Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Recenze (1 316)

james11 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mohu hodnotit tento film úplně objektivně, protože původního Blade runnera si pamatuji jen matně, takže jak moc se sequelu povedlo navázat na něj a případně ho vhodně doplnit říci nemohu. Nicméně, mě to dává smysl a ani skoro tří hodinová stopáž nebyla ke škodě. Ryan to táhne, jen škoda, že se Harrison objevil na plátně tak pozdě a nedostal více prostoru. ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Tak jako Peter Jackson přetvořil žánr filmové fantasy, tak Denis Villeneuve ukazuje jak má vypadat precizně a s citem natočené sci-fi. Arrival byl výborný, Blade Runner je zase o kus lepší. Další by měl být Hyperion. Tento režisér na to rozhodně má. ()

nedik 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, ještě větší nuda, a pozor SPOILER: "fakt je to děsná nuda". Celý film je vlastně o ničem, sice ano, vypadá hezky, jak je tam vše zničené, degenerace lidstva - ale to je všechno. Za 2 a půl hodiny, co film trvá, se vlastně vůbec nic nevyřeší. Jako by se čekalo na další alespoň 4 filmy. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že to je svět Blade Runnera a přesto je to svět jiný. Deštivý a přelidněný svět původního filmu vystřídala prázdnota a mlha. Denis Villeneuve se opět prokázal jako excelentní režisér a pevně věřím (po zkušenostech s Covenantem) že natočil lepší film, než by v současnosti natočil Ridley Scott. Ryan Gosling je výborný nástupce Harrisona Forda. Přesto však filmu něco chybí oproti původnímu filmu. Osobně si myslím, že hodně je to o Vangelisově hudbě, která se na atmosféře původního filmu podílí minimálně stejným dílem jako Ridleyho režie. Těžko konkurovat nejlepšímu soundtracku všech dob. Tak či onak vůbec bych se nebránil dalšímu filmu ze světa Blade Runnera (s ne nutně mrtvým Ryanem Goslingem). ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Efektně mnohem lepší než jednička i když je dělí stopadesát let... hudba uřvaná tak, že jsem občas myslel, že mi to urve bubínky... ale starý dobrý Blade Runner... ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné pokračování původního Blade Runnera. Vizuální orgie a atmosféra ještě depresivnější, než původní film. Spíše pocitovka, než dějovka...ale to byl i původní BR. Děj je vlastně velmi jednoduchý, vůbec to ale není na škodu. ()

stalkicz 

všechny recenze uživatele

Pokud si chce zacit hrat Villeneueve na Tarkovskeho tak do tech filmu musi dat skutecne hlubokou myslenku. A nebude potrebovat ani 150mega na tech par triku, ktere sice vypadaji vymazlene... ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Villeneuve se zřejmě pomalu, ale jistě stává obětí vlastního dojmu o své velikosti, a značně roztahanou první polovinu filmu asi považuje za ten pravý art. Takové tendence nakonec předvedl již v Příchozích. Délka filmu je neuvěřitelně přepálená, i když nelze říci, že by mu chyběla atmosféra nebo prvotřídní vizuál. Na dostatečné ztvárnění daného děje, který je velmi chudý a charaktery jsou zkratkovité, by však stačila snad i polovina. Celkem zklamání. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný vizuál (na západní film). Bohužel ale neskutečně nudný příběh drtí neúnosná délka. Být to minimálně o 40 minut kratší, byl by výsledek aspoň snesitelnější, když už ne akční. ()

zjs 

všechny recenze uživatele

Film se skvělými záběry, skvělým ozvučením, skvělými herci, s těžko akceptovatelným jádrem příběhu, a stejně je to nuda. ()

maco19 

všechny recenze uživatele

Nebol som na tento film v kine. Neviem aký dojem by namňa zanechal na veľkom plátne. Sledoval som ho doma a bola to neskutočná nuda. 160 minút spomalenýh záberov a hercov ktorý sa pohybovali ako na módnej prehliadke v Paríži. :-) Dal som dva hviezdičky a to si myslím že tento film dostal až moc. ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

U nás doma se tento film nelíbil vůbec nikomu, ani jsme ho nedokoukali. Ve filmu je taková nuda, že i můj táta řekl, že kdyby se měl dožít takové budoucnosti, tak by už raději nežil. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Je to skvělí film, né že ne, ale oproti prvnímu dílu, mu chybí nádech geniality, a snaží se vyvarovat některým prvkům které by odrazovali tuctového diváka, ale k původnímu filmu patřili. Například si autor původního díla uvědomoval, že v budoucnu bude populace značně promíšená a to s velkým zastoupením asiatů. Taktéž surovost prostředí teoreticky by měla být snad ještě větší, ale často tak nepůsobí.Nápaditost tohoto filmu a prvního je tak 3:10, ale i tak je zde víc zajímavých prvků než ve většině trháků z posledních let. Autoři, asi nechtěli jít zcela po vyšlapané cestě původního filmu a to je asi dobře, protože ten původní už příští generace možná vynechá. ()

elEStet odpad!

všechny recenze uživatele

No takto. Vangelis ma odchoval, BR som videl v 19 a zaujal hned a drzi doteraz a je pre mna legendou aj soundtrack........Ale toto je uplna sracka, neviem na com tu ludia ficia, ale asi ako cela tato doba, staci ten vizual a zbytok moze byt totalne prazdna bublina, staci ze to vyzera a tvari sa premudrelo. Premrhany potencial, premrhane prostriedky a sily, ale chyba je tam u Villeneuva, dalo sa to cakat, a naozaj ako vzdy v tomto nesklamal. Prvu polovicu som este ako tak toleroval, druha mi bola na smiech ci na plac a zaver som uz dobrovolne nedal.... A ta snaha kopirovat Vangelisa aby to nebolo na sud je ocividna, ale muzika totalne bez duse ako aj cely film!.... Kto toto tak naozaj chce vidiet znovu?! Ja urcite nie, dakujem..... Bud sa to malo natocit poriadne alebo radsej vobec... Ze ide o sracku pochopila ako vidim aj kritika oscara, kde tento film je nominovany akurat na cenu za kameru, ale nedostal sa ani do nominacie na reziu toboz najlepsi film... Villeneuve toci proste nudne a zle filmy..... ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě byl od počátku film velice přeceňovaný. Postapo atmosféra dobrá, ale zbytek nic. Celou dobu jsem čekal na chvíli, která mě chytne za koule, ale ta se nedostavila. Naopak scény jsou neskutečně natahované, až jsem několikrát málem usnul. Ve výsledku jsem si z toho neodnesl nic. ()

Faldicek 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda, tohle by měli podávat pacientům s nespavostí místo prášků, protože to 100% zabere, u mě to tedy fungovalo. Jako kdyby jste natáhli 5 minutový spot do bezmála tří hodin. Mělo mi to být hned jasné když v hlavní roli je mistr zpomalený záběr a mistr v dlouhosáhlém civění do nikam Ryan Gosling. Prostě ztráta času... ()

zuzrik 

všechny recenze uživatele

Villeneuve je očividně fanda původního Blade Runnera. Film se svým naprosto dechberoucím vizuálním zpracováním patří mezi to nejlepší, co bylo v roce 2017 v kinech k vidění. Kdykoli byste film "pauzli" můžete si obraz rovnou zarámovat. Samozřejmě je celé dílo opatřené perfektním soundtrackem od Zimmera, kvalitou srovnatelným s původní prací Vangelis. Děj příjemně plyne, nenudí a je zde i dostatek zvratů které udrží divákovu pozornost až do konce. ()

TheKleofa 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by to nebyl dobrý film, ale nejspíš jsem ho neviděla v tom správném rozpoložení. Z uměleckého hlediska asi dobrá pecička, ale mně to tak nějak bylo všechno jedno, hlavně mi bylo jedno, co se s každou osobou stane - a to by asi tak být nemělo. Dokonce mě nepřesvědčil ani Goslingův ksichtík, na který se jinak můžu koukat pořád. Nejlepší část filmu jednoznačně Harrison Ford. ()

StressMode 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako člověk, který jedničku viděl přesně včera :) Jednoduše řečeno, je to lepší. Příběh má aspoň nějaké směřování. Nesouhlasím s některými názory, že ten svět je příliš jiný než u 1. Podle mě zhulenost, kulisy, hnusný počasí a dlouhý záběry na cokoliv nepodstatného tu pořád drží standart. Stejně jako dlouhé záběry na lidi co asi nad něčím přemýšlí , ale filmaři trošku zapomněli na to že natáčet přemýšlejícího člověka, který moc neprojevuje emoce navenek, což běžně lidi dělají když přemýšlí, že jo, neni moc atraktivní podívaná pro diváka. Dokonce i když se koukáme na atraktivní přemýšlející lidi. To všechno má jednička a 2049 společné. Je zábavné číst Verbala. Když pominu jeho křečovitou snahu si pohrávat s jazykek jako nějaká vítěznka AVN Award pro nejlepší lesbo-scénu, jeho popis pro 2049 je pro mě popisem pro jedničku. A jedničky se tak zastává :D Ano je to příšerně natáhnuté. Možná kdyby nelpěli na těch záběrech na prázdné xichty a okolí.. Možná. Možná by mohlo být víc Forda. I toho lítacího Peugeota je tam víc :D Nu, jedničce jsem dal za 2 protože to pro mě bylo větší utrpení udržet víčka než při 2049 při jeho délce, tak tu dávám za 3. Kdyby Edward James Olmos mohl mluvit za sebe, řekl by Vám rovnou ať radši zkusíte Battlestar Galacticu :) Nakonec a narozdíl od jedničky ale musím říct, že to určitě stojí za podívání. ()

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama