Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

ˇUžasné po technické stránce, úžasná hudba Hanse Zimmera, velice dobré herecké výkony. Chyběla však duše a emotivní síla. 60%. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nepreveroval som si dopredu, o čom to je, a tak som predpokladal, že ide o remake, čo ma dosť desilo, čo povedať, som celkom unesený, lepšie to už hádam ani nešlo, teda vzhľadom k posvätnej prvotine, vnesenie citovej roviny je majstrovsky zakomponované a neznie ani pateticky ani trápne, ostatné tiež funguje a Ryan je spoľahlivý, takže 90%. ()

Elisson 

všechny recenze uživatele

Už ma neprekvapuje, že mnohé scifi filmy nemajú logiku. Ani morálny záber. Hlavná postava je umelý ne-tvor, ktorý vyzerá ako človek a aj si to o sebe začne myslieť. Stvárnený je tam ako pekný chlap, aby ste s ním súcitili. Jeho priateľka je ešte krajšia, ale ups...je to hologram. Hologram, ktorý nevznikol ako obraz živej bytosti. Skrátka počítačovo vytvorený obraz, ktorý tvrdí, že ho miluje. Potom je tam zlá umelina a Harrison, ktorý si začal s umelinou v predchádzajúcom filme. A ich echm potomok. Škoda, že mi nebolo úplne jasné, či má naozaj poruchu, alebo je zavretý kvôli ochrane. Ľudia tam vyzerajú ako zdegenerovaní idioti a je ich dosť veľa. Otázka znie: načo vyrábať na otrockú prácu umeliny, keď je tam dosť ľudského odpadu? Alebo by im mohli trebars aj zaplatiť, ale to sa nenosí ani v tomto svete. Čo sa stane, keď si niekto predstavuje ľudí ako "božských" tvorcov nových bytostí ( ktoré vyzerajú tak isto?)....blbý film. ()

Juraj.Misejk 

všechny recenze uživatele

Žádný velký fanošek Blade Runnera nejsem, ale po tomhle filmu asi začnu být. Takovou atmosféru, jakou navodili se scénografií s hudbou, se jen tak nevidí, a ani tam nebyl potřeba Ryan s jeho polousměvavým a ublíženým obličejem :D. Co se týče technikých stránek, za mě kamera a hlavně zvuk 5/5. Je ale pravda, že jsem se cca ve 2/3 filmu na 5 minut nudil, ale to nejspíš pro to, že jsem to viděl již podruhé, ale i tak - dějově to ale mohlo být rozsáhlejší, přece jenom to má skoro 3 hodiny... ()

Felix22 

všechny recenze uživatele

Na původního Blade Runnera to sice nedosahuje, ale i tak bych řekl, že se jedná o poměrně důstojné pokračování, které nedělá svému předchůdci ostudu a rozvijí příběh dál. Jediné co tomu můžu vytknout je délka snímku, film místy moc neodsípá a navíc tady chyběl někdo jako Roy Batty, jenž by stál proti hlavnímu hrdinovi. Gosling jako nový Blade Runner zvládl roli velmi dobře. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner je stoprocentně lepší, ať už tou dynamikou, nebo nadčasovostí své doby. Toto pokračování je ovšem solidní a nijak nepošpiňuje první díl. Drží se té syrovosti a deštivosti velkoměsta, avšak je zde práce s kamerou mnohem více barevnější. Předlouhá stopáž je však takovým malým problémem, tempo je skutečně velmi pomalé. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner považuji za velmi dobrý film a tak jsem byl celkem zvědav na Blade Runner 2049. Byl jsem spokojen. Ačkoliv za mě ne tak dobrý film, jako ten z roku 1982, tak stále dobrý. Příběh opět má pomalejší tempo, akorát tentokrát o hodně, ale hodně pomalejší. Akce se téměř nedočkáme. Film nejspíš nebude sedět každému. Mně ale vyhovoval. Užíval jsem si ty různé lokace, které jsou opět nádherné a hlavně dojde k oprášení postavy a to konkrétně starého dobrého Deckarda, takže celkem nostalgie. Děj pěkně navázal na události z předešlého filmu a za mě tedy dobrý film, který můžu doporučit. 7/10 ()

souhlasic 

všechny recenze uživatele

Ale né, o 35 let novější pokračování kultovní klasiky může být lepší než onen původní počin? Ano může. A ona to vlastně ani není chyba starého Blade Runnera. Je to spíše tím že Villeneuve vzal to co bylo dobré a udělal to ještě lepším a nebo minimálně stejným, ale v novém kabátku. 2049 je minimalisticky pojatý cyberpunk s důrazem na hutnou atmosféru a vizuál, kde každá scéna působí jako samostatné umělecké dílo. Půlminutové záběry na zadumaného Goslinga sice určitě nejsou pro každého, ale bezesporu skvěle zapadají do celé vlny na které se tento film nese. ()

kebabvchlebu 

všechny recenze uživatele

,,Dying for the right cause. It's the most human thing we can do''. Denis Villeneuve je zárukou kvality a do budoucna budu vyhlížet každý jeho projekt. Podle mě je Blade Runner 2049 je magnum opus. Je to ale náročný film, který jsem pořádně docenil až na druhé zhlédnutí, kdy jsem byl dostatečně odpočatý a připravený nasávat všechny informace a detaily. První díl jsem viděl několikrát a snažil jsem se ho milovat, ale něco tomu chybělo. Druhý díl je ale něco jiného. Depresivní atmosféra dystopického LA,  soundtrack a sound design, filozofický přesah, goslingův (literally me) herecký výkon, Joi 🥵 miluju na tom snad úplně všechno. Ze všeho nejvíc ale miluju vizuál, za kterým nestojí nikdo jiný, než Roger Deakins.  Strašně mě mrzí, že jsem to neviděl v kině, zaslouží si co nejlepší kvalitu. Perfektní film, který jsem si zamiloval až časem. ()

Predator77 

všechny recenze uživatele

10 Procent, Bohužel ale pro mě se nejedná o žádnou skvělou podívanou teda pokud nepočítám pěkný vizuál, ale spíš o utrpení protože jsem se ve výsledku hrozně nudil a výsledná stopáž tomu taky moc nepomáhala, a ani ryan gosling nebo herrison ford tenhle film pro mě nezachrání. ()

Pancake 

všechny recenze uživatele

Pro milovníka futuristických světů ve stylu Cyberpunku a hudebních žánrů typu Synthwave nebo DarkSynthwave prostě vizuální p*rno. ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Po audiovizuální stránce je to dokonalé dílo. Neznám asi lepší kombinace barev na plátně, především ty neonové barvy a soundtrack, který přídává velkolepost dané lokace, prostě bezchybná režie (Denis Villeneuve). Poté na scénu přichází pomalý protáhlý příběh, který je občas příliš chaotický. Celá dějová linka o "digitální" lásce dostávala až moc prostoru. Je to škoda, u filmů mi na příběhu záleží ze všeho nejvíc, s výborným scénářem i neschopný režisér udělá aspoň nadprůměrný film. 7/10 ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, o co tam komu šlo? Dvě a půl hodiny jsem čekal na něco, co nepřišlo! Takže nejlepší na celým filmu bylo to, že když Ryan procházel mezi dvěma kozatejma sochama, tak mi to připomnělo Sandoroniko (Southern Oracle) z Nekonečnýho příběhu. Takže už vím, co si dám jako další film... A jsem si jistej, že u toho se rozhodně nudit nebudu! Hvězdička navíc za skvělou hudbu! ()

ReactLotus 

všechny recenze uživatele

Príbeh je trochu klišé, ale to je u oboch filmoch. Najviac ťahá filmy ale scifi spravovanie, postavy a u Blade Runner 2049 to je aj práca s farbami a osvetlením. Prvý film má aj prvky hororu. Atmosféra a myšlienka sú dobré. Tiež sa mi páči tiahavosť/pomalosť deja. // Krása filmu netkví len vo zvukoch, vizuáli, resp. farbách a hereckých výkonoch, ale hlavne v príbehu, v spôsobe, akým sú myšlienky podávané. Na povrchu zdá sa byť všetko jednoduché a priamočiare, no vo vnútri je to hlbší príbeh o každom z nás. Veď kto si pri pozeraní nepovie: “On je mnou ja som ním.“ // Každý verí, každý túži, dáva všetko, čo má. Každý si niečím prechádza. Či už bolesťou, zúfalstvom, osamelosťou, či smútkom alebo niečím iným. To nás robí nami, tým sme unikátni, avšak čo sa stane, keď si uvedomíme, že v skutočnosti nie sme ničím výnimoční, sme normálni, proste nikým a život nie je o nás, nikdy nebol. Všetci chceme niekam patriť, niekým byť, chceme byť chtení, milovaní, preto máme nádej. No čo z toho, keď nedokážeme dosiahnúť šťastie, pretože sa vesmír rozhodol, že „Nie" ...? "Môžem vám ponúknuť len bolesť, ale vy ju milujete. Bolesť vám pripomína, že radosť, ktorú ste cítili, bola skutočná…" Všetci len hľadáme niečo skutočné. // Nakoniec jediné, čo nám ostáva a nikdy nás neopustí (I'm your dream, make you real I'm your eyes when you must steal I'm your pain when you can't feel. I'm you - Sad but True, Metallica), sme my. Tak ako sa rozhodneme, ktorým smerom sa vydáme? // Blade Runner 2049 je pre mňa pomyselný kráľ "Literally me" filmov. Tie memes sú trefné a Ryan Gosling je skvelým "predstaviteľom" postavy, ktorá hľadá a túži po niečom viac. Hrá postavu, ktorá za nás vyjadruje to ako vnímame svet. // „Smrť za čin, ktorý je milý bohom i ľuďom, je krásna smrť.“ - Antigona ()

RNDr.Strom 

všechny recenze uživatele

Tak po shlédnutí filmu a následnému přečtení komentářů nemám co dodat k popisu tohoto kousku, mám ale takový návrh: kdyby se vystřihly veškeré dialogy, a některé scény by se trochu poupravily, aby to už opravdu ale vůbec nic neříkalo, byl by z toho skvělý ambientní film. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Těžkopádní nuda. Jen jsem čekal na H.Forda. Vizuál je úžasný, ale to je tak vše. Na poprvé jsem usnul u toho. A na podruhé málem taky. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Snaha je bezpochyby velká, ale nějak to úplně nevtáhne. Člověk pořád citi, ze je to jenom jako. I ta hudba je dobrej pokus, ale nefunguje na 100%. Apropos, nevěděl jsem, že kdyz se pere robot "holka" a robot "chlap", tak pořád platí takový to "přece bys nebouchnul ženskou". PS: Jdu si precist originál (Čapkovo R.U.R.). ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Původní Blade Runner je bez otázek kultovní klasika a jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen. Jak po kinematografický stránce, příběhový i hudební. Existuje tedy vůbec šance ho překonat? Můj názor je takový, že ano. Snímek Blade Runner 2049 není pouhé bezduché nepřímé pokračování známé kultovní klasiky, jedná se o naprosto přímé pokračování s úžasnou atmosférou, hudbou, příběhem, myšlenkou a hereckým obsazením. Atmosféra je hutná a v každou chvíli vás bude pohlcovat, chtě nechtě. Hudba atmosféru nádherné dokresluje s precizností a krásou OST prvního dílu. Je tichá, ale zároveň ohlušující. Je jemná a zároveň do srdce bijící. Pak tu máme tedy příběh. Možná byste čekali, že se film bude týkat revoluce replikantů nebo konce světa, ale, díky bohu, není tomu tak. Příběh je nádherným synonymem pro nestrannost. Nemáte pocit, že vám film dává na danou problematiku svůj názor. Krása filmu spočívá v tom, že sám o sobě vám o ničem neřekne víc, než nutně musí. Představí vám myšlenku replikantů, svobody, budoucnosti, ale neřekne vám, kdo je ten špatný a kdo je ten dobrý. Hlavní postava není spasitel, kterého každý obdivuje. Je to prostě mistrovsky udělaný scénář, který si hned zamilujete. Myšlenka filmu souvisí s příběhem - není zcela jasná. Zatímco Americké Psycho se snažilo poukázat na mentální stabilitu muže ve společnosti, Blade Runner, ač se na první pohled může zdát, nepoukazuje na suverenitu replikantů. A je to zatraceně dobrá volba. To vy si musíte vytvořit vlastní obrázek o problematice, snímek vám pouze dodává vyobrazení problému. A nakonec tu máme herecké obsazení. Ryan Gosling hraje svou roli přímo bravůrně. Není nijak drastický, je rozvážný, nepřehrává. Harrison Ford není pouze cameo, ale hraje velmi důležitou roli a hraje ji skvěle. Nemohu o filmu říct víc, neboť by pak pocit z filmu byl mnohem slabší, než by měl být. Abych to tedy shrnul. Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl. Stejně jako jednička, jedná se o kultovní film, na který by se měl podívat každý, a mohu jen říct, že si tento titul opravdu zaslouží. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama