Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 315)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem to se sebezapřením přečkal do konce. Bohužel je tam náběh na dvojku a to bude teprve kravina... ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Trošku lepší než jednička. 3D tentokrát úplně zbytečné a nevyužité. Ford se objeví po neskutečných dvou hodinách filmu. To byla síla teda. ()

koblenzer53 

všechny recenze uživatele

I když mám Harrisona Forda strašně, strašně a strašně moc ráda, tak tomu přidal na hvězdičce, ale jinak opravdu ne.Moc roztahané a pro mě docela nudné, po druhé bych si to určitě nepustila. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem kdy viděl předchozí verzi filmu, tak si ji vůbec nepamatuji. Pro mě je tento film poněkud hůře stravitelný. Nepobral jsem, proč ty replikanty loví. Hudebně nic moc. Zbytečně dlouhá stopáž. Základním obsahem je pátrání po zázračném dítěti, ve kterém se hlavní hrdina K vidí, jinak je hlavní postava nezajímavá. Jeho virtuální přítelkyně Ana de Armas je dobrá, ale z příběhové hlediska naprosto k ničemu. Hudebně nic moc. Při sledování mě neustále napadalo srovnání s Detroit: Become Human. ()

The_Edge 

všechny recenze uživatele

První díl jsem neviděl, což se neukázalo úplně zásadní (asi). Ačkoliv je film dlouhý, tak jsem ho zhltnul v letadle jako malinu. Ačkoliv je vcelku předvídatelný, tak drží divákovu pozornost až do konce. Gosling je mistr "tichých rolí" a tady to jen potvrzuje. Atmosféra skvělá, autentická. Za mě 85 %. Jsem zvědavý na první díl :) ()

zuzanara 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nádherné vizuální zpracování, druhá za zvuk. Ryan Gosling nicméně dokázal po celou stopáž filmu ani vteřinu nehrát, což jaksi maže dojem z příběhu, který se kolem něj odvíjí. Všichni ostatní herci jsou nicméně skvělí. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Vizuální a esoterické orgie navěšené na 30 minutový příběh. Mladší bratříček Nolanova Interstellaru (2014). Častý to zlozvyk dnešního Hollywoodu. V rámci žánru za 3,5. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

naprosto nádherný nasvícení, záběry a vizuální efekty... bohužel to jsou veškerý klady který můžu vyložit, film na můj vkus moc zdlouhavý a bez řádnýho hnacího motoru. Je to škoda protože potenciál je v tom obrovský 70% ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

ten film by byl nejlepší, kdyby v něm nikdo nemluvil a nehrál. Krásné atmosférické sci-fi. Ale jinak je to přihlouplá detektivka, nic víc. Pokouší se dotýkat nějak tématu, které v následujících desítkách let se asi stane aktuálním, totiž etickými problémy plynoucími ze sestrojení umělé inteligence ...ale dotyk je to tak letmý, že ani nestojí za zmínku. Film není dvakrát akční, má pomalé ponuré tempo (nicméně je napínavý)... tak je škoda, že to nebylo tedy pojato trochu důmyslněji a vážněji. 60% ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Už jen za skvělý výsledek natočení nevděčné dvojky po kultovní jedničce dávám pět hvězd. Stopáž opravdu úctyhodná se dala zvládnout bez újmy. Po dalších projekcích možná doplním. 85% ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

Nekonečne dlhé. Ohromná hromada zbytočných scén, bez ducha prítomnosti, bez rozumného sci-fi prostredia. Komický sled obrázkov s 3 hodinovým zvukovým pozadím, ktorý zozbierali kdesi na latríne. Seriózne stvárnenie ROBOTA v podaní R. G. nezachránilo toto trápne pokračovanie blejdranera. Ako by mohlo... Grc ()

L0ly007 

všechny recenze uživatele

Pokračování (?) kultovního filmu z roku 1982. Normálně se stává, že pokračování starých filmů jsou naprostý propadák, zde k tomu nedošlo. Ačkoliv bych nedoporučovala se na film dívat prizmatem toho, že jde o druhý díl série. Blade Runner 2049 je film, který s přehledem obstojí sám o sobě jako celek a porovnávání s Blade Runnerem z roku 1982 je sice na místě, ale skoro nepotřebné. Ve výsledku jde o filmy, které si nejsou, svým způsobem, tolik podobné. I jako fanoušek prvního filmu musím říct, že H. Ford mi místy přišel zbytečný, protože R. Gosling zvládal film táhnout zcela dostatečně. Mám možná slabost pro ten jeden výraz, který Gosling vždy jen lehce upraví v závoslosti na typu scény. Denis Villeneuve je úžasný režisér, musím říct, že se mu zde povedlo možná něco lepšího než Ridley Scottovi, sežerte mě, fanoušci Scotta. Příjemně překvapila i Ana de Armas, jeji postava (spolu s Mackenzie Davis) mě nutí neustále si klást několik otázek ohlědně lásky a toho, co vlastně dělá člověka člověkem. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak film, kterej mě v kině bavil a tlačil do sedačky svojí tíživou, hutnou atmosférou, mě doma nudil ke spánku... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nevidel som prvý film z 82’. Nevedel som teda čo mám očakávať. Vlastne som čakal niečo na spôsob Star Wars alebo tak nejak. Dostal som iné. Asi by som si mal pozrieť origoš. Ja mám asimetrického mlčka Göslinga rád a tu som ho dostal takého už typického. Mám tiež rád keď je vo filme masturbačný materiál v podobe strašne sexi herečky, a vôbec sa mi nemusí páčiť štandardne. Aj to som tu dostal. Už prvý súboj s Batistom bol fajný a nasvedčoval kvalite, lenže potom sa to začalo ťahať. A ťahalo sa a ťahalo a ťahalo. Mlčko vyšetroval a vyšetroval, potom kecal s hologramom a zase vyšetroval. A tak to šlo dokola až po kým nehavaroval na nelegálnej skládke niekde za Rozhanovcami alebo tým štýlom. Opäť prišiel súboj čo fajný bol a zase vyšetroval, obcoval s hologramom no a zase ..... no len, či uhádnete ako to išlo ďalej. Hej hej, vyšetroval a vyšetroval až to dotiahol na krásnu okrúhlu nie príliš žiarivú jednu hviezdu. Toto proste Denis absolútne nedal, to sa musí nechať. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

"Mere data makes a man. A and C and T and G. The alphabet of you. All from four symbols. I am only two: 1 and 0." "Half as much but twice as elegant, sweetheart." Konečne raz jeden vskutku podarený sequel. Pokračovanie, ktoré nijakým spôsobom neznásilňuje originál a nesnaží sa len násilne podojiť kultovú filmovú značku (zdravím, Disney;). Villeneuve je veľký vizionár s vytríbeným vkusom pre dychberúce zábery, ktoré môže práve pri tomto type snímku perfektne zúžitkovať a permanentne divákovi vyrážať nimi dych. Zápletka pomerne jednoduchá, ale fungujúca, "jednotku" aj po dlhých 35 rokoch vkusne doplnila. Vytkol by som viacmenej len postavu Wallace-a, ktorá ostala tak trochu nevyužitá a nenaplnila svoj potenciál. Inak jeden z vizuálne najkrajších filmov vôbec. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Už první díl se vlekl jako smrad z Olomouce, ale tak člověk si poví: "Jo, rok 82, tak se vyžívají ve vidině budoucnosti v roce 2019 - létající auta atd., prostě to, co už je dneska úplně normální", ale že někdo udělá dneska film s nesnesitelně dlouhými scénami, kvůli kterým film trvá 3 hodiny, to už moc nechápu. Příběh zajímavý, člověk má hodně času přemýšlet o něm už během filmu (který až na pár zvratů je celkem předvídatelný), ale to už dneska u sci-fi moc neletí. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama