Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

LukeSharp 

všechny recenze uživatele

„Sometimes to love someone, you got to be a stranger. “ Nevím jestli je to tím, že je klasika tak dokonalá, nebo tím, že jsem od Villeneuva zvyklý na mnohem více, ale vrtá ve mně červíček zklamání. Ne že by šlo o špatný film, to vůbec ne, ale čekal jsem asi více. Děje se toho příliš málo a to málo je hrozně dlouhé. Málokdy kritizuju délku filmu, ale mám pocit, že tady by decentní zkrácení filmu trochu prospělo. Na to jak je děj víceméně plytký a stojící prakticky pouze na jednom twistu, je 163 minut lehce přepálených. Co je ovšem naprosto dokonalé, je vizuál, kamera a hudba. Původní Blade Runner je tady vidět a slyšet v celé své kráse. Gosling je sympaťák a role mu sedne, Ana de Armas je momentálně v mé osobní TOP 5 nejkrásnějších hereček a Ford je....prostě Deckard :-) Jared Leto je tu zase úplně na hovno (tentokrát nicméně ne moc vlastní vinou) a má opravdu moc málo prostoru na to aby něco předvedl. Ve výsledku jsem spíše spokojen, ale příště se pokusím raději nepodlehnout přehnaným očekáváním ()

dragonian 

všechny recenze uživatele

Trosku dlhe urcite by som to zostrihal ibak ale krasne postapo prostredie, absencia 'robotickeho modu' pri vacsom poskodeni avsak co chceme od strojov ze? Nanosondy este nevynasli ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčil originálny Blade Runner bude týmto pokračovaním isto unesený. Je zvláštne ako veľmi sa oba filmy na seba podobajú, no zároveň diváka ani len na sekundu nenapadne ich navzájom porovnávať. Nový Blade Runner je svojím vlastným pánom a stojí na vlastných nohách. Film je vizuálne veľmi pôsobivý a emocionálne zámerne chladný, rovnako ako sociálne pošmodrchaná LA spoločnosť, v ktorej sa príbeh odohráva. Bavili ma vyhypované prvky modernej doby, sexizmus v službách a reklame, vzťahy založené na ilúzii, láska, ktorá je vyprodukovaná umelo, ale zároveň sa stáva skutočnou. Rovnako ako celá tématika replikant vs človek. Blade Runner si jednoducho zachováva postmoderné prvky prvého dielu a posúva nám ich ešte o niečo bližšie. A hudba je ako u každého Villeneuvea opäť famózna. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Pop kultúrna klasika, žánrová esencia toho najlepšieho z neo -noiru , cyberpunku , postapo sveta ako vystrihnutého z Orwellových vizií , k tomu krásne ozvučená a pekne namaľovaná Deakinsom . ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to vypadá nádherně. Kontrast obrovských objektů s lidmi, kteří stojí hned vedle, šlo režisérovi už v Příchozích. Hudba je taky úžasná. Vzdává poctu původní hudbě od Vangelise a dává jí nový kabát. Zároveň přichází s něčím novým, a to je dobře. Ale celkově je film velice dlouhý, a jelikož nejsem moc velký fanoušek původního Blade Runnera, tak nejsem odvařená ani z tohoto dílu. Rozhodně není tak nudný jako jednička, ale kdyby se osekaly některé scény, určitě by to nebylo tak nudný. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Pří oznámení tohoto filmů byli zákonitě všichni vyznavači díla Philipa K. Dicka byli nesví.Další Komerční pokračování na vydělávání peněz.Ale není tomu tak!!!A sám Philip K. Dick by s tohoto filmů měl upřímnou radost!!! Je to velká pocta jeho dílu... Správně pokračovat v čemkoliv neznamená překonávat originál, ale spíše rozvíjet původní příběh, pointu a myšlenky tvůrců. Mnoho lidi tohle nikdy nepochopí... Blade Runner 2049 je brilantní sci-fi s velkým filosofickou myšlenkou, kterou doplňuje realistická vize budoucnosti a uzavírá práce s kamerou, která v kině nemá konkurenci .Herecky tady dominuje Ryan Gosling, který svým mlčením a pohledy ukazuje pravé herectví a hlavně vnímá současný stav světa a velké smíření s realitou budoucnosti.Jeho výkon je podobný , jako ve filmů Drive. Režiser stejně, jako v Příchozí, sází na atmosférů okamžiků, cit a sebeuvědomnění, než na děj, který by rozhodla akce a reakce... Už teď je jasné, že film na tv, bude velmi ztrácet s atmosféry, proto běžte rozhodně do kina !!!!! Tenhle film je o myšlení a představách a pokuď chcete v kině myslet, nebudete litovat... ()

J.McClane 

všechny recenze uživatele

Film mne zklamal vlastně hned dvakrát. Překvapivě to byl sterilní a neuvěřitelný vizuál. Neuvěřitelný ve špatném slova smyslu, prostě mne obtížně vtahoval do děje...Co je však horší, film byl dle mého sterilní i v příběhu a jeho gradaci. Nechápu odezvu poukazující na filozofický podtext filmu...Herecky byl samozřejmě skvělý, ale jinak je srovnatelný s taktéž sterilním (až hloupým) Prométhem. Ostatně režisér Villeneuve je přeceňován i za svůj minulý snímek Příchozí, který je až bolestně předvídatelný. Obecně mi přijde, že jde o příznak doby, kdy se často spokojíme s něčím prázdným a pomíjivým, ale hezky udělaným. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Bezútěšná vize Země bez přírody a zvířat, úžasná vizuální podívaná. Promyšlený každý záběr, obvykle pomalejší tempo, ruchy/zvuky. Gosling je ve své fyzické formě podobný replikantům i ve skutečnosti, starý Ford je mnohem lepší než mladý. Film, který je potřeba vidět na velkém plátně a opakovaně. ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Presne to dopadlo tak ako som si predstavoval. Je to pocta a rozšírenie pôvodného filmu do širšej dimenzie. Jedine tomu nepomáha príliš dlhá stopáž, 20 minút dolu by tomu prospelo. Dalo sa čakať, že to nebude kasový trhák, to nebol ani prvý film. Réžia super, herci tiež - Ford je supertrieda aj vo svojom veku. Hudba výborná. 5* ()

blowup 

všechny recenze uživatele

Protože očekávání bylo veliké, hodnocení přísnější...Byly chvíle, kdy se mi chtělo i zasmát a zároveň úseky, které byly moc dobré. Takže rozporuplný zážitek, Gosling se mi nelíbí a představa, že to tak bude v r. 2049, je pohádka, ale taky trochu směšná... ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve si vzal nelehké sousto, u kterého nezklamal, ale ani člověka nepřipoutal v kině do sedla. Když to teď takto napíšu, tak to asi není špatná vizitka. Vizuál na jedničku, ale chybí tomu originalita, kterou byl první díl naplněný k prasknutí. Chybějí emoce, postavám chybí hloubka či vaše dostatečné ztotožnění s nima. Jestli nostalgicky vzpomínáte na závěrečnou scénu s prvního BR a všechny ty emoce , to je přesně to, co mi v novém BR chybí. 75% ()

Mistr_Moon 

všechny recenze uživatele

Až příliš velká snaha napodobit to pomalé, těžké tempo jedničky tomuhle filmu škodí, stejně jako jedničce. A tím, že tady máme delší příběhovou linku, vypadá nakonec film ještě mnohem delší, než ve skutečnosti. Několikrát jsem si říkal, že už musí být konec a to se ještě neobjevil na scéně ani Ford. Naštěstí si pro hlavní roli vybrali aspoň Goslinga, který téměř celý film utáhl na svých bedrech, ačkoliv většinu času jenom blbě čumí a mlčí. Na dnešní dobu je to opravdu nezvyklý film, na jednu stranu bude mezi všema těma vybarvenýma komixkovkama vyčnívat, na druhou si těžko najde mainstreamového diváka. O to víc asi zaplesá srdce fajnšmekrů. Bod za odvahu tohle natočit. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Hodnocení průměrné až lehce nad.. vizuál a hudební doprovod jsou povedené, ale podobná hudba na mě mnohem více působila v Tron:Legacy. Příběh je takový nevýrazný, zvrat takový nemastný neslaný, ale řekněme povedený, konec jak když vás utnou uprostřed věty. Na to, že má film skoro 3 hodiny, to uteklo celkem rychle a nenudil jsem se, ikdyž jsem tak 4x za film myslel na to, že znovu už to nikdy vidět nechci, je to prostě dlouhé, táhlé, naprosto bez akce.. fakt jen ten vizuál zanechá něco, proč si film pamatovat. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi délka, atmosféra, ani scénář a režisér - to vše dle mého důstojné vzhledem k původnímu filmu a v pohodě. Jedinej průser celýho filmu je Gosling (Ford je někde v jiným vesmíru) - to se tedy casting brutálně netrefil. A vzhledem k tomu, že nasleze z plátna, vadil mi. Ale jinak fakt dobrý - jo a Sean Young - milé. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně výborně zpracovaný film, jedno z lepších pokračování původních filmů. Příběh je zajímavý, ale už asi ne tolik, co první díl; herci tu hrají vcelku dobře, zase tu vyloženě chybí nějaký ten pořádný záporák. Bohužel film je trochu utahaný a někoho to může vyloženě nudit a nakonec je film zbytečně dlouhý, něco by se dalo urychlit. Ale jinak film pěkný a 4* si zaslouží. ()

frufru98 

všechny recenze uživatele

Výborný vizuál. To je ale asi tak všechno co má přidanou hodnotu, oproti Scottově megadílku. Chápu, že porovnání je vždy zavádějící, ale děláme ho všichni a Villeneuve s tím musel počítat. Jeho taktovka je cítit klasickou hollywoodskou produkcí, které si tyhle pokračující legendy nezaslouží. Scénář mi připadá jako kopírák nudných rodinných filmů, které se stále drží hluboko zařezané v produkčních společnostech. Chybí mu pružnost a touha odpoutat se od zaběhlých schémat. Občas se setkáme s luxusní scénou, ale v rámci zachování rovnováhy jsou tam další, vyloženě na facku, hlavně ty vzpomínkové. Hudba místy skvěle dobarvuje atmosféru, jindy už tak moc ne. Ford to také zrovna nevytrhnul a raději bych ho tam neviděl, protože mi připomínal jak skvělý byl první Runner. Sylvia Hoeks jako chladná replikantka ovšem parádní. Pokud bych čekal (čekal jsem) posunutí díla na vyšší úroveň, musím se spokojit pouze s vizuální stránkou, což se sice povedlo skvěle, ale v celku je to málo. Uvítal bych také méně vysvětlování, přece jen je nám dílo nabízeno jako "něco lepšího". Dávám 4 za těch pár úchvatných scén, které můj pocit ze zprzněného díla drasticky vyvažují. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama