejnojmenný jen s datumem upravený ... ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

No nevím no, tohle šlo mimo mě. Strašně zdlouhavé a nudné, celou dobu se nic neděje a ten konec mi přišel úplně o ničem. Nenadchla mě myšlenka a ani zápletka. Jedna hvězda za Harrisona, Goslinga a nemůžu tomu upřít, že to vypadalo pěkně. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Konečne se mi povedlo kouknout na nějaký Denisuv film a hned na něco skvělého. 2049 posouvá vše co bylo v jednučce na novou úroveň. Především příběh, který si mě získal hned na začátku. Příběh dobře pracuje s předpoklady, které pak pěkně vyvrátí. Za mě jedno z nejlepších pokračování a jedno z těch, co překonává originál. Výborně Denis. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

,,You look lonely. I can fix that." Ajajajaj. Pre mňa pomerné sklamanie. Jednotka bola dokonalá. Dvojka má síce krásny vizuál, ale môže si ho vopchať do riti, pokiaľ sa to naťahuje jak guma na trakoch. Tie tri krátke filmy boli fajn a navnadili ma na film. Herecky to je dobré. Ryan Gosling predvádza dobrý herecký výkon a jeho postava je možno ešte lepší Blade Runner než Harrison. Už keď je reč o Fordovi, tak sa tu objavil len tak z ničoho nič. Ledva kráča, ale stále má v sebe bojového ducha. Neviem nejak mi tam prišiel nasilu. Jared Leto ako kvázi záporák dobrá voľba. Ana de Armas chcela byť živá, to v Blade Runnerovi funguje dobre, takže ona bola fajn. No ale keď som bol cca v polke filmu začal som sa nudiť. Proste nič sa tam nedialo, teda dialo sa tam veľké hovno! Ale Ryan to zachraňoval. Tak som myslel, že bude 2049 lepší film. Nebol a ani nie je. Je to jednoducho presne to isté, dokonca aj hlášky sú odtiaľ. Film čerpá jedine z nápadu originálu a áno, má niečo vlastné, len to v takom dlhom filme zaniká. Hansova hudba je perfekná, takže k tomu nič nemám. Koniec je jedným slovom genialita a zároveň hnus. Proste ja už ako Mongol čakám tri posraté hodiny na ten "epický" koniec a dostanem čo? Nič. Práve že nič. To je ten problém. Síce to s Joeom  je dojemné, ale koniec ako sa Harrison Ford dotkne skla je len také že wtf? A ja som si vravel, že toto fakt všetko? Obávam sa, že to už ani nezachránia prostitútky a ani Ana de Armas. Tak ale jedná sa o celkovo pekný filmík. Bohužiaľ v porovnaní s Blade Runnerom (1982) je to taký nepodarený súrodenec. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama