Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

RomaS 

všechny recenze uživatele

Snad jako jediný tady jsem to zkusil "nezatížen" znalostí slavného předchůdce. Teď vím, že to byla chyba. Jsem si jistý, že mě spousta myšlenek a spojitostí utekla. Asi jako bych viděl druhý díl na sebe navazujícího seriálu. Z mého pohledu to byla krásná a pomalá vizuální podívaná. Nic víc. Určitě tomu někdy dám druhou šanci. Tentokrát i s mladým Fordem. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film neutáhne sám sebe. Příliš mnoho ambicí, příliš mnoho prostředků a zainteresovaných na tak rozpačitý výsledek. Mnoho doslovného na ždibec tajemství. Příliš současné v mnoha ohledech. A příliš zbytečných lapsů v různých ohledech. Je z toho zkrátka až moc znát, jak to chce být stejně dobré, ale přitom jiné a své. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Super atmosfera a hudba. Jinak dejove nic mimoradneho, ostatne jak uz je u Denise zvykem (protoze s kazdym dalsim filmem od Prisoners ma Denis cim dal mensi penis). Mne proste ty jeho filmy prijdou vsechny na jedno brdo a navic zbytecne filozoficke a metafyzicke. Zlaty Ridley.. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější než původní BR. To neznamená dobrý film, jen že ho lze bez dopingu dokoukat do konce (s přestávkami). To u jedničky nehrozilo. Divák u ní usnul nebo se unudil k smrti. ()

Jaryktichy 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč jsem se na tento snímek těšil, když mě stejně zklamal jako jeho první díl, který se mi vůbec nelíbil a strašně nudil. Blade Runner 2049 vyčnívá jen kapku lepším příběhem, ale pořád to má stejné chyby které mi vadily i na jedničce. Hlavní chyby které mi na filmu vadí jsou zbytečné a roztahané scény s příběhem který je částečně prázdný jako vypitá lahev od piva. Jediné co pochválím jsou vizuální efekty. Naštěstí tato dlouhá slátanina už skončila a kdyby trvala ještě déle, tak bych z toho oslepl a unudil bych se k smrti. Nikdy si už tento snímek víckrát nepustím a nedoporučuji ho nikomu. ()

Misha.d 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, jestli jsem viděl stejný film, jako uživatelé, kteří komentovali přede mnou, ale první BR byl pro mě béčkový guláš bez děje a s velmi chabými hereckými výkony. A bohužel to nezachránila ani hudba od Vangelise. Ba naopak, občas mi připadalo, že je hudba k úplně jiné scéně, ne-li k jinému filmu. Rozhodně je ale vhodné vidět nejdříve jedničku, aby měl divák trochu přehled, o čem že to ten BR vůbec je. Nehledě na to, že se (nečekaně) děje prolínají a ano - toto je opravdu její pokračování. Vraťme se ale k jádru. Tenhle film je oproti jeho předchůdci z 80. let úplně na jiné úrovni. Herecký výkon Goslinga mě opravdu přesvědčil a věřil jsem mu každé slovo a každý pohyb. Ford se drží své obvyklé hladiny větrem ošlehaného akčního hrdiny v důchodu. O hudbě se nedá ani mluvit, o té by se mělo zpívat nebo veršovat, protože to, co vyjde z pera Honzy Pokoje je vždycky skvost, který jen umosňuje síly scén, ve kterých zazní. Děj je srozumitelný a poutavý. Při některých scénách se mi skoro tajil dech a občas jsem si připadal, že jsem jeho součástí - tak mne dokázal vtáhnout. Efekty a celkový vizuální vzhled celého filmu je úchvatný. Práce kamery a scenérie, ať už pozemní ve městě a mimo něj nebo ze vzduchu, jsou skvěle propracované a mnohdy až snové. Na konci filmu jsem si pak při titulkách říkal: Sakra, to bylo dobrý, to můžu vidět klidně znovu... Brzo.. A tohle můžu říct jen o hrstce filmů... Závěrem: Skoukněte jedničku, vydržte to, překonejte únavu a otrávenost, jako já a pak se těšte na 2049. To vám spraví chuť asi o 300%.. Za mě tedy 5*, 100% a vřele doporučuji každému sci-fi fandovi, za kterého se já rozhodně považuji... ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Na posledního Blade Runnera 2049 se dobře vyspěte..Čeká vás bezmála tříhodinová podívaná v pomalém tempu na přetechnizovaný a téměř už neobyvatelný svět. Obrázky jsou fantasticky apokalyptické, herci patřičně depresivní a pokud se vůbec usmějou, tak zrovna řekli nějakou pěknou sviňárnu. Co jim taky zbývá, když filmový svět, který obývají, je jen vyprahlá planeta, v které její obyvatelé barev dočkají jen ve všudypřítomných reklamách. Jak je zřejmé, z komentářů kolem…Původní Blade Runner je dílem bezmála zbožštělým. Oukej, s tím nemám problém, i když se do této množiny připočítat nemohu a ani nechci. Takže moje postřehy jsou pro nás ostatní, kteří jsme holt i na jiné filmové světy. ** Blade Runner je hodně konverzační. Tu a tam dojde k nějakému poměření sil a střeleckých schopností, ale v celé délce filmu se jedná o osamocené epizodky. A ty fungují bezchybně. Film je úžasný svým vizuálem, vypiplaný do posledního detailu, soundtrack a zvuková stopa postapokalyptického západu USA je také skvělý. Přesto se připravte na jeho pomalé tempo. Než se hlavní postava dostane k rozřešení zápletky, bude z odpoledne večer…Film Denise Villeneuveho je po Příchozích další sci-fi majstrštyk a zaslouží 85%. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Delší, ale stylizovaně skvělé a Goslingem tepané sci-fi nám přináší nejen stále nabouleného Forda, ale především realistickou vizi a klasické téme zneužití postavení. Některé scény jsem si dobře zapamatoval, chca nechca (narození ženy s úžasnými křivkami a akt jejího tvůrce, otrávené město a včely dokazující život, mrtvý strom jako symbol života/smrti/odkazu). ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Většina filmu mi vůbec nedávala smysl a byl jsem z něho dost zmatený. Něco se občas vysvětlilo, ale stejně např. scénu s včelami jsem nepochopil. Jinak kamera a herci byli skvělí. 55% ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

Nebavil mě původní B.R., nikdy jsem nepochopil, co je na tom filmu tak výjiměčného a nedal jsem ani tuhle "supernovinku". Po 25 minutách jsem to vzdal a nikdy více. Něco tak nudného a otravného jsem už dlouho neviděl. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Ze začátku jsem se nemohla vyhnout srovnání spůvodní jedničkou a dodržení jejího odkazu. Ale když jsem přemýšlela trochu víc, šlo o vykrádání námětu a nápadů. Čas se posunul o 30 let, ale všechny ty technické vychytávky zůstaly jakoby zaseknuté v čase, zase o tolik tohoto nového BR nevylepšili. Bohužel jsem si neužila ani mého favorita zde, Jareda Leto... zapomněli na něj snad? Na to, že to byl hlavní záporák, tak se v záběrech objevil minimálně. Scénář byl trochu odfláknutý. Jediné, co se mi opravdu líbilo byla mrazivá hudba (ale opět s příchutí kopírování). ()

PanK. 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale tento film opravdu neuzraje. Je stejně průhledný pořád dokola. Snaží se odpovídat na své i na otázky z původního filmu. To po něm ovšem nikdo nechtěl. Postavy jsou ploché snad s výjimkou holografické Joi a starého Gaffa. O záporných postavách mluvit nemusíme, protože z nich žádný pocit mít nebudete. Atmosféra by se dala srovnat s BR, ale děj a dialogy ji neskutečně ruší. Původní BR vás jen nakousl a spoustu toho nechal na vás. 2049 vám podsouvá svoji vizi a neustále vás tlačí k neskutečně "pitomému" konci. Největší zklamání pro fanouška sci-fi !!! ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Mně se moc libilo velmi dobré navázání na předešlý film. Žádná trapná vykrádačka. Celkově to kazí jen pár malých věcí. Až příliš dlouhá stopáž. Možná by nebylo na škodu neprozrazovat tolik z "vesmíru" a snažit se vše vysvětlit. Někdy je lepší rouška tajemství. Ale celkově velmi dobrý snímek. ()

lopja 

všechny recenze uživatele

Obrovske sklamanie, mal som co robit aby som tento film dopozeral. Jedine co na nom bolo dobre bolo herecke obsadenie, dej v podstate k nicomu nesmeroval, zbytocne dlhe sceny ako ked lezi asi 30 sekund a pozera ako nanho pada sneh. Umelo ponatahovane sceny so zaverom ktory je onicom. sklamanie. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

90%. Podobně jako ve starším příběh zpočátku (nebo většinou?) nijak neuhání. Může vaše myšlení. Při každé scéně a sporém dialogu vás něco napadne, nebo vám může něco utéct. Mimo chatrný svět, který je překryt jen iluzí, jsou zchátralé i charaktery. Respektive lidé se tak možná rodí a možná to už nejsou lidé. Vidíte potřebu lidskosti a zároveň ta skutečná bude dlouho chybět. Je to o jejím nalezení. Škoda že se scénárista nemohl poradit s Alfreden Hitchcockem, scény pro potenciální Charlese Mansony jsou zbytečné; za to procenta dolů. Harrison Ford už tu je téměř nejlepší. - Ještě mne napadlo vysvětlení pro ty, co vůbec nejsou fanoušky: Je to velmi dlouhý videoklip k hudební a zvukové fantasii. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Sklamalo ma to. K otázkam, ktoré nastolila jednotka, nepridala dvojka nič nového. Len viac tlačila na city. Ak tomu si scenáristi úplne zjavne pripravovali pôdu pre tretie pokračovanie. Zvukom a vizuálom sa to podobalo na jednotku, ale mám pocit falošnosti a manipulácie, ako mal asi Deckard, keď sa ku koncu stretol s Rachael. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Předně. Druhý Blade Runner je majestátní, nádherný, vizuálně vypiplaný a skvěle ozvučený a určitě stojí za to ho alespoň jednou vidět . Jenže je zároveň nepřiměřeně dlouhý, takže povrchní pozlátko brzy vyprchá a opět zůstane pouze dutá příběhová tykev, která je klišoidní až běda. Mně ti androidi a jejich pseudoproblémy asi nikdy nepřirostou k srdci. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama