Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 315)

Sheevisnu 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Poetický. Znovu pozerateľná lahôdka. Hlavná postava je svojím spôsobom vedľajšia. Tie najväčšie veci tam nie sú vlastne tie najdôležitejšie, ktoré vytvárajú hodnotu tohto filmu. Oproti iným sci-fi filmom, nie je tak konfrontované iba naše myslenie, nejaká filozofia, ale skôr predané prežívanie niekoho v určitej situácii, na rozhraní veľkých vecí, v ktorých je náš hrdina skôr takým malým smietkom. Logicky existenčných filmov bolo už veľa, tých s citom málo. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

podobne ako z prvého Blade Runnera prevláda aj teraz u mňa skôr zmätok ako nadšenie. Patrím k milovníkom sci-fi, ale skôr sa prikláňam k viac komerčným ako artovým snímkom. Blade Runner má ťaživú atmosféru a kto nevidel pôvodný film tak bude ťažko spracovávať depresívnú podobu budúcnosti akú vytvoril ešte Scott v roku 1982 a ktorú sa snažili v novom filme ešte zdokonaliť. Dej sa naťahuje, predlžuje a snaží sa nadviazať na filozofické odkazy z prvého Runnera. Spracovanie je úžasné aj vizuál je efektný. Hudba ma neoslovila lebo iba prehlbuje nejasnosť príbehu. Asi je už aj zodpovedaná otázka či bol a je Dekard replikant alebo nie. V podstate sa tam nekoná žiaden veľký súboj medzi ústrednými postavami ako to bolo v pôvodnom filme. Nepochopeným pre mňa zostal aj sám novodobý tvorca replikantov, ktoré mu zdá sa išlo o to isté ako samotným rebelujúcim replikantom, aj keď žiada revolúcia ani jej náznak tam nebola. Konflikt zla a dobra tam nie je žiadny. Nie je ani jasné kto vlastne má problém s replikantmi. Rozhodne je to kvalitný film, možno zaujme aj filmovú akadémiu. Ale podľa mňa to nie je divácky zaujímavý film tak ako votrelec alebo star wars. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Psychedelická hudba, praktické efekty, veľa hustej atmosféry, dlhých obrazov s charizmatickými hercami, multikultúrny. Veľa produktplacementu, pomalé, nie až tak presvedčivé herecké výkony, niekedy atmosféra a občas prostredie ako nedorobené. V Imaxe to dunelo a burácalo 3D nie je nutnosťou. ()

skrob 

všechny recenze uživatele

Villeneuve je určitě jeden z nejlepších současných režisérů a u Blade Runnera je to vidět. Jen škoda, že Blade Runner je pomalý film i na "jeho poměry". Hlavně proto, že ta délka a tempo mnoho lidí odradí. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Kvalitné pokračovanie, podľa mňa úplne rovnaké ako jednotka. Temné prostredie Kalifornie postupne odkrýva tajomstvá blúdiacemu Goslingovi, ktorý sa snaží nájsť zmysel nielen svojho života, ale aj replikantov. Ten, kto práve v dnešnej dobe nepochopil, čo vlastne replikanti predstavujú, ako sa k ním ľudia správajú, musel byť riadne zaslepený. Technická stránka filmu je absolútne perfektná, dunivá hudba zapadá presne medzi dlhé prelety lietajúcich aút ponad čierne mrakodrapy. Ani pri veľkej dĺžke sa stále nebudete nudiť, no hlavne príbeh na tomto elemente padá. Ryan proste navštívi toľko miest a toľko postáv, že si na konci na všetko proste nespomeniete. Rovnako Leto ako záporák sklamal. Nový Blade Runner je film, pri ktorom celý filozofický presah nevstrebete a nepochopíte, aspoň nie na prvé zhliadnutie. Ani ja som to nedal. Ale dá sa to. ()

WilliamMW 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v kine a videl jsem film. Fakt, nekecam, normalne to byl film. Ne tupa stracka pro trinactilety, ne remake, ne trapna taskarice, ale umelecke dilo zvane film. Uz jsem pomalu prestaval verit, ze se toho jeste nekdy dockam. :-D Cim mene toho budete vedet, tim lepe, takze prozradim akorat: Stoji to za to. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Film zanechá v divákovi otázky, ohľadom motivácie postáv a či to naozaj všetko do seba logicky zapadá. No počas projekcie človeka pohltí umenie kamery a nadčasový zvuk. A nejednému chlapovi zamotajú hlavu femmes fatales - Sylvia Hoeks a Ana de Armas. Dôstojné a moderné pokračovanie výskumu, či sa androidom sníva o elektronických ovečkách. ()

Rom4n 

všechny recenze uživatele

Videl som parádne sci-fi ktoré je veľkou poctou pôvodnému filmu, ale zároveň ho aj rozširuje a ide si tak trochu svojím vlastným štýlom ktorý je odrazom našej éry. Stále sú tam ale tie pocity temnoty, úzkosti a nádherné audiovizuálne skvosty, ktoré umožňujú dnešné technológie. Kopa skvelých nápadov a dokonca sme sa v niektorých prípadoch vyhli rôznym Hollywoodskym klišé, ktoré sa vo filmoch stávajú tak otravnými. Príbeh nebudem spoilerovať, ale dočkali sme sa filmu ktorý niekde začína a má aj uspokojivý koniec. Ryan Gosling je ako Keanu Revees. Nemusí moc toho hrať lebo dáva do toho vlastnú charizmu a plní to svoj účel. Ford vynikajúci aj keď čakal som že bude vo filme viac. Rovnako Jared Leto a ostatní. A ten soundtrack...som strašne rád že použili Vangelisove pôvodné motívy a kto iný ako Hans Zimmer by ich takto pekne aplikoval do dnešnej podoby. Film roku a jednoznačne najlepšie sci-fi od Interstellar! ()

Hrr.nec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem odcházel z kina opravdu spokojen. Je pravda, že Villeneuvuv styl mě sedí čím dál víc a pro pokračování Blade Runnera mě nenapadá lepší režisér. Navíc to pomalé tempo vyprávění vůbec nevadilo, protože člověk stíhal vnímat všechnu tu další parádu okolo. Chroct. ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Další přehlídka ,stejně jako u Spectre ,jak Hollywood zdokonaluje své postupy. a kvůli strachu z pirátů jede totálně na jistotu. Film má opravdu neskutečnou délku. Na rozdíl od většiny přispívajících jsem na žádné dlouhé meditační záběry nenarazil. Všechno byla poctivá a zbytečná, místy dosti hloupá vata. Takže proč má film 2 hodiny 40 minut?? Odpověď je jak už to tak bývá vlastně jednoduchá. Popcorn a Cola. Delší stopáž rovná se více Popcornu a Coly.Celý film je tak neuvěřitelně prázdný ,hloupý( K říká že by nikdy nezabil nikoho kdo má duší tzn. narodil se a potom tam vesele kosí bezdomovce, padouší přijdou ukradnou Forda ale Goslinga tam nechají aby ho moh následně zachránit) a celkobvě 2D až to trochu děsí ( Goslingův výraz mě bude pronásledovat ještě dlouho, záporáci působili jak z Bondovky, Leto opět k smíchu).Nicméně minimálně na tři se to v pohodě dostane. Protože jak už jsem psal jako výkladní skříň toho jak syntetický Hollywood zdokonaluje své postupy je Blade Runner super. Jenom škoda že si ho zítra nebude nikdo pamatovat a už dneska je totálně zbytečný. ()

Jarvis555 

všechny recenze uživatele

Úžasne filmárske remeslo. Perfektná kamera, strih, réžia, herci všetko tip top. Potom tu nastáva otázka prečo 3 hviezdičky? Na začiatku filmu hltáte každú sekundu. Ste očarený perfektným vizuálom a tak sedíte a spokojne sa dívate. Problém nastáva asi tak po hodinke kde sa prvý krát pozriete na hodinky a začnete premýšľať nad tým že jedna scéna, ktorá mohla trvať asi 1 minútu tak trvá 5. A to isté dokola. Viem že Denis Villeneuve chcel natočiť dokonalý film a z časti sa mu to podarilo ale je tak nudný že vám už je jedno aký pekný záber, strih, či posun v deji vidíte proste len čakáte kým to konečne skončí. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Je to vážně pěkné, když se něco podaří. Moje srdcovka (jako vážně z roku 1982??????) dostala výborného parťáka. ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Netradiční pokus, i když především z hlediska audiovizuálního designu než samotného obsahu, v němž překvapivě nijak zvlášť nezaujmou ani hlavní postavy. Ve finále tak spíše podprůměrný snímek, kterému by slušela jednak kratší stopáž a druhak výrazně razantnější údery na příběhovou strunu. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí zážitek, který umocní jedině sledování v kině. Doma bude pravděpodobně zážitek min o 30% ochuzen. Co se týče naroubování na první v pořádku. Ryan Cosling dokazuje, že je perfektní herec a umí hrát podivínské postavy. Atmosféra prvního dílu na mě dýchala ze všech stran, dokreslená perfektním hudebním doprovodem Hanse Zimmera. Kamera a lokace dokonalé. Uznávám, že někdy ty záběry na město, krajinu byly dlouhé a stopáž také lehce přepálená, ale já si i přesto užíval každou vteřinku. Konečně se podařilo plnohodnotně oživit kultovní film a druhý díl není jen ždímání dolarů z mrtvé krávy!!!!Scott už stačil zkurvit Vetřelce a jsem rád, že tady se průser neopakoval. Jasně ten film není pro každého. Není to typický blockbuster styl - bum bum a zase bum. Je to propracovaná vize budoucnosti, kde si režísér troufl nechat nás čekat na kapitána Deckarda bezmála 1,5 hod. Za tuto odvahu klobouk dolů. Za mě jako fanouška prvního filmu tedy absolutní spokojenost!!! ()

ghoston 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z kina! A bylo to super. Nebylo to bez rizika, ale zaplať pámbů za ty dary. Spousta věcí se ve filmu povedla, spousta. A pár také ne, hlavně scénáristicky, ale vždy se tvůrcům nějak povedlo z té fabulové pasti nějak vybruslit a ještě překvapit něčím novým. Je to více než jen důstojné pokračování prvního filmu a první film dobře rozvíjí a nešustí to papírem (jen trochu). Je to takové, jaké by se vám zdálo pokračování Blade Runnera poté, co jste ho v roce 1982 viděli v kině a vrátili jste se večer domů, ulehli a váš mozek plný dojmů z právě proběhnuvší návštěvy kina celý zážitek ve fázi REM živě zpracoval do pokračování, které ale nikdy nevzniklo a vám zůstali v paměti jen mlhavé střípky. Až nyní o 35 let později se na ten tehdejší sen můžete zajít podívat do multikina a celé si to důkladně projít znovu při vědomí, kousek po kousku :-) ()

Longin 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se prakticky těšil od jeho ohlášení. Režisér a první pozitivní ohlasy přislíbili minimálně slušnou podívanou - důstojného nástupce nepřekračující stín původního díla narozdíl od letošního Ghost in the shell, u kterého jsem věděl, že kravinou bude. Bohužel pro nového Blade Runnera se tak nestalo. Zatimco Ridley Scoot do svého magnus opus otiskl veškerou svou depku ze smrti bratra a podařilo se mu vytvořit kyberpunkový masterpiece s Atmosférou, tak Denisův výtvor je ztělesnění ledatak pervitinu, na kterém zřejmě jel, aby se původnímu dílu přiblížil. Popravdě první hodina filmu ušla, než to všechno šlo do sterilních sraček. Nehodlám polemizovat, jestli na vině je režisér nebo nesmyslný scénář. Znechucení začíná hudbou - fakt jaký idiot je schopný přerušit klidnou filmovou pasáž zatroubením na Gondorský roh přímo do xichtu diváka a takhle to prokládat celý film? Jestli to skutečně dělal Zimmer, tak bych mu doporučil základní lekce u Vangelise a Kenjiho Kawaie (Gits). Dále tu máme nevýrazné postavy (ten ženský terminátor bylo jako co?), například Wallace v podání Jareda Leta, který se taky musí nasrat do všeho, co smrdí potenciálními cenami. Ukončím to přihlouplým scénářem a některými dialogy, zřejmě vše poplatné mé generaci. Nechci moc spoilerovat, ale když na scénu přišli bolševičtí replikanti, tak jsem měl co dělat, abych se nepochcal smíchy. Ale věřím, že intoši si v tom najdou své, však se na nás už valí tři prdele análystických ezoterických článků rozebírající letošní hit! Scottův Blade Runner nepotřeboval do sebe zahleděné kecy, a přesto vám dal něco k úvahám. U tohodle jsem po třech hodinách z kina odcházel víceméně jenom nasraný. Mám obavy, jak dopadne plánovaná Duna pod podobnou taktovkou. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama