Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

Themyth 

všechny recenze uživatele

Počas celých 2,5 hodín som nemal filmu čo vytknúť. Možno nejaké zlomkové nedostatky, ktoré by som opomenul. Film vás neskutočne vtiahne do jeho deja. Od originálnych úvodných titulkov sa ocitnete v roli magnetky na chladničke. Očami vysíte na plátne. Premakaný scenár, ťaživá psychologická atmosféra, šikovné odkazy na svojho filmového predchodcu, vynikajúce herecké výkony a to všetko umocnené účinnou hudbou. Škoda iba záveru. Na tak prepracovaný scenár som naozaj neočakával taký banálny záver. Kvôli posledným cca 7 minútam uberám jednu hviezdu. Ešte raz..Škoda. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Vynikající práce s hudbou, to je to hlavní, co jsem si z kina odnesl...Herecké výkony obstojné, zpracování a natahování děje k nevydržení, což jsem nečekal... Škoda, mohlo to být sci-fi roku, stejně jako loňské Příchozí, které je o pět tříd výše. ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Prozatím několik nesourodých poznámek: Pět hvězd hlavně za opravdu vtahující atmosféru, která diváka pohltí a nabídne nevšední zážitek, z velké části spíše pocitový a vjemový, než myšlenkový. Vypiplaný vizuál i audiostránka dělají velkou část výsledku (v Dolby Atmos je to opravdová lahůdka!). Zimmer byl dobrá volba. Samotný scénář by zas tak převratný asi nebyl, ale ani dějově to není špatné. Na další díly z tohoto světa a s touto premisou bych zvědavý rozhodně byl velmi. Osobité stylové provedení je ale dominantnější. Až je to někdy na pováženou, jak moc celkového dojmu je dosaženo jen zvuky a hudbou a stylovým svícením. Bez toho by mnoho scén bylo polovičních, nic tak převratného se v nich vlastně neděje. Zvuková stránka z toho ale dělá něco intenzivnějšího... Obsazení je fajn, vše sedí dobře. Navíc je to celé zcela vážné, humor se nevyskytuje vůbec (za to palec nahoru). A rozhodně to z hlavy nevyšumí hned po odchodu z kina. Ještě na to rozhodně někdy kouknu (i když bez toho hlasitého projevu to opravdu nebude ono, sousedi to asi budou muset vydržet). 90% ____ Napodruhé doma dle očekávání trochu slabší. Víc vynikne, že je to asi přehnaně pomalé, a přeci jen se oproti kvalitnímu kinu nelze nechat tolik uhranout tou audiovizuální stránkou. 80% Pátá hvězda zůstává kvůli osobní oblibě tématu a žánru, jakož i za netuctové podání, které ozvláštňuje filmový zážitek oproti standradizované vizáži většiny filmů ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak "tohle" může někdo vydávat za dvojku geniální ponuré jedničky, kterou člověk sledoval od začátku až do konce se zatajeným dechem. Nejsem zrovna nějaký specialista na tyhle filmy, ale více jak 3/4 filmu jsem se nudil...Z toho všeho dokonalého co měla jednička tady nebylo vůbec nic. Někdy by možná bylo lepší vymyslet něco nového, než přijít s pokračováním, které nemá s prvním dílem nic společného. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nádhera, která nenudí, i když se někdy vleče. Všechno se mi totiž zdálo moc dobře natočené a oku líbivé. Film mi uběhl jako nic a ani by mi nevadilo, kdyby měl o půl hodiny více. Prostě super práce, hudba, kamera a herci. Trochu mě mrzí slabší příběh, ale pořád lepší, než první díl. U toho jsem se opravdu často nudil. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Povedený film, ale původní Blade Runner byl prostě někde úplně jinde. Příběh je přehlednější, na druhou stranu ubylo z atmosféry a zkrátka už u toho nemám onen pocit. Stopáž mohla být trochu kratší, bez pár záběrů sněhových vloček bych se klidně obešel. Vizuálně je to povedené, ale není to nic tak převratného, jako u jeho stařičkého předchůdce, kdy si ještě dnes říkám, sakra jak to pěkně udělali i bez počítače. Když si takhle srovnám oba filmy tak zatím co první byl přelomový a nastavil laťku Sci-Fi na dlouhé roky, nový je pouze lehce nadprůměrný. 3*+1 za holotrojku ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra podkreslená tenzní hudbou, ale s velkým pocitem samoúčelnosti. Děsně pomalé tempo a delší stopáž mě málem unudily k smrti. Ani kdyby to seřízli na 90 min stejně by mě ten film nic nedal. Nicméně teď po nějaké době domácí projekce z Netflixu nedopadla tak špatně, jak jsem si pamatoval z kina. Vizuální zážitek super. Ovšem je to pořád jen víc formy než obsahu, ale každopádně Goslingovi tahle role hodně sedla, jelikož on bohužel neumí vyjádřit nikdy žádné emoce a tady to jaksi byl účel. ()

Marchellonzo 

všechny recenze uživatele

Není nic lepšího než když se filmy snaží být na půl art a na půl mainstream, hlavně když se jim to opravdu povede. Blade Runner 2049 je právě tento případ. Vizuálně a zvukově naprosto podmanivý film, kdy ve vás některé scény budou rezonovat ještě dlouho. Kladu důraz na slovo "rezonace" protože je to synonymum pro tento film. Průšvih je v tom, že výklad příběhu stojí za dvě věci. Na jedno shlédnutí prakticky nemáte šanci pochytit 100% všeho, zvlášť pokud jste neviděli předchozí film. Něco chápat budete ale většinu ne. Všechno zbývající je ale bezchybné od efektů, budování scén až po cyberpunk styl a to vše okolo. Zažítkový film a vizuální delikatesa. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Pekvapive kvalitni pocta puvodnimu filmu vcetne fyzickych scen a triku, postradajicich tak pocitacovou "umelohmotnost" prostredi... Nadherna hudba, interiery, nasviceni i kamera... a ani ten pribeh zcela nezklame... daleko lepsi film, od jinak oblibeneho rezisera, nez jsem se obaval ;) ()

Hnillard 

všechny recenze uživatele

Villeneuve opäť nesklamal. Od prvej minúty až dokonca ma držal film v doslovnom tranze a 163 minút som sledoval takmer bez pohybu. Parádny vizuál a k tomu nabúšený soundtrack, rev motorky zaujímavý nápad. Akurát príbeh mi prišiel o hodne slabší ako mal prvý Blade Runner a celkovo sa mohlo na špine a surovosti ešte pridať. Aj niektoré berličky v príbehu tu pôsobili dosť rušivo. Herci fajn, mať tak v 75 kondičku Forda :) .Dokonca aj tu toľko kritizovaný Leto sa mi celkom pozdával. Škoda, veľa nechýbalo k dokonalosti ale keď vezmeme do úvahy dnešné pokračovania a hollywoodsku produkciu tak tých 5* si film zaslúži. Duna je v dobrých rukách. ()

belmonďák 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se... Ne že bych byl velký obdivovatel předchozího "dílu", který měl atmosféru realistické budoucnosti, vynikající herce, scénář a nadpozemskou hudbu. Takže ano opakuji, těšil jsem se. Místo toho jsem dostal pouze pár zajímavých scén, zajímavou hudbu, kterou v podobném aranžmá použijí i jinde (bravo Zimmer!), hologram a samozřejmě Harrison Ford, který tu trestuhodně dostal tak malý prostor. Zkrátka některé filmy mají zůstat ukončené. Vyjímek z pravidla je jen pár, tak jako tomu bylo u Šíleného Maxe. Takhle to je jen nastavená kaše která zklame příznivce předchozího dílu a nemá čím oslovit současnou generaci. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Tak jak mě atmosféra jedničky nedostala ...světe div se, tady tomu je právě naopak. Skvěle natočená věc...asi sem byl správně naladěn, tak to prostě sedlo. Až na pár nedokonalostí(hlavně jednoho těžce digitálního ksichtu) to byla prostě bomba a příběh zapadl jako strojek švýcarských hodinek. Pět možná i proto, že nejsem fanda původního dílu, ba právě naopak. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivá jízda. Těch 163 minut si divák holdující stylizací cyberpunku bude jistě pomlaskávat nadšením, vizuálně je 2049 naprostý skvost. Villeneuve a jeho tým zde odvedli kus poctivé práce a herci také. Bohužel příběh je již stokrát omílaná cesta o hledaní duše ve stroji. Nelze se ubránit dojmu, že Fordova vedlejší příběhová linka je daleko zajimavější námět na zfilmování, nežli další replikant dumající o podstatě chrousta na rozloze 163 minut. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si nového Blade Runnera a verdikt je... absolútne nadhodnotený film (aktuálnych 82% je na smiech). Pomaly sa vlečúci príbeh bez poriadnej zápletky, bez výraznej atmosféry so slabou dejovou líniou začína po pól hodine doslova liezť na nervy. Pri stopáži 163 minút má film vypadať inak, musí tam byť niečo čo núti diváka sledovať príbeh a tu nie je absolútne nič. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Efektama super, jako volný pokračování starýo BladeRunnera to je akceptovatený, ale celkově to působí dost utahaně, zdlouhavě a jakoby zbytečně rozvívející zbytečný detaily. Je to na hranici mezi nudným a dobrým. Za mě průměrný 3* a DOPORUČUJU ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zatímco Scottův Blade Runner pokládá podstatné otázky (na které dokonce odpovídá rozdílně, než Dick v knižní předloze), tady jsme dostali směs banalit, klišé a kýčovitých představ, tvářící se jako náramná filosofie. K tomu navíc až křečovitá snaha narvat tam co nejvíc postav či scén odkazující na původní film, aby si fanoušek přišel na své - za sebe můžu říct, že nepřišel.. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

V kině kvalitní zážitek. Konečně po delší době sci-fi par excellence a ne další stupidně akční pitomost na efekt. Nic pro popcornového diváka! Příběh jde proti všem předpokladům drahého blockbusteru: postrádá humor, dialogy jsou strohé, akce tu také mnoho nenajdete, vše navíc působí téměř odosobněně. Celek je až na jediný hřejivý moment hodně těžký a syrový. Žádná oddechovka. Lze ho ovšem bez problémů doporučit fanouškům prvního dílu, kyberpunku, dystopických sci-fi, nebo divákům, kteří si filmy užívají z podstaty řemesla. Audiovizuálně je totiž BR2049 naprosto úžasný (ocenění Plešouny za vizuální efekty a kameru byly na místě) a má nekompromisní hypnotickou atmosféru, která umí navzdory "hluchým místům" vtáhnout do sebe. Užíval jsem si vše: herecké výkony, netradičně pojaté charaktery (Sylvia Hoeks), depresivní vyznění, soundtrack, ale především TEN SVĚT! Villeneuve je už definitivně na režisérské špici a já se těším, s čím přijde příště. Čistě objektivně to má problémy s délkou a taky to budí dojem nataženosti, ale to mně osobně nevadilo. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama